7 начина на изчисляване без сървър е нарастваща технология

От късно, без сървър изчисленията бързо набира скорост. През последните няколко години AWS, по-специално, провежда разговори при приемането на предприятието.


С пускането на безсърдечната компютърна платформа Lambda през 2014 г. AWS зае предната седалка в революционния набор от тенденции.

В резултат на това настоящата ера на съвременната индустрия на мрежи преживява масивен галоп. Монетосеченето на технологията „Изчисляване без сървър“ се разцъфтяваше от пъпка с бързи темпове.

С традиционните методологии се получава промяна в парадигмата. „Без сървърни изчисления“ е изгряваща звезда в облачната компютърна индустрия. В резултат на това ползите са много.

С други думи, архитектурата на безсървърните изчисления е проектирана до предимство. Тук изпълнението на кода е под пълен контрол и се управлява от облачен доставчик. Така че задачата на програмиста е лесно да разработи приложение и да го разгърне на сървъри.

Архитектурата без сървъри
Източник: tonyfendall

на първо място, за хората в услуга, привличането на методологията за изчисляване без сървър предоставя решения за работна сила.

на второ място, за други това, че бъдещата технология, която има за цел да доведе до революция, призовава за необходимостта от убеждаване на по-новите технологии.

Междувременно, ако търсите повече информация за потребление или ако имате някаква дилема относно инвестирането в без сървърни изчисления, помислете за следните точки по-долу.

Advanced Crux на без сървър архитектура

Технологията работи с RestAPI. Лесно е да се изгради API без сървър, използвайки рамки. За да започнете ss разработчик, всичко, което трябва да направите, е да разработите рамка за приложения, код, за да можете да пингирате бекъна и библиотека за обработка на данни.

Впоследствие най-значимите ползи, които се възползвате, е моделът „плащайте, докато използвате“. Това ще рече; цялата схема е рентабилна, докато разполагането ви е на път. Рамката без сървъри е полезна при интегрирането на различни разширения. Получавате възможност за изграждане на разнообразна гама от приложения с помощта на когнитивна интелигентност, анализ на данни, чатботи.

Изпълнение на ръба и ефективност на разходите

Тъй като флотът от сървъри се разгръща от безсървърната компютърна платформа на основното място по целия свят – вашият код се изпълнява на ръба, близо до потребителите. Следователно времето за реакция е по-бързо и вие плащате за ресурсите, които използвате.

Вие плащате само за времето на изпълнение на функцията – продължителността и честотата на изпълнение на кода. Напротив, включени в другите модели на изчислителни облаци, е задължително да се плаща и за празни ресурси.

Модел „плати докато използваш“

Има много функции за предлагане на доставчика в края и StackPath е един от тях. Можете да започнете от едва $ 10 на месец, което включва 15 милиона изпълнение на заявка.

Функция като услуга (FaaS)

Внедряването на технологията спада „Функция като услуга (FaaS).“

Тук доставчикът на облаци поема отговорността да стартира и спре платформата на контейнера. Другите дейности включват проверки на сигурността на инфраструктурата, мащабируемост. Другият плюс тук е, че разработчиците могат да изпълняват кода на всяко приложение / резервна услуга, без да предоставят сървъри.

Ако говорим за AWS FaaS, тогава Lamda обработва цялата останала функционалност, след като разработчиците качат кода. Също така е възможно с внедряването на AWS Lambda да се задейства автоматично от всяка AWS услуги, уеб или мобилно приложение.

Nanoservices

В настоящата ера хората избират да изберат логически домейн. Причината е, лекотата на предоставяне на нови услуги в околната среда. Има минимални допълнителни усилия за кодиране за проектиране на използваемо приложение. В контекста идва значението на домейн, наречен „Nanoservices.”Тази микрослужба е за многократна употреба и лесно се използва.

Най-важното е, че съвместимостта на архитектура без сървър с тази на нано услугите е невероятна. Красотата на нано услугите е, че всяка функционалност идва със своята крайна точка на API. Също така, всяка крайна точка сочи към един отделен функционален файл. В резултат изпълнението на един CRUD (Създаване, Изтегляне, Актуализиране, Изтриване) се изпълнява.

Преди всичко тази функционалност на микросервиза се интегрира с бизнес решението чрез набор от малки услуги. Това клипсва добре с без сървърни изчисления. В резултат на това се подобрява балансирането на натоварването и мащабируемостта. Вече не е необходимо да конфигурирате ръчно клъстери и зареждащи балансьори за сървъри.

Събиране на изчисления

Когато имате висока скорост на функционалните обаждания, бихте искали да се притеснявате за инфраструктурни разходи и осигуряване на сървъри. В такива ситуации рентабилни съоръжения от доставчици без сървър като Microsoft Azure, Google Cloud Functions идват на помощ.

EventTriggering
Източник: JetBrains

Можете да задействате функциите въз основа на събития като качване на изображение, действие на потребителя, наличност на съобщения и т.н..

скалируемост

В традиционен контекст мащабируемостта е тромава. Трябва да извършите хоризонтално мащабиране за размер и изчислителна мощност на възела. Вертикалното мащабиране е следващото в процеса за запазване на броя на работещите възли. Отзад и разкъсване на човешка сила.

ServerlessScalability
Без сървър мащабируемост

Въпреки това, без сървър, не е нужно да се притеснявате за това. Изчислителната платформа автоматично мащабира инфраструктурата за стартиране на кода. Трябва само да измислите подходящ тригер за дадено събитие. С всеки тригер кода работи едновременно.

Решения за капацитет

Според проучвания, 30% от физическите сървъри са в коматозно състояние. Приблизителната цифра е около 11 милиона сървъра по целия свят. Всъщност, ако изберете традиционната функционалност на сървъра, има вероятност да се окажете сред тези 30%. Сървърът, когато седите на празен ход в центъра за данни, изисква вашата инвестиция, за да продължите да използвате. Това ще рече; падате в губещия край с този план.

Ограничение без сървър

В другия план, планът с безсървърни изчисления е, че тук продавачите получават палки. Компаниите вече не трябва да зависят от решението за капацитет. Те вземат решението и позволяват необходимия капацитет при подходяща възможност въз основа на нуждите на предприятието – като цяло, сравнително добра възвръщаемост на инвестициите.

заключение

В заключение, разработчиците и инвеститорите навсякъде възприемат тази нарастваща технология. Простотата в структурата на използване прави компютрите без сървъри рентабилни. В резултат на това бъдещето е без компютри без сървър.

Като част от процедурата за интегриране доставчиците предоставят API за качване на функцията с URL адреса, за който потребителят има достъп. Полагането на много доверие в тях е от решаващо значение. Освен AWS Lamda и Microsoft Azure, има и други забележителни пазарни играчи. Рамките като облачните функции на Google, IBM OpenWhisk също представлява вълна без сървър.

Разглеждайки сегашния модел на преход, много компании се свързват с революционната кампания без сървър. Като обобщение, можете да очаквате тази нарастваща технология да достигне върха на облачната екосистема.

ЕТИКЕТИ:

  • без сървър

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map