Как да създадете страхотен онлайн курс?

Създаването на онлайн курс за обучение на хора е един от най-бързите и въздействащи начини да извлечете знанията си на глобалния пазар.


В този непрекъснато развиващ се дигитален свят знанието е водещо докрай – „Да превърнем съдържанието в крал.“ За да го кажем по друг начин, трябва да обмислите алтернативни идеи. И избягвайте да затъмнявате знанията зад решетките.

На заден план няма нищо по-безупречно от възможността да го превърнете в онлайн курс, създаващ олово, създаващ въздействие – съществен вариант за всеки начинаещ предприемач.

В тази статия ще намерите подробен преглед на важните етапи на създаване на онлайн курсове.

Въпреки че си струва да се спомене, няма правило той да бъде поставен в хронологичен план. Но ръководството ви предоставя „стратосферен изглед“ на важните основни етапи.

Перфектната тема

Първото съображение, което трябва да вземем предвид, е: „Вие не преподавате на университетско ниво.“ И още един ключов момент, който трябва да запомните, е, че разширявате уменията, талантите или сте събрали опит сред аудиторията си.

Избраната от вас тема трябва да е нещо, което обичате или ПАСИОНАТ. В действителност темите на курса могат да бъдат всякакви. Да започнем с преподаване на технологии, готвене на ястия, обучение на свирене на флейта или преподаване на копирайтинг.

Представете си, имате тази невероятна тема в ума си, за която искате да дебютирате като онлайн инструктор. Но, прекарахте няколко седмици в изследване на темата. И вие открихте, че само вие имате интерес към него. В такъв случай как бихте очаквали статистически данни на таблото за аналитични данни относно продажбите? Нулева или нулева цифра.

И така, това, което ще бъде следващата стъпка за вас?

Във всеки случай тук идва необходимостта от провеждане на интензивни проучвания на пазара.

Вземете помощта на форуми. Без забавяне можете да сезирате форуми от вашите ниши, за да копаете повече за пазарната стойност.

Използвайте „Quora„Да се ​​замислим върху горещите тенденции, които се въртят около основната ви тема. Разгледайте снимката тук.

Онлайн курс | Проучване на пазараОнлайн курс-Quora | Проучване на пазара

Като имаме предвид това изображение, установяваме, че хората се интересуват от изучаването на „акустична или електрическа китара.“ За да подчертаем, тази струна има търсене на пазара. В обобщение, ако излезете с курс за преподаване на хора, „Как да научите електрическа китара?“, Това може да бъде печеливша ниша за вас.

Освен това можете да потърсите тенденциите в Google или всеки установен инструмент за ключови думи като SEMrush да излезе с прозренията на пазара.

Пазарните изследвания трябва да ви осигурят две неща

 1. Търсенето на пазара.
 2. Прозрението на състезателя.

След това трябва да знаете – броят на конкурентите е пряко пропорционален на по-високата статистика в кривата на търсенето. Не бива обаче да се адаптирате към предварително създадена идея, че темата ви няма да работи.

С изследването трябва да се съсредоточите върху три основни ключови точки:

 1. Има ли бръмчане сред хората по темата?
 2. Хората питат ли или дискутират по темата?
 3. Определете разликата в това, което предлага състезателят.

Ако отговорът е „ДА“ и имате идея, която е разработената форма на това, което вече е на разположение, тогава имате печеливша идея за курс.

Създайте принудителни модули за обучение

Също толкова важно е да уведомите студентите си какво точно ще предложите. Помислете за създаване на модула за обучение с измерими глаголи. Обяснете ясно резултатите от обучението. Освен това, предлагайте на учащите с малко идеи за това какво могат да направят след като научат умението.

Създайте перфектната структура на курса | Udemy-СтруктуратаСъздайте перфектната структура на курса | Udemy-Структурата

Основният акцент при издълбаването на учебен път е да се включат учениците. За да го направите заедно, можете да им направите списък с умения, които трябва да имат, и да ги поставите, за да го постигнат – това е вашият план.

Вижте това блестящо ръководство на създавайки отличен курс.

Очертанието ви ще се развива, докато правите курса и добавяте лекции.

Съдържание на учебната дисциплина

Това е етапът, в който прехвърляте океана от знания от главата си към материализация. Това е най-жизненият етап. За начало съберете всички свои изследователски материали и комбинирайте с модулите за обучение и вижте къде се вписват вашите изследвания.

Това означава, включете съдържанието, за което вашите ученици се питат.

Структура на модула и план на курса

Като начало, озаглавете лекциите си. употреба coschedule за правилна оптимизация на заглавията. Имайте предвид, ключовите думи, към които искате да насочите – най-вече запитванията на вашите обучаващи се. Възползвайте се от листа с ключови думи и съответно оптимизирайте заглавията.

По същия начин, започнете да групирате подобни теми и формати на съдържанието като съвети или практически съвети в отделни лекции и въвеждайте тези лекции в отделни модули. Свържете всички модули, за да завършите структурата на курса.

Методи за доставка на лекции

Сега трябва да решите формата на доставка.

Ще изберете ли видео съдържание, аудио съдържание, текстов формат?

Искате ли да го направите по-интерактивен и жив? Ще обмислите включване на упражнения, викторини или други дейности?

Уверете се, че вашият курс трябва да гарантира добро потребителско изживяване с визуализации и други практически методологии.

Ето няколко съвета за цветовете.

Цветно въздействие за по-добър учебен път

За да ви помогнем да изберете подходящи цветове, ето три страхотни уебсайта:

Изберете правилните типове текст …

Помислете за избягване на декоративни и скриптове за вашите слайдове. Това просто прави четенето лошо. По-специално изберете шрифтове „serif“ или „sans serif“.

Ако имате бюджет, тогава преминете с премиум шрифтове.

Заснемане, записване, монтаж

Вие очертахте структурата на курса, решихте формата, написахте сценария или историята за вашето видео. Сега какво?

Тук идва фазата на производство.

Междувременно това е забавната част от камерата. За да се изясни, има много начини за предаване на съдържанието.

До момента хората интегрират личната си история за това, което ги е накарало да правят тези видеоклипове. Те гледат да намерят връзка между предишните си болкови точки към тази към своята публика и излязат с частта за решение в онлайн курса.

Освен това, практичният формат на доставката на съдържание е видео. Това може да бъде видео с “говореща глава”, което е, когато се снимате с камера. Или бихте могли да имате и зелени екрани за разговори. Тук фонът е зелен или може да имате нещо зад процеса на редактиране.

Това може да бъде интерактивно видео, анимации или просто самостоятелно изображение. Можете също така да конфигурирате слайдшоуто от точката на захранване с аудио съдържание – усещане в класната стая.

Друг виден метод е „екранно леене“, което е, когато записвате екрана на компютъра си – можете да изберете да интегрирате малък видеоклип от типа на уеб камера в горните ъгли.

За да служи на целта за редактиране, част от софтуера се справя добре – Camtasia.  С това веднага можете да редактирате видеоклипа си, да коригирате качеството на звука, текстовете, да изскачате конфигурация и много други.

Софтуер за редактиране на курсове - най-добрият софтуер

Освен това, ако избирате видеоклипове с „говореща глава“, помислете за използването на микрофони с добро качество, добра DSLR камера и малко аксесоари, които да добавите към качеството на звука като стативи.

Курсове за продажба

Има много начини да продадете курсовете си, но по-долу са два известни.

 1. Използване на LMS (Системи за управление на обучението)
 2. пазар

Системи за управление на обучението

Това са платформите, на които можете да разгърнете модулите си за онлайн курс. Да не говорим, това улеснява промоционалната част чрез глобалното й покритие. Трябва обаче да сте внимателни при избора на подходяща платформа, съобразена с вашите нужди и бюджет.

Създаване на онлайн курс | Система за управление на обучението

Ето няколко от най-добрите LMS базирани на облак опции:

iSpring Learn

Industries:

 • банково дело
 • Болница & Здравеопазване
 • Човешки ресурси
 • Информационни технологии и услуги
 • На дребно

TalentLMS

Industries:

 • Airlines / Авиация
 • Храна & напитки
 • Болница & Здравеопазване
 • Информационни технологии и услуги
 • На дребно

Академията LMS

Industries:

 • строителство
 • забавление
 • гостоприемство
 • На дребно
 • телекомуникации

Специална забележка към потребителите на WordPress – Опитвам Процвете ученик, универсален WP плъгин за създаване на професионално изглеждащ курс.

пазар

След това отново ето най-добрите ви възможности:

 • Udemy – един от популярните сред технологичната индустрия.
 • Skillshare – за преподаване на творчески умения
 • Преподаваема – функции всичко в едно за персонализиране, маркетинг, анализи, хостинг и сигурност
 • Podia – продават курсове, обучение за членство или изтегляне на цифри
 • Thinkific – повече от 36000 създатели, които вече използват платформата
 • Корсера – теми от най-добрите ниши на технологии като AI, Cloud Computing и др.

Задаване на перфектна цена

Преди всичко, дори ако раздавате самостоятелния курс или курсът е неразделна част от вашия бизнес модел, трябва да планирате цените.

 • Давате ли го като безплатен оловен магнит за вашия основен продукт или услуга?
 • Това ли е единственият поток от доходи?
 • Или е добавянето като клон към вашия поток от доходи?

В същото време ще проектирате формата на вашия курс, маркетинговите методологии или вашия USP относно отговорите.

Имайки това предвид, бихте могли да проектирате различните маркетингови фунии за вашите студенти или последователи.

Като цяло няма твърдо правило за ценовите модели. Това зависи единствено от вашия USP.

Но за начало трябва да сравните вашите предположения с конкурентните продукти на пазара. По-късно можете да регулирате обхвата в зависимост от вашия USP.

Процесът на стартиране

Методиката за стартиране

 • Ще пуснете ли промоции за отстъпки от ранни птици?
 • Ще пускате ли реклами?
 • Имате ли предварителен списък за маркетинг?
 • Мислите ли да си партнирате с влиятелни лица??
 • Ще изпълните ли партньорска програма?
 • Как ще използвате социалните медии?

Освен това има неограничени крила в маркетинговите стратегии за стартирането. Подробно, уверете се, че имате 12-15 месечен маркетингов план за вашия онлайн курс.

Във всеки случай продажбите на вашия продукт са пряко пропорционални на маркетинговите фунии.

И така, тук имате – план за основните етапи в създаването на онлайн курсове.

Надяваме се, че този план ви дава подробна идея как да внедрите или какво да очаквате в процедурата за създаване на онлайн курс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map