7 високоплатени роли за работа в ИТ

Надградете уменията си, за да получавате по-високи плащания …


В днешно време възприятието на младите хора за ИТ работни места се е променило в сравнение с миналото. Те търсят изключителна кариера от обикновените потоци. По целия свят много млади абитуриенти и студенти търсят работа, която не само ги задоволява, но и търсят високоплатени и последователни роли, ориентирани към растежа.

Особено в развиващите се страни пазарът на труда ще преживее приличен растеж в областта на ИТ сектора, където автомобилостроенето взема лъвския дял. Има много добре платена кариера налични опции и тук ще обсъдим списъка с технологии, ориентирани към растежа.

„Тези показатели на заплатите се споменават с позоваването на LinkedIn  “

Сертифициране на Tableau

Tableau е един от най-ценените инструменти за бизнес разузнаване, който ви позволява да вземате бързи решения и свети като инструмент за визуализация на данни, намалява продължителността на времето за представяне на лентовите диаграми, диаграмите на пай и т.н..

Tableau е направен да изпълнява и предлага визуална анализа много бързо. В Tableau има три варианта на продукти, има ли такива са Tableau Desktop, Tableau Server, Tableau Digital. Ако искате да започнете кариерата си в Business Intelligence, след това изберете Сертифициране на Tableau е по-изгодна за вашата кариера.

 • Средна базова заплата: 10 000 долара+

Необходими умения: Необходими умения в езиците на структурираните заявки, аналитични умения, знания, необходими в системния софтуер, Нуждаете се от опит в архитектурата на данни и микростратегията, Ефективни устни и писмени умения.

Звучи интересно за научаване на Tableau? Вижте това Удеми курс.

Data Scientist

Ученият за данни е професионалист, който извършва анализи в различни потоци като статистика, програмиране и математика. Всички тези неща са накарали Data Scientist да управлява всички дейности, свързани с данни, много ефективно. Компаниите набират Data Scientist за прогнозиране на тенденциите, темповете на растеж и бизнес прозрения чрез анализ на данните.

Работата на Data Scientist има огромно търсене в цял свят. Според доклада на Linkedin 2018, те обявиха, че работата на учен с данни ще бъде свидетел на ръст от 45% годишно. Учен с данни трябва да притежава силни умения за Питон програмен език.

 • Средна базова заплата: 130 000 долара+

Необходими умения: Python, Машинно обучение, Извличане на данни, Science Science, Анализ на данни.

DevOps

Devops стана известен като движение, метод и набор от инструменти. В някои области други спорят този DevOps сам по себе си е нефункционален спрямо целите си. Изборът на DevOps за кариерен път не е също толкова по-изгоден, но и един от най-големите щастливи личности сред най-правилните кариерни клонове на ИТ сектора.

Според 2018 г., наистина е рекордно, ролята на инженера на DevOps е поставена на трета позиция по отношение на броя на работните места, заплатата и възможностите. През 2019 г. DevOps се превръща в най-търсеният курс на пазара, тъй като тези роли са важни за компаниите да се насочат към следващото ниво. Компаниите, които имат инженери на DevOps в своите организации, получават страхотни резултати в сравнение с други компании.

За да бъде успешен в тази област, човек трябва да е добре организиран и добре подготвен.

 • Средна базова заплата: 80 000 долара+

Необходими умения: скриптове, сигурност, сътрудничество, знания за инфраструктурата и вземане на решения.

RPA Инструменти

В днешно време автоматизацията навлиза навсякъде, за да можем да поговорим за научнофантастични филми, в които роботите превземат света, и ние се наслаждаваме на драмата. Но сегашният темп автоматизацията прониква във всяка област. В областта на производството роботите са изцяло заети и изкоренени човешката нужда. С масовия хит на RPA се реализират повечето категории труд.

Може да видим повече възможности за RPA Tools. Понастоящем RPA има масово търсене на пазара и е перфектен момент да изберете кариерата си в най-новите технологии, т.е. RPA. В RPA има няколко роли като Архитект, Разработчик, Процес – консултант и RPA – VP. Сега RPA Consultant има значително търсене. Освен консултант по RPA, разработчикът на RPA също има повече работни места.

 • Средна базова заплата: 130 000 долара+

Необходими умения: Dot Net, добър във всеки един от инструментите за автоматизация като автоматизация навсякъде, Pega роботика, синя призма.

Питон

Python е един от бързо развиващите се и по-търсещи езици за програмиране през 2019 г. Той значително изпревари останалите програмни езици от гледна точка на активния разработчик в общността. Python е един от най-бързо плаващите езици за младите висшисти, които търсят работа на първо ниво.

Сертифициране на Python е едно от желаните умения в целия програмен свят. Езикът на Python е прост и лесен за научаване, с лесния си синтаксис и функция за завършване той минимизира времето за разработка, а също така има много библиотеки, които поддържат визуализация, анализ на данни и манипулация.

 • Средна базова заплата: 110 000 долара+

Необходими умения: уеб рамки, Core python, разработване и използване на RESTful API, изграждане на Python приложение и добри дизайнерски умения.

AWS

През 2019 г. облачните изчисления са една от най-нововъзникващите технологии по целия свят. През последните години най-вече всички нива на компаниите извисяват бизнеса си в облака. В платформата за облачни изчисления Amazon Web Services е широко популярна и предлагана от Amazon.

Портфолиото на AWS включва 100+ облачни услуги, малко от които са управление на инфраструктурата, разработване на приложения, база данни и сигурност. През 2013 г. AWS стартира AWS сертифициране. Има огромно търсене на световния пазар, по целия свят, приет като AWS Certification, е глобален стандартен сертификат, който превръща вашите умения за изчисляване в облак в следващото ниво.

Пътна карта за сертифициране на AWS

Ако искате да започнете кариерата си в облака AWS, тогава AWS сертифицирането ще бъде допълнително предимство за вас, а също така ще помогне при следващите роли.

 • DevOps инженер
 • Облачен софтуерен инженер
 • AWS Solutions Architect
 • AWS SysOps Administrator
 • Инженер по оперативна поддръжка
 • Системен интегратор – облак
 • Старши архитект на решения
 • Старши облачни архитекти AWS

Необходими умения: облачни изчисления, EC2, S3, RDS, VPC, мрежи, съхранение и т.н..

 • Средна базова заплата: 90 000 долара+

Изкуствен интелект

Целият свят говори за изкуствен интелект заради неговата иновативност. В световен мащаб повечето компании инвестират в ИИ, за да решат сложните проблеми и по този начин да постигнат желаните резултати. Обхватът на изкуствения интелект ще се увеличи с 60% през 2019 г..

Докато анализира съществуващите възможности на ИИ и проучването за създаване на ИИ дава отлични резултати при приемането на ИИ. Той се използва в различни сектори като образование, финанси, транспорт и медицина и др.

Съществува погрешно схващане за изкуствения интелект, че той ще отнеме работата, която се изпълнява от хората, но когато погледнем в широка перспектива, нещата ще изглеждат напълно различни. ИИ е същество, като премахва не творческите и сложни работни места, за да създава работни роли, където се изисква човешки интелект и креативност. Въпреки това, младежите, които се стремят да изградят своята кариера в роботизиран учен, научен сътрудник, инженер за машинно обучение, разработчик на бизнес анализ. Тогава AI ще е по-полезен за вас.

 • Средна базова заплата: 134 000 долара+

Необходими умения: владеене на популярни езици за програмиране като Java, Python, Lisp, Julia и др. Физика, математика и роботика.

заключение

Компаниите се движат достатъчно бързо, за да възприемат новите, иновативни технологии и могат да изградят своя бизнес на следващо ниво. За да изпълняват и изпълняват всички тези функции в своите организации, те се нуждаят от професионалисти, притежаващи умения, за да изпълняват всички тези задачи. Горепосочените роли за работа са най-подходящи за тези, които желаят да превъзхождат кариерата си в технологиите, ориентирани към бъдещето.

Как научавате нови технологии?

Благодарение на онлайн платформата за обучение като Udemy, и Pluralsight, където можете да намерите хиляди курсове.

ЕТИКЕТИ:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map