Hogyan szerezzünk online technológiai mester- és alapképzést?

Hagyományosan, a világszínvonalú egyetemek diplomái csak a mély zsebükkel rendelkező hallgatók számára voltak elérhetők, és azzal a lehetőséggel rendelkeztek, hogy az egyetemi campus közelében költözhetnek és ott élhetnek, amíg a diploma megszerzése szükséges. Ha fizetni akart a tanulmányaival, mérlegelnie kellett a váróasztalokat egy étteremben a környéken.


Többé nem.

A modern e-tanulási platformoknak köszönhetően a világ legjobb egyetemei olyan online diplomákat kínálnak, amelyek többségüket veszik fel a campus társaik árain, és ugyanolyan tekintélyesek. Ugyanez az akkreditált professzor online és egyetemen tanít, tehát egyetlen potenciális munkáltató sem fog szarkasztikusan nevetni, amikor az önéletrajzon online megszerzett diplomát olvas..

Az online fokok előnyei

Valaki érvelhet azzal, hogy a hagyományos, offline órák jobban elősegítik a hallgatók közötti csapatmunkát, és hogy a karok és az öregdiákok közötti szemtől szembeni interakció fontos eleme a felsőoktatásnak. Azok, akik ezt fenntartják, lehetnek értelme, ha csak a művészeti tanulmányokat vagy más területeket veszik figyelembe, ahol a fizikai jelenlét változást hozhat.

De a számítástechnikában vagy az információs technológiában a személyes kommunikáció szükségtelen. Ellenkezőleg, néhány tantárgy, például a felhőalapú számítástechnika, a szoftverfejlesztés vagy a számítástechnika formális módszerei, részesülhetnek abban, ha interaktív tanulási platformon mutatják be őket. Az online informatikai programokat választó hallgatók a technológiát különféle módon tudják kapcsolatba hozni a tanárokkal és más hallgatókkal, mélyebb tanulási tapasztalatokat szerezve.

Tehát beszéljünk az online diplomák előnyeiről:

 • Olcsóbb (sok)
 • Rugalmas menetrend
 • Világszerte elérhető

Több kell?

Fontolja meg a fokozat szabad választását a világ egyik legjobb intézményéből. Vagy ha már rendelkezik alapképzettséggel, érdemes megválasztania azt a diplomát, amely növeli a karrierjét. És a fizetése.

De nincs séta a parkban

De ne izgulj még túl.

Ne gondolja, hogy az online tanulás azt jelenti, hogy pihenjen, miközben a tudás varázslatosan bejut a fejébe. Az online tanulás sok erőfeszítést igényel, különösen a munka, a tanulás, a család és a személyes projektek közötti megfelelő egyensúly megtalálása érdekében.

Az ütemterv rugalmassága nagy plusz, de nagyon fegyelmezettnek kell lennie ahhoz, hogy hetente egy bizonyos órát elkötelezzen online tanulmányaival. Az online oklevelek időtartama megegyezik az offline oklevelekkel. Rövidítheti ezt az időt, ha párhuzamos kurzusokat vesz, de ez kevesebb időt jelent a munka, a pihenés vagy a családdal való együttélés számára.

És alszik; ne felejtsd el, hogy végül is aludnia kell.

Bár az online diplomák sokkal olcsóbbak, mint az egyetemen végzett tanulmányok, ezek továbbra is jelentős összegeket fizetnek, ezért az online diploma megszerzése előtt fontolóra kell vennie az időt és a pénzt, amelyet rá kell költenie. Néhány tanulási platform pénzügyi támogatást kínál, de csak képzett hallgatók számára.

Az online informatikai főiskolai végzettség általában négyéves elkötelezettséget igényel a teljes munkaidőben beiratkozott hallgatók számára. A legtöbb mesterképzés egy év alatt gyorsított programként fejezhető be, bár néhány esetben két vagy három évig is eltarthat.

Az összes informatikai diplomának köszönhetően növekedhet a fizetés, ám a legnagyobb növekedéshez STEM szakok (tudomány, technológia, mérnöki és matematikai) tartoznak.

Online tanulási platformok

Az olyan platformok, mint például a Coursera, a FutureLearn vagy az edX a világ számos részén található neves egyetemek kínálatát koncentrálják. Az e platformokon keresztül kínált különféle tanfolyamok megnyitják az ajtót a számítástechnika szakma számára, vagy előrelépést nyújtanak azok számára, akik már informatikai területen dolgoznak..

A felső egyetemek által kínált online diplomák gyakran mindössze felére kerülnek az egyetemi diploma megfelelő összegének felére. A költségkülönbség a tanulás közbeni munkaképességgel kombinálva ezeket a fokokat életképes lehetőségekké változtatja a beruházás gyors megtérülésének biztosításához..

coursera

coursera online informatikai alapképzést és informatikai diplomát kínál, valamint a ma legkeresettebb területeket magában foglaló online mesterképzéseket. Célja, hogy a legjobb egyetemekkel együttműködve megfizethető oktatási programokat dolgozzon ki, amelyek mindenki számára elérhetőbbé teszik a fokokat.

Például egy egyetemi diploma 52 000 dollárba kerül, és online vásárlás esetén csupán 22 000 dollárba kerül. Mindkét fokozatra ugyanazt a diplomát állítják ki.

Ha világszínvonalú technológiai diplomát keres, a Coursera azt javasolja, hogy a Londoni Egyetemen szerezzék a Számítástechnika Bachelor fokozatát. Lefedi a mai legforróbb technológiai témákat, például gépi tanulás, AI, adattudomány, fizikai számítástechnika, tárgyak internete, virtuális valóság stb..

Miután megszerezte a főiskolai diplomát, a következő lehetőségek közül választhat: adattudományi, mérnöki vagy informatikai magiszteri diplomát szerezhet.

 • Arizonai Állami Egyetem,
 • Los Andes Universidad
 • Illinoisi Egyetem, Urbana-Champaign
 • A Colorado Egyetem Boulder
 • Penn Engineering
 • A londoni egyetem

A Coursera által kínált online diplomák célja, hogy segítse a hallgatókat az oktatásba történő beruházásokban, növelve keresőképességüket a diploma megszerzése után. A platform pénzügyi támogatást is nyújt képzett hallgatóknak. A hosszú távú programba való beiratkozás kockázatának csökkentése érdekében a master-track tanúsítványok, szakirányok és kurzusok, amelyek a fokozat részét képezik, lehetővé teszik, hogy azonnal megkezdje a tanulást, a menetrend szerinti haladás szabadságával..

Ha később bekerülnek a teljes programba, akkor a befejezett kurzusok a diploma megszerzéséhez szolgálnak.

FutureLearn

Online fokozat megszerzése FutureLearn, először ki kell választania egyet a tantárgyak és szintek teljes skálájából, amelyek a végzős bizonyítványoktól a teljes mesterfokozatig terjednek. Ezután elkezdi rugalmasan tanulni az interneten, programokon keresztül dolgozik, és krediteket szerez diplomája felé, bárhol is van.

Az osztályok támogatásához csak okostelefonra, táblagépre vagy számítógépre van szüksége, és hozzáférésre van az internethez. Az értékelések átadásához online feladatokat kell kitöltenie, vagy személyes vizsgákat kell letennie, amelyek lehetővé teszik visszajelzés megszerzését és a megértés bizonyítását..

Miután befejezte az összes programot és átadta az összes értékelést, diplomát szerez és nemzetközileg elismert képesítést szerez. A Future Learn tanulási tapasztalata magában foglalja a videók megtekintését, a cikkek olvasását, a tesztek elvégzését és a feladatok online kitöltését. Csatlakozhat online beszélgetésekhez és együttműködhet virtuális tanulmányi csoportokban társaikkal, visszajelzéseket kaphat a szakértő oktatóktól, és teljes hozzáférést kaphat az egyetemi könyvtárhoz, az online forrásokhoz és a támogatáshoz..

Azok az egyetemek, amelyek jelenleg online diplomákat kínálnak a FutureLearn programban, a következők.

 • Anglia Ruskin University
 • Coventry Egyetem
 • Deakin Egyetem
 • Murdoch Egyetem
 • A Nyílt Egyetem
 • A Glasgowi Egyetem
 • A Newcastle Egyetem Ausztrália.

Az informatika és a számítástechnika területén a FutureLearn több mint 70 tanfolyamot kínál, amelyek többek között olyan témákra terjednek ki, mint az adatbányászat, a robotika, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a fintech. A mesterképzés ára körülbelül 20 000 dollár.

A FutureLearn ingyenes kóstolói tanfolyamokat kínál, amelyek a képzési programok részét képezik, így megértheti, milyen érzés online diploma tanulmányozása anélkül, hogy pénzt költene.

EDX

Ez a platform egy megfizethető és rugalmas, a MicroBachelors nevű alapképzési programokat kínál, amelyek átlagban 166 dollárba kerülnek. Sok vállalat hozzájárul a támogatható alkalmazottak oktatási költségeinek fedezéséhez, így akár alacsony költségekkel is járhat, vagy egyáltalán nem kell költségeket fizetni. A MicroBachelors programok lehetővé teszik, hogy online és saját tempójában kezdje el tanulmányozni a karrierje szempontjából legfontosabb tartalmakat..

Minden szerzett hitelért igazolást kap, mellyel megmutathatja eredményét.

Az edX mesterfokozatai 10 000 és 25 000 USD között kerülnek felhasználásra. Ugyanez a fok, a campuson 40 000 és 60 000 USD között kerül. Online tanfolyamot tanulmányozva az edX-nél, ugyanolyan szigorúak lesznek, mintha az egyetemen tanulnának, és élő video-munkamenetek, társak közötti kommunikáció és projektmunkák révén fognak tanulni..

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az egyetemeket, amelyek az edX-vel társulnak a mesterképzések tanításához.

 • Georgia Tech,
 • A texasi egyetem, Austin,
 • Indianai Egyetem
 • Purdue Egyetem
 • Arizonai Állami Egyetem
 • Bostoni Egyetem.

A mesterfokozat nagyon koncentrált témákra terjed ki, mint például az üzleti elemzés, a földrajzi információs rendszerek, az egészségügyi informatika, a statisztika, az adattudomány és a pénzügyek..

Egyetem mindenki számára

Shai Reshef, a Népi Egyetem elnöke elmondta, hogy bárki, aki középiskolai végzettséggel rendelkezik, 100% -ban tanulhat online, és USA-ban akkreditált, tandíjmentes fokozatot szerezhet. “Az UoPeople a felsőoktatást néhány ember privilégiumától a mindenki számára elérhető alapjoggá változtatja, mindenki számára elérhetővé” – mondta Reshef elnök a TED előadása során..

Az ilyen kezdeményezések, valamint az online tanulási platformok által megteremthető megfizethető lehetőségek drasztikusan megváltoztatják a felsőoktatás környezetét. Manapság a cégek bárhol megtalálhatják a szükséges képzett szakembereket, ahelyett, hogy megpróbálnák elkapni a közelmúltbeli diplomásokat, mihelyt átjutnak az egyetemi kapukon, és a kezükben tartják diplomájukat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map