Дигиталното присъствие се превърна в най-важният фактор за съвременния бизнес. Онлайн маркетингът расте, а търсенето и на квалифицирани дигитални търговци.


Онлайн маркетингът създаде огромна възможност за предприемачи и търсещи работа. Дигитален маркетинг заменя конвенционалните маркетингови практики и това се превърна в следващото голямо нещо в интернет. Не позволявайте обаче терминологиите да ви заблудят, тъй като това не е ракетна наука. Хората от всякакви образователни програми могат да направят успешна кариера в дигиталния маркетинг.

Определени платформи предлагат сертификационни курсове за любители на дигиталния маркетинг и вие можете да започнете обучението си от тези платформи.

Google Digital отключена

Google е най-популярната търсачка в света и повечето потребители и бизнеси разчитат на тази платформа само за да осъществят бизнеса си онлайн. За да насърчи растежа на дигиталния маркетинг и да създаде информираност сред хората, този доставчик на услуги за търсачки пусна своята онлайн платформа за обучение Google Digital отключена.

Тази платформа е предназначена за тези, които са готови да направят кариера в дигиталния маркетинг, както и за предприемачите, които планират да направят бизнеса си онлайн. Google Digital Unlocked предлага повече от 125 курса, които са разработени от именити университети от цял ​​свят.

Ключовата атракция на тази платформа обаче е 40-часовата програма за сертифициране, предлагана от Google. В тази програма има 26 модула и всеки модул се занимава с критичните аспекти на дигиталния маркетинг. След като изгледат видео уроците, студентите ще трябва да изчистят финален тест. След като тестът приключи, студентите ще получат сертификат от „Google.“

Е, в света на дигиталния маркетинг уменията играят най-важната роля. Въпреки това, програмата за сертифициране позволява на търсещите работа да надстроят своето CV, за да получат високоплатена работа.

Основите на програмата за дигитален маркетинг ще научат студентите за различните технически аспекти на дигиталния маркетинг. Без фундаментални познания е много трудно за начинаещ човек да намери правилните инструменти и програми за изпълнение на задачата. Този курс обаче ще запознае студентите с различни аспекти на онлайн маркетинга.

Дигиталното отключване на Google също предоставя различни видове курс, за да запознаят студентите си с нови концепции в света на интернет маркетинга. Ако искате да започнете работа с онлайн маркетинга, тази платформа може да ви предложи идеалното решение безплатно.

Академия HubSpot

HubSpot спечели огромна популярност със своя високофункционален софтуер за дигитален маркетинг. Този софтуер ви позволява да следите маркетинговите си кампании. Също така тази платформа предлага други софтуерно базирани услуги за повишаване на производителността на бизнеса от всякакви размери.

Но HubSpot също е известен със своите онлайн академия това е помогнало на милиони търговци да растат. Има стотици онлайн курсове, които ще ви помогнат да знаете за онлайн бизнеса и различни други важни аспекти, свързани с бизнеса.

Много курсове са предназначени за начинаещи. След като завършите видео уроците, ще трябва да се включите в онлайн тест. Тестът ще се състои от MCQ, а студентите ще получат 60 минути, за да отговорят на всички въпроси. Студентите трябва да отбележат най-малко 50%, за да получат сертификата от HubSpot.

Предлагат се няколко курса, но най-популярният е входящият маркетинг курс. Този курс се занимава с основите на онлайн маркетинга и основните аспекти, свързани с него. Студентите ще притежават по-задълбочени познания за онлайн маркетинг, след като преминат през модула на курса.

Въпреки това, студентите, които желаят да знаят повече за онлайн бизнеса, могат да се присъединят към други програми като входящи продажби, маркетинг на съдържание, електронна търговия, управление на CRM и т.н..

Google Skillshop

Ролята на дигиталния маркетинг не е само в пускането на реклами в социалните медийни платформи. Професионалните дигитални търговци също трябва да вземат предвид потенциалната аудитория, която присъства в уеб браузъра. За да класирате сайта, трябва да имате стабилни познания за изследването на ключови думи и провеждането на платена промоция в Google.

Иновативна онлайн платформа за обучение е разработена от Google, която е известна като Google Skillshop. Тук ще имате достъп до различни видове програми, специално разработени за начинаещи. На тази платформа са достъпни пет вида програми за сертифициране на курсове.

Тези курсове ще предоставят основни знания за различни видове рекламни програми на Google AdSense. Различните видове продукти и услуги изискват различни рекламни стратегии и без стабилни познания по тази тема, студентите няма да могат да намерят правилния план за популяризиране на правилния продукт пред точната аудитория.

Средната продължителност на курса в тази програма е около 4 часа. Студентите имат право да завършат курсовете със своята скорост. Въпреки това ще трябва да направите тест, след като сте завършили курса им. Ако сте преминали теста, ще ви бъде предоставен сертификат от Google Skillshop.

EDX

EDX е една от най-големите платформи за онлайн образование, която е основана в САЩ през 2012 г. От създаването си тя обслужва световната студентска общност с висше образование в университетско ниво. Основният принцип на тази организация е да направи образованието достъпно за всички и те започнаха да се фокусират върху процеса на развитие на уменията на учениците. Не следването на конвенционалната образователна система и съсредоточаването повече върху уменията за високо търсене, зададени сред студентите, винаги са били приоритет на тази платформа за електронно образование.

Повечето от курсовете се стартират от различни университети от световна класа, за да се помогне на световната студентска общност с лесен достъп до образование от световна класа. Всички курсове, достъпни на тази платформа, обаче не са безплатни.

За амбициозните дигитални търговци, безплатният курс за маркетинг може да бъде от полза. Този безплатен маркетинг курс ще помогне на студентите да получат фундаменталната представа за маркетинга и търсенето на съвременните организации. Два световно известни университета, MIT (Масачузетски технологичен институт) и Харвардският университет подкрепиха основата на тази онлайн платформа за обучение, а факултетът на тези университети стартира по-голямата част от курсовете.

Студентите трябва да се запишат в курсовете, а онлайн часовете започват в предварително определен час. Това също означава, че студентите трябва да спазват фиксиран график, за да завършат курса. В края на курса студентите също трябва да изчистят окончателния тест, за да получат сертификата.

Курсът за сертифициране за дигитален маркетинг на edX е за студенти от напреднали нива, които вече имат основните знания.

LinkedIn

LinkedIn е популярен сайт за социални мрежи за работещи професионалисти и собственици на бизнес. Нарастващият брой активни членове на тази платформа за социални медии обаче го превърна в маркетингова платформа.

LinkedIn се превърна в привлекателен маркетинг канал за социални медии за дигиталните маркетолози заради глобалния си обхват и органичния трафик. LinkedIn обаче също пусна платформата си за обучение, наречена като LinkedIn обучение. Тази онлайн платформа за обучение предлага курсовете си на месечен абонамент и потребителите трябва да плащат за абонамента за достъп до различни продукти, предлагани от тази платформа за социални медии.

За новите потребители обаче първият месец е напълно безплатен. Ако успеете да завършите целия курс в рамките на този пробен период, ще получите сертификата, без да харчите пари.

Предлагат се над 15 000 курса за членовете на общността. Студентите могат да посещават и обширните курсове за придобиване на специализация в маркетинговата стратегия на различни платформи за социални медии, предлагани от известни индустриални експерти.

Ако знанието е най-важният ви приоритет и искате да го научите от експертите в бранша, тогава LinkedIn обучение трябва да бъде в списъка ви с приоритети.

Facebook план

Социалните медии придобиха огромна популярност поради нарастващата си потребителска база, а този аспект на платформите за социални медии се превърна в привлекателна площадка и за дигиталните маркетолози.

Ако искате да изградите успешен онлайн бизнес или искате да направите устойчива кариера в дигиталния маркетинг, тогава трябва да знаете правилната стратегия за пускане на пазара на целевия продукт или услуга в платформите за социални медии. Facebook план е онлайн академията за маркетинг и хората от различен произход могат да научат за маркетинга от тази платформа.

Има повече от 150 курса, които да се присъединят и всеки курс е проектиран да отговаря на конкретна група студенти. Както начинаещите, така и специалистите от напреднали нива могат да намерят полезни курсове, които да се присъединят. Тази платформа обаче е разработила курсовете, за да предостави подробна представа за процеса на онлайн маркетинг, особено за маркетинговия подход за всекачествен достъп, който стана много популярен.

Различни курсове са създадени, за да отговарят на нуждите от различни видове онлайн бизнес, а инструкторите са предвидили и подробни стратегии, които да задоволят нуждите на бизнеса от всякакви форми и размери. Курсът за сертифициране, предлаган от проекта на Facebook, ще ви осигури здрави познания за маркетинга в социалните медии.

Академия на Google Analytics

Да си маркетинг не винаги е свързано с провеждането на успешни кампании. Някои кампании може да не дават желани резултати и това се случва и с експертите. Добрият дигитален маркетинг също трябва да притежава критичната аналитична способност, което ги прави достатъчно способни да следят внимателно анализа на KPI на своите кампании и да вземат решения въз основа на данни.

Преди да се запишете за този сертификационен курс, трябва да сте наясно с факта, че този курс е за онези хора, които вече притежават основните знания за дигиталния маркетинг.

Академия на Google Analytics не предоставя само знания за Google Analytics, но също така ви помага да подобрите общите си аналитични умения. Съществуват мини-курсове за множество канали за социални медии, които също ще ви помогнат да анализирате ефективността на вашите маркетингови кампании в различни платформи.

Ще получите сертификат от академията за анализи на google след преминаване на финалния тест. Този усъвършенстван курс за сертифициране по google analytics ще ви помогне да подобрите маркетинговите си умения и да получите високоплатена професионална роля.

Алисън

Основната визия на тази организация е да осигури безплатно висококачествено образование за студенти.

Има девет различни образователни категории, а на тях присъстват 500+ активни курса Алисън. Факултети от именити университети от цял ​​свят са създали своите курсове на тази платформа.

Студентите могат да се запишат безплатно за курсове за сертифициране за начинаещи до напреднали в тази платформа. Въпреки това, за да подкрепят благородната кауза на тази организация с нестопанска цел, студентите могат да се абонират и за премиум курсовата програма, където студентите могат да получат достъп до всички свои дипломни програми.

Институт за електронен маркетинг

Институт за електронен маркетинг не предоставя само висококачествени сертификационни курсове за своите студенти, но също така е направил множество полезни инструменти за маркетинг.

Студентите могат да изучават учебния материал и видео уроци със собствено темпо. За да получат сертификата обаче, студентите трябва да се явят за онлайн тест. Този тест се състои от 50 MCQ и студентите трябва да отговорят на въпросите за 60 минути. Студентите трябва да получат най-малко 50%, за да получат сертификата.

заключение

Няма съмнение, че интернет маркетингът е бъдещото търсене на бизнеса и това, че бъдете рано възприели интернет маркетинга, ще даде вашият кариер огромен тласък. По-горе изброените сертификационни курсове не само ще ви подготвят за бъдещия пазар, но и ще останат пред вашите конкуренти.

Ако искате да изкачите кариерата си на следващо ниво, можете също да помислите да вземете висше образование по дигитален маркетинг.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me