Cum va influența tehnologia vocală în viitor?

„Singura constantă în viață este schimbarea.” – Heraclit


Tehnologia vocală a devenit cea mai perturbatoare forță de a lovi lumea încă de când internetul a devenit un mediu vizual. În ziua de azi, mai mult de 20% din toate căutările sunt conduse vocal. Până în 2020, peste 50% dintre consumatori vor folosi zilnic tehnologia activată prin voce, spune BrightEdge.

Când se gândește la voce, este greu să nu te gândești la Cortana Microsoft, Amazon Alexa, Google Assistant, Siri Apple și Bixby-ul Samsung. Acești „asistenți inteligenți” conduc calea prin realizarea listelor de cumpărături și a listelor de redare de muzică, rezervarea de întâlniri, păstrarea jurnalelor personale și schimbarea luminilor dormitorului pentru utilizatorii lor.

Mark Zuckerberg este mult prea încântat când vine vorba de tehnologia vocală. A încă să fie numit asistent Facebook este în lucrări. Și el testează personal „Jarvis AI” în casa lui. Fapt amuzant: Morgan Freeman oferă vocea lui Jarvis pentru Zuckerberg. Pare mișto, nu-i așa?

Vă imaginați că sunteți la fel de cool ca Tony Stark în câțiva ani? Acest vis nu este departe de a se transforma în realitate astăzi. Așa știm că am ajuns în lumea post-mobilă!

Dar cum merge vocea în lumea marketingului? Hai să aruncăm o privire:

 • Unele mărci au început din timp în spațiul vocal pentru a construi relații cu consumatorii prin experiențe interactive. [Business2Community]
 • 24% dintre utilizatorii de internet preferă să folosească un asistent personal decât să viziteze un site web pentru a interacționa cu o companie. [Capgemini]
 • În 2017, 3,1% dintre marketeri au integrat căutarea vocală în strategia de marketing a conținutului. [BrightEdge]
 • 43% dintre companii au investit deja în tehnologie pentru a permite marketingul vocal. [Digiday]

Viitorul arată într-adevăr luminos!

Dacă intenționați să adoptați tehnologia vocală pentru marketingul dvs., iată patru idei care vă pot interesa:

Utilizarea asistenților digitali pentru a face cumpărături se întâmplă real

Aruncând lumină asupra tehnicilor de cumpărături digitale, an Raport Adobe Analytics a declarat că, deși nu mulți proprietari de boxe inteligente s-au angajat să plaseze comenzi pe dispozitivul lor, le folosesc foarte mult pentru a lua o decizie de cumpărare informată (47%), pentru a compara prețurile produselor (32%) sau pentru a adăuga articole în coșul de cumpărături (43%).

Astăzi, cumpărăturile vocale sunt evaluate la 2 miliarde de dolari, și va atinge 40 de miliarde de dolari până în 2022. Branduri globale precum Domino, Johnnie Walker și Nestlé au început deja să integreze tehnologia vocală în strategiile lor de marketing pentru a construi o conexiune mai bună cu clienții lor.

voce-tehnologie pentru marketing-how-it-va-drive-the-show-in-the-viitor-2

Să luăm de exemplu Johnnie Walker. A fost interesant să personalizeze experiența de cumpărături pentru clienții săi folosind Alexa. Asistentul virtual Amazon pune mai întâi întrebări consumatorilor cu privire la preferințele lor și apoi recomandă produsul Johnnie Walker care este cel mai potrivit pentru ele.

O experiență de comerț bazat pe voce este captivantă.

Companiile utilizează asistenți digitali pentru uz intern

Desigur, așa sunt. Branduri B2B întreprinzătoare, cum ar fi Salesforce, își împrumută deja vocea întregii conversații de asistent digital. Compania de software cloud a lansat Einstein Voice, care este o extensie a platformei sale Einstein AI.

Asistentul digital permite managerilor de vânzări să opereze servicii cloud și să dicteze note, fără a atinge un ecran sau a tasta nimic. Einstein Voice poate fi, de asemenea, integrat cu tehnologii similare pentru a ajuta la furnizarea de actualizări de conductă a echipei, programări în calendar și alte priorități cheie pentru echipă în mod eficient.

voce-tehnologie pentru marketing-how-it-va-drive-the-show-in-the-viitor-4

Un alt produs interesant numit Einstein Voice Bots de la Salesforce permite clienților nu numai să își construiască asistentul activat prin voce, ci și să-l marcheze în consecință și să-l angajeze pe utilizatorul final pe orice difuzor inteligent.

Integrarea tehnologiei vocale în marketingul dvs. nu este ușoară

Strategiile tale de marketing pentru conținut și editoriale ar trebui să reflecte modul în care planurile de afaceri să utilizeze tehnologia și cât de investiți sunteți în ea din punct de vedere al conținutului. Înainte de a vă plonja, puneți-vă următoarele întrebări:

 • Sunteți clienții dvs. vizați de pasionați de acasă inteligentă, adoptatori timpurii care sunt FOMO sau utilizatori din alte demografii care sunt mai susceptibili să se angajeze prin voce decât alte platforme?
 • Puteți face experiența dvs. de conținut valoroasă cu voce pentru clienții dvs. țintă?
 • Cât de probabil ai să reușești în eforturile tale de marketing prin voce?

voce-tehnologie pentru marketing-how-it-va-drive-the-show-in-the-viitor-3

Dacă nu sunteți sigur de niciunul dintre răspunsurile dvs., atunci cel mai bine este să așteptați să utilizați această tehnologie și să nu pierdeți resurse atunci când nu sunteți pregătit în mod adecvat. Studiați modul în care alte companii și chiar concurenții dvs. folosesc vocea pentru a crea o experiență mai bună pentru clienți.

Revoluția vocală va începe cu o „căutare”.

Mai mult decât un miliard de căutări vocale sunt efectuate într-o lună, iar 40% dintre adulți și 55% dintre adolescenți folosiți căutarea vocală zilnic. Pentru a angaja consumatorii, este necesar ca marketerii de conținut să pună accentul pe produsele cu conținut scurt, care oferă răspunsuri rapide și clare utilizatorilor.

În ceea ce privește SEO, marketerii ar trebui să recunoască ghidurile SEO legate de comportamentele de căutare a cuvintelor rostite și nevoile informaționale. Obțineți conținutul dvs. să apară ca un fragment prezentat pe Google. Așa va fi obținut de Siri, Cortana și alții.

Atunci când vă concentrați pe optimizarea căutării vocale, este esențial să vă amintiți că asistentul virtual poate oferi doar un singur rezultat de căutare pe cerere. De asemenea, subliniază fondatorul Moz, Rand Fishkin cererea de rezultate tradiționale SERP, iar rezultatele tastate vor continua să crească din cauza creșterii rezultatelor căutării.

voce-tehnologie pentru marketing-how-it-va-drive-the-show-in-the-viitor-1

Modul în care percepem SEO se va schimba în funcție de modul în care tehnologia vocală este utilizată în scopuri de marketing.

Înveliți

Vă rugăm să vă amintiți: vocea va deveni în curând o interfață suplimentară în scopuri de marketing și va coexista cu alte suporturi precum digital, imprimare, TV și radio. Aduce cu sine un mod cu totul nou de interacțiune cu clienții și adaugă o valoare mai mare vieții lor.

Ce părere aveți despre tehnologia vocală?

Suntem gata să o facem o parte atât de masivă din viața noastră, personal și profesional?

ETICHETE:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map