Cum să începeți relansarea site-ului dvs. web fără a afecta SEO?

În prezent, trecerea la o experiență web sensibilă, centrată pe UX, a fost norma, deoarece site-urile web se schimbă continuu pentru a satisface cerințele consumatorilor.


Relansarea site-ului dvs. nu implică exclusiv echipa de proiectare, ci trebuie să fiți atenți la dvs. de asemenea, arhitectura site-ului.

Pe măsură ce parcurgeți relansarea, rețineți că există multe aspecte ale site-ului dvs. web care trebuie acoperite – altfel riscați să pierdeți toate eforturile pe care le-ați investit deja pe site înainte de reproiectare..

Fiind cel mai mare motor de căutare din lume, Google își actualizează continuu algoritmii pentru a restrânge rezultatele căutării pentru a oferi numai cele mai bune utilizatorilor săi.

Au dispărut vremurile în care manipularea poate într-adevăr să-ți plaseze site-ul; în prezent, Google a stabilit o listă strictă de factori de clasare pe care trebuie să le respectați pentru a vă clasifica site-ul web în rândul milioanelor de alte site-uri care concurează pentru prima pagină.

În acest articol, vă vom îndruma despre cum să aveți un relansarea cu succes a site-ului dvs. web fără să vă încurcați clasamentele actuale.

Cel mai puțin dorim să se întâmple este că site-ul dvs. web nu se afișează pentru căutări organice sau pierde toată autoritatea obținută în trecut.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a asigura o relansare fără denivelări pentru site-ul dvs. web, fără a prejudicia SEO-ul site-ului dvs.:

Efectuați un audit pe site și planificați-vă 301 redirecții

Este recomandabil să efectuați un audit de site înainte de a redirecționa o pagină către alta. Nu trebuie grăbit și ar trebui planificat minuțios.

 • Înțelegeți-vă prioritățile și efectuați un audit de site cu privire la care este cea mai aplicabilă tehnică pentru pagina respectivă. Uneori, un canonic va fi suficient în loc să folosească 301s.
 • Auditarea site-ului dvs. web este o ocazie de a verifica fiecare zgomot și înfășurare a site-ului dvs., asigurându-vă că nu pierdeți nicio pagină care atrage traficul sau autoritatea de legătură pentru site-ul dvs. web. Nu dorim să creăm reapariții care să încurce arhitectura site-ului.
 • Cu un audit, puteți rectifica greșelile anterioare, adăugați conținut la pagini cu conținut subțire pentru a evita alte penalități și chiar reduceți volumul de lucru de a trece pe site din nou și din nou..
 • Asigurați-vă că obțineți un instrument de încredere pentru crawling site-ul web pentru a putea acoperi toate paginile și chiar aranja arhitectura site-ului într-o ierarhie mai logică.
 • Ai grijă la pagini cu multe backlink-uri – veți dori să păstrați capitalul de backlink, indicând corect redirecționarea către pagina corespunzătoare.
 • Pentru paginile dvs. principale de destinație, trebuie să vă asigurați că acele pagini au pagini noi și sunt redirecționate corespunzător.
 • La gestionarea redirecționărilor dvs., vă recomandăm să pregătiți o foaie de calcul care să indice ce adresă URL redirecționează către alta.

Evitați pedepsele cu roboți meta

Un nou site web poate fi predispus la conținut duplicat. Dacă efectuați o reproiectare majoră, nu doriți să vă marcați conținutul ca fiind duplicat cu acesta.

Care sunt lucrurile pe care le poți face pentru a evita să fii penalizat? Rețineți acești pași:

 • Utilizați eticheta noindex pe site-ul de dezvoltare pentru a evita să fiți etichetat ca duplicat. Meta tag-ul noindex va spune roboților motorului de căutare că aceste pagini nu sunt destinate accesării cu crawlere și nu ar trebui indexate de motoarele de căutare. Acest lucru vă va asigura că conținutul dvs. nu va fi etichetat ca duplicat.
 • Pe de altă parte, pentru utilizatorii WordPress, puteți merge la panoul de admin și doar declarați întregul site dev ca „noindex”.

Faceți-o în piese – lucrați la fiecare subpagină

Efectuați o relansare, în principal, dacă lucrați pe un site web extins, cu mai mult conținut sau site de comerț electronic, va fi o sarcină considerabilă de gestionat.

Tendința este că ați putea lipsi unele părți ale site-ului, de aceea vă recomandăm să configurați o foaie de calcul, să împărțiți site-ul după subdomeniu sau pe categorii de pagini..

În acest fel, nu va exista niciun conflict atunci când vine vorba de redirecționarea adreselor URL de la cele vechi la cele noi. După ce ați configurat redirecții, lăsați-l pe Google să își parcurgă site-ul înainte de a continua cu un alt lot.

Acum, când ați terminat cu setarea redirecțiilor, efectuați un alt site de crawl și vă verificați dacă rezultatele sunt aceleași cu planul dvs. de execuție.

Nu uitați să vă actualizați Sitemap-ul

Acum că ați executat corect redirecțiile, nu uitați să vă actualizați harta site-ului. Vă sfătuim să creați un sitemap pentru diferite tipuri de conținut pe site-ul dvs. web. Prin aceasta, vă va menține site-ul web structurat în mod adecvat.

După ce adăugați noile adrese URL și eliminați URL-urile vechi din harta sit-ului, asigurați-vă că ați configurat în mod corespunzător sit-ul dvs. de hartă prin robots.txt, Google Search Console sau alte instrumente webmaster pe care le utilizați pentru a gestiona site-ul dvs..

Nu uitați să eliminați vechea sitemap pe care o aveți, fie în Consola de căutare sau în backend.

Doar eliminarea unei hărți de sit din Consola de căutare nu o face „de neîncărcat” pentru Google – ar trebui să editați robots.txt și să includeți și versiunea actualizată a sitemap-ului dvs..

Utilizați abonamentul prin e-mail

Pe de altă parte, înainte de a renunța la site-ul dvs. web pentru un semn sub construcție, ar fi trebuit să aveți ocazia să colectați e-mailuri pentru a ajunge la potențialii dvs. clienți, chiar dacă v-ați închis site-ul..

După ce ați lansat site-ul dvs. web, este timpul să blast un e-mail către abonații dvs. existenți și noii dvs. abonați pentru a-i informa despre relansarea site-ului dvs. web.

E-commerce pot beneficia de asistență prin e-mail, deoarece acest lucru poate reînnoi interesul cumpărătorilor din partea lor. Dacă aveți avantaje de oferit, cum ar fi un cupon de bun venit cu reducere, acesta este momentul pentru a profita la maxim.

Pe de altă parte, este mai bine să creezi o nouă ofertă de care beneficiază oamenii. Luați în considerare trimiterea unui acces sau privilegiu exclusiv la o parte din conținutul dvs. premium pentru a vă atrage piața țintă.

Piese de conținut precum alb, broșuri, foi de înșelăciune și videoclipuri pot atrage clienții vechi și noi pe site-ul dvs. web.

Conectați-vă conturile de social media

După ce ați relansat site-ul, utilizați fiecare canal de socializare pe care trebuie să îl anunțați relansarea. Mai mult, profitați de ocazie pentru a actualiza adresa site-ului dvs. web, dacă este necesar.

Reveniți la postările dvs. și verificați care sunt postările care se implică cel mai mult. Asigurați-vă că aceste postări vor fi editate și introduse în noul link pentru a evita 404s. Aceasta este șansa dvs. de a vă folosi noul site web prin intermediul social media.

Nu numai că ajută la îmbunătățirea traficului către site-ul dvs., dar vă stabilește și marca online.

Relansarea unui site web vă ajută să vă îmbunătățiți experiența utilizatorului. Astfel, conștientizarea și păstrarea mărcii poate fi așteptată.

Cu toate acestea, relansarea site-ului dvs. web nu ar trebui să fie tratată ca o resetare a eforturilor dvs., ci ar trebui tratată ca o continuare și un pas important către interesul crescut din partea publicului ales.

Asigurați-vă că toate eforturile dvs. de marketing – SEO sau social – nu vor fi risipite din cauza unei lansări eșuate și neadministrate.

ETICHETE:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map