15 Курсове за облачни компютри онлайн, за да презаредите кариерата си

Сигурен съм, че бихте чули термина – Облачни изчисления.


Не е ново, но се движи по-бързо от всякога. Организацията от стартиране до предприятие преминава към облак като AWS, Google Cloud, Microsoft Azure и др.

Ако поддържате, администрирате, управлявате традиционната инфраструктура и искате да проучите облачните изчисления за следващата си работа, то следните онлайн курсове ще ви помогнат.

Защо да изберете облачни изчисления?

Това беше номер едно търсене в топ 10 доклади за умения, споделени от LinkedIn по-рано тази година.

Има няколко области, върху които можете да се съсредоточите върху сигурността, експлоатацията, развитието, DevOps, архитектурата на решения, разширени мрежи, големи данни и т.н. Нека разгледаме следните някои от най-добрите онлайн курсове.

Приготвяме се да започнем

Първи стъпки с облачни изчисления – ниво 1 е курс за тези от вас, които са нови в концепцията за облачни изчисления и искат да започнат от нулата. Курсът обхваща не само основите и еволюцията от традиционните ИТ до облачните услуги, но и основните му характеристики. Ще научите за моделите на услугите за облачни изчисления (SaaS, PaaS, IaaS), облачните модели за разполагане (частни, обществени, хибридни, общностни) и предимствата на публичните облачни услуги.

AWS сертификация

Amazon Web Services (AWS) е топ сертификат за всеки облачен експерт. Един от най-добрите курсове в тази област е AWS сертифицирани решения архитект от Райън Куонебург.

Помага, ако имате опит с AWS, но дори и абсолютен начинаещ може да се справи добре. Материалът за курса е актуализиран за изпита за сертифицирани решения AWS 2020 AWS. Ще научите подробностите за AWS платформата и как да използвате AWS за проектиране на силно еластични и мащабируеми приложения. Ще изследвате Route53, EC2, S3, CloudFront, Автоматично мащабиране, Балансиране на натоварването, RDS, RedShift, DynamoDB, EMR, VPC и т.н..

За да подготвите сертифицирането, може да помислите и за провеждане на практически тест от Whizlabs.

Изпит за Azure

Ако Microsoft Azure е вашето нещо, не го пропускайте Изпит AZ-300 Azure Architecture Technologies Prep 2020 курс.

Курсът ще ви научи как да проектирате решения за платформата Microsoft Azure. Курсът е насочен към техници с известен опит Azure. Обновената версия включва ново съдържание за виртуална WAN, специални хостове, RBAC достъп до съхранение, услуга за предни врати Azure, прекъсване на акаунта за съхранение и групи за сигурност на приложенията.

Сертифициране в облак на Google

Сертифициране на Google Associated Cloud Engineer е задължителен за всеки, който се отнася сериозно към Google Cloud.

Курсът започва с основите, като например как да настроите Google Cloud среда (фактуриране на акаунти, проекти, инструменти, достъп и сигурност). След това ще научите как да планирате, конфигурирате, прилагате, внедрявате, наблюдавате и управлявате решения в Google Cloud. Бъдете готови, ще използвате както конзолата, така и командния ред, съгласно изискванията на изпита за сертифициране на облачен инженер на Google Associate..

Linux Academy

Облачни курсове за Linux Academy е още една спирка на вашето пътуване да се превърнете в облачен гуру.

Linux Academy предлага огромен избор от курсове – както общи въвеждащи курсове, така и специфични подробни, свързани с конкретна облачна технология. Някои от курсовете, които си струва да се разгледат, са:

 • Amazon Connect Essentials
 • Подготовка за изпита AZ-400 Azure DevOps
 • AWS Оптимални хибридни среди
 • Подготвен изпит за сертифициран от Google специалист в облачна мрежа
 • Сертифициран разработчик за Aluche Kafka (CCDAK)

Linux Academy предлага 7-дневна безплатна пробна версия, така че можете да добиете представа дали курсовете им са добре за вас, без да плащате и стотинка.

Облачно инженерство

Асоцииран сертификат за облачен инженер от Coursera е алтернатива, ако планирате кариера в района на Google Cloud. Курсът учи как да настроите, конфигурирате и внедрите решение в Google Cloud. Това е междинен курс – той изисква известен опит с виртуални машини, IP мрежи и уеб сървъри. Някои предишен опит с GCP също е от съществено значение.

Курсът е на английски, но идва със субтитри на английски, френски, португалски (бразилски), немски, индонезийски, испански и японски.

Облачна инфраструктура

Ако търсите общ курс за изчислителни облаци (с лек нюанс към AWS и IaaS), тогава Облачна компютърна инфраструктура, в партньорство с университета в Мериленд, може да бъде най-добрият ви вариант.

Курсът е част от програмата на Cloud Computing MicroMaster от UMGC. Ще научите как да проектирате, конфигурирате и управлявате облак, най-вече тип „облак“ като инфраструктура (IaaS) с неговите компоненти (изчисления, съхранение, мрежа и спомагателни услуги). Класът ще обсъди и най-популярните облачни архитектури за внедряване на IaaS.

Въведение в облака

Ако предпочитате да вземете въвеждащ курс по облачни технологии с експерти от The Linux Foundation, тогава това Въведение в облачните инфраструктурни технологии курсът е за вас. Ще научите за основите на облачните технологии, облачните и контейнерни технологии като Docker, Cloud Foundry, Kubernetes, OpenStack, DevOps и практиките на непрекъсната интеграция.

Ако не се нуждаете от сертификат, курсът е безплатен.

Облачно леярно и облачно-родно

Ако се интересувате от Облачна леярна, ето специализиран курс за вас. Въведение в облачната леярна и облачната софтуерна архитектура ви учи как да използвате интерфейса на командния ред, как да разгърнете приложения, функцията на услугите в контекста на системата, както и основните практики за отстраняване на грешки..

Ще научите за времето на изпълнение, сигурността и мрежата на Cloud Foundry, как да изградите време за изпълнение и поддръжка на рамката с buildpacks, да проучите услугите и пазара.

Облак за бизнесмени

Облачните изчисления не са само за отрепки.

Освен това не всеки, който се интересува от облака, трябва да знае всички технически детайли зад AWS, Azure или Google Cloud. Ако вие (или някой, когото познавате) е бизнес човек, но въпреки това иска да научи повече за облачните изчисления, Облачни изчисления за бизнесмени: Azure, AWS, GCP [Видео] е точно това, от което се нуждаете.

Ще проучите ползите от облачните изчисления, както и неговите клопки и как да ги избегнете. Ще научите и някои от облачния технически жаргон – това ще ви помогне да общувате по-добре с екипа си в облачните технологии.

Голямата картина

Както можете да се досетите от името, Облачни изчисления: Голямата картина отново е въведение в облачните изчисления. Курсът е предимно за софтуер като услуга (SaaS). Той предлага преглед на облачните приложения и SaaS, примерите на SaaS, потребителите, доставчиците на софтуер и влиянието на SaaS. Курсът обсъжда накратко уеб услугите на Amazon, Microsoft Azure и Google Cloud. Ще научите и за частните облачни платформи.

Google Cloud Architect

Google: Професионален облачен архитект е чудесен курс, ако искате да получите сертификат. Курсът обхваща всички основни и усъвършенствани неща около Google Cloud, като Compute, Storage, Google App Engine, Google Kubernetes Engine, Google Cloud Functions.

Ще се занимавате и с балансиране на натоварването, регистриране, наблюдение и отстраняване на грешки в мрежата и VPC. Групи за управлявани инстанции, модели за разполагане, таксуване, сигурност и архитектурни модели също са включени в учебната програма.

Облачни изчисления за IoT

Използване на облачни изчисления за IoT е за всеки, който иска да научи повече за това как можете да използвате Интернет на нещата (IoT) във връзка с облачните изчисления. Курсът обхваща както основите на IoT, така и неговите устройства, както и как да ги поставите в облака. Фокусът на курса е върху инструменти, свързани с IoT от AWS и Azure.

Курсове за сертифициране

Последният ресурс в този списък е колекция от Курсове за сертифициране в облачни компютри от Edureka!

Те предлагат стандартни курсове, като AWS Architect Certification Training, Google Cloud Certification Training, Microsoft Azure 103, 203, 303 Expert, Developer and Admin, AWS Development Certification Training, както и не толкова широко предлаганите курсове по Salesforce и IoT на лазурен.

Различните курсове изискват различни нива на умения, така че преди да се запишете в курс, проверете дали отговаряте на изискванията.

Концепции без сървър

Прекарайте облачните си умения на следващото ниво, като се научите без сървър. Това е гореща технология, тъй като името показва, че не е нужно да се притеснявате за капацитета на сървъра, а да се фокусирате върху кода на приложението.

Това е БЕЗПЛАТНО курс, предоставен от Linux Academy, обхващащ следното.

 • Какво е без сървър и смяна на игри?
 • Традиционна срещу без сървър архитектура
 • Без сървърни решения от Google, AWS, Azure, Bluemix
 • Ползи и примери за производство

заключение

Надявам се горните онлайн курсове да ви помогнат да научите нещо ново в облачните компютри, за да повишите кариерата си на едно ниво нагоре. В края на краищата облачните изчисления са една от най-горещите области на ИТ и това е тук, за да остане в следващите години.

ЕТИКЕТИ:

 • AWS

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map