Не всички безплатни уеб хостинг услуги трябва да съдържат много реклами. Събрахме 7 най-популярни опции и ги класирахме въз основа на продължителност, време за зареждане, функции, поддръжка и надеждност.


Contents

Какво направихме, за да намерим най-доброто

Търсихме в мрежата и избрахме петнадесет безплатни хостинг платформи за уебсайтове. След това разровихме се и наложихме нула в седемте най-добри безплатни уеб хостинга, като обърнахме внимание на много фактори, включително налични функции, цена, поддръжка на клиенти и възможности за надграждане. Проучихме всички тези хостове, след като се регистрирахме и създадохме нашите уебсайтове за всеки. Това ни помогна да преценим показатели като продължителност и средно време за зареждане.

Какво направихме:

 • Регистрирали за членство с нашите топ-7 безплатни уеб-домакини.
 • Анализирани всички важни техните безплатни функции.
 • Настройвам лесен уебсайт на WordPress.
 • Наблюдавани (все още наблюдава) времето за работа и време за зареждане на уебсайта.
 • класираха всеки доставчик на време за работа, бързина, поддръжка, функции и надеждност.

свободно уеб-хостинг-сравнителни-данни

Най-добрата безплатна уеб хостинг услуга получи пълните 10 точки във всяка категория, докато най-лошата получи една. И накрая, ние обобщихме резултата на всеки домакин, за да създадем нашата окончателна класация за топ 7.

Топ 7 най-добър безплатен уеб хостинг през 2020 г.

Когато за първи път мислите за стартиране на уебсайт, най-вероятно бихте искали да започнете с безплатна уеб хостинг платформа.

Безплатните уеб хостове са доста популярни, тъй като ви позволяват да спестите пари и да си изградите репутация, без да се налага да инвестирате нищо. Но това не е толкова просто, колкото изглежда на хартия. Те не винаги са такива, каквито изглеждат. Някои безплатни хостове може дори да не са подходящи за всички сайтове поради ограниченията и ограниченията, с които идват.

Намирането на правилния вариант може да бъде обезпокоително, но не се притеснявайте, тъй като ние свършихме усилената работа за вас. Нека знаем седем от най-добрите безплатни уеб хостинг сайтове.

Хостингер: Най-добрият евтин хостинг

Uptime:
99,97%

Време за зареждане:
384 мс

Разходи (четиригодишен план):
$ 0,80 / мес

Разходи (1-годишен план):
$ 1,95 / мес

Поддържа:
9/10

Характеристика:
8/10

Hostinger стартира през 2004 г. и оттогава достига база от потребители от над 29 милиона клиенти в 178 държави. Повече от 15 000 нови потребители се регистрират всеки ден.

Той предоставя на своите клиенти споделен, облачен и VPS хостинг. Нейният единичен споделен хостинг пакет включва един уебсайт, един имейл акаунт и 100GB честотна лента за $ 0,80 на месец. На други места хостинг хостингът на компанията започва от $ 7,45 на месец.

Основният пакет включва специален IP, 40GB съхранение, 3GB RAM и неограничен брой данни. Хостингер предлага шест VPS хостинг опции, от едва 3,95 долара на месец. Така ще получите 20GB хранилище, 1000GB данни и 2.4GHz процесор.

Тест за скорост на уебсайта с оценка на ефективността & време за зареждане (Pingdom):
Pingdom-hostinger

Време за отговор на сървъра (Bitcatcha):
hostinger-bitcatcha

Основни функции

 • Без ограничения за споделени пакети Premium и Business
 • Много услуги включват безплатен домейн
 • Оптимизиран за WordPress
 • Мащабируеми облачни планове за разрастващ се бизнес
 • Персонализиращи се VPS пакети
 • Персонализиран контролен панел
 • Поддръжката за чат е достъпна 24 часа на ден

Дисково пространство
неограничен

Bandwidth
неограничен

Уебсайтове
1

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
$ 19.95

Хостинг планове
www.hostinger.com

000WebHost: Този с история

Uptime:
99,16%

Време за зареждане:
424 ms

Надеждност:
8/10

Без реклами:
да

Поддържа:
8/10

Характеристика:
8/10

000WebHost е избраният от нас номер 1 по много причини. Тя е една от първите безплатни хостинг платформи и е известна с това, че не ограничава броя на акаунти, които потребителят може да има.

С над 18 000 000 уебсайтове, хоствани в платформата, 000WebHost е сред най-добрите безплатни уеб хостинг инструменти с история повече от десет десетилетия. Въпреки това може да не е много надежден, тъй като е известно, че е офлайн за 60 минути на ден, въпреки че обещава 99,9% продължаване.

Тест за скорост на уебсайта с оценка на ефективността & време за зареждане (Pingdom):
000webhost-bitcatcha

Време за отговор на сървъра (Bitcatcha):
Bluehost-bitcatcha

Ограничения и проблеми:

Има ограничение за размера на файловете, които можете да качите чрез File Manager. Те не могат да бъдат по-големи от 32 GB, което може да не е достатъчно за повечето потребители. Въпреки това, няма такова ограничение, когато използвате FTP за качване на файлове.

Освен това, платформата не предлага архивиране, когато хоствате сайта си безплатно. Това е голям риск, тъй като през 2015 г. хостинг доставчикът беше под сериозна атака, когато изтекоха данните на над 13 000 000 потребители.

Освен това, поддръжката на клиенти също е лоша, тъй като няма налична опция за чат или имейл. И най-важното е, че платформата слиза за един час поради поддръжка. Това може да не е перфектно нещо, ако се опитвате да създадете аудитория, тъй като сайтовете трябва да са 24/7.

Налични надстройки:

000WebHost е известен с безплатни услуги, но предлага и платени функции, започвайки от $ 0,80 на месец. Пакетът се предлага с безплатно име на домейн, 24/7 поддръжка от екипа, имейл акаунт и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Този предлага честотна лента от 100 GB, но ако това не е достатъчно, можете да опитате по-скъп вариант от $ 2.15 / месец. Той се предлага със седмично архивиране и неограничена честотна лента.

Основни функции

 • Услуги без добавки
 • cPanel достъп с различни функции
 • MySQL, PHP
 • Безплатен уебсайт за бързо изграждане на вашия сайт
 • WordPress оптимизиран за хостване на WP базирани сайтове

Дисково пространство
1 gb

Bandwidth
10 gb

Уебсайтове
2

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
000webhost.com

Безкрайност: Много неограничени функции за безплатно

Uptime:
98,19%

Време за зареждане:
306 ms

Надеждност:
8/10

Без реклами:
да

Поддържа:
7/10

Характеристика:
7/10

InfinityFree е ново име в бранша, с което могат да се похвалят само 200 000 клиенти, но бързо се превръща в опция, когато става въпрос за безплатни уеб хостинг опции.

Той е много богат на функции и предлага отлично време за работа, както и с прилична скорост. Толкова е хубаво, че може да ви е трудно да повярвате, че е безплатно.

Тест за скорост на уебсайта с оценка на ефективността & време за зареждане (Pingdom):
Pingdom-InfinityFree

Време за отговор на сървъра (Bitcatcha):
infinityfree-bitcatcha

Ограничения и проблеми:

Докато уебсайтът обещава неограничено пространство и честотна лента, може да се сблъскате с някои ограничения, които изглежда се различават от потребителя до потребителя. Освен това позволява само максимум 50 000 хитове на ден. Освен това има ограничения за вида на файловете, които можете да качите в сайта. Вижте указанията, за да сте сигурни.

Компанията изглежда също много строга и може да не мисли два пъти преди да спре или прекрати акаунта си, ако не следвате указанията. Това може да бъде много рисковано, тъй като няма предлагани резервни копия.

Налични надстройки:

Компанията предлага премиум хостинг, който се предлага с безплатни SSL сертификати, cPanel, безплатна техническа поддръжка и 24/7 поддръжка на клиенти, безплатна миграция и 250 GB честотна лента. Предлага се за едва 2,99 долара на месец.

Ако тази честотна лента не е достатъчна за вас, опитайте пакета Ultimate за 5,90 долара. Той предлага няколко неограничени функции, включително неограничена честотна лента.

Основни функции

 • 10 безплатни имейл акаунта
 • 400 максимални уебсайта
 • Неограничена честотна лента и дисково пространство
 • Безплатен поддомейн от над 25 разширения
 • Инсталация с едно щракване с инсталатор на Softaculous

Дисково пространство
неограничен

Bandwidth
неограничен

Уебсайтове
400

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
infinityfree.net

x10Хостинг: Неограничен, но с малко недостатъци

Uptime:
97,81%

Време за зареждане:
410 ms

Надеждност:
7/10

Без реклами:
да

Поддържа:
7/10

Характеристика:
7/10

x10Хостинг обещава да предостави на потребителите безплатен „пълен уеб хостинг пакет“ и изглежда, че върши доста добра работа при изпълнение на обещанието. Той е един от малкото безплатни доставчици на хостинг услуги, които предлагат неограничен обем за съхранение и честотна лента.

С повече от десет години в бизнеса, x10Hosting сега се счита за респектираща платформа за свободно хостинг на сайтове. Той предлага доста добър ъптайм, а скоростта също е добра.

Той също така предлага отличен cPanel с възможност за инсталиране на над 30 приложения само с едно кликване. Има обаче няколко проблема.

Тест за скорост на уебсайта с оценка на ефективността & време за зареждане (Pingdom):
Pingdom-x10Hosting

Време за отговор на сървъра (Bitcatcha):
x10hosting-bitcatcha

Ограничения и проблеми:

Отпред, този изглежда е решение на всичките ви проблеми, но като повечето други опции, той също идва с няколко ограничения. Най-големият проблем е липсата на имейл адрес, което може да бъде голям проблем, ако възнамерявате да имате професионален сайт.

Освен всичко това, поддръжката на клиенти също не е много добра, тъй като единственият начин да получите помощ е чрез публичен форум. Може да отнеме известно време, за да се чуете от експерти.

Налични надстройки:

Можете да изберете първокласен пакет, който започва с едва 6,95 долара на месец и идва с 24/7 поддръжка, подобрена производителност и 99,9% гарантирана продължителност, автоматично архивиране и куп безплатни SEO инструменти.

Ако обаче това не е достатъчно, тогава можете да изберете дългосрочен договор. Регистрацията за най-малко 2 години носи цената до $ 4,95 / месец с други предимства, включително безплатен домейн (всяка година), безплатен специален IP адрес и безплатни SSL сертификати.

Ако това е скъпо и планирате в дългосрочен план, можете да изберете да се регистрирате поне три години. Това ще свали цената до 3,95 долара.

Основни функции

 • Неограничено пространство и честотна лента
 • PHP и MySQL
 • Инсталация с едно щракване за няколко приложения на трети страни
 • Безплатен уебсайт за бързо изграждане на вашия сайт
 • Качвания с FTP

Дисково пространство
неограничен

Bandwidth
неограничен

Уебсайтове
1

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
x10hosting.com

AwardSpace: Доста надежден безплатен уеб хостинг

Uptime:
99,17%

Време за зареждане:
1111 ms

Надеждност:
7/10

Без реклами:
да

Поддържа:
7/10

Характеристика:
7/10

С над 15-годишна история и 2,5 милиона потребители, AwardSpace е доста надеждна безплатна уеб хостинг платформа. Той предлага функции, които правят много малко безплатни хостинг доставчици. Това включва един безплатен имейл акаунт и 24/7 поддръжка.

Тест за скорост на уебсайта с оценка на ефективността & време за зареждане (Pingdom):
Pingdom-awardspace

Време за отговор на сървъра (Bitcatcha):
awardspace-bitcatcha.jpg

Ограничения и проблеми:

AwardSpace предлага много, но се проваля, когато става въпрос за пространство и честотна лента, тъй като 1 GB пространство може да не е достатъчно за повечето потребители. В допълнение към това някои от наличните функции идват с ограничения. Например няма препращане по имейл и можете да получите достъп до имейли само в браузър базирана версия на инструмента.

Платформата е доста надеждна и безопасна благодарение на защитната стена, но не предлага резервно копие. Друг основен проблем са някои условия в техния договор, които дават разрешение на AwardSpace да продава вашите данни на трети страни. Това може да бъде огромен проблем за някои потребители.

Налични надстройки:

Компанията предлага широка гама от премиум услуги, включително споделен хостинг, хостинг на WordPress, VPS облачен хостинг, полу-посветен хостинг и SSL сертификати.

Най-евтината споделена хостинг програма започва само за 2,79 евро и предлага някои фантастични функции, включително неограничено пространство с по-добра скорост и сигурност. Ако това не е достатъчно, можете да изберете по-скъп пакет и да се насладите на безплатна работа

Основни функции

 • 1 GB пространство с 5 GB честотна лента
 • Статистика за трафика за измерване на ефективността на вашия сайт
 • Усъвършенстван контролен панел за лесен достъп
 • 24/7 поддръжка, включително чат на живо
 • 1 Домейн с разрешени 3 поддомейни
 • Защита от вируси и спам

Дисково пространство
1 gb

Bandwidth
5 gb

Уебсайтове
1

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
awardspace.com

FreeHostia: Тук хоствайте множество сайтове

Uptime:
99,21%

Време за зареждане:
1168 ms

Надеждност:
6/10

Без реклами:
да

Поддържа:
5/10

Характеристика:
8/10

FreeHostia е известен с балансирани натоварвания сървъри, които позволяват на компанията да предложи изключителни времена за зареждане и време за работа.

Обслужването на клиенти също е доста добро и няма да ви се налага да чакате дни, за да се чуете от представител. Друго ярко място е възможността да хоствате пет домена и да се наслаждавате на до три безплатни имейл акаунта. Въпреки всичко, това не е перфектна платформа, тъй като идва с няколко ограничения.

Тест за скорост на уебсайта с оценка на ефективността & време за зареждане (Pingdom):
Pingdom-freehostia.jpg

Време за отговор на сървъра (Bitcatcha):
freehostia-bitcatcha

Ограничения и проблеми:

Най-голямото му ограничение е ограниченото дисково пространство. 250 MB не са достатъчни за повечето потребители. Той по никакъв начин не е подходящ за уебсайтове, които съдържат много съдържание, особено визуални, тъй като те заемат много място.

В допълнение към това, честотната лента също не е много добра. Ще трябва да изберете платена програма, ако вашият уебсайт вземе пара.

Налични надстройки:

Платените пакети започват за едва $ 1 / месец. Радвате се на 30 GB дисково пространство с 1 TB месечен трафик, в допълнение към 99,9% гаранция за продължаване. Това обаче не е единственият премиен пакет на компанията.

Той предлага специализирани сървъри за едва 65 долара на месец с най-скъпата опция, която се предлага при $ 149.95 / месец. Това може да звучи много, но компанията предлага отстъпки, ако подпишете дългосрочни планове.

Основни функции

 • 250 MB дисково пространство и 6GB честотна лента
 • 3 имейл акаунта
 • 1 MySQL база данни и 10MB MySQL съхранение
 • 5 хоствани домейни
 • Щракнете с 1 щракнете върху инсталирането на WordPress

Дисково пространство
250 mb

Bandwidth
6 gb

Уебсайтове
5

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
freehostia.com

FreeHosting: Добър за малки сайтове

Uptime:
93,61%

Време за зареждане:
1596 мс

Надеждност:
6/10

Без реклами:
да

Поддържа:
5/10

Характеристика:
6/10

С над 15 000 клиенти и 10 години в бизнеса, FreeHosting.com се счита за доста голямо име. Тази европейска компания предлага куп функции, но може да се окаже доста трудно поради сложните й политики. Трябва да отговаряте на строгите му изисквания, за да можете да го използвате.

Предлагаме ви да прегледате подробно Общите условия, преди да се регистрирате.

Тест за скорост на уебсайта с оценка на ефективността & време за зареждане (Pingdom):
Pingdom-freehosting

Време за отговор на сървъра (Bitcatcha):
freehosting-bitcatcha

Ограничения и проблеми:

Безмерната честотна лента на FreeHosting.com е най-голямата му сила, но липсата на място (10 GB) може да бъде доста пречка за някои потребители. Освен това, Политиката за честна употреба също е малко сложна, тъй като рискувате да загубите акаунта си.

Освен това компанията не предлага поддомейни и обслужването на клиентите също е доста лошо, тъй като единствената ви възможност да получите отговор е да отворите билет, който може да отнеме известно време, за да получите потвърждение.

Друг голям проблем, с който може да се сблъскате, е бавното време за зареждане. Някои уебсайтове, хоствани в платформата, може да отнемат около 2 до 3 секунди, което е доста бавно. Освен това, не е гарантирано и продължителността на работа. В действителност 53% от потребителите ще напуснат сайт, ако са му необходими повече от 3 секунди.

Налични надстройки:

Можете или да купите добавки за цял живот или да изберете премиум пакет, който започва едва $ 7.99 и идва с 30-дневни гаранции за връщане на парите.

Ще се насладите на неограничено дисково пространство и честотна лента, безплатен SSL сертификат с поддомейни като платен клиент. Други предимства включват PHP мрежа, множество имейл акаунти, повече MySQL бази данни, възможност за архивиране на вашите данни, подробна статистика и по-бързи сървъри.

Основни функции

 • Непромерена честотна лента, т.е. не е нужно да се притеснявате за това
 • Куп уеб приложения, включително PHP, MySQL, Apache и Linux
 • 10 GB пространство
 • 1 имейл акаунт
 • Максимум едно име на домейн

Дисково пространство
10 gb

Bandwidth
250 gb

Уебсайтове
1

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
freehosting.com

7 най-добри безплатен уеб хостинг през 2020 г.

Уеб хостинг доставчик
надеждност
Uptime
Време за зареждане
оценка
1. Хостингер9/1099,97%384 MS4.6 / 5
2. 000WebHost8/1099,16%424 MS4.0 / 5
3. Безкрайност8/1098,19%306 MS3.8 / 5
4. x10Хостинг7/1097,81%410 MS3.5 / 5
5. Награда пространство7/1099,17%1111 MS3.1 / 5
6. FreeHostia6/1099,21%1168 MS2.7 / 5
7. FreeHosting6/1093,61%1596 MS2.4 / 5

За нашия процес на преглед

свободно уеб хостинг преглед на производствения процес

За разлика от други проекти от този характер, ние се регистрирахме за безплатна хостинг услуга от всеки един от доставчиците в този списък.

Анализирахме и техните условия за обслужване, за да премахнем всички скрити или нечестни клаузи. Използвахме всяка услуга, докато не я разбрахме отвътре и отвън. Отбелязахме колко лесно беше да се регистрирате, да навигирате в бек-енд системата и да инсталирате WordPress. Също така създадохме тестови уебсайтове, следене на работата на сървъра и времето, необходимо за зареждане на страниците.

И накрая, ние оценихме всеки безплатен уеб хостинг доставчик по скала от едно до десет за продължителност, време за зареждане, функции, поддръжка и надеждност. Обобщихме резултата на всяка услуга и ги класирахме по съответния начин.

3 неща, които трябва да знаете, преди да започнете

Важно е да направите малко проучвания, дори ако планирате да създадете уебсайт безплатно. Ето няколко неща, които трябва да вземете предвид, преди да изберете безплатна хостинг платформа:

1. Сървърни изпълнения (Uptime & Speed)

Това е най-решаващият фактор. Какъв е смисълът да имате уебсайт, ако той изобщо не се зарежда или отнема твърде дълго време?

непрекъсната работа-и-натоварване време

Повечето безплатни хостинг платформи са известни с ужасно време и бавна производителност. Съвсем разбираемо е защо това се случва. Те искат да закупите платен хостинг и да отделите по-голяма част от ресурсите си за платени програми.

Очаквано време

Вашият хостинг може да се понижи

ежедневно
9 s

седмично
1 м

Месечно
4 m 19 s

ежегодно
52 m 34 s

Плюс това е трудна ситуация, когато хиляди сайтове са хоствани на един сървър. Ресурсите се разделят между голям брой потребители и всеки получава само малък дял.

2. Прекратяване на услугите

Това може да звучи като дълъг изстрел, но има шансове компаниите да напуснат бизнес по една или друга причина. Разбира се, това може да се случи, дори ако изберете платна хостинг програма, но при повечето платен хостинг, ще получите шанс да прехвърлите вашия сайт на друг хостинг доставчик или да изтеглите резервно копие. Такъв лукс обикновено не е налице в случай на безплатен хостинг и може в крайна сметка да загубите всичките си данни.

Освен това съществува и риск от доставчика на хостинг да прекрати акаунта ви поради нарушаване на услугата или други подобни причини. Известно е, че много компании правят това без предупреждение.

3. Извличане на вашите данни

Кибер престъпленията са често срещани и всичко, което пускате онлайн, е изложено на риск. Повечето безплатни доставчици на хостинг услуги не предлагат правилния вид сигурност, която излага не само вашия сайт, но и вашите данни.

Доставчикът може да не носи отговорност, ако уебсайтът ви се хакне и в случай че той е атакуван от доставчика, може да нямате на разположение друга опция, освен да вземете удара.

Защо безплатният хостинг може да не е добра опция

Въпреки всички плюсове, безплатният хостинг не е много добър вариант, ако се отнасяте сериозно към изграждането на онлайн присъствие или имате уебсайт. Помислете за пет неща, които ще трябва да имате успешен сайт:

99,9% Uptime с бързо зареждане

Малко без никакви безплатни хостинг сървъри предлагат толкова висока производителност, тъй като повечето изглежда само правят големи претенции.

Сигурност

Повечето безплатни доставчици на хостинг услуги не предлагат инструменти за сигурност, а някои дори не предоставят SSL сертификати, които са необходимост, ако искате да намерите успех в мрежата.

Отлична поддръжка на клиенти

Безплатните хостинг сайтове са скандални за това, че предлагат лоша поддръжка на клиенти. Може да нямате изход, ако някога се забиете.

Професионални инструменти

Ще ви трябва WordPress, шлюзове за плащания и т.н., за да хоствате сайт за електронна търговия или професионална платформа. Това може да не е възможно, когато хоствате сайта си на безплатен хост поради ограниченията и липсата на функции.

миграция

Това са някои от причините, поради които може да е добър вариант да пропуснете безплатни платформи. Въпреки че може да изглежда примамливо да започнете с безплатен хостинг пакет и след това да преминете към платена версия, това не винаги може да е добра идея, тъй като повечето безплатни хостинг доставчици може да не ви позволят да мигрирате към друга платформа.

Най-добрите алтернативи за безплатен уеб хостинг

Има само една алтернатива на безплатния хостинг и това е платен хостинг. Не позволявайте терминът да ви обърка. Платеният хостинг не трябва да бъде скъп. Можете да намерите няколко най-добрите евтини домакини.

Best-Алтернативи-за-Free-уеб хостинг

Те отиват за 10 долара на месец. Можете да избирате от различни доставчици като Hostinger, Bluehost или GreenGeeks. Вижте нашия списък с най-добрите евтини уеб хостинг платформи и изберете една.

Повечето компании дори предлагат безплатни уеб домейни и предлагат отлични функции, включително SEO инструменти, мерки за сигурност, висока производителност, създаване на уебсайтове, задълбочени статистики и отлична поддръжка на клиенти.

Заключителната дума

Безплатният хостинг звучи като добра идея само докато не го използвате. След като започнете да работите със сайта си, ще трябва да се сблъскате с няколко предизвикателства, тъй като лошата скорост на зареждане и ограниченото време за работа са най-очевидните проблеми. Възможно е дори да не можете да хоствате конкретни сайтове на безплатни платформи поради строги условия.

По-добре е да започнете с платена платформа. Не всички са много скъпи и повечето от тях предлагат гаранции за връщане на пари.

Надяваме се, че това ръководство ви помага да вземете информирано решение. Какво мислите за нашата класация в топ 7? Имате ли опит с някой от доставчиците, включени в този преглед? Уведоми ни!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me