13 Учебни ресурси и уроци за дизайнер на афинитет

Affinity Designer бързо превзема общността на графичния дизайнер от буря. С неотдавнашното издание на Affinity Designer за iPad – компанията майка майка Serif се стреми да генерира значителен пазарен дял в обозримото бъдеще.


Омръзвате ли от модула за ценообразуване на Adobe?

Смятате ли, че Sketch е твърде хиперактивен за вашите нужди?

Е, не се притеснявайте, защото все още съществува солиден софтуер за графичен дизайн и имайте предвид привлекателна ценова структура също!

Affinity Designer за iPad

Дизайнерът на Affinity получава много похвали и много конвертори, присъединяващи се към марката тъй като продължава да се разширява с модерни функции и безпроблемен потребителски интерфейс за векторно редактиране.

Компанията е сега активно участва в пазара на iPad също, предоставяйки звездно преживяване за редактиране на вектор за всички потребители на таблети Apple.

Можете да изпробвате софтуера за себе си на 10-дневен пробен период. Тези десет дни трябва да са повече от достатъчни, за да експериментирате с много от уроците и учебните ресурси, които можете да намерите по-долу.

Affinity Designer за уроци за десктоп

Вземете се напълно оборудван с многото функции и функции на Affinity Designer. Следните ресурси ще ви дадат достатъчно разбиране за това невероятно приложение, което ще можете да пресъздадете дизайни на ниво индустрия за броени дни.

Официален канал: Дизайнер за афинитет на Vimeo

Видеоклипове в Affinity Designer на Vimeo

Никога не можете да сбъркате с ученето директно от източника! Екипът на Affinity постави всички свои дизайнерски клипове на Vimeo – огромни 94 от тях общо. Всеки видеоклип е дълъг най-много само 10 минути, което ви дава много домашни работи, които да вършите след това.

Едно нещо, което трябва да се отбележи при видеоученето е, че видеоклиповете ви учат на основите на конкретни действия. Творчеството е трудно за преподаване, но тези видеоклипове могат да ви дадат солидна основа за разбиране как работи софтуерът.

Ето няколко добри, за да започнете с:

 • Discover. Този урок ви представя въвеждаща обиколка на Affinity Designer, програма, която предлага наистина професионален графичен дизайн на вашия Mac! Научете основите на работното пространство, за да можете да започнете в най-кратки срокове.
 • Филмова илюстрация в стил Noir. Nat ви показва как можете да използвате снимка, настройка, инструмент за писалка и глобални цветове, за да създадете илюстрация в стил Film Noir.
 • Artboards: Основи. Научете как да добавяте, избирате, изтривате, премествате, преоразмерявате и преименувате дънни платки (и да преглеждате от Zoom to selection.

Работна книга на дизайнера за афинитет

Affinity Designer Workbook Официалното ръководство за дизайнер на афинитет

Видеоклиповете са страхотни и трябва да ги гледате, но книгите могат да се окажат още по-добри! Можете да вземете книга, без да се нуждаете от интернет връзка, така че това означава, че можете да изострите уменията си, докато сте на дълго пътуване с влак. Официалната работна книга на Affinity Designer е създадена да ви помогне да извлечете максимума от този красив векторен софтуер.

Книгата ви отвежда по пътя на проектирането на девет уникални проекта, като всеки проект е представен от едни от най-добрите таланти в бизнеса. В книгата ще намерите както информация как да проектирате като модерен професионалист, но също така ще имате привилегията да научите най-добрите техники за векторно проектиране от истинските професионалисти!

Първоначално ще ви трябва интернет връзка, тъй като трябва да изтеглите необходимите файлове за всеки проект, така че да можете да работите на вашата машина без прекъсване.

Frankentoon

Уроци за дизайнер за афинитет Frankentoon

Frankentoon е малка агенция за илюстрации, която случайно публикува доста от работата си безплатно. Те също публикуват интересни видео уроци в YouTube, вижте канала им Frankentoon Video, и конкретно, „Ефект на рисуване на маркер с помощта на векторни четки„Видео, тъй като подчертава нивото на креативност, с което работят тези дизайнери.

Ако отидете на Toon Lab тук ще намерите всички видове вълнуващи уроци за Дизайнер на афинитет. В момента Frankentoon обхваща много основа за дизайна на персонажи, процеса на скициране, използването на текстурата и създаването на векторна природа.

Точно този вид уроци и ръководства бихте очаквали като пълен начинаещ. И помага, че производствената стойност за всеки урок също е най-висока!

Affinicasts

affinicasts

Affinicasts стартира като независим проект за публикуване на задълбочени уроци за много от продуктите на Affinity; Снимка, дизайнер и издател. За съжаление, поради ограничения във времето, проектът трябваше да бъде прекратен.

Това е голяма загуба за общността, но все пак можете да намерите част от съдържанието на Affinicasts, хоствано в YouTube. Има около 70 видеоклипа, повечето от които са били изпращани през цялата 2018 г. Така че информацията във видеоклиповете е актуална и свежа за години напред.

Революция на афинитета

афинитет дизайнер за начинаещи

Ако преди сте търсили учебни материали за Affinity Designer, може би сте чували за Affinity Revolution YouTube канал – има над 70 000 абонати!

Платформата се управлява най-вече от Езра Андерсън, който използва своя обмислен и прецизен стил, за да научи хората как да станат по-добри векторни графични дизайнери. Връзката, използвана над представената снимка, ще ви отведе до страницата с курсове за революция на афинитета.

Въпреки че всички видеоклипове в YouTube са безплатни, курсовете изискват минимални финансови инвестиции, но учебните материали си заслужават.

Пълният курс по дизайнер на афинитет

афинитетен дизайнерски курс

Графичен дизайнер ли искате да се отклоните от Photoshop? Активен ли сте потребител на Affinity Photo и искате да подобрите разбирането на вашия графичен дизайн? И може би сте просто някой, който се нуждае от достъпен, но мощен инструмент за изпълнение на съвременни дизайнерски задачи?

Ако сте отговорили „да“ на който и да е от горните въпроси, тогава този курс на Udemy е точно за вас! Като студент на този курс, вие ще научите какви са нужните, за да станете уверен потребител на Affinity Designer.

Ето учебната програма на курса:

 • Научете потребителския интерфейс на Affinity Designer и как да подобрите работния си процес.
 • Как да създадете документи за нуждите на уеб, печат и други медии.
 • Създавайте и редактирайте форми по начин, който съответства на вашето творчество.
 • Научете техниките за проектиране на усъвършенствани фигури с помощта на операции, изрази и отражения.
 • Получете ясно разбиране на цвета и неговите ефекти върху дизайна.
 • Разберете как да използвате инструментите за писалка и четка.
 • Натрупайте конкретен опит, като проектирате професионално лого.
 • Разгледайте как да използвате маскиране, но и засенчване за създаване на наистина задълбочени вектори.

Плоска векторна илюстрация в дизайнер на афинитет

Как да създадете плоска векторна илюстрация в дизайнер на афинитет - смайващо списание

Има няколко причини, поради които препоръчваме да проучите този урок, различен от неговата дългосрочна природа (30+ минути) и ясно форматиране. Първо и основно, това е спонсориран урок от Serif (производител на продукти Affinity), и второ, това е написана от опитен дизайнер който е в индустрията от няколко десетилетия.

И въпреки че ръководството е спонсорирано, то не е написано по начин за популяризиране или рекламиране на продукта. Всичко това заедно прави това едно от най-добрите уроци за новодошлите Affinity Designer.

Ще се научите как да създавате плоска векторна илюстрация, точно като тази, показана на снимката по-горе. За да създадете нещо, което е идеално за пиксели, трябва да наберете някои нови умения по пътя. И точно така е структуриран този урок, от една техника към друга – показва ви как да го направите.

Affinity Designer за уроци за iPad

Pixelmator, Procreate, това са често срещани имена, когато говорим за приложения за дизайн на iPad. Но никой не се е осмелил да измине разстоянието, което изминава Serif с тяхното iPad издание на Affinity Designer. Това не е само приложение, но пълноценно преживяване за редактиране на вектори на таблет!

Вече можете да работите върху вашите професионални проекти, дори когато сте далеч от настолното си устройство! Този раздел ви запознава с някои от най-добрите уроци, за да можете да започнете да разгръщате творческата си искра. Ако преди това сте използвали софтуера за десктоп, това ще стане бързо и лесно.

Официален ресурс: Учебници за iPad дизайнер за афинитет

Affinity Designer за уроци за iPad

Точно както при версията за десктоп, Affinity е предоставила достатъчна библиотека от учебни видеоклипове и за iPad Affinity. Тази колекция от видео уроци потапя дълбоко в почти всичко, което трябва да знаете за приложението.

След като увиете видеоклиповете в този ресурс, трябва да сте на път да проектирате нещата сами. Дизайнерите, които са използвали приложението, са оставили възторжени отзиви за неговата простота и за това как без усилия е да се постигне перфектна дизайнерска структура.

Основен курс по дизайн на афинитет с iPad

Пълният дизайнер на афинитет за курс на iPad

Нови ли сте в дигиталния дизайн, но обичате идеята за него? Търсите алтернативен софтуер на вашите инструменти за десктоп? Може би сте развълнувани да създавате изкуство, графика и други елементи на дизайна, за да ги популяризирате? Никога не е било по-добро време да се включите в графичния дизайн благодарение на толкова голямо разнообразие от инструменти, които са на разположение.

Affinity Designer за iPad е истински играч за промяна на всички дизайнери на вектори. И този курс ще ви покаже колко голям е играта, която се сменя.

Общо този курс осигурява повече от 9 часа съдържание, с повече от 80 урока за незабавен достъп. И винаги можете да пинсирате автора, за да получите неговата подкрепа или печат на одобрение за конкретно нещо, върху което работите.

Този невероятен iPad курс за дизайнер на афинитет ще ви научи:

 • Основи на използването на Designer на вашия iPad.
 • Техники за дизайн на форми, текст, линии и цветове.
 • Дизайн на текстурата и как да създадете красиви текстури.
 • Модерни и стилни техники за създаване на неоново-светещи ефекти.
 • Ръководства за употреба за създаване на набор от икони Emoji.
 • Фиксиране чрез използване на векторно изкуство.
 • … И един тон повече!

Как да създадете прост тапет

Как да създадете цветни тапети в дизайнер на афинитет за iPad

Този урок ще ви покаже как да създавате красиви тапети, които да използвате на устройството си iPad. Целият урок е базиран на процеса на проектиране в iPad с помощта на Affinity Designer. Ще правите това като създавате вектори и комбинирате посочените вектори с растерни изображения и други.

Не правете грешка; това е доста подробен урок, който ще ви подготви за много от основните / междинни функции на приложението iPad. Не на последно място, не забравяйте да проучите и други уроци за TutsPlus, тъй като те са склонни да ги актуализират редовно.

Допълнително: Вдъхновение за следващия ви проект

Ако не намирате мотивация и вдъхновение за нова идея, може да искате да поставите отметка в следните платформи. Те ще ви дадат много идеи и перспектива за това какво създават другите дизайнери, използвайки Affinity Designer, но и друг софтуер за векторно проектиране.

Хъб за потребителски интерфейс

uipatternhub Шаблони дизайни

UI Pattern Hub е платформа, създадена да помогне на дизайнерите да споделят и да намерят ново вдъхновение за следващия си проект. Въпреки че името предполага потребителски интерфейс доста силно, UI Pattern Hub е популярен сред дизайнерите от много различни ниши. Например, дизайнери, които работят с типография, дизайн на лого, графичен дизайн, UX и т.н..

Designspiration

Търсете вектор за Despipiration

Designspiration изтегля снимки, графики и други визуални медии от всяко кътче и кътче в мрежата. Сайтът работи като дигитално портфолио за най-добрите дизайни, които хората са създали.

Потребителският интерфейс се поддържа чист, със силен акцент върху подчертаването само на фото частта от всеки дизайн. За всяка снимка също има малко описание и добавена връзка, която показва откъде е произведена оригиналната снимка.

Функцията за търсене е много способна и можете лесно да търсите дизайни за вашите конкретни ключови думи, включително харесванията на “вектор” и “графичен дизайн.” Това е безценен актив, който да използвате, когато се чувствате като вашите творчески сокове текат ниско.

Dribbble

Търсене дизайни на Dribbble

И последно, имате Dribbble. Това не може да добавите към отметките си. Най-известният със своята професионална и здрава общност, Dribbble може да предложи много за нови и ветерани графични дизайнери.

Сайтът пулсира с жива енергия, състезателен дух, но все пак сърдечно посрещане от всички членове на общността.

Тук можете да намерите не само вдъхновение, но и да създадете нови приятелства, да установите вашите дизайнерски цели и кой знае – може би един ден да си осигурите фантастична възможност за работа!

заключение

Софтуерът е изненадващо лесен за използване! Уверете се, че се абонирате за други дизайнери в YouTube, тъй като това изглежда е един от най-последователните източници на нови уроци и ресурси.

Можете също да проверите Пълно ръководство за афинитетен дизайнер на Udemy.

Освен това, моля, насладете се на тази колекция и късмет с създаването на величие!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map