Контейнери срещу без сървър: кого избирате и кога?

И двете са горещи теми в настоящата технологична ера. И двете се разглеждат като конкуренти в технологиите за развитие.


Като начало, има еквивалентно количество любопитство и притеснение също. Освен това и двете са високопродуктивни и машинно агностични абстракции, с които инженерите могат да работят.

Но, между шампионите има непреодолим пролук. Или сте на територията на контейнера, или избирате без сървър. Отвъд това, ако сте готови да сдвоите и двете, тогава това може да бъде мощен дует.

Очаква се без сървър изчисленията да нараснат 7,72 милиарда долара до 2021 година. Но търсенето на контейнери ще нарасне с 40 процента.

Какво е сървър без компютри?

Накратко, Serverless е подмножество на облачна услуга, работеща на сървъри.

Контейнери срещу изчисления без сървър: защо без сървър изчисленията са по-добри?

Доставчикът на услуги или доставчикът управлява изискванията за операционна инфраструктура без сървър. Всичко, което трябва да направите, е да разгърнете кода. В резултат на това получавате шанс да се съсредоточите върху писането на логика на приложението, а не да се притеснявате за инфраструктурата.

Технологията е готина в основните предприятия.

Контейнер срещу сървър без компютриИзточник: HTTPS: //www.slideshare.net/speckandtech/a-bot-in-minutes-with-serverless

Има много платформи – Google Cloud, AWS Lambda, EdgeEngine, и др. предлагащи среда за изпълнение, където можете да разгърнете кода си, а почивката се управлява от тях.

Защо бихте преминали от контейнери в без сървър?

евтин

Без сървър обикновено плащате за употреба. Има освобождаване на цените от неактивни ресурси. Ламбда, например, повтаря своя етап от времеви интервали с диапазон от 100 милисекунди.

Освен това, тъй като задачите са малки и се изпълняват на по-малки функции без сървър, а режийните разходи се свеждат до минимум.

Ниска поддръжка

Наред с други неща, разполагането на код, осигуряване на контейнери, системни правила, нива на достъпност или задачата на задния сървър не е вашето главоболие.

Имате възможност да използвате автоматично мащабиране.

Прост прототип

Проста архитектура без сървърИзточник: epsagon.com

Под обектива на средата на приложението на мейнфрейм, Serverless е външна интеграция. В резултат на това жизненият цикъл на вашия личен контейнер е изключен при всеки случай на неуспех при работа.

Какви са поводите, в които използвате изчисления без сървър?

Задачи за бекенд за уебсайтове или приложения

По същия начин сървърите, без сървъри приемат информация от базата данни на потребители или от потребителското приложение или сайт на интерфейса. Съгласно процедурата той извлича данните и ги връща обратно към потребителския интерфейс.

Разликата в ценообразуването при без сървър в сравнение с контейнер е, че таксуването без сървър е предмет на действителната продължителност на изпълнението на задачата.

Фонови процеси с голям обем

В системата за продажба, функциите без сървър могат да организират база данни за инвентаризация и транзакции, както и междинни задачи като презареждане.

Не на последно място, Serverless е полезен при прехода на данни към дългосрочно съхранение или пренасочване на показатели към аналитична услуга.

Ограничения без сървър

Ограниченията възникват по отношение на размера и използването на паметта или се основават на характера на архитектурата без сървър.

Например, за да продължите да изпълнявате правилно функциите и да предотвратите допълнително потребление на ресурси на системите, ограниченият списък на поддържан от собствения език език за програмиране не е естествен за без сървър. Поради ограничението във основните функции, функциите без сървър може да не са подходящи за инструменти за мониторинг. Като начало, без сървър е поддръжката на външна интеграция към основната рамкова платформа.

В резултат на това нямате достъп до системите за управление на съдържанието.

Какво е микросервиз Container?

Прототип на контейнери

Това е само парче от изолирания пакет, където приложението се разгръща, изпълнява и мащабира.

Според Амазонка, контейнерите са „метод за виртуализация на операционната система, който ви позволява да стартирате приложение в процеси, изолирани от ресурси.“

Съгласно контейнерната рамка, Докер, платформа за управление на контейнери декларира „Контейнерите да бъдат единица софтуер, който пакетира кода и всички негови зависимости, така че приложението работи бързо и надеждно от една компютърна среда в друга.“

Концепцията за контейнерите е полезна по време на миграционните процеси от една среда в друга. Причината е възможността да се въведе изолация по време на миграция, за да се избегнат всякакви променливи изменения.

Така че, ако премествате проектираните си продуктови кодове от разработване към поетапно производство към производство, това е за вас.

Контейнери срещу изчисления без сървър: Защо контейнер?

Предимствата са много.

Контейнери срещу изчисления без сървъри: Вие достигате големи контейнери

Контейнер Vs Компютърни изчисления

Ако имате тази техническа експертиза, бихте искали да се изправите настрана с контейнери. Той е най-подходящ за по-широко приложение или за предприятие. В този случай с без сървър може да се сблъскате с кодовото разпространение много бързо, което го прави трудно да се управлява.

Например, рефрактор, ако работи на приложение без сървър, ще се покаже с различни затруднения. Резултатът би бил изключително фрагментиран микросервиз.

Контейнери срещу компютри без сървър: Пълен контрол за докери

Можете да зададете политики, да резервирате и управлявате ресурси, да имате стриктен контрол върху сигурността и да използвате пълноценно услугите за управление на контейнери и миграция..

Основна команда за инфраструктура попада в ръцете ви. Просто персонализирайте функционалностите според вашите нужди.

Контейнери срещу изчисления без сървър: Вие отстранявате грешки, тествате и наблюдавате

Направете обиколка на дейностите и състоянието на контейнерите ръчно.

Това гарантира ефективно, дълбоко отстраняване на грешки и тестване с помощта на пълен набор от ресурси, както и задълбочен мониторинг на изпълнението на различни нива.

Какви контейнери вършат добро?

Първото и основно предимство е изключителната преносимост. Вие получавате стимула да комбинирате цялото приложение с всички зависимости в малък пакет и да го стартирате навсякъде.

Контейнерите са отлични за голямо приложение, тъй като не показват памет или ограничения за размера. Вие сте единственият собственик тук, който проектира всички функционалности.

Сравняване на контейнери и без сървърни изчисления

Ако искате да картографирате разликите между Containers vs. Computers без изчисления.

Контейнерите са най-подходящи за големи и сложни приложения. Ако вашият продукт е чувствителен към околната среда, той изисква щателно осигуряване на качеството и мониторинг; контейнерите са решението.

Контейнерите също са полезни при мигрирането на монолитни приложения за наследство. Можете да дефрагментирате това голямо приложение в контейнери и да ги инсталирате с инструменти на трети страни.

Контейнерите са подходящи за голям сайт за електронна търговия. Сайт, който има значителна карта на сайта, поддомейни. Можете да използвате контейнери, за да опаковате всеки един от такива.

Така че, без сървър е най-добре, ако стартирате нов проект. Когато вашият продукт не се нуждае от много миграция. Например, Serverless е подходящ избор за приложение на Интернет на нещата (IoT). Приложението открива наличието на вода, за да идентифицира теч във водохранилище.

По принцип приложенията не трябва да се стартират непрекъснато, но трябва да са готови да действат в случай на теч.

Като правило, без сървър е идеален, когато скоростта на развитие и минимизирането на разходите е от съществено значение и ако не искате да управлявате мащабируемост.

Хибриден модел

Хибридният модел

Все още ли сте задържани при избора между Containers vs. Computers без компютри?

Към настоящия момент и двете могат да се използват за един и същ проект за развитие, но за различни цели. Без сървър са добри за задействани от събития задействания за обработка на данни. От друга страна, контейнерите осигуряват по-голяма мащабируемост и независимост на техническите спецификации.

С подходящата експертиза можете да управлявате малките фрагменти от проекта чрез контейнери, като средство за подмножество на целия проект, работещ без сървър.

Това обаче зависи от управлението на бюджета и изискванията на проекта.

заключение

Контейнери срещу компютри без сървър? !! Това са конкурентни технологии. Както казват!!

Изчисленията на базата на контейнери и без сървър са съвременници. Те поддържат непрекъснато развиващия се свят на облак и софтуер, базиран на непрекъсната доставка. Така че, ако вие сте тази, която търси облачна стратегия, за ваше преимущество е да интегрирате технологиите за намаляване на слабостта.

От коя страна сте? Бихте ли помислили да интегрирате и двете?

ЕТИКЕТИ:

  • без сървър

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map