Automatizarea nu mai este un lucru al viitorului, ci o alegere pe care o putem face pentru a ne îmbunătăți viața ca indivizi și companii.


in orice caz, conform Adobe, în 2018, doar 15% dintre companii au fost implicate activ în utilizarea sistemelor bazate pe AI. Desigur, numerele sunt diferite acum, deoarece același raport prevedea că aproximativ 31% din întreprinderi vor face trecerea în anul următor.

Putem vedea schimbarea deoarece tot mai multe companii folosesc chat-uri inteligente pentru a îmbunătăți experiența serviciului clienților și a crește nivelul lor de eficiență în abordarea problemelor de nivel scăzut. Există, de asemenea, o creștere a persoanelor care utilizează asistenți vocali (cum ar fi Siri, Google Assistant sau Alexa) – potrivit unui recent Raportul Pew Research Center, aproape 50% dintre cetățenii americani interacționează cu smartphone-urile lor folosind comenzi vocale.

Dar sistemele de inteligență artificială nu se referă doar la asistenți vocali și chatbots (la fel de uimitori cum sunt)! Aceste sisteme promit să acopere sarcini banale care sunt gestionate în prezent de angajați, astfel încât să ne putem folosi creierul pentru o muncă mai creativă și provocatoare. Ca atare, AI modifică lumea, așa cum o cunoaștem, influențând industrii întregi de la relațiile cu clienții până la producție și fabricație.

Având în vedere acest lucru, nu ar trebui să surprindem faptul că marketingul digital este unul dintre cele mai afectate segmente. Marketerii sunt deja familiarizați cu sistemele concepute pentru a furniza analize predictive bazate pe date culese din diverse surse, dar AI a adus un nou mod de a lua decizii și de a identifica publicul (printre altele).

Influența AI asupra marketingului digital

Principala schimbare generată de inteligența artificială în strategiile de marketing digital este văzută în modul în care mărcile se conectează cu publicul lor. Multe mărci utilizează chat-uri, dar marketerii folosesc, de asemenea, sisteme inteligente pentru personalizarea conținutului, creând campanii orientate mai bine și reducând costurile. Ca o notă secundară, acest lucru arată, de asemenea, că este posibil să fie nevoie de marketingul digital învață Inteligența artificială (cel puțin la un nivel de bază) în viitorul apropiat.

Chat-uri pentru o mai bună conexiune client-brand

În termeni simpli, chatbot-urile sunt instrumente software concepute pentru a interacționa cu clienții și pentru a oferi informații utile. În momentul de față, industria chatbot-urilor este în creștere și mai mulți dezvoltatori se concentrează pe crearea de sisteme inteligente care pot susține o conversație umană naturală.

Acest lucru este posibil datorită dezvoltării recunoașterii semantice AI, tehnologiei de conversie vocală și procesării limbajului. În timp ce încă lucrăm la perfecționarea acestor instrumente, sistemele de chatbot de bază pot efectua sarcini simple, cum ar fi răspunsul la întrebări de bază, luarea comenzilor, ghidarea utilizatorilor prin diferite procese și multe altele.

Principalele avantaje ale mărcilor care utilizează chat-uri sunt:

  • 24 de ore, acces non-stop la serviciile clienților – chatbot-urile nu au nevoie de somn sau de o pauză, astfel încât acestea să poată oferi suport în permanență;
  • Abordare de la unu la mulți – un sistem poate lucra simultan cu mai mulți clienți, eliminând limitările unui sistem operat de om, unde sunt posibile numai interacțiuni unu la un moment dat.
  • Experiență mai bună a clienților – chat-urile nu se frustrează cu clienții nerăbdători și nu-și pierd calmul.
  • Serviciu clienți localizat – multe sisteme de chatbots pot fi utilizate în mai multe limbi, astfel încât un client își poate selecta limba maternă.
  • Livrare rapidă – chat-urile au acces la o bază de date extinsă (inclusiv interacțiunile anterioare ale utilizatorilor cu platforma) și pot oferi informațiile solicitate mult mai repede decât un operator uman.

Chatbot-urile sunt și mai critice, deoarece multe mărci au apelat la comunicarea cu clienții prin intermediul aplicațiilor text precum Facebook Messenger, Slack sau WhatsApp. Și, după cum se dovedește, peste 50% din consumatori iubesc ideea unei comunicări mai simple și mai rapide cu brandurile lor preferate!

Personalizarea conținutului

Este vorba despre personalizarea experienței fiecărui utilizator cu un site sau o platformă, făcând sugestii de conținut care să se potrivească mai bine nevoilor lor.

Un exemplu bun aici este algoritmul folosit de YouTube pentru a recomanda conținut pentru fiecare utilizator pe baza selecțiilor sale anterioare. Dar acest lucru se întâmplă numai dacă aveți un cont. În caz contrar, vi se vor afișa recomandări pentru locația dvs. curentă.

Într-o încercare similară, marketerii pot (și face) să folosească sisteme AI pentru a oferi spectatorilor lor produse, oferte, conținut și alte elemente care se potrivesc cu interacțiunile lor anterioare cu platforma. Mergând cu un pas mai departe, același sistem poate fi utilizat pentru a stimula vânzările, făcând recomandări mai precise pentru utilizatori.

În sfârșit, sistemele AI pot determina, de asemenea, tipul de conținut care este cel mai probabil să atragă publicul tău. În acest fel, eliminați o mulțime de sisteme de ghicire și de încercare și de eroare, care sunt încă prevalente în strategiile de marketing digital de astăzi.

Principalul avantaj al sistemelor inteligente actuale este faptul că pot prelucra cantități mari de date la viteze mari, oferind astfel rezultate care pot avea impact în timp real.

Rafinarea email-ului de marketing

Marketingul prin e-mail este unul dintre acele instrumente care definesc timpul și tehnologia, rămânând în formă și livrând ROI incredibil chiar în epoca AI. Chiar și așa, poate folosi un pic de rafinament, iar acum avem modalitatea perfectă de a o face corect.

Acum avem sisteme inteligente care declanșează configurarea pentru diverse acțiuni (bazate pe comportamentul anterior). Acest lucru le permite marketerilor să vizeze doar persoanele potrivite cu conținut adecvat, făcând experiența mai relevantă pentru client și mai profitabilă pentru afacere.

De exemplu, multe mărci utilizează o strategie de e-mail segmentată bazată pe statutul unui utilizator. Ca atare, ei trimit un tip de e-mail către cineva care tocmai s-a înscris pentru un cont, un alt e-mail către cineva care este membru și are o listă de dorințe și un alt e-mail către cineva care este un client fidel.

Conceptele de reclame care suflă mintea

Anunțurile (în special publicitatea digitală) devin mai inteligente și totul se datorează informațiilor furnizate de AI. Putem vedea acest lucru pe toate platformele de social media și Google, unde sistemele inteligente sunt folosite pentru a viza publicul potrivit.

Datorită tehnologiei AI, marketerii pot prezice cu exactitate tendințele și numerar în ceea ce privește micro-tendințele, ceea ce permite o mai bună direcționare, reducând astfel risipa de publicitate digitală. Conform Statista, estimarea globală a cheltuielilor publicitare pentru anul 2019 a fost de peste 560 de miliarde de dolari și, din cauza sistemului de încercări și erori pe care îl folosesc majoritatea întreprinderilor, o parte din acestea au fost pierdute. Cu toate acestea, pe măsură ce AI va prelua, tot mai puțin din bugetul publicitar al unei companii va fi pierdut.

Acum, inteligența artificială nu înseamnă doar să vă asigurați că bugetul dvs. este bine cheltuit. Este vorba și despre inovație și creativitate. De fapt, majoritatea platformelor de socializare care difuzează anunțuri pot crea o copie care se potrivește nevoilor dvs. pe baza comportamentului utilizatorilor din trecut și a legăturilor pe care doriți să le promovați. Ca atare, procesul de creare a conținutului a unei agenții de marketing digital poate fi stimulată și perfecționată prin intermediul platformelor bazate pe AI.

De asemenea, unele mărci combină tehnologii moderne, cum ar fi realitatea augmentată sau realitatea virtuală, pentru a crea reclame impresionante care să mențină oamenii angajați și să își păstreze atenția..

Reducerea costurilor

În timp ce inovația și o mai bună direcționare sunt extrem de utile pentru marketing, proprietarii de afaceri sunt foarte încântați de AI, deoarece este o oportunitate fantastică de a reduce costurile.

Gandeste-te la asta.

Doar utilizând chat-uri, companiile economisesc bani și cresc profiturile oferind o experiență mai bună clienților. La fel se întâmplă și atunci când planificați strategiile de marketing sau personalizați conținutul.

Sistemele bazate pe AI au inteligența pentru a prelua unele dintre sarcinile menționale care erau acoperite de operatorii umani. Aceasta înseamnă mai puțini angajați și mai multă eficiență.

Căutare de redefinire

Principalul loc de muncă al unui marketer digital este să intre în capul clientului și să înțeleagă ce pot ajunge să caute online, în ceea ce privește produsul sau serviciul pe care îl promovează. În trecut, această sarcină era destul de ușoară, deoarece motoarele de căutare foloseau cuvinte cheie pentru a găsi pagini relevante.

Dar acele zile au trecut de mult, iar acest lucru se datorează, în parte, dezvoltării sistemelor inteligente. În zilele noastre, un algoritm de căutare înțelege nuanțe și semnificație contextuală (aka căutare semantică). Chiar mai mult, unii algoritmi oferă rezultate, luând în considerare istoricul de căutare al utilizatorului.

Odată cu lansarea asistenților virtuali (Siri, Alexa, Google Assistant și multe altele), sistemele AI pot utiliza, de asemenea, căutarea vocală și recunoașterea vorbirii pentru a identifica noi nișe și atinge resurse necunoscute anterior..

Deci, ce înseamnă asta pentru specialiștii în SEO?

Pe scurt, înseamnă că marketerii digitali trebuie să fie deschiși la noi posibilități și că au un aliat puternic în cadrul platformelor cu AI.

Instrumente disponibile

Acum că știm de ce și în ce mod sistemele artificiale inteligente fac parte din industria de marketing digital, aruncăm o privire asupra unora dintre instrumentele pe care le putem folosi.

Google Cloud AI

Acesta este un instrument pentru a învăța cum să folosiți și să implementați AI în afacerea dvs. și vă recomandăm cu încredere să răsfoiți unele dintre modulele lor. Google Cloud AI oferă exemple uimitoare de instrumente și modele care pot deveni extrem de populare în viitor.

De asemenea, oferă o perspectivă asupra a ceea ce poate face concurența dvs. pentru a obține un avantaj și pentru a reduce o porție mai mare de piață pentru ei înșiși.

Zoomph

O platformă fantastică pentru mărci care se străduiesc în campaniile de social media!

Zoomph oferă o perspectivă și îi ajută pe marketeri să înțeleagă publicul și platformele sociale pe care le folosesc. De asemenea, analizează emoțiile și sentimentele care fac o campanie să zboare, oferind date mai precise decât modelele CPM tradiționale.

MarketMuse

MarketMuse este o platformă AI-based pentru SEO, cercetare de conținut și analiză competitivă și ajută marketerii să creeze conținut care este cu adevărat relevant pentru publicul lor. Pe lângă aceasta, oferă informații utile cu privire la diverse cuvinte cheie și identifică zonele potențial neexploatate.

Deci, dacă simțiți că conținutul dvs. lipsește acel „je ne sais quoi”, puteți beneficia de un ajutor din partea unei astfel de platforme.

Yext

Aceasta este platforma ideală pentru a fi utilizată atunci când prezența pe rețelele de socializare primește mult angajament prin comentarii și recenzii.

Yext este instrumentul potrivit pentru a utiliza când doriți să știți cum compania sau marca dvs. sunt reprezentate online. Procesează date de pe platformele de social media, examinează platformele și multe altele și înțelege vibrația generală. De asemenea, prioritizează recenziile și comentariile care au nevoie de atenția dvs. pentru a vă îmbunătăți reputația online.

Cor

Așa cum am menționat deja, un marketer trebuie să cunoască și să înțeleagă nevoile publicului (ceea ce pot căuta online) pentru a crea o campanie eficientă. Ca atare, Cor este o platformă care folosește puterea AI pentru a analiza tiparele care duc la o vânzare de succes în apeluri.

De asemenea, poate oferi informații despre motivul pentru care un apel de vânzări nu a avut succes și permite oamenilor de vânzare să se concentreze pe sarcina lor principală – încheierea tranzacțiilor. Face acest lucru prin crearea automată de rapoarte pentru fiecare interacțiune a utilizatorului, luând astfel această sarcină de pe mâna operatorilor umani.

Gânduri de închidere

După ce am citit toate acestea, concluzia este destul de aparentă – sistemele AI sunt profund integrate în viața noastră profesională și personală. La fel de marketeri digitali, îl vedem acționând din ambele perspective și este timpul să înțelegem și să acceptăm că modul în care obișnuiam să facem lucrurile nu este util fără ajutorul algoritmilor inteligenți și analizatorilor de date.

ETICHETE:

  • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me