4 причини, поради които трябва да изберете Google Cloud в сравнение с други

Произходът на облачните компютри може да се проследи назад към 90-те години когато телекомуникационните компании за първи път включиха виртуални частни мрежи в своите предложения.


Тогава терминът „облак”Се отнася до изчислителното пространство между доставчик и краен потребител.

Истинската революция в областта на облачните изчисления дойде през 1999 г., когато Salesforce.com влезе в картината. Salesforce.com се счита за пионер в облачните изчисления, както знаем днес.

Това беше Salesforce доставени корпоративни приложения за крайни потребители чрез Интернет.

Скоро след Salesforce.com, Амазонка стартира своите уеб-базирани услуги за търговия на дребно през 2002 г. Той предоставя множество облачни услуги като съхранение и изчисления.

Google скочи на облачната лента през 2008 г., когато се представи Google App Engine. Именно през 2010 г. компанията представи Google Storage.

Нарастващата цена на електроенергията и търсенето на мащабируемост е това, което води облачната революция. днес, облачни изчисления е модното слово. Пазарът на публични облачни услуги остана 209,2 милиарда долара през 2016 г. и се очаква да расте 18% през 2017г.

Основните играчи на пазара са:

 • Microsoft Azure
 • Google Cloud Platform (GCP)
 • Уеб услуги на Amazon (AWS)
 • IBM Cloud

Въпреки че GCP изостава от AWS по отношение на пазарния дял, той изгражда своя мускул и се опитва да го направи наваксвам бързо. Това се вижда от факта, че Google успя да вкара Spotify и Apple от Amazon.

Наскоро Planet Labs, Lush Cosmetics и Evernote също избраха облака от Google, защото това им помогна да посрещнат специфичните си нужди.

Ето четири причини, поради които трябва да предпочитате Google Cloud пред другите.

Ценообразуване

Източник на изображението: setalks

Една от причините защо Планетни лаборатории се преместиха в Google се дължи на благоприятното ценообразуване. Това, което отличава Google от уеб услугите на Amazon е, че той предлага само един тип ценови план, при който плащате месечно според използването.

Минималното използване е десет минути и се закръгля до най-близката минута.

Една атрактивна функция за ценообразуване, която Google предлага, са отстъпки за ангажименти. По тази схема можете да закупите „определено количество vCPU и памет за до a 57% отстъпка извън редовните цени ”, ако се ангажирате с използване за 1 или 3 години. Допълнително предимство е, че всички виртуални машини са включени в употреба.

Amazon, от друга страна, предлага няколко сложни плана. Плюс това, той закръгля до най-близкия час от минута, което го оскъпява.

Освен това Amazon предлага отстъпки, но само за една виртуална машина. Google също така се ангажира със своите потребители, че ще прехвърли всички намаления на цените, които компанията ще постигне поради подобряване на технологиите.

Ценообразуването беше един от факторите за Geek Flare & Site Relic да се преместите и в Google Cloud.

скорост

Въпреки че Amazon може да предлага по-голяма степен на услуги, Google води Amazon по отношение на скоростта. Миналата година Google обяви, че инвестира По-бърза кабелна система чрез които ще може да осигури на своите клиенти в Google Cloud и Google App скорост до 10Tbs (Terabits в секунда).

Кабелът се намира под Тихия океан, а Google е един от шестте членове, които имат достъп до него. Кабелът има връзки за покриване на цялото западно крайбрежие на САЩ и всички основни градове в Япония. Също така, той може да се свързва с големи хъбове в Азия.

Скоростта значително подобрява производителността. Според TechCrunch, въпреки че изчисленията и съхранението са отделни в Google Compute Engine, поради свръхбързи скорости, на потребителя изглежда, че е едно.

По-високите скорости също влияят на разходите и позволяват повече обработка на данни за по-малко време. Според продуктовия мениджър на Google Amit Aggarwal разходите за мрежи не са намалели толкова, колкото разходите за съхранение и изчисления. Следователно, огромната физическа мрежа на Google е това, което й дава предимство пред останалите услуги.

Google е известен и с това, че предоставя мрежова инфраструктура с ниска латентност.

Жива миграция

Източник на изображения: Google Cloud Docs

В сравнение с други услуги, Google предлага жива миграция на виртуални машини между хост машини, което позволява на бизнеса да работи и работи 24 * 7, без да пречи на представянето. Google въведе тази услуга през 2014 г. „Въвеждаме прозрачна поддръжка, която комбинира софтуер и данни

Google стартира тази услуга през 2014 г. „Представяме ви прозрачна поддръжка който комбинира иновациите в софтуера и центъра за данни с технологията за миграция на живо за извършване на проактивна поддръжка, докато вашите виртуални машини продължават да работят. “

Поддръжката на живо позволява на компанията да поправя и актуализира софтуер, включително програми, свързани със сигурността, без рестартиране на машините.

От друга страна, други услуги ви изпращат имейл предварително, че вашите машини ще бъдат изключени и преназначени на друг хост.

Една от причините защо Evernote мигрира към Google беше така, че не би трябвало да се справят с никакви заключвания. Също така, в случай на повреда, компанията автоматично рестартира виртуалните машини, така че те са онлайн в рамките на минути.

Голяма информация

Източник на изображението: TNW

Въпреки че Amazon Web Services е най-известен със своите изчисления и инфраструктура, Azure за своята ОС, Google се откроява заради анализа си на данни.

Иновативните инструменти на Google за съхранение в облак като Google BigQuery, и инструменти за обработка на партиди и в реално време, като например Google Cloud Dataflow, и Google Cloud Dataproc могат да ви предоставят страхотни впечатления.

BigQuery, например, е изцяло управляван склад за данни, който ви позволява обработват огромни количества данни при свръхбързи скорости.

Според Google неговите клиенти разглеждат инструменти като BigQuery като „почти магически”Тъй като това, което отнемаше часове, сега може да се направи за минути.

Облачните изчисления са приказките за града. Пазарът ще стане по-конкурентен, тъй като компаниите се научават да ограничават разходите с най-добрите си практики.

На конференцията Google Cloud Next в Сан Франциско през 2017 г. компанията обяви, че фокусът й върху облака ще бъде анализ на данни и машинно обучение.

Google потвърди, че нейните инженери са направили 500 версии на платформата. Компанията е осъществила и различни партньорства с гиганти като SAP и международна банка HSBC който разчита на анализа на големи данни.

Google разкри и някои нови машинно обучение и изкуствен интелект инструменти на конференцията. Google засега може да изостава от Amazon, но със скоростта, с която усилва усилията си, няма да бъде много преди Google да навакса.

Ако желаете да научите Google Cloud, бих препоръчал да вземете онлайн курс, предлаган от Coursera.

ЕТИКЕТИ:

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map