Top 5 conectori de date terți pentru Google Data Studio

Ca un tablou de bord și un instrument de raportare a maselor, Google Data Studio câștigă constant popularitate. Unul dintre motivele pentru aceasta este ecosistemul său în creștere de conectori de date terți care își extind funcționalitatea pentru a colecta date din aproape peste tot.


Aflați despre cele mai relevante dintre acești conectori și intrați în lumea raportării datelor cu piciorul drept.

În cazul în care vă interesează partea de vizualizare a informațiilor de afaceri și nu doriți să vă ocupați de instrumente complexe sau scumpe, ar trebui să oferiți șansa Google Data Studio. Este gratuit, este prietenos, este ușor de utilizat și este acolo. Dacă aveți un cont Google, ușa este deschisă pentru ca dvs. să începeți să proiectați tablouri de bord profesionale imediat și fără probleme.

Unii oameni ar putea să vă spună că Google Data Studio nu este la fel de puternic ca alte instrumente BI, cum ar fi Tableau, de exemplu. Și vor avea dreptate. Dar Data Studio face cu adevărat ușor să partajați și să colaborați cu alții: puteți să vă partajați rapoartele cu oricine și multe persoane ar putea colabora la același raport, chiar în același timp. Și când vine momentul să alegem o sursă de date, Data Studio are o mulțime de conexiuni.

Conexiuni de date

Google oferă o gamă largă de conexiuni de date încorporate care oferă acces la surse proprii, cum ar fi Google Analytics, Google Ads, foi, YouTube, Search Console, etc. De asemenea, oferă conectori standard pentru bazele de date MySQL și PostgreSQL bazate pe cloud și pentru fișiere CSV încărcate. Dar ceea ce oferă instrumentului puterea reală este lista lungă de conectori terți, care oferă acces la aproape orice.

Până la scrierea acestui articol, lista de conectori parteneri pentru Data Studio a reprezentat 191 dintre aceștia. Această listă include multe opțiuni pentru colectarea datelor de pe toate platformele de socializare (Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, etc.), surse de date de marketing, rețele de reclame, surse JSON sau XML personalizate, toate bazele de date cunoscute, CRM-uri, aplicații statistice și multe alții.

Un aspect interesant al conectorilor terți este faptul că unii dintre ei oferă funcții de manipulare a datelor de care lipsesc Data Studio, precum funcționalitatea avansată ETL (extracție, transformare și încărcare) sau funcții de amestecare a datelor. Pentru a curata o listă utilă de conectori terți pentru Google Data Studio, ne vom concentra pe cei care au cea mai largă durată, oferind acces nu numai la un singur tip de date, ci la o gamă largă de surse de informații..

Supermetrics

Când creați un raport nou în Google Data Studio și faceți clic pe butonul pentru a adăuga o sursă de date la acesta Supermetrics logo-ul începe să apară peste tot în zona conexiunilor partenerilor. Acest lucru se datorează faptului că această companie oferă o mulțime de conectori pentru multe surse diferite.

Pentru a menționa câteva: Facebook Insights, Instagram Insights, HubSpot date de marketing, anunțuri LinkedIn, MailChimp, Bing Search Console, Microsoft Advertising și lista continuă.

Supermetrics urmărește să salveze marketerii de la sarcinile care consumă timp de mutare a datelor dintr-un loc în altul, oferindu-le numeroase opțiuni de a uni informațiile din toate platformele lor de marketing în Data Studio. Aceasta include platforme sociale, analitice, email marketing, PPC, SEO și platforme de plată. Dacă aveți nevoie de un fel de integrare care nu este acoperită de niciunul dintre conectori, vor fi bucuroși să afle de la ea și să construiască un conector, în special pentru dvs..

Pe lângă conectarea rapoartelor la datele dvs., vă ajută, de asemenea, să faceți rapoarte mai bune. Oferă raportare multiplă platformă care vă permite să comparați date din surse diferite din aceleași diagrame; de exemplu, puteți compara rezultatele campaniilor dvs. pe Facebook, Instagram, Twitter și LinkedIn. Nu este nevoie să importați fișiere CSV sau să copiați / lipiți.

Supermetrics automatizează sarcinile de colectare și raportare a datelor, astfel încât nu trebuie să aveți grijă de ele. Dacă vă confruntați cu un raport necompletat și nu sunteți sigur cu privire la cea mai bună modalitate de a-l proiecta, Supermetrics are o gamă de șabloane pregătite, construite de profesioniști de top, care vă vor ajuta la început..

Planurile de prețuri pentru Supermetrics pentru Data Studio încep de la 39 USD pe lună. Pentru acești bani, primiți un conector individual pe care îl puteți alege dintr-o listă lungă. Planurile cele mai avantajoase adaugă mai mulți conectori și mai multe opțiuni din care să aleagă, împreună cu alte funcții profesionale, cum ar fi asistența pentru mai mulți membri ai echipei, amestecul de platforme încrucișate, etc..

Adverity

Datatap este mai mult decât o simplă grămadă de conectori de date.

Este un instrument ETL pe deplin, care poate absorbi datele dintr-o gamă largă de surse, inclusiv rețelele de socializare și rețelele publicitare, rețelele afiliate și instrumentele de urmărire web, sistemele de măsurare a audienței TV, fișierele offline și multe altele. Din aceste surse, modulul automatizat de integrare a datelor Datatap colectează și armonizează toate informațiile relevante și creează o soluție integrată care trebuie redată în Data Studio sau alte instrumente BI.

Puteți conecta Datatap cu Data Studio urmând câțiva pași simpli.

În primul rând, trebuie să configurați un flux de date în Datatap și să selectați Google Data Studio ca destinație pasivă pentru acesta. Fluxul de date definește o conexiune la o sursă de date și vă permite să extrageți date din ea. În cadrul instrumentului ETL, puteți combina și programa fluxuri de date pentru a adapta soluția de colectare a datelor în funcție de nevoile dvs. După ce sursa Datatap este conectată la Data Studio, informațiile de schemă ale fluxurilor de date vor apărea în zona de selecție a câmpului, astfel încât să puteți selecta elementele pe care doriți să le includeți în rapoarte. Datele vor fi actualizate în funcție de programele pe care le-ați configurat pentru fluxurile de date.

Pentru a furniza un instrument cu adevărat orientat către întreprinderi, Adverity ia securitatea datelor clienților săi ca prioritate. Compania respectă pe deplin standardele internaționale de protecție a datelor, cum ar fi GDPR și defavorizează o certificare ISO / IEC 27001, un standard foarte important pentru securitatea informațiilor.

Pentru agențiile de marketing care creează tablouri de bord pentru clienții lor, Adverity are multe opțiuni de raportare cu etichete albe, nu numai pentru a personaliza aspectul și aspectul tablourilor de bord în funcție de gustul fiecărui client, ci și pentru a permite clienților să autorizeze accesul la date de unul singur. Aceasta este o caracteristică importantă care eliberează agențiile de orice responsabilitate pentru datele clienților lor.

Megalytic

Dacă aveți nevoie de conectori GDS rapide, simpli și ieftini, Megalytic ar putea fi răspunsul. Acestea oferă acces la Facebook Ads, Facebook Pages, LinkedIn Ads, AdRoll, Microsoft (Bing) Ads, CallRail, Twilio și CallTrackingMetrics. Da, acestea sunt mai puține opțiuni decât alți conectori, dar dacă ai nevoie doar de unul dintre acestea, raportul cost-beneficiu ar putea fi convenabil.

Puteți începe cu Megalytic pentru GDS făcând clic pe un buton de încercare gratuită sub conectorul special pe care îl veți utiliza – nu este nevoie să introduceți cardul dvs. de credit încă. Apoi v-ați înscris în GDS și ați configurat conectorul Megalytic urmând câțiva pași simpli. După aceea, puteți începe procesul și, dacă vă plac rezultatele, puteți achiziționa un abonament în orice moment. Ca exemplu, un abonament pentru un conector Facebook Insights, cu până la 20 de conturi și până la 3 utilizatori, costă 29,99 USD pe lună.

Conectoarele megalitice sunt orientate către marketing, concepute pentru a face agenția dvs. să arate bine – dacă derulați campanii bune – prin conectarea la toate datele dorite de clienții dvs.: trafic, conversii, venituri, afișări, CPC, CPA, printre sute de alte statistici. Toate aceste date ar putea spune o poveste despre cum se desfășoară marketingul tău. Nu contează cât de mari sunt datele pe care trebuie să le obțineți; Megalytic sprijină clienții care publică mii de rapoarte în fiecare lună.

Dacă sunteți serioși cu privire la serviciile de marketing, vă puteți extinde abonamentul pentru a accesa alte soluții Metalytic, care includ multe rapoarte predefinite pentru scopuri speciale.

Power My Analytics

Toate Power My Analytics Conectorii (PMA) vin cu o opțiune de șablon personalizată Google Data Studio pentru a crea tablouri de bord instantanee HD, deci nu trebuie să începeți să vă creați rapoartele de la zero. Aceste șabloane nu numai că vă vor economisi timp și bani, dar vor îmbunătăți și valoarea rapoartelor de marketing. Lista de opțiuni pentru conector este destul de impresionantă, inclusiv Facebook, Google My Business, Instagram, HubSpot, Amazon, LinkedIn, Twitter, PayPal, MailChimp, Pinterest și multe altele. Există, de asemenea, o opțiune de conector personalizată pe care o puteți alege dacă sursa de date la care trebuie să accesați nu este listată.

Dacă doriți să începeți simplu, puteți opta pentru plata unei taxe pe conector și pe cont, doar 9,95 USD pe lună. Veți obține automat prețuri reduse atunci când conectați mai multe conturi și mai multe surse de date. În timpul procesului dvs. fără riscuri, puteți conecta câte conturi doriți – nu este necesar să le înmânați cardul dvs. de credit în perioada de încercare.

Pe lângă trimiterea de date către Google Data Studio, puteți să le trimiteți și Google Analytics dacă sunteți mai confortabil cu instrumentul respectiv sau dacă lucrați deja cu acesta și nu doriți să treceți la GDS.

Poveștile de succes ale utilizatorilor vorbesc despre beneficii economice mari atunci când combină PMA și GDS. O agenție de marketing care lucrează de mai bine de 30 de ani speră să economisească peste 100 de milioane de dolari doar în acest an, folosind Data Studio și Power My Analytics ca furnizor de date pentru tablourile de bord client.

TapClicks

Peste 4000 de agenții, companii media, întreprinderi B2B și mărci de consum au încredere TapClicks pentru a face legătura cu tot felul de surse de date. Lista surselor de date arată la nesfârșit la prima vedere – ar trebui să răsfoiți piața conectorilor pe categorii, pentru a evita să vă copleșiți de atâtea opțiuni. Pe lângă oferirea de conectori populari, TapClicks introduce în mod regulat surse noi și unice, care anterior nu erau disponibile pe GDS.

Un sortiment de șabloane dezvoltate cu gândire vă va face să arătați ca un designer profesionist de bord cu câteva clicuri. Puteți reduce timpul necesar pentru a crea rapoarte de câteva minute. Cu TapClicks, puteți selecta liber vizualizările de date și gestiona mai mulți clienți sau campanii, pentru a se potrivi cu cerințele dvs. – indiferent dacă dețineți o agenție cu drepturi depline sau începeți ca un freelancer singur care dorește să vândă servicii de raportare.

Pe măsură ce creșteți baza de clienți, TapClicks va putea însoți acea creștere cu o infrastructură de date flexibilă și o stivă tehnologică construită pentru viteză, disponibilitate ridicată, fiabilitate și scară. Pentru a adăuga acest lucru, o echipă dedicată de profesioniști de asistență pentru clienți vă va ajuta să vă mențineți activitatea.

Informațiile despre planurile de prețuri nu sunt disponibile în mod liber, dar puteți încerca gratuit – nu este necesară o carte de credit – sau rezervați o demo pentru a afla mai multe despre instrument.

De ce să nu-ți construiești propriul tău?

Dacă aveți o economie de cod, aveți timp liber și nu doriți să plătiți nimic pentru a vă conecta la surse de date, puteți construiește-ți propriul. Google oferă un tutorial foarte ușor de urmat pentru a vă ajuta să faceți asta. Tot ce trebuie să porniți este un browser web, acces la internet, un cont Google și familiarizare cu JavaScript de bază și API-urile Web. Dar ține cont de faptul că, dacă plătești o taxă lunară moderată, poți economisi mult timp cu conectoarele gata de rulare menționate mai sus și cu șabloanele respective.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map