8 Изчислителна платформа без сървър, за да стартирате своя приложен код

Някои от най-добрите платформи за изпълнение, за да хоствате вашите приложения без сървър.


Архитектурата без сървър не означава, че нямате нужда от сървъри. Вместо това се нуждаете от по-малко сървър за управление. В традиционното приложение вие ​​управлявате цялостното изпълнение на логиката на приложението на VM, физически или облачен сървър. Тенденцията обаче се променя.

Преминавайки без сървърна архитектура, вие зареждате задачата за изпълнение на кода на приложението към безсървърна компютърна платформа. Получи много предимства.

 • Не е нужно да се притеснявате за хостинг време на изпълнение (Node.js, Python, Go и т.н.)
 • Платете това, което консумира вашето приложение (рентабилно)
 • Не се притеснявайте от нарасналото търсене на приложения (мащабируемо)
 • Оставете доставчика да управлява сигурността, актуализациите на софтуера
 • Лесна интеграция с други услуги, предлагани от доставчика
 • Бързо време за внедряване и промени в приложението

Това е много за разработчик и бизнес собственик, където се фокусирате върху вашия код и експерт се справят с изпълнението. Ако сте нов за Serverless, тогава можете да се обърнете към това въвеждащ курс.

Нека проучим следното Faas (Функционира като услуга) платформа.

AWS Lambda

AWS Lambda е един от първите, които предлагат платформа, където стартирате вашия код и администрацията се управлява (зад сцената) от AWS.

Първоначално той поддържаше само Node.js, но днес можете да стартирате Python, Go, Java, C #.

Както можете да видите илюстрацията, трябва да качите кода на приложението си и Lambda ще се погрижи за изпълнението. Можете да го направите ръчно или да го автоматизирате, като задействате чрез AWS услуги или уеб приложение.

AWS Lambda може да бъде полезен в много сценарии в реално време като обработка на файлове, стрийминг, валидиране на данни, трансформация на данни, обработка на заявки на API и т.н..

Някои от функциите:

 • Безпроблемна интеграция с други продукти на AWS
 • Ламбда без гражданство
 • Висока налична и устойчива на повреди инфраструктура
 • Обширна сеч и наблюдение
 • Автоматично мащабиране
 • и много други…

Добра новина, ако искате да играете наоколо, предлагаме AWS 1 милион искания и 400 000 GB-секунди изчисляване на безплатно време под безплатно ниво.

Свободното ниво ще бъде достатъчно за хоби или малък проект. Ако се интересувате от учене, тогава можете да проверите това практически онлайн курс от Стефан Маарек.

И ако се притеснявате за регламента, тогава AWS Lambda е съвместим с HIPPA, PCI, ISO и SOC.

Cloudflare работници

Правилно сте го чули.

Cloudflare не е само CDN и компания за сигурност; те предлагат много повече от това.

Напоследък те въведоха Работници в облака които ви позволяват да стартирате JavaScript в техните над 150 центрове за данни по целия свят.

Cloudflare използва V8 JS двигателя, така че ако трябва изпълнете вашия JavaScript с по-бърза скорост след това опитайте работниците.

Можете да интегрирате работниците с Рамка без сървър за по-бързо внедряване. Можете да започнете от едва 5 долара на месец.

Имаха няколко скриптове (рецепти), за да разгледате и да се поиграете, за да се запознаете.

Сега

Харесва ми името – Сега.

Сега от Zeit е идеален за разработчици. Вие изграждате и натискате кода и останалото се управлява от Now. Не се притеснявайте за хостинг оптимизация или управление на конфигурацията.

Той поддържа Node.js, PHP, Go, React и много други. Голямото предимство за спестяване на време е, че възстановява само промените вместо цялото хранилище на приложенията. След като натиснете промените в кода, разполагането се вижда за секунди. Можете да започнете БЕЗПЛАТНО и мащабно, докато приложението ви расте.

Функции на Azure

Изчисления, управлявани от събития, които поддържат голям брой езици за програмиране.

 • JavaScript
 • ° С#
 • F #
 • Ява
 • Питон
 • PHP
 • написан на пишеща машина
 • удрям
 • PowerShell

Функции на Azure погрижете се за търсенето на инфраструктура от вашето приложение и мащабирайте нагоре или надолу, както и когато се изисква. Не е нужно да се притеснявате за планирането на капацитет.

Можете да задействате функция от уеб приложение, HTTP API от мобилно приложение, blob storage, streaming, webhooks и много други.

Източник: Microsoft

Ценообразуването се базира на общото време, необходимо за стартиране на вашия код. Няма предварителни разходи, а Azure предлагат 1 милион екзекуции БЕЗПЛАТНО всеки месец.

Продължете напред и използвайте Azure Functions, за да изградите вашето без сървър приложение за SaaS продукт, API и т.н..

Google Cloud

Google Cloud предлага куп без сървърни изчислителни решения.

App Engine – напълно управлявана платформа за уеб и мобилни приложения. Можете да разгърнете приложението си, изградено в PHP, Python, C #, Node.js, Ruby, Go и др. Плащате за ресурсите, които приложението ви консумира и мащаб въз основа на търсенето.

Облачни функции – платформа, управлявана от събития за стартиране на Node.js и Python приложение в облака. Можете да използвате функциите за изграждане на IoT резервни копия, обработка на API, чатботи, анализ на настроенията, обработка на потоци и други.

Има още – Storage, Firestore, BigQuery, Dataflow, Pub / Sub, ML engine. Вероятно, всичко, което ви е необходимо, за да изградите архитектура за приложения, готова за предприятие.

IBM Cloud функции

IBM Cloud функции се основава на Apache OpenWhisk за разработване на действие на приложението, което се изпълнява на тригер на събитие бързо.

Има няколко страхотни урока за създаване на без сървър приложение, API, мобилен бекенд, видео за търсене и др., За да ви дам представа как работи.

Изчисляване на функция Alibaba

Отличен вариант за Китай и международния пазар. Напоследък Alibaba анонсира предлагане на сървър без изчисления, което ви позволява да качвате и стартирате код без управление на сървърите и основната инфраструктура.

Илюстрация на потока без сървър за обработка на съобщения в реално време.

Alibaba предлага 1 милион заявки БЕЗПЛАТНО на месец. Добър за опит.

Концепцията без сървър не е само FaaS (функционира като услуга), но и много повече. Надявам се горната платформа да ви помогне да изградите надеждно приложение, без да се притеснявате за администриране и поддръжка на сървъра. И най-важното – в по-ниска цена.

EdgeEngine

EdgeEngine от StackPath внедрява без сървърни функции, написани в JS, Perl, Rust, Go, C ++, PHP и др. близо до мрежовия ръб на вашата аудитория за по-бързо време за реакция. Латентността на EdgeEngine е толкова ниска 50ms.

Ценообразуването започва от 10 долара на месец, което включва 15 милиона заявки и неограничени скриптове. И без съмнение можете да увеличите мащаба.

Изпълнението на функции в крайната мрежа има много предимства като потребителско съдържание за персонализиране, подобряване на производителността на приложението, по-бързо внедряване и т.н..

заключение

Преминаването без сървър е чудесен начин да спестите разходи за хостинг и управление на инфраструктурата. Преместването на наследствено приложение може да бъде предизвикателство; Разбрах. Но ако изграждате модерно ново приложение, трябва да помислите без сървър във вашия архитект. Ето някои от полезните ресурси за научаване без сървър.

Късмет!

ЕТИКЕТИ:

 • без сървър

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map