15 най-добри инструменти и ресурси, за да станете професионален писател

Писането не е най-лесната работа в света, но с правилните инструменти и ресурси можете да облекчите масово тежестта.


Вместо да се опитвате да направите всичко сами, можете да разчитате на определени инструменти, които да ви помогнат в процеса. И всъщност използването на тези инструменти и ресурси, които ще спомена в този списък, ще ви помогне да станете по-добър писател и потенциално да спечелите повече клиенти.

Ако искате да се откроите от тълпата, трябва да вземете „умен“, Вместо да правим нещата по традиция. Например, някои инструменти ви помагат да станете по-организирани със своите клиенти и проекти, а има и такива, които ви помагат да излезете с блестящо заглавие.

Ако продължите и се опитате да ги вършите ръчно, не само ще губите време, но и ще изоставате от останалите писатели в бранша, а това не е добре за вашата кариера.

Съгласен съм, малко неща трябва да се правят ръчно, но решенията, споменати в този списък, са буквално нуждите на часа за писателите. Вероятно бихте искали да започнете да ги използвате веднага, така че нека скочим право в списъка.

Grammarly

Тъй като всички сме хора, винаги ще има граматически грешки, независимо колко добре се захващате за вашия английски език. След като сте готови да напишете парчето си, можете или да се върнете назад, и да коригирате цялото нещо ръчно или да направите задачата на 100% по-лесна с Grammarly.

Ако напишете НЕЩО на компютъра си, ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ ГРАММАЛНО. Пиша доста ВСЕКИ ДЕН всеки ден и GRAMMARLY прави писането ми по-добро.

– Аарон (@dreadlesstv) 25 февруари 2020 г.

Това е супер интелигентен инструмент, който може да ви помогне да излъскате написаните си парчета по куп различни начини, включително:

 • граматика
 • правопис
 • пунктуация
 • стегнатост
 • формалност
 • лексика

Също така можете да проверите съдържанието си за плагиатство и също да определите дали написаният тон е подходящ. Можете да го изтеглите като разширение на Google Chrome, Firefox или Safari или директно да получите достъп до него през уебсайта им.

Dropbox хартия

Както подсказва името, Dropbox хартия е просто хартия, но може да ви помогне с различни задачи, като бързо създаване на креативна информация, която да изпращате на клиенти или мозъчна атака на нови идеи за съдържание. Може лесно да се използва за широк спектър от дейности, дори и извън писането.

Така че, ако искате да подготвите бележка за среща или план за пускане на продукт, можете да направите всичко това само за няколко минути. Освен това, можете да интегрирате различни приложения, за да подобрите функционалността и дори да изтеглите приложението им за смартфони, за да записвате вълнуващи идеи в движение.

Zoho Writer

Ако ви е писнало от традиционния текстов процесор, който използвате, тогава трябва да опитате Zoho Writer. В него има всичко, което традиционната ви дума има, но с много повече функции, които могат да ви помогнат в дългосрочен план.

С чист и елегантен интерфейс можете да изпомпвате думи с много по-малко усилия, благодарение на техния помощник при писане. Той може да открие граматически грешки, да подобри четимостта и да предложи по-добър стил на писане.

Освен това можете директно да публикувате съдържанието си в WordPress и дори да го интегрирате с Zoho CRM.

Анализатор на заглавието

Ако сте като мен, който се бори да излезе със страхотни заглавия, тогава CoSchedule заглавен анализатор е твоят спасител. Просто започнете, като въведете заглавието си и проверете дали той е достатъчно силен и способен да привлече вниманието и по-добрите SEO класации.

Обичам анализатора на заглавието на CoSchedule. Използвам го всеки път сега. ��

– Мишел Уорнър (@ gratfulone11) 17 декември 2019 г.

Не много хора осъзнават, че заглавието играе основна роля в привличането на вниманието на читателите. Малка грешка и вече сте загубили шанса си да привлечете зрители. Затова следващия път, когато пишете съдържание, не забравяйте да използвате този инструмент, за да излезете със страхотни заглавия.

Частен анализ заглавен анализатор

Частен анализ заглавен анализатор е друг инструмент, който ще ви помогне да опаковате перфектно заглавие. Причината да съм включил два анализатора на заглавие е, че понякога бихте искали да проверите и проверите силата на заглавията си в различни източници. Винаги е добре да имате повече опции.

След като въведете заглавието си, можете да проверите силните страни, качествения рейтинг и да прегледате предложенията, за да излезете с нещо по-добро.

iA Writer

Като писатели често се разсейваме от най-малките неща и това се отразява на начина, по който пишем. За да избегнете това, можете да използвате iA Writer. Той създава цял екран и планира място за писане, за да отделите времето си и да се съсредоточите върху него, без да се разсейвате.

Не може да се каже много за интерфейса им, защото той е напълно ясен и прост. Всичко е ти и твоят текст, това е всичко. iA Writer е наличен за Windows, Mac, Android и iPhone / iPad.

ProWritingAid

Ако сте търсили нещо, което върши куп различни задачи в рамките на един инструмент, тогава ProWritingAid може да е точно този, който търсите. Той може бързо да провери граматиката ви, да подобри стила и да ви предложи съвети, които ще ви помогнат да станете по-добър писател.

Една от любимите ми функции е възможността да намерите правилната дума, когато не можете да мислите за нея, използвайки техния Word Explorer или контекстуален тезаурус.

Като цяло, може да ви помогне да избегнете повторяемостта, объркването на думите, големите изречения и много други. Можете да премахнете всяка една грешка и да бъдете завършени с чисто и професионално парче, готово за публикуване.

Ommwriter

Подобно на iA Writer, Ommwriter също ви помагат да бъдете по-фокусирани върху писането си и да избягвате разсейвания. Редакторът се отваря в режим на цял екран с естествен фон и много минимални функции, които са почти достатъчно, за да свършите работата си безупречно.

Освен това има аудио записи и ключови звуци, които ви помагат да се концентрирате само върху думите, които пишете. Бих казал, че всеки елемент, присъстващ в Ommwriter, ви помага да подхранвате креативността си и да измислите страхотни части от съдържанието.

Без значение дали пишете песен, книга, любовно писмо или нещо друго. Този инструмент е създаден за всеки тип писатели там.

Milanote

Всеизвестен факт е, че писателите не мислят в права линия. Идеите им винаги са объркани, а в края на краищата тези идеи образуват красиво и финализирано парче. Имайки това предвид, Milanote създаде този софтуер за писане, който ще ви помогне да съхранявате всичките си идеи и незавършено съдържание на едно място и след това да работите върху последното си парче.

Вместо да съхранявате идеите си навсякъде там, можете да ги приютите под един покрив, за да избегнете конфликти и объркване. С Milanote можете:

 • Добавете изображения
 • Добавете карти на ума
 • Поставете видеоклипове
 • Въведете текст
 • Съберете черти на героите от историята ви
 • Пригответе бързо очертанията си

Има много повече неща, които можете да направите с този софтуер, така че не забравяйте да се регистрирате и да започнете безплатно.

понятие

Да се ​​организираш е толкова важно, колкото да излезеш с разхвърляни идеи; в противен случай ще губите времето си, детайлно се опитвайки да си припомните къде сте запазили черновата си. понятие помага ви да пишете, планирате, сътрудничите и да станете по-организирани с работата си.

С всичко на едно място можете да избегнете хаос и да издърпате косата си. Той има брилянтен редактор, така че можете да напишете съдържанието си и да добавите над 30 различни видове медии. Можете също така да възлагате задачи, да добавяте календар и да съхранявате всичко.

Току-що открити @NotionHQ и OMG вземат парите ми, това е невероятно.

– T (@thomaswde) 25 февруари 2020 г.

Друга впечатляваща характеристика е възможността да добавите база от знания, така че да можете да намерите всички отговори безпроблемно. Ако винаги сте искали да сте съсредоточени върху писането си и да бъдете по-организирани, тогава понятието е чудесен вариант.

Content SEO Checker

Попитайте всеки онлайн търговец: „Кой източник на трафик е най-ценният?“ и те ще кажат Google.

Ако искате да насочите трафик от Google, но се борите с оптимизация за търсачки (SEO), тогава Content SEO Checker може да ви помогне голямо време.

При въвеждане на ключова дума този инструмент предлага LSI ключови думи и други ценни съвети, които ще ви помогнат да се класирате по-добре в търсачките. След това можете да продължите да пишете цялото си съдържание в техния редактор и да се ръководите винаги, когато правите някакви грешки, които биха могли да повлияят на вашето класиране.

И накрая, можете да оцените вашия SEO резултат и, ако сте доволни, да го публикувате в своя блог / уебсайт.

Copywritely

Copywritely е друг невероятен инструмент за SEO цели. Помага ви да полирате съдържанието си до максимум, за да се класирате по-високо в търсачките. След като поставите съдържанието си в този инструмент, той може да открие проблеми, които биха могли да попречат на по-доброто класиране, както и да предложи или изтрие определени части от съдържанието ви, за да преминат през резултата им за качество.

Освен това, тя може:

 • Открийте плагиатство
 • Изследвайте печеливши ключови думи
 • Предотвратете пълненето с ключови думи
 • Подобрете резултата за четене

Техният екип за поддръжка е на разположение 24 часа в денонощието, така че няма начин да останете в случай на проблеми, което е доста добра новина.

Писане с усет

Без значение колко добър сте писател, винаги има място за усъвършенстване. Този курс на Udemy от редактора на журнала Ex-Wall Street, Шани Раджа, призова Писане с усет, е всичко за това да те науча как да се превърнеш в изключителен писател за нула време.

Можете да очаквате да научите основите, разбити на четири лесни за следване модули. След като завършите курса, ще можете да приложите тези стратегии в каквото и да е написано парче, било то книги, блогове или почти всичко.

Има над 85 000 студенти, записани с обща оценка 4,5 / 5 звезди, така че можете да сте сигурни, че скачате в нещо наистина добро.

Canva

По съдържание визуалните изображения са също толкова важни, колкото и текстът. Ако разполагате с огромни текстови блокове без визуализации между тях, на читателите ще им е трудно да завършат цялата работа. Просто става твърде скучно. За да избегнете това, можете да използвате този инструмент, наречен Canva.

Ако бизнесът ви е сравнително нов и не можете да си позволите да наемете дизайнер на потребителски интерфейс / IX или сте заинтригуван от Photoshop / Illustrator, вземете уикенд и научете Canva.

Canva е изключително удобен за потребителя и можете да създадете красиви дизайни / графики за минути.

– �� (@jasminexETH) 19 февруари 2020 г.

Тя ви позволява да проектирате различни графики за вашето съдържание, било то диаграми, представени изображения, графики, таблици или какво ли още не. Име на всеки графичен тип и можете да сте сигурни, че Canva го има. Не се нуждаете от дизайнерски умения, за да го използвате. Всичко, което правите, е да изберете шаблон и да го персонализирате, за да отговаря на вашите изисквания.

Pixabay

Кой не харесва безплатни стокови снимки и графики, това твърде качествени?

Pixabay е голям център за безплатна графика и снимки, които могат да се използват, без непременно да се дават никакви признаци, въпреки че винаги се оценяват.

Можете да намерите всички видове елементи без роялти в този сайт и да ги използвате за вашите лични, както и за търговски проекти. Ако имате конкретни изисквания за размер, можете да изберете от няколко опции и да изтеглите тази, която предпочитате. Колко е готино това?

заключение

Надявам се, че горните инструменти и ресурси ще ви помогнат да станете по-добър писател и да проектирате повече проекти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map