Este aproape întotdeauna blogging-ul care apare ca răspunsul ori de câte ori cineva întreabă: „Cum să faci bani online?”. Și este un răspuns corect, pentru că, în afara IT-ului și marketingului, blogul este unul dintre cele mai profitabile moduri de a câștiga bani în timp ce faci ceea ce iubești.


Dar, la fel ca scara corporativă, există și scara blogging. Trebuie să fii dispus să nu te angajezi, ci și să investești o cantitate semnificativă din timpul personal pentru ca blogul tău să aibă succes.

Comenzile rapide ale succesului sunt puține și departe, iar cei mai de succes bloggeri au fost nevoiți să se târască prin „noroi” pentru a se ridica în vârf.

Vremurile s-au schimbat

Eu însumi am gestionat bloguri personale sau am scris pentru alți bloggeri încă de la începutul anilor 2000. Și, de atunci până în zilele noastre, s-au schimbat multe în modul în care blogurile pot fi văzute ca o alegere profitabilă a carierei.

Pe atunci, puteți începe un blog pe aproape orice subiect imaginabil și l-ar putea face profitabil într-o lună. Motoarele de căutare precum Google au fost mult mai puțin stricte diferite tipuri de scheme de clasare, și, în general, au fost mult mai puține informații disponibile publicului larg.

Actualizare Google Panda 2011

Totul a început să se schimbe la începutul anului 2011 când Google a lansat infamatoarea actualizare Google Panda. La vremea respectivă, actualizarea algoritmului a afectat aproximativ 11% din toate site-urile web clasate. Treptat, atât bloggerii cât și experții SEO au început să conștientizeze că această actualizare va schimba fiecare aspect al producerii de conținut și va face ca Google să îl plaseze.

Fermele de conținut, ca atare, nu ar mai fi o metodă viabilă pentru a câștiga bani cu blogging. Mult mai puțin cu încercarea de a face din blogging o alegere în carieră. Reguli mai stricte însemnau că bloggerii trebuiau să se inteligenteze, la fel ca experții în marketing și orice alt membru implicat în producerea de conținut digital.

Dar, povestea nu se termină acolo.

Lumea ciudată a blocantelor publicitare

Vedeți, nu doar motoarele de căutare au continuat să-și actualizeze algoritmii în funcție de regulile mai civilizate. Un alt avertisment care a afectat câștigurile a sute de milioane de oameni de pe glob sunt blocanții publicitari. Mai exact, AdBlock (acum cunoscut sub numele de Adblock plus) care a fost introdus în 2009.

Logo AdBlock

Să zicem că ați fost sau poate că utilizați în continuare rețele de publicitate precum Google AdSense, Newor Media, RevContent sau BuySellAds. Ei bine, dacă un vizitator care vine pe site-ul dvs. are activat un blocant de anunțuri, nu va vedea niciodată reclame pentru că sunt blocate. Desigur, îmbunătățirile experienței utilizatorului (din perspectiva cititorului) sunt masive, dar în ceea ce privește veniturile dvs. – nu este ca și cum ai putea spune la fel.

În calitate de blogger independent, puteți pierde oriunde de la 50% la 70% din veniturile rețelei dvs. de publicitate datorită anunțurilor blocante. Și nu este de mirare că mulți apelează acum la soluții precum prevenirea blocării anunțurilor și altele. Cui îi place să piardă bani, nu?

Aceasta este, de asemenea, introducerea noastră pentru acest rotund de modalități prin care poți câștiga bani ca blogger în anul 2020. Pe scurt, fii atent la orice actualizări noi Google care ar putea afecta strategia dvs. de conținut. Și decideți dacă doriți să utilizați rețelele de publicitate, văzând cum oricum anunțurile dvs. sunt blocate de majoritatea cititorilor.

Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care puteți câștiga cât mai mulți bani, păstrând blogurile ca și cariera dvs. la alegere.

Creați un produs

Ca persoană cu experiență într-o anumită categorie / industrie, sunteți mai capabil să lansați propriul dvs. produs. Și nici nu trebuie să fie un produs fizic. Produse digitale precum cărțile electronice, cursuri de învățare, iar webinele se vând extrem de bine publicului potrivit.

Și pe asta ar trebui să vă concentrați – construirea publicul potrivit. Poziționându-vă ca expert pe un anumit subiect, puteți fi sigur că oamenii vor veni în mod natural și vor căuta să vă asumați pe un subiect specific. Deci, de ce să nu punem toate acele expertize într-un produs?

Jeff pleacă de la Blogging la carte

Jeff Goins, care s-a dedicat notoriu practicii sale de blogging, și-a transformat treptat eforturile în produse realizabile. Cum ar fi cartea sa, „Artiștii reali nu mor de foame,”Care atinge și punctul exact al acestui articol.

Când ai ceva de spus, când oamenii ascultă, este ocazia perfectă de a-ți transforma pasiunea într-un produs. Și în cazul lui Jeff, cartea sa a ajuns pe cea mai bine vândută listă Amazon mai rapid decât viteza luminii.

Cea mai bună parte a acestei abordări este că vă puteți construi întreaga strategie de blogging în jurul produsului. Dacă aveți un mesaj de distribuit, atunci faceți acest lucru prin intermediul produsului. Și, utilizați articole de blog și postări pe blog pentru a suplimenta orice lucruri noi pe care le-ați învățat sau adăugat la produsul dvs..

Marketing afiliat

Cea mai veche metodă de a câștiga bani care existau înainte de internet, da, asta este marketingul afiliat. Deși nu este la fel de popular ca altădată, marketingul afiliat este totuși un mod extrem de fiabil de a face venituri suplimentare din blogul tău. Și cu adevărat nu este necesară nicio pregătire suplimentară. Puteți începe din prima zi.

Să presupunem că utilizați un plugin specific WordPress de care vă place cu adevărat. Ca exemplu, Racheta WP este un plugin WordPress destul de popular pentru îmbunătățirea atât a performanței site-ului dvs., cât și a capacității de a memora în cache conținutul mai eficient.

wp rachetă program de afiliere

După cum se dovedește, WP Rocket are un program de afiliere. Și, șansele sunt ca produsul sau instrumentul dvs. preferat să aibă și un program de afiliere similar. În caz contrar, puteți găsi numeroase oportunități de promovare a altor produse prin site-uri precum ShareASale, Commission Junction, Blink și multe altele enumerate aici.

Este vorba despre cât de bine cunoașteți produsul special și dacă este potrivit pentru blogul dvs. De exemplu, bloggerii care scriu despre mâncare ar putea fi încântător să promoveze produsele alimentare care le folosesc în propria lor bucătărie. De asemenea, un blogger specializat în marketing ar putea dori să promoveze instrumente de marketing ca afiliat. Funcționează la fel.

Luați în considerare să deveniți freelancer

Pe măsură ce popularitatea marketingului de conținut crește, la fel și nevoia de freelanceri de încredere și profesioniști. Aproape fiecare marcă importantă sau magazin de produse în aceste zile este derularea unei forme de strategie de marketing de conținut. Și o fac pentru că marketingul de conținut face minuni pentru vânzări, pentru construirea unui brand și pentru generarea expunerii pe termen lung.

Site-uri independente de blogger ca de exemplu ProBlogger sunt un exemplu perfect despre cât de popular este freelancing-ul și cât de mulți sunt scriitorii la cerere. Cu toate că, nu este singura platformă unde puteți găsi activități independente. Așa cum am împărtășit anterior, există nenumărate site-uri de joburi pentru scriitori independenți și altele asemenea.

joburi independente pentru bloggeri

La sfârșitul zilei, ați început blogul dvs. pentru că aveți o pasiune pentru scris și o pasiune pentru un anumit subiect. Credeți sau nu, există mii, dacă nu mai multe, oameni care caută scriitori cu experiență care să îi ajute cu proiectele lor. Și unul dintre acești ajutoare (freelanceri), ai putea fi tu.

Nicholas Godwin a obținut peste 50.000 de dolari în doar trei luni de la săriturile pe oportunitățile de angajare listate la ProBlogger. Acum, combină asta cu orice alte posibilități de acolo și te uiți la un venit lateral foarte solid și constant. Povestea lui este doar unul dintre multe care arată succesul blogurilor independente.

Scrieți postări sau recenzii sponsorizate

Să presupunem că ați blogat deja de aproximativ 6-12 luni. Acesta este un număr solid și, până acum, ar trebui să ai o lectură de câteva mii de oameni pe lună. Chiar dacă numai organic. S-ar putea să efectuați deja un anumit venit din anunțurile dvs. sau din alte activități cu venituri din venituri, dar un alt loc de luat în considerare este postările și recenziile sponsorizate.

exemplu de revizuire a produselor sponsorizate

Fotografia de mai sus arată un fragment din pagina ShoutMeLoud Reclamă. Acordate, acestea sunt un brand extrem de consacrat până acum, ratele lor pentru recenziile produselor sponsorizate încep de la 1.200 USD. Nu este rău, nu?

Ei bine, gândiți-vă la propriul blog și la tipul de trafic pe care îl generați deja. S-ar putea să nu poți să percepi taxele la fel ca mai sus, dar ai putea începe de undeva. Având în vedere că veți fi în regulă să permiteți altor persoane să își promoveze produsele sau conținutul pe site-ul dvs..

În experiența mea, bloggerul mediu va încasa oriunde de la 100 la 500 USD la fiecare mesaj sponsorizat pe baza unor valori diferite. Aceste valori includ backlink-uri îndreptate către blogul dvs., clasamentul autorității domeniului, intensitatea traficului și multe altele.

Alexis Schroeder

Alexis Schroeder, care a devenit blogger cu normă întreagă în 2016, face de la 3.000 la 5.000 de dolari pe lună doar din postările sponsorizate. Și acesta este un număr care nu trebuie trecut cu vederea. Un astfel de venit pasiv poate schimba viața chiar și pentru cineva într-o poziție de succes.

Explorați ideea de podcasting (opțional!)

Există o mulțime de lucruri pentru a afla despre podcasting, fără îndoială. Pentru bloggerul obișnuit, pentru a intra în ea pe deplin ar fi nevoie de un pic de curbă de învățare și dedicare. Deci, ca atare, acest ultim mod de a câștiga bani prin blogul dvs. este complet opțional. Cu toate acestea, foarte mulțumitoare dacă o faci bine.

Majoritatea bloggerilor își transformă deja articolele în format audio, ceea ce completează faptul că 82,4% dintre oameni ascultă podcast-uri mai mult de 7 ore în fiecare săptămână. În afară de aceasta, face comoditate. În loc să fie nevoiți să citească un articol, cititorii dvs. pot alege să-l asculte în timp ce se îndreaptă spre serviciu sau la supermarket. Este o situație câștig-câștig.

Dar recomandarea mea este să explorez ideea completă a Podcasting, ceea ce înseamnă crearea unui podcast complet nou condus de tine pe un subiect pentru care ai pasiune. Există atât de multe modalități grozave de a face publicitate podcast-urilor în aceste zile, YouTube și iTunes fiind cele mai bune, respectiv, încât vă este garantat să atrageți un public în timp..

Ancorare podcasting gratuit

Platforme ca Ancoră ușurează pornirea podcast-ului (gratuit!) cu investiții de timp zero. Prindeți-vă telefonul și Anchor vă va permite să vă conectați atât cu oaspeții, fie puteți alege să faceți podcast solo. După aceea, indexează și clasifică-ți toate episoadele și fă tot ce îți place cu ele.

Nu în ultimul rând, este un mod uimitor de a-ți construi brandul. Ajungând în fața camerei și arătându-ți pe tine și pasiunea ta, oamenii, îi place în mod natural asta. Ca să atragă, ca să zic așa. Dar, pe lângă asta, aveți și capacitatea de a vă conecta cu alți bloggeri sau oameni influenți.

Puteți să-i invitați ca invitați pentru anumite episoade și, dacă primiți cu adevărat un blocaj, puteți ajunge până la crearea de episoade la care nimeni nu s-a gândit încă.

Rhonda Patrick podcasting

Unul dintre podcast-urile mele preferate în materie de sănătate / alimente este condus Rhonda Patrick de la FoundMyFitness. Înțelegerea ei în profunzime a anumitor subiecte i-a permis invitării oaspeților la podcast-ul pe care, în general, nu-l veți obține să-l ascultați sau să-l asculta doar privind-l. Deci, pe termen lung, o ajută să-și construiască un brand foarte puternic, dar, de asemenea, să obțină un venit constant pe termen lung, deoarece conținutul său rămâne relevant mult timp după publicare.

Înveliți lucrurile

Modul în care câștigi bani cu blogging-ul este în totalitate. Unele domenii de venituri au devenit mult mai puțin răsplătitoare decât în ​​trecut. Sigur, dar asta lasă loc și inovației și noilor moduri de gândire.

Pentru a rezuma, vă recomand să căutați mai multe conexiuni personale în modul în care câștigați bani cu blogul dvs. Colaborează cu alte persoane, lucrează împreună la proiecte sau pur și simplu schimb de idei. Puteți merge pe calea tradițională și vă puteți macina drumul către venituri, dar cred că acest articol arată alternative fiabile mult mai puțin dureroase.

Cum veți câștiga bani cu blogul dvs. în 2020? Spune-ne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me