Ce face Big Data pentru marketing digital?

De îndată ce menționați marketing digital, majoritatea oamenilor încep să-și rostogolească ochii când aud doar termenul.


Există câteva motive în spatele acestui lucru, iar cel mai mare este probabil faptul că majoritatea oamenilor nu înțeleg cum funcționează lumea marketingului digital.

Când nu știți prea multe lucruri, meseria de marketing digital poate părea plictisitoare, complicată sau prea confuză, dar nu este așa.

La baza acesteia, aceasta este o oportunitate creativă de afaceri și, după ce ai ajuns să înțelegi cum funcționează, poți intensifica serios campaniile de publicitate și marketing și să-ți extinzi acoperirea online.

Pentru a realiza cu adevărat strategii competente și campanii eficiente, marketingul digital trebuie să utilizeze instrumente și abordări diferite pentru a ajunge la clienți și clienți.

Deoarece lumea online funcționează cu tone și tone de informații, unul dintre cele mai utile instrumente pentru marketeri moderni este analiza corectă a tuturor acestor date.

Acolo intervine marketingul de date mari.

O mare virtuală a perspectivelor

Când vă gândiți la forme vechi de publicitate, devine clar de ce implementarea analizei de date mari a fost necesară pentru lumea marketingului.

În acea zi, a trebuit să faceți multe ghiciri și orb în speranța că campaniile specifice se vor potrivi cu majoritatea grupurilor focus.

Cercetarea trebuia să fie extinsă, dar niciodată nu a avut cum să arate cum se schimbă tendințele în timp real. Odată cu era digitală, marketerii online obțin în sfârșit toate datele necesare pentru a înțelege pe deplin cum se simt clienții și clienții lor.

Singura problemă este că cantitatea mare de date este incredibil de copleșitoare și doar faptul că nu ai atât de multe informații nu te va ajuta să obții ceea ce ai nevoie dacă nu știi să le analizezi.

Motive principale pentru utilizarea datelor mari

Dacă încă nu sunteți sigur la ce se pot folosi toate aceste date, iată doar câteva dintre motivele principale pentru care datele mari au devenit de neînlocuit în lumea marketingului online..

 • Analiza datelor accesibile – se vorbește mult despre analizarea tuturor acestor date și despre înțelegerea a ceea ce au nevoie clienții și clienții dvs. și totul pare prea complicat și probabil prea scump, nu? Gresit. Majoritatea serviciilor de găzduire oferă acum moduri diferite de analiză a datelor, cum ar fi DAAS și similare. Ceea ce este și mai interesant este faptul că majoritatea serviciilor de găzduire oferă aceste servicii de date analitice gratuit, ceea ce este ideal pentru companiile mici.
 • Utilizarea datelor din trecut pentru a determina viitorul – un alt lucru fantastic pe care marketerii l-au obținut cu date mari este faptul că toate datele relevante sunt salvate, astfel încât să poată fi revizuite, dacă este necesar. Aceasta înseamnă că marketerii pot înțelege ce funcționează pentru ei în trecut și de ce s-a întâmplat, astfel încât pot încerca să recreeze același efect în viitor. Pentru a obține cea mai bună experiență de client, marketerii ajung să regleze piesele care au funcționat în trecut, astfel încât să își atingă obiectivul într-un mod mai ușor.
 • Vizualizarea datelor – unul dintre cele mai eficiente moduri de a crea o campanie de marketing de succes este să înțelegeți datele, iar cea mai bună modalitate de a face acest lucru este vizualizarea acestora. Instrumentele pentru vizualizarea datelor ajută la crearea unei perspective acționabile, ajutând marketerii să recunoască potențialele probleme și probleme de flux. Ei ajung să abordeze aceste probleme în cel mai bun mod posibil și cu cea mai bună înțelegere a problemei la îndemână.

Ce înseamnă totul??

Să luăm aceste motive și să le punem în perspectivă. De exemplu, Slam Tracker de la IBM este utilizat pentru a măsura popularitatea jucătorilor de tenis în timpul evenimentelor mari și oferă spectatorilor o proiecție în timp real a modului în care internetul vede un jucător în acel moment. Analizează datele mari și oferă spectatorilor informații utile.

Un alt exemplu excelent de utilizare a datelor mari poate fi găsit la compania de cumpărături online Gilt Groupe. Ceea ce fac este să analizeze tiparele și comportamentul vizitatorilor, clienților și clienților lor și, prin această analiză, reușesc să obțină datele necesare pentru următorul pas. Următorul pas este adaptarea datelor la 3000 de versiuni diferite de mesaje care vor fi transmise clienților lor cu preferințe, dimensiuni și interese specificate pentru cumpărături. În acest fel își păstrează clienții la curent cu materiale relevante.

Surse de date mari utilizate pentru stimularea campaniei

Internetul crește rapid, iar analiza datelor este unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să se concentreze marketerii, potrivit profesionistului dezvoltatori web Sydney promoții. Cu marea virtuală de aplicații și surse analitice de date, unii ies în evidență pentru eficiența lor.

 • Social media – aproape la fel de mare ca internetul în sine. Milioane de utilizatori vizitează zilnic rețelele de socializare și destul de mulți dintre ei petrec mai mult de 2,5 ore pe zi pe rețelele de socializare. Acest lucru permite comercianților să adune tone de diverse date. De la preferințele personale la loialitatea față de marcă, marketerii ajung să urmărească clienții și clienții prin intermediul social media și să-l folosească în avantajul lor atunci când încep campania viitoare..
 • Minerit web – procesul automat de obținere a datelor de pe web este un alt lucru pe care marketerii îl folosesc destul de des. Utilizarea anumitor instrumente pentru minarea web permite vânzătorilor să înțeleagă date structurate, precum și nestructurate culese din activitățile browserului utilizatorilor lor, jurnalele serverului și structura site-ului lor.
 • Tranzacții – urmărirea tranzacțiilor care au fost derulate prin afacere le va oferi marketingului informații deosebite despre clienții și clienții lor. Urmărirea și analizarea tranzacțiilor respective îi poate ajuta să înțeleagă tiparele utilizatorilor lor și să planifice campaniile în consecință.

Toate aceste aspecte trebuie abordate cu instrumente adecvate. Analizarea cantităților mari de date pentru a obține ceea ce aveți nevoie poate fi destul de dificilă dacă nu știți cum să o faceți. Iată câteva dintre cele mai utilizate instrumente în analiza datelor mari astăzi.

 • Hadoop – Acest produs de la Apache este utilizat în mare parte de marile corporații datorită puterii sale de procesare și a bibliotecii software extinse. Se actualizează periodic și este uimitor pentru procesarea unor cantități mari de date.
 • Cloudera – Acest instrument este grozav pentru crearea de depozite mari de date la care pot fi accesate de toți cei care au nevoie de date în scopuri diferite. Funcționează excelent cu Hadoop și oferă o perspectivă asupra lumii analitice a datelor.
 • Rapidminer – Acest instrument este folosit mai ales de specialiști ca platformă open source care funcționează prin principiile programării vizuale. Permite destul de mult manipularea, modelarea, analiza și integrarea datelor în procesele de afaceri și în fluxurile de lucru.

Pe măsură ce internetul evoluează, la fel și utilizatorii săi. Utilizarea de date mari a devenit oarecum un standard, deoarece este un instrument puternic atunci când vine vorba de marketing digital.

S-a întâmplat deja de nenumărate ori – o companie a investit în date mari, iar după ceva timp au reușit să crească destul de bine. Concentrarea pe analiza corectă a datelor mari și implementarea acestora în campania dvs. de marketing poate necesita ceva timp și planificare, dar pe termen lung – este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru compania dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map