Prindeți un marker, mergeți la tablă și adăugați o sarcină prioritară zilnic: „Verificați, monitorizați și creați backlink-uri!” După un timp de îndeplinire a comenzii în fiecare dimineață imediat după prima ceașcă de cafea, veți vedea rezultatele sub forma hoardelor de vizitatori noi care vin pe site-ul dvs..


Dacă dețineți sau gestionați un site web, trebuie să aveți o strategie SEO care să îndrepte paginile dvs. în partea de sus a SERP-urilor. (În cazul în care nu înțelegeți niciuna dintre aceste acronime, probabil ar trebui să citiți o introducere în SEO înainte de a citi restul acestui articol.)

Strategia dvs. SEO ar trebui să aibă ca prioritate numărul unu crearea de conținut excelent și original. Iar a doua prioritate ar trebui să aibă o strategie excelentă de construire a link-urilor care vă oferă o mulțime de link-uri îndreptate către paginile dvs. – adică backlink-uri.

De ce sunt backlinks-urile atât de relevante?

Motoarele de căutare favorizează paginile web care sunt autorizate pentru fiecare cuvânt cheie căutat. Asta înseamnă că acele pagini apar pe primele locuri în SERP-uri pentru acele cuvinte cheie sau, chiar mai bine, sunt plasate în fragmente cu caracteristici, ceea ce garantează practic mii de vizitatori în fiecare zi.

Pentru a fi considerat autoritar de către un motor de căutare, pagina web trebuie să îndeplinească anumite condiții. Una dintre ele este să ai cât mai multe backlink-uri.

Până acum, probabil, vă gândiți „bine, este ușor, pot plasa o mulțime de link-uri către pagina mea în alte pagini pe care le dețin și rezolvarea problemelor”. Nah-ah. Îmi pare rău, dar nu este atât de simplu. Nu aveți nevoie doar de link-uri, ci aveți backlinks de înaltă calitate.

Vezi, nu toate legăturile sunt aceleași atunci când vine vorba de punctaj SERP. Există legături bune, adică link-uri care provin din alte pagini autoritare pentru aceleași cuvinte cheie. Acestea vor ridica pozițiile SERP. Și atunci există legături rele, numite și legături toxice. Ar trebui să evitați sau să scăpați de acestea, deoarece v-ar putea anula toate eforturile SEO.

Un backlink poate fi considerat toxic din mai multe motive, dar toate indică același concept: un backlink este toxic atunci când nu este autentic. O legătură toxică poate fi complet artificială, de exemplu, dacă este plasată pe o pagină plină de link-uri către pagini care nu au legătură cu un conținut și mai fără legătură. Acesta ar putea fi un backlink plătit, iar motoarele de căutare urăsc asta. Toate link-urile de pe site-urile web nesigure sau în paginile cu reputație scăzută sunt de asemenea considerate toxice.

Strategii de construire a legăturilor

Practic, orice strategie de creare a legăturilor se reduce la aceeași idee: generați linkuri către site-ul dvs. pe site-uri autorizate pe care nu le dețineți. Vă întrebați cum puteți face asta? Ei bine, în primul rând, ar trebui să știți că nu este ușor. Trebuie să descoperiți oportunități greu de găsit, ținând cont că concurenții dvs. fac același lucru.

Deci, ceea ce aveți nevoie sunt instrumente bune pentru a dezvălui aceste oportunități. Gândiți-vă la graba de aur: minerii cu cele mai bune picături și lopeți au avut cele mai bune oportunități de a găsi nuggets de aur. Vom vorbi mai jos despre instrumente; în primul rând, revizuim câteva sfaturi pentru care instrumentele ar putea fi utilizate.

În primul rând, excludeți ideile de backlink evidente. Da, puteți posta un comentariu pe o postare pe blog, adăugând un link către site-ul dvs. web și este posibil ca link-ul să vă ofere unii vizitatori. Însă șansele sunt ca motoarele de căutare informaționale SERP să nu țină cont de creșterea (sau scăderea) clasamentului dvs. Cele mai multe dintre linkurile ușor de postat sunt create cu atributul „nofollow”, ceea ce sugerează practic motoarele de căutare să renunțe la toate informațiile SERP înainte de a le crawling.

nofollow”Este unul dintre cele patru atribute care pot fi adăugate la un link pentru a ghida motoarele de căutare cu privire la ce să facă cu acea legătură. Există, de asemenea, implicit „dofollow„, Ceea ce este contrariul: sugerează că motoarele de căutare poartă informațiile SERP atunci când accesează link-ul.

Există încă două atribute: „UGC” și “sponsorizat„.

UGC înseamnă conținut generat de utilizator și ar putea fi utilizat pentru a marca linkurile inserate în conținutul generat de utilizatorii unui site web. De exemplu, postează comentarii sau intrări pe forum. În cele din urmă, „sponsorizat” este utilizat pentru a marca link-uri create ca reclamă, sponsorizare sau orice alt contract de compensare.

Pălării albe și pălării negre

Când vorbiți despre tactici de construire a legăturilor ușoare (sau automate), veți auzi despre tehnici de „pălărie albă” și tehnici de „pălărie neagră”. După cum probabil v-ați imaginat deja, pălăria albă este bună, iar pălăria neagră. Pălăria neagră se referă la trucuri cu jocuri neplăcute, care ar putea fi periculoase pentru SEO, deoarece motoarele de căutare nu le plac, iar dacă descoperă că le folosești, clasamentele SERP ar putea face o scufundare în partea de jos a rezultatelor căutării..

Deci, să vedem câteva tehnici de pălărie albă. Prima dvs. prioritate în această problemă ar trebui să fie să lucrați la nivelul dvs. de informare. Trebuie să identificați site-urile potențiale care ar putea beneficia prin plasarea unui link către site-ul dvs. pe site-ul dvs., să obțineți informațiile de contact și să le trimiteți mesaje care le solicită să se conecteze la site-ul dvs. Dar nu trebuie să navigați la întâmplare pentru a vedea cui să trimiteți aceste e-mailuri. Instrumentul potrivit vă va arăta site-urile cu cele mai mari șanse de a vă accepta propunerile de legătură.

Blogging-ul pentru oaspeți este o tactică a vechilor școli care funcționează destul de bine. Trebuie să oferiți bloggerilor pentru a scrie o postare pentru blogurile lor, cu numele și o legătură către site-ul dvs. de pe ea. Există o mulțime de bloguri care întâmpină bloggerii invitați, dar trebuie să le găsiți. Dacă bloggerii nu îți iau propunerea de blog pentru oaspeți, îi poți oferi să remedieze legăturile lor stricate. Asta înseamnă să detectați legături rupte, să creați conținut similar cu resursa care lipsește și să solicitați oricui face legătura cu acesta să îți indice conținutul.

Puteți utiliza multe alte sfaturi pentru crearea de legături – puteți găsi zeci dintre ele pe bloguri bune despre SEO. Dar o strategie cuprinzătoare de backlink include mai mult decât simpla creare a legăturilor. De asemenea, vă solicită să verificați și să monitorizați periodic inventarul de backlink. Și asta este ceva ce nu puteți face manual. Să vorbim despre instrumente de backlink.

Instrumente de gestionare a backlink-ului

Numărul imens de instrumente existente pentru a ajuta oamenii să implementeze o strategie de backlink de succes vă poate oferi o idee despre cât de importante sunt backlink-urile. În cadrul acestui univers de instrumente, cele mai utile pot urmări rețeaua de backlink-uri pe întregul internet și vă vor ajuta în crearea de linkuri și activități de management..

Doar nu vă lăsați amețiți de instrumente „magice” care promit să genereze automat backlinks pe site-ul dvs.; amintiți-vă întotdeauna că construirea de link-uri nu este o sarcină ușoară și nu poate fi îndeplinită bine de niciun instrument automat. Fii atent cu promisiunile de construire a link-urilor care folosesc metode de pălărie neagră și ar putea sfârși prin a-ți dăuna SEO.

Deci, cele mai bune instrumente sunt cele care vă oferă o mulțime de informații despre backlink-uri pe care le-ați putea utiliza pentru a obține cele mai bune rezultate ale eforturilor dvs. de creare de linkuri.

Haideți să vedem alegerile de top.

Ahrefs

Ahrefs deține unul dintre cei mai mari indici de backlink din întreaga lume.

Pe lângă gestionarea backlink-urilor, Ahrefs este proiectat pentru a efectua majoritatea activităților pe care SEO Pro trebuie să le facă zilnic, deși este destul de ușor de utilizat pentru non-profesioniști. Dar în special în zona de backlink, Ahrefs oferă o mulțime de instrumente pentru a face cercetări de backlink.

De exemplu, unul dintre aceste instrumente, numit „Link Intersect, “ vă permite să descoperiți site-uri care se leagă de concurenții dvs., dar nu de dvs. Acestea sunt informații foarte utile, deoarece dacă un site face legături cu mai mulți dintre concurenții dvs., există șanse mari să poată adăuga un link la site-ul dvs..

Ahrefs oferă o versiune gratuită care vă permite să monitorizați zece backlinks și două domenii pe cerere. Dacă sunteți dispus să plătiți 82 de dolari pe lună, veți obține o analiză cuprinzătoare a profilului de backlink, inclusiv link-uri de imagine, dofollow / nofollow, ancora text, etc. Aceste informații s-ar putea dovedi neprețuite în cazul în care primiți o penalizare de la Google, deoarece vă oferă cifre despre raportul text ancoră de pe site-ul dvs..

Informațiile furnizate de Ahrefs nu vă ajută doar cu activitățile de creare a legăturilor. De asemenea, afișează link-uri pierdute și backlink-uri noi pe site-ul dvs., așa că puteți mulțumi webmaster-ului sau puteți returna favoarea cu un link reciproc. Pentru legăturile pierdute, veți fi informați despre motivul pierderii, deci nu va trebui să ghiciți de ce s-a întâmplat. Tabloul de bord Ahrefs afișează, de asemenea, link-uri suspecte pe care le puteți dezactiva pentru a evita sancțiunile.

Moz

Moz Pro este o suită completă de instrumente SEO profesionale, în care Moz Link Explorer este una dintre utilitățile principale. Este deosebit de util să efectuați tehnica inversă pe link-urile concurenților dvs. Pentru a-i vedea magia la locul de muncă, trebuie doar să introduceți domeniul unui concurent sau o adresă URL specifică, iar Moz vă va arăta toate link-urile sale. Pentru fiecare backlink, puteți vedea unele valori, cum ar fi un index de autoritate de domeniu, numărul de domenii care leagă, un scor de spam și o listă a linkurilor de top.

Planurile sale de preț variază între 99 și 599 USD pe lună, în funcție de câte funcții și cât de „pro” doriți să fiți în activitățile dvs. SEO.

Una dintre caracteristicile distinctive ale Link Explorer este Anchor Text Analysis, care arată cel mai comun text de ancorare din profilul backlink al unui site web. Mulți s-ar întreba care este utilizarea acestei funcții, iar răspunsul este că ajută la detectarea tehnicilor de legare a pălăriei negre: dacă există o mulțime de text de ancoră de potrivire exactă, ar putea fi un semn de tactici frauduloase..

Deși baza de date Moz nu este la fel de mare ca Ahrefs ”, taxa de abonament include alte câteva instrumente în afară de Link Explorer, pentru care ar putea merita să plătești.

Analizator de backlink Majestic

SEO maiestuos oferă acest instrument ca o aplicație Chrome, aducând analiza de backlink direct în browser. Este o modalitate rapidă de a verifica puterea oricărei pagini în funcție de informațiile sale de backlink. Scorurile Fluxului de încredere și fluxul de citare apar imediat pe bara URL pentru orice pagină vizitată, împreună cu informații rezumate despre adresele URL și domeniile care se leagă de pagină..

Deși vă puteți abona pentru o taxă pentru a obține toate funcțiile, aplicația Chrome oferă câteva biți de date în mod gratuit, care include diagrame de profil de link și numărare de linkuri la adresa URL, subdomenii și niveluri root. Abonații obțin mai multe detalii despre link-uri, inclusiv liste cu cele mai puternice zece link-uri și cele mai puternice texte ancoră. De asemenea, pot săpa mai adânc în analiza linkurilor, accesând instrumentele direct din aplicație.

SEO Spyglass

Un nou concurent a intrat recent pe arena SEO, iar liderii pachetului ar trebui să-i acorde atenție.

SEO Spyglass face parte din SEO PowerSuite, un set de instrumente premiate cu multe recenzii pozitive. Spre deosebire de majoritatea instrumentelor SEO, aceasta este o aplicație pe care o instalați pe computer, indiferent dacă este vorba despre un Mac, un Windows sau o mașină Linux. Puteți utiliza funcționalitatea de bază gratuit atât timp cât doriți, sau puteți plăti 299 USD pe an pentru o licență profesională, care oferă bunătăți precum monitorizarea backlink nelimitată, programarea sarcinilor și funcții de raportare de bază sau 699 USD pe an pentru un licență de întreprindere, care eliberează toată funcționalitatea PowerSuite.

Se pare că SEO Spyglass are cea mai mare bază de date de legături din toate instrumentele cunoscute. Puteți adăuga, de asemenea, link-uri proprii, importându-le direct din Google Analytics și Google Search Console. Instrumentul identifică legături potențial dăunătoare pentru a nu fi penalizat de Penguin 4.0 (cea mai recentă versiune a motorului de căutare Google). Calculează riscurile implicate de o penalizare, ținând cont de aceiași factori folosiți de Google. Dacă găsește o amenințare, o puteți neutraliza cu câteva clicuri, folosind generatorul de fișiere cu dezacord exclusiv SpyGlass – nu trebuie să vă faceți griji pentru a face acest lucru singur.

Unii utilizatori SpyGlass spun că instrumentul le-a permis să-și dubleze traficul organic numai urmând sfaturile sale SEO. Aceștia spun chiar că rentabilitatea investiției (ROI) a versiunii Enterprise a fost mai mică de o lună, așa că dacă sunteți serios în legătură cu strategia dvs. SEO, poate doriți să o încercați.

Semrush

În cadrul Semrush, puteți găsi Instrument de analiză de backlink, un ajutor puternic pentru obținerea de date funcționale despre backlinks din orice domeniu. Cu baza sa uriașă de 26,5 trilioane de backlink-uri, Semrush oferă o mulțime de diagrame revelatoare care arată noi & backlinkuri pierdute, ranguri de autoritate ale tuturor trimiterilor, evoluția proceselor de generare de backlink și multe altele.

Cu instrumentul de backlink Audit, puteți integra datele dvs. din Consola de căutare și evitați să fiți penalizați de Penguin. Puteți, de asemenea, să descoperiți și să ștergeți backlink-uri toxice și să le trimiteți la instrumentul de dezactivare Google, păstrând profilul dvs. de backlink curat datorită urmăririi automate și periodice.

Pe lângă analiza de backlink, Semrush oferă un set complet de instrumente SEO pe care le puteți utiliza gratuit, pentru un timp nelimitat, dar cu o funcționalitate limitată. Aceasta include cercetarea în cuvinte cheie, analiza monetizării, analiza traficului, urmărirea poziției SERP, maparea CPC și multe altele.

SE Clasament

SE Clasament este un verificator de backlink care utilizează datele Instrumentelor Google Webmaster pentru a verifica linkurile primite către site-ul dvs. web sau concurenții dvs. Instrumentul generează o analiză detaliată a link-urilor care arată atributele follow / nofollow, index / no index, cache / not cache, autoritatea domeniului, text ancor, popularitate socială, rang Alexa și multe altele. Vă permite să dezactivați legăturile și să generați fișiere pentru a le trimite direct la Google.

SE Ranking oferă trei planuri de bază: Optim (39 USD / lună), Plus (89 USD / lună) și Enterprise (189 USD / lună). Acestea variază în funcție de numărul de site-uri web verificate și de numărul de backlinkuri monitorizate. Puteți obține reduceri prin abonarea dvs. pentru mai multe luni sau prin reducerea frecvenței de verificare: 20% pentru verificare la fiecare trei zile și 40% dacă sunteți bine să verificați săptămânal; în caz contrar, sarcina de verificare se efectuează zilnic.

Nightwatch

Un instrument de monitorizare de backlink care analizează impactul real al backlink-urilor asupra clasamentelor SERP. Prin notificări inteligente, Nightwatch vă trimite actualizări periodice cu privire la backlink-urile recent descoperite și pierdute. Utilizează propriile crawler, combinate cu mai multe surse de urmărire externă, pentru a oferi informații exacte și actualizate cu privire la toate backlink-urile care v-ar putea afecta clasamentul..

Instrumentele de vizualizare oferă segmentarea după orice fel de parametri pentru a ajuta la înțelegerea impactului fiecărui backlink. Un portofoliu de backlink rezumă segmente diferite, dobândite în momente diferite. Vei cunoaște diversitatea acestora prin calitate, domeniu, atribute follow / no-follow și statutul de spam.

Nightwatch efectuează o verificare automatizată a legăturilor vii și moarte, pentru a vă arăta ce link-uri adaugă valoare site-ului dvs. web și care reduc această valoare.

LinkMiner

O bază de date mare – mai mare decât ambițiile Elon Musk, așa cum afirmă propriul său site web – este baza pe care LinkMiner este bazat.

Doar tastând numele de domeniu al concurentului, acesta poate identifica cele mai puternice backlink-uri, evaluându-le cu metrici de renume, cum ar fi Citation Flow, Trust Flow și altele. Un panou simplu de vizualizare evită problema comună a filei browserului excesive: cu un singur clic, obțineți o previzualizare a fiecărui site web de referință, cu destinația de plasare a ancorilor evidențiată..

LinkMiner vă oferă opțiunea de a găsi backlinks din toate elementele sale Baza de date de 9 trilioane de backlinks, sau căutați doar cele mai noi date, pentru a limita căutarea la linkuri vechi de 30 de zile. Opțiunea „Pierdută” vă ajută să găsiți backlinkuri șterse și să aveți posibilitatea de a înlocui concurenții. Pentru a vă concentra pe linkurile care contează, LinkMiner vă oferă să salvați cele mai bune descoperiri într-o listă. Puteți salva cele mai relevante link-uri și puteți reveni la ele oricând doriți.

Alegeți un instrument; orice instrument.

Acum nu există nicio scuză pentru a nu adopta o strategie de construire a legăturilor. Motoarele de căutare evoluează constant și devin mai inteligente. Nu uitați niciodată că obiectivul lor este de a indexa cel mai bun conținut al web-ului pentru a-l face ușor accesibil. Și ar trebui să-i ajuți cu cele două obiective, creând conținut excelent și asigurându-te că poate fi atins cu ușurință din cât mai multe locuri.

ETICHETE:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me