Ești îngrijorat de alegerea potrivită în găzduirea site-urilor web? Verificați asta!


Există două cazuri când ar trebui să te gândești critic la platformă; site-ul dvs. web va funcționa – când abia începeți și când platforma existentă nu vă satisface nevoile.

Dacă vă întrebați care dintre multe opțiuni disponibile va avea sens pentru dvs., ați ajuns la locul potrivit. �� Pe de altă parte, dacă utilizați un cont de găzduire partajat și nu ați auzit de alternative, acest lucru este cel mai sigur pentru dvs. În cele din urmă, dacă, la fel ca majoritatea utilizatorilor de afaceri concentrați pe construirea următorului cel mai mare imperiu, nu aveți idee pe ce platformă rulează site-ul dvs., veți beneficia de acest articol!

Imagine: etcproject.eu

Așadar, să abordăm acest puzzle piesă cu bucată și să aflăm ce se află în spatele întregii jargon confuz!

Gazduire comună

Dacă nu știți ce tip de infrastructură executați, este cel mai probabil o găzduire partajată! Gazduirea partajată este ceea ce obțineți atunci când vă înscrieți pentru un domeniu pe servicii precum GoDaddy, SiteGround, Bluehost și, de asemenea, sunt de acord să cumpărați spațiu pentru un site web și conturi de e-mail.

Chiar dacă nu ați achiziționat singur domeniul și spațiul, este posibil ca consultantul dvs. să fie instalat pe un mediu de găzduire partajat.

Bine, deci ce este hostingul partajat până la urmă? După cum sugerează „partajatul” din nume, este un mediu în care mai multe site-uri web împărtășesc aceleași resurse – spațiu pe disc, procesor, RAM etc. În esență, te poți gândi la găzduirea partajată ca pe un computer care are site-uri pentru mai mulți utilizatori stocate pe aceeași partiție a hard disk-ului.

Beneficiile găzduirii partajate

Gazduirea în comun oferă câteva avantaje masive, ceea ce îl face să ia partea leului de pe piața de găzduire a site-urilor web.

Extrem de accesibil

Având în vedere că nu ocupați practic niciun spațiu suplimentar, resurse sau privilegii, vânzătorul poate oferi planuri ieftine de murdărie care să facă treaba de cele mai multe ori. Deși prețurile variază de la furnizor la furnizor, este ușor să găsiți oferte pentru gazdă pentru 1 dolar pe lună. Și apoi, sunt mereu jucători mai mici, individuali, care sunt fericiți să se reducă și mai departe.

Ușor de configurat

Găzduirea în comun este ușor de configurat. Dacă veți gestiona un singur site web, bine, acesta este deja configurat și cel mai probabil nu va trebui să faceți nimic, cu excepția lucrărilor pe front-end (panoul de administrare WordPress, de exemplu).

Și chiar dacă într-o zi trebuie să luați copii de rezervă și să adăugați utilizatori FTP, de exemplu, devine fără efort folosind software standardizat precum cPanel, care este preinstalat pe aproape toate mediile de găzduire partajate.

Infrastructura administrată

Cu o găzduire partajată, lucrați ca utilizator de energie și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ceea ce se află mai jos. Timpul de oprire a sistemului, întreținerea, modernizările – toate acestea sunt îngrijite de altcineva. Dacă ceva nu merge bine, echipa de asistență este doar la un apel și, în cazul în care problema este complexă, vor urma echipa tehnică, permițându-vă să dormiți liniștit și să vă gândiți la afacere..

Contra de găzduire partajată

Totuși, găzduirea comună nu este lipsită de rău. Deși este ușor să lucrezi, este un mediu extrem de restrictiv și ai puține opțiuni (de fapt, fără opțiuni) dacă implicit nu îndeplinește scopul.

De asemenea, dacă un site web se confruntă cu sarcini mari, acesta va afecta toate celelalte partajarea resurselor și vă veți întreba de ce site-ul dvs. web este brusc lent, fără niciun motiv. Securitatea este o altă preocupare majoră (mai multe despre acest lucru mai târziu), la fel și performanța.

Pentru cine este cel mai bine găzduit în comun?

Gazduirea comună funcționează cel mai bine pentru site-urile web mici și concentrate, care nu vor vedea cantități masive de trafic (cred că 1 milion de spectatori pe lună). Dacă sunteți blogger, mic magazin de e-commerce, marketer afiliat, designer, producător de site-uri web sau chiar un mic magazin de software care face site-uri web relativ simple și are clienți cu nevoi simple și simple – găzduirea partajată nu vă va dezamăgi niciodată..

Server privat virtual (VPS)

Acronimul este într-adevăr o gură, dar vă asigur că conceptul este unul destul de simplu, așa că vă rugăm să nu fugiți. �� Un VPS este pur și simplu un mediu simulat care se comportă ca o mașină independentă. Ce înseamnă acest lucru este că începeți cu o ardezie goală și, prin urmare, obțineți controlul deplin asupra mașinii.

Instalați software-ul necesar; configurați software-ul după bunul plac, creați bazele de date și site-urile web (gazdele virtuale), gestionați utilizatorii, sunteți responsabil de securitate, vă faceți griji cu privire la actualizări și timpuri de repaus etc..

Deși această descriere este suficientă pentru ca utilizatorii de găzduire partajată să se transforme într-o transpirație rece, există cei care savurează ideea (eu însumi) din motive întemeiate.

Credit imagine: kisscc0.com

Imaginea de mai sus ilustrează bine ideea (nu vă faceți griji pentru diferitele culori și etichete dacă nu au sens pentru dvs.) În esență, avem o mașină fizică reală, care utilizează o tehnologie numită virtualizare, rezultând în mașini „false”, simulate de software, care sunt medii independente, izolate în sine.

Distrugerea uneia dintre aceste mașini virtuale nu afectează restul.

Beneficiari ai serverelor private virtuale (VPS)

Odată ce am înțeles care este un VPS, să ne dăm seama de avantajele este ușor.

O mai bună securitate

Un VPS este un mediu închis și, prin urmare, este mult mai sigur decât gazduirea partajată. Dacă un virus ar afecta un site web pe o gazdă partajată, acesta poate „călători” cu ușurință în sus și în toată structura de directoare, infectând orice alt lucru pe parcurs..

Deci, plătiți prețul ghinionului altcuiva!

Fixarea unui virus în găzduirea partajată este un coșmar. Nu ar fi de știut cât de departe și adânc s-a răspândit virusul și, chiar dacă este ignorată o singură curățare a contului, sistemul va fi din nou în genunchi.

Un VPS nu suferă astfel de dezavantaje; nu există nicio structură de disc directă care să fie traversată și un singur VPS, dacă nu depășește speranța, poate fi distrus cu încredere.

Performanță mai bună

Deoarece un VPS nu partajează resurse, puteți fi sigur că primiți specificațiile care v-au fost oferite. În acest caz, 2 GB RAM înseamnă 2 GB RAM și puteți să vă conectați la sistemul dvs. și să monitorizați utilizarea, însă, minutios, vă rog – nu vor exista niciodată mix-up-uri. Drept urmare, un VPS are performanțe semnificativ mai bune decât un cont de gazdă partajat.

Am salvat personal mai mulți clienți de hostingul comun care aveau probleme de performanță nerezolvate (bine, compania de găzduire nu va recunoaște niciodată că problema este infrastructura!), Chiar și după câteva luni de configurare (dureroase) unice, acestea sunt încă pentru a ridica o plângere.

Sunteți responsabil

Pe un VPS, puteți adăuga sau elimina software-ul după cum doriți. Dacă ați configurat pe PHP și doriți să aveți un alt pe Node, bine, tot ce trebuie să faceți este să instalați Node și să modificați unele setări. Actualizarea sau mutarea bazelor de date, instalarea scripturilor de certificat SSL gratuite, întărirea securității – este posibil.

Contra unui VPS

Cu o mare putere, vine o mare responsabilitate. Și la fel este și cu un VPS. Cu excepția cazului în care sunteți singur administrator de sistem, nu uitați să lucrați cu un VPS. Da, există soluții VPS gestionate pe piață, dar, în final, se comportă mai ales ca o gazdă comună, limitând puternic posibilitățile de schimbare.

Dacă nu actualizați în mod regulat software-ul serverului dvs. VPS, vă expuneți site-ul dvs. la riscuri de securitate, iar dacă vă întrerupeți ceva (un scenariu tipic este ca pluginurile WordPress să spargă la actualizarea PHP), ei bine, nu este nimeni să efectueze un apel de asistență la!

În cele din urmă, soluțiile VPS sunt mai scumpe și pot costa câțiva dolari pe lună.

Pentru cine este cel mai bun VPS

În general, un VPS este potrivit tuturor celor care doresc stabilitate, performanță și securitate mai bune (configurațiile WordPress cu câteva mii de utilizatori activi, de exemplu). De asemenea, sunt preferatele echipelor de software care doresc să dezvolte software personalizat cu tehnologiile la alegere sau pentru arhitecții software care doresc să țese sisteme complexe care conțin mai multe servere VPS.

Și acum, câteva sfaturi de despărțire. Dacă decideți să angajați un consultant și să parcurgeți ruta VPS (care este cea mai bună opțiune, după părerea mea), nu cumpărați VPS-ul de la furnizorii dvs. de găzduire standard, celebri. În experiența mea, vânzătorii care nu sunt exclusivi de VPS fac o treabă slabă în gestionarea lor și astfel se evită cel mai bine. Setarea implicită care funcționează pentru majoritatea oamenilor (și este ceva pe care îl folosesc) este DigitalOcean, ceea ce este cel mai probabil ceea ce va recomanda consultantul dvs..

Ce se întâmplă dacă nici nu dorești să fii distribuit hosting, nici hosting VPS, fără abilități sau timp pentru a gestiona? Există câteva opțiuni și aș recomanda Kinsta, sunt cunoscuți pentru cel mai bun suport, performanță și securitate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me