Някои от най-добрите облачни базирани Kubernetes за разполагане и управление на контейнери за приложения.


Kubernetes е в тенденция повече от всякога. И защо не – всяка организация се стреми да контейнерира приложението и да се възползва от предимствата на страхотното Kubernetes.

Малко въведение

Kubernetes е отворен код, първоначално разработен от Google за автоматично внедряване и управление на контейнерните приложения. Тя е различна от Докер.

Docker помага за изграждането на контейнери за приложения, а Kubernetes ги групира за лесно управление. Така че, ако имате няколко контейнера, тогава се нуждаете от нещо, което да ги управлявате и откривате – там помага Kubernetes. Някои от функциите на кутията са:

 • Мащабирайте нагоре или надолу с команда, конзола или автоматично
 • Подробно управление на конфигурацията на идентификационните данни
 • Самовъзстановяване
 • Управлявайте натоварването и изпълнението на партиди
 • Прогресивно внедряване на приложения

Ако сте начинаещ, тогава може да искате да проверите това Ръководство за Докер и Кубернети на Удеми.

И сега, нека да обсъдим начините за използване на Kubernetes.

Технически можете да инсталирате, администрирате и управлявате себе си или да потърсите управлявано решение. Правенето на всичко вътрешно може да е скъпо и предизвикателно да намерите правилните умения за управление на производството. Ако не сте подготвени за това, можете да използвате следните управлявани решения.

Kubernetes Engine

Готово за производство решение от Google Cloud. Възползвайте се от опита на Google да управлява Gmail и YouTube повече от десетилетие.

Kubernetes Engine предлагат решения всичко в едно за разгръщане, актуализиране, управление и наблюдение на вашите приложения. Не само приложенията за контейнери, но можете също да стартирате базата данни, да прикачите съхранение към клъстера. С функциите за автоматично мащабиране не е необходимо ръчно да увеличавате инфраструктурния капацитет, за да се справите с предстоящите трафики на приложения. Можете да конфигурирате да увеличите мащаба, когато търсенето нараства или намалява мащаба въз основа на използването. Така че, плащайте за това, което използвате.

Можете да стартирате Kubernetes зад балансиращо натоварване с anycast IP за по-добра производителност и да ги осигурите с мрежови политики. Google Kubernetes Engine (GKE) също се предлага на място и най-важното е, че можете да премествате приложенията си в облак и локално. Голямата му гъвкавост, нали??

Все още е в Beta, но GKE поддържа GPU, за да предложи по-добра процесорна мощност за стартиране на машинно обучение и други големи натоварвания.

DigitalOcean

DigitalOcean (DO) не е просто популярен облачен хостинг за разработчици, но наскоро те стартираха управлявана платформа Kubernetes и спечели добра популярност.

Четете го правилно, след минути. Опитах да създам клъстер и той беше готов за по-малко от 10 минути.

И е достъпна. Можете да започнете от едва 10 долара на месец. Нека да поговорим за някои от функциите.

 • Стартирайте и мащабирайте всички видове приложения – интегрирайте GitLab, уеб приложения, API, бекенд услуги и т.н..
 • Ръководство за конфигурация – сравнително новата му технология и може да не сте наясно с конфигурирането им, така че съветникът им за стартиране ще бъде полезно ръководство.

 • Пълна поддръжка на API – стартирайте без сървърни рамки, сервизна мрежа, интегрирайте CI / CI, задълбочена информация и т.н..
 • Приложение за пристанище от DO до всяка точка на Kubernetes е поддръжка. Страхотно за мулти-облачна стратегия.

DO е чудесен изгоден избор за стартиране на вашите приложения в облачния клъстер Kubernetes.

Platform9

Готов за предприятие Kubernetes като услуга – Platform9 работи на любимата ви публична облачна платформа, локални и VMware. Неговото цялостно SaaS решение, така че можете да се съсредоточите върху приложението си вместо непрекъснат мониторинг, надстройка на инфраструктурата и управление на тях.

Platform9 предлага висока наличност в множество зони за обществена наличност в облака, така че можете да работите наистина глобално приложение без престой, дори ако загубите една зона за наличност. Те имат лесен за използване табло за управление на множество клъстери и техните услуги.

Играйте наоколо Sandbox за да видите как работи и как можете да се възползвате от техните решения.

OpenShift

OpenShift от Red Hat поддържа голям брой изображения на контейнери, приложения, рамки, междинен софтуер, база данни. Можете да стартирате облачни или традиционни приложения на една платформа.

Можете да тествате безплатно тяхната платформа за контейнери.

Amazon EKS

Списъкът няма да бъде пълен, без да се включва Amazon Elastic Container Service (EKS) за Kubernetes. Използвани от някои от реномираните компании като Verizon, FICO, GoDaddy, Skyscanner, Pearson, Intuit – не можете да сбъркате.

EKS управлява Kubernetes на множество зони за наличност на AWS за висока наличност, а AWS управлява цялостната инфраструктура.

Ако вече използвате AWS за нещо друго, EKS би бил чудесен избор за интегриране с CloudTrail, IAM, Cloud Map, App Mesh, ELB и т.н..

Някои от големите функции на EKS са:

 • Управлявайте чрез уеб интерфейс или CLI
 • Оптимизиран AMI с драйвери на NVIDIA за усъвършенствана изчислителна мощност
 • Изпълнете клъстер зад балансиращо устройство за AWS

Цената на AWS EKS е заплащане, докато използвате, и можете да започнете от едва $ 0.20 на час.

лазурен

Тези пионерски платформи като Azure, AWS, GCP имат значително предимство – интеграция. Ако вече сте в тяхната платформа, тогава има много смисъл да разширите интеграцията на вашите приложения с предлагащото им решение. Microsoft предлага Служба на Azure Kubernetes (AKS), която се управлява изцяло като другите изброени по-горе.

Azure предлага множество начини за предоставяне на клъстер – уеб конзола, команден ред, мениджър на ресурси на Azure, Terraform. Можете да се възползвате от управителя на трафика на Azure, за да насочите заявките за приложения до най-близките центрове за данни за бърз отговор.

IBM Cloud

Услуга IBM Cloud Kubernetes е сертифициран доставчик на KS8 и предлага всички стандартни функции за внедряване на приложение в клъстера Kubernetes. Ще се възползвате от над 170 IBM Cloud услуги за модернизиране и изграждане на приложения за Blockchain, IoT, API, микросервизи, машинно обучение, анализи и др..

Можете да започнете с тяхното изпробване, за да изпитате IBM Cloud платформата.

Облак Алибаба

Облак Алибаба би бил отличен избор за бизнес в Китай. По-долу е типична илюстрация на решение за непрекъсната доставка за автоматични DevOps, постоянна среда и постоянна обратна връзка.

Можете да започнете БЕЗПЛАТНО с Alibaba Cloud за създаване на Kubernetes клъстер.

заключение

Повечето от гореизброените хоствани платформи Kubernetes предлагат пробен период, така че играйте и вижте какво работи най-добре за вашите изисквания за кандидатстване. И ако ви е любопитно да го научите и управлявате сами, проверете това практически курс.

След като вашите приложения са поставени в контейнер, не забравяйте да ги наблюдавате с инструменти с отворен код Kubernetes.

ЕТИКЕТИ:

 • докер

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me