A2 хостинг преглед: добри ли са “Turbo сървърите”?

Преди да напишем този отзив, закупихме услугите, които A2 хостинг трябваше да предложи. Използвахме го една година (и все още го използваме), преди да ви дадем нашето мнение. През една година, когато използвахме услугата, проследихме представянето на A2. Разгледахме продължителността и скоростта (средно време на натоварване).


В този преглед включихме и реална статистика и реални данни. Тези данни включват нашия опит за поддръжка на клиенти, ключови характеристики, разходи, време за работа и реални данни за времето за зареждане. След като взехме под внимание всичко, излязохме с този безпристрастен преглед.


Обща оценка

4.5 / 5

Характеристика
10/10

Удобен за потребителя
10/10

Ценообразуване
7/10

поддържа
10/10

надеждност
10/10

A2 хостинг отстъпки
Вижте оферти

Uptime

99,97%

Време за зареждане

347 мс

A2 хостинг придоби добра репутация на хостинг с висока мощност. Това, което прави техните услуги страхотни е, че те се фокусират върху надеждността и бързината. Компанията е кръстила своите SSD-та „Turbo сървъри“. Тези страници зареждат с до 20 пъти по-бързо от стандартните не-SSD сървъри.

Високата скорост не е само за техните клиенти от висок клас. Вместо това, турбо опциите дори са включени в техните споделени хостинг планове. Така на ниска цена можете да се насладите на високата скорост.

A2 хостинг се нарежда високо в списъка на най-добрите хостове доста постоянно. Освен това, те също са спечелили множество награди за хостинг. Техният екип от гуру е на разположение денонощно в случай на проблеми.

Основни функции

 • 24/7 мониторинг и постоянна сигурност
 • Оптимизиран за A2 софтуер и сървъри за скорост на турбо
 • Неограничени имейл акаунти, домейни и бази данни
 • Удобства безплатни трансфери на сайта
 • Неограничено RAID-10 SSD дисково пространство
 • Гаранция за връщане на парите по всяко време

Дисково пространство
неограничен

Bandwidth
неограничен

Парите обратно
30 дни

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
www.a2hosting.com

Contents

A2 хостинг преглед: основна информация

A2 хостинг стартира като Iniquinet през 2001 г. като поддръжка на уеб хостинг. Започна от Ан Арбър в Мичиган. И тъй като компанията започна да расте, името беше променено на A2, за да отдаде почит на корените си. Отличното в хоста е, че той винаги е поддържал най-новите технологии. В крайна сметка това гарантира нейния огромен успех.

SiteGround-фон-инфо

През 2013 г. той въведе SSD хостинг, за да поддържа платформата SwiftServer. Тогава компанията прие SSD дисковете и за своите споделени хостинг планове. В резултат на това успя да повиши скоростта. В края на 2014 г. той започна да използва турбо сървърите. Следователно той предлага по-добри скорости на зареждане на страници в сравнение с много други уеб хостове. С годините A2 хостингът се превърна в високоскоростен и надежден хост.

Хостинг на уебсайта Статистика & TLDs

От 2001 г. насам A2 хостингът работи, за да се превърне в избор на мнозина. С 24 хостинг планове, той е домакин на 186,152 домейна. Домакините, които са хоствали, включват .com, .org, .us, .biz и .info. Като цяло, тя отбелязва ръст от 14% година на година.

а2-хостинг-домейни така статистически данни

а2-хостинг-TLDs така статистически данни

Изпълнение, Uptime & Време за зареждане

За този преглед се регистрирахме за A2 хостинг услуги и инсталирахме WordPress. След това направихме фиктивен уебсайт, използвайки темата по подразбиране. Ние също попълнихме нашия сайт, като работи като истински, среден уебсайт на WordPress.

Тест за ефективност (Pingdom)

Скоростта е от решаващо значение за всеки уебсайт, независимо от неговата ниша. По този начин, използвайки Pingdom, първо тествахме скоростта на хоста. Резултатите показват, че времето за натоварване е почти половин секунда, което само по себе си е забележително.

Pingdom-а2-домакин

Сървърно време & Време за зареждане (UptimeRobot)

Нашият фиктивен уебсайт WordPress се проверяваше всяка минута за общата наличност на хоста. С други думи, и двете времена за реакция и прекъсвания се тестват. Съвсем ясно е, че през последните два месеца A2 хостинг не е имал прекъсвания. По този начин, 100% продължителност на сървъра е доста впечатляваща.

Времето за реакция също е отлично. Както можете да видите от графиката, времето за реакция е много под половин секунда през целия ден. Отнема само почти частица от секундата, за да се отговори само в един момент от деня.

SiteGround-непрекъсната работа

A2 хостинг Uptime & Време за зареждане за последния 3 месец (UptimeRobot)

месец
Uptime Статистика
Време за зареждане Статистика
Юни 2019г99,97%278 мс
Май 2019г99,98%257 мс
Април 2019 г.99,99%263 мс

Време за реакция на сървъра (Bitcatcha)

Инструменти като Pingdom ви позволяват да видите как се зареждат данните на вашия сайт. Това включва медията, която отнема повече време, отколкото обикновения текст. По този начин, за по-точно време за отговор на сървъра, използвахме Bitcatcha. С този инструмент е възможно да се тества времето за реакция на сървъра, без да се зареждат данните.

SiteGround-bitcatha

Както показват резултатите, времето за реакция в САЩ е под една секунда, което е изключително. И на други места статистиката е впечатляваща. Всички сървъри реагират в рамките на половин секунда.

Планове и функции за хостинг

За да гарантира, че обслужва голяма клиентска база, компанията разполага с множество хостинг пакети. В зависимост от вашите нужди можете да изберете хостинг плана, който да ви подхожда най-добре.

Тип хостинг
№1 Пакет
№2 Пакет
№ 3 Пакет
№4 Пакет
Споделено (основно)$ 3,92 / мес$ 4,90 / мес$ 9,31 / мес
WordPress$ 3,92 / мес$ 4,90 / мес$ 9,31 / мес$ 11,99 / мес
VPS$ 32,99 / мес$ 46,19 / мес65,99 щ.д. / мес
Посветен$ 141,09 / мес$ 207,49 / мес$ 290,49 / мес

Споделен хостинг

За споделен хостинг се предлагат както пакети за Windows, така и Linux сървър. Тези пакети са почти еднакви. Единствената разлика е, че cPanel е различен и за двете. Освен това пакетите за Windows са малко по-скъпи. Общо има три различни споделени планове за всеки вид хостинг.

Основните функции
LITE
SWIFT
TURBO
Начална цена$ 3.92 / месец$ 4.90 / месец$ 9.31 / месец
Цена за подновяване$ 7.99 / месец$ 9.99 / месец$ 18.99 / месец
Уебсайтове1неограниченнеограничен
SSD дисково пространствонеограниченнеограниченнеограничен
BandwidthUnmeteredUnmeteredUnmetered
Имейл акаунти25неограниченнеограничен
Хостван домейн (и)25неограниченнеограничен
Включени БЕЗПЛАТНИ домейни
БЕЗПЛАТЕН SSL сертификат

а2-хостинг-общи опаковки

VPS хостинг

Ако не искате да се занимавате с всички технически подробности, можете да изберете VPS хостинг. Предлагат се две опции; Управляван VPS или динамичен VPS хостинг план. Динамичният VPS план ви дава напълно адаптивен акаунт. Междувременно управляваният VPS план осигурява пълно управление на HostGuard.

а2-хостинг-VPS опаковки

Специализиран хостинг

Има отново две възможности за специален хостинг. С гъвкавия посветен хостинг получавате шанса да развиете командния ред. Междувременно с управлявания гъвкав хостинг получавате напълно управлявано хостинг решение. И за двете категории са налични три плана; Спринт, Превишение и накрая Мах.

а2-хостинг-посветен опаковки

Облачен хостинг

Всички планове за хостинг в облака са съсредоточени около Linux сървъра. С други думи, за Windows няма опция. Можете обаче да изберете вашата Linux операционна система. Плюс това можете да изберете и мястото за съхранение, което искате; SDD или HDD.

а2-хостинг-облачни пакети

Хостинг на реселлери

Има различни хостинг планове за дистрибутори, налични както на Linux, така и на Windows сървъри.

а2-хостинг-дистрибутора опаковки

A2 Основен хостинг (споделен план) в подробности

Основният споделен план, който компанията предлага, се нарича пакет Lite. Предлага се както за Windows, така и за Linux. Това е един от идеалните възможности за един уебсайт.

планове & Цени в детайли

Нека разгледаме характеристиките на основния план и цената, която ще трябва да платите. Има две опции за надграждане, както и за тези, които се нуждаят от тях. С плана Swift получавате два пъти повече ресурси и повече уебсайтове. Другият вариант е планът Turbo, който е най-бързата услуга на компанията до момента.

Какво е включено в основния пакет?

LITE (Основен пакет): Освен един уебсайт, планът включва доста много функции. Те включват 5 бази данни, безплатен SSD и SSL, неограничен трансфер и неограничено съхранение. Освен това, както при всички планове, и този включва гаранция за връщане на парите по всяко време. Обърнете внимание, че основният план Lite не включва Turbo сървърите на компанията. Пакетът започва от $ 3,92 / месец. Той се подновява със $ 7,99 / месец.

SWIFT: Пакетът Swift включва неограничен брой уебсайтове, трансфер, бази данни и съхранение. Той също така включва безплатни SSD и SSL. Турбо сървърите обаче не са включени. Други функции включват също гаранция за връщане на пари по всяко време и cPanel. Началната цена на този план е 4,90 долара. Междувременно цената за подновяване е 9,99 долара на месец.

TURBO: Подобно на други планове, това също включва неограничен трансфер, съхранение и база данни. Той включва и турбо сървъра, който предлага до 20 пъти по-висока скорост. Други функции включват контролен панел cPanel и гаранция за връщане на парите по всяко време.

Основните функции
LITE
SWIFT
TURBO
Начална цена$ 3.92 / месец$ 4.90 / месец$ 9.31 / месец
Цена за подновяване$ 7.99 / месец$ 9.99 / месец$ 18.99 / месец
Уебсайтове1неограниченнеограничен
SSD дисково пространствонеограниченнеограниченнеограничен
BandwidthUnmeteredUnmeteredUnmetered
Имейл акаунти25неограниченнеограничен
Хостван домейн (и)25неограниченнеограничен
Включени БЕЗПЛАТНИ домейни
БЕЗПЛАТЕН SSL сертификат
Общо бази данни5неограниченнеограничен
Прехвърляне на уебсайтБезплатноБезплатноБезплатно
SSD Boost
Turbo сървър20X По-бързо
Вечна сигурност
A2 оптимизиран софтуер
ядра1 x 2,1 ghz2 x 2,1 ghz2 x 2,1 ghz
Физическа памет0,5 GB1 GB2 GB
Опции за местоположение на сървъра
CloudFlare Basic
CloudFlare Plus
Създаване на резервни копия на сървъра
WordPress LiteSpeed ​​кеш20X По-бързо
Специализиран IP адрес$ 1.96 / месец$ 1.96 / месец$ 1.96 / месец
Управление на DNSБезплатноБезплатноБезплатно
SSH достъп & Rsync
cPanel Control Panel
Softaculous
Гаранция за връщане на парите по всяко време

Таблица за начални цени

Както споменахме по-рано, цените за хостинг на Linux и Windows са различни. Така че за Linux пакетът Lite започва от $ 3,92 / месец при планове за 2 и 3 години. Междувременно за Windows пакетът струва $ 4,90 на месец. Цените обаче варират, ако изберете годишни, двугодишни и тригодишни планове. Например, ако изберете 24-месечния период за Lite план, тогава той ще ви струва $ 3,92 / месец. Като цяло, колкото по-дълъг е планът, толкова по-ниски са цените. Можете да проверите следната таблица, за да знаете точната цена според желаната от вас продължителност:

Период на плащане / План
(само за нови потребители)
LITE
SWIFT
TURBO
1 месец$ 4.90 / месец$ 6.37 / месец$ 12.25 / месец
12 месец$ 4.41 / месец$ 5.39 / месец$ 10.29 / месец
24 месец$ 3.92 / месец$ 4.90 / месец$ 9.31 / месец
36 месец$ 3.92 / месец$ 4.90 / месец$ 9.31 / месец

Таблица за подновяване на цените

Точно като началните цени, цените за подновяване също се променят с увеличаване на периода. Както се вижда от таблицата, цената на месец е най-ниската за плана за 24 и 36 месеца.

Период на плащане / План
(опции за подновяване)
LITE
SWIFT
TURBO
1 месец$ 9.99 / месец$ 12.99 / месец$ 24.99 / месец
12 месец$ 8.99 / месец$ 10.99 / месец$ 20.99 / месец
24 месец$ 7.99 / месец$ 9.99 / месец$ 18.99 / месец
36 месец$ 7.99 / месец$ 9.99 / месец$ 18.99 / месец

Основни характеристики в подробности

Нека разгледаме основните функции, които A2 хостингът може да предложи. Познаването им ще ви помогне да определите дали този уеб хост е подходящият за вас!

Име на домейн & електронна поща

A2 хостингът не предоставя безплатно име на домейн. Можете обаче да получите име на домейн на малка цена. Ще ви струва 14,95 долара / година. Можете допълнително да получите опцията за защита на домейна.

а2-хостинг домейн имена

Освен това основният план включва 25 имейл адреса. Междувременно планът Swift и Turbo включват неограничени имейл адреси.

Уеб пространство & Bandwidth

С A2 хостинг получавате неограничено място за съхранение, както и безплатни SSD дискове. Всъщност най-основният план включва и двете характеристики. Така че дори да изберете основния план, няма да пропуснете двата.

Инсталация на WordPress с едно щракване

Контролният панел на cPanel разполага с Softaculous. Използвайки инсталатора на WordPress с едно щракване, можете лесно да инсталирате WordPress.

Миграционна служба

С този уеб хост можете да се насладите на безплатна миграция на сайтове. Ако използвате cPanel с текущия хост, тогава A2 ще мигрира вашия уебсайт вместо вас, без да ви таксува за него!

Уебсайт строител

A2 предлага ефективен A2 създател на уебсайтове. По принцип има 4 различни плана. Най-евтиният, който е идеален за уебсайта с една страница, започва от $ 3,92 / месец. Междувременно най-скъпият, който е подходящ за уебсайтове за електронна търговия, струва $ 11,76 / месец. Плановете за създаване на сайтове включват разнообразие от шаблони, както и достатъчно място за съхранение.

а2-хостинг-сайт-строител

Други функции

A2 предлага доста функции за разработчиците. Най-впечатляващата им характеристика обаче е техният Turbo сървър, който обещава отлично време за зареждане. Други функции също включват 99,9% ангажимент за ъптайм.

Защита на поверителността на домейна

A2 хостингът осигурява защита на ID. Използвайки тази функция, можете да защитите личните си данни. В същото време можете също да гарантирате, че количеството спам, постъпващо във вашата пощенска кутия, е намалено. Имайте предвид, че това струва $ 9,95 годишно.

SSL сертификат

SSL сертификатът основно потвърждава самоличността на вашия уебсайт. Плюс това, криптира данните, които се изпращат между сайта и сървъра. По-просто казано, той добавя още един слой сигурност, който е от решаващо значение за уебсайтовете, които приемат плащания.

A2 предлага множество SSL сертификати, които отговарят на нуждите на вашите уебсайтове. Основният SSL е включен безплатно. Предлага се обаче и напреднал SSL с най-добра бизнес сигурност.

SiteLock Security

A2 хостингът гарантира сигурността на сайта на техния клиент. Поради тази причина тя включва проактивни мерки за защита, известни като “Вечна сигурност” във всичките си акаунти. Това включва многобройни функции като сканиране на вируси, закаляване на сървъра и защита от самолечение. Той също си партнира с SiteLock, за да гарантира по-нататъшна сигурност.

Специализиран IP

Можете да поръчате специален IP адрес от вашия клиентски панел. Ще ви струва $ 4 / месец, независимо от избрания от вас план.

Архивите

Имате възможност да създадете резервно копие по всяко време. Това е полезно, когато не искате да се съобразите с планираните седмични или ежедневни резервни копия. Можете да създадете пълни или частични резервни копия за вашия сайт.

Други функции

За допълнителна сигурност A2 включва безплатната защита от HackScan. Това помага да се блокират хакерите, преди те да нанесат дори най-малките щети. Други функции включват двойна защитна стена, KernelCare и груба сила.

Местоположение на сървъра

Техните сървъри са разпространени на три континента, което е още една причина за солидната им работа. Сървърите са разположени в Амстердам в Европа, Сингапур в Азия и Мичиган и Аризона в САЩ. Така че можете да получите достъп до сървъра, който е най-близо до вашето местоположение.

В резултат на това можете да се насладите на подобрена производителност и бързина на вашия уебсайт. Освен това сървърите се наблюдават денонощно. Освен това те са собственост изключително на A2, така че можете без проблем да разчитате на сигурността.

Лесен за използване

Въпреки че A2 хостингът е по-удобен за разработчиците хост, все още не е трудно да се използва. Нека разгледаме накратко функциите, които гарантират тази лекота на използване.

Лекота на регистрация

Регистрацията включва само три основни стъпки. Всички стъпки са основни и лесни за изпълнение, за да нямате проблеми с частта за регистрация.

начини за плащане

Приемат се множество начини на плащане. Те включват PayPal, банков превод, паричен превод, кредитна карта, Skrill, PayULatam и чек.

Активиране на акаунт

Вашият акаунт ще бъде незабавно активиран. Няма да ви се налага да чакате, за да получите достъп до висококачествени хостинг услуги.

Опит с контролен панел и табло

За да се осигури лесна употреба, A2 предлага cPanel, стандартния контролен панел. Дори за тези, които го използват за първи път, контролния панел е доста лесен за използване. Плюс това е лесно да се движите през различни опции за управление на уебсайта.

По подобен начин инсталирането на скриптове на различни CMS изисква само няколко кликвания. Освен това, други приложения като Drupal и Joomla могат лесно да бъдат достъпни от контролния панел. Допълнителни инструменти за електронна търговия също са включени за допълнителна функционалност. Нито едно от тях не включва сложно кодиране, така че е добре да продължите.

Обслужване на клиенти (поддръжка)

Обслужването на клиенти е равностойно и има различни начини за свързване с тях. Всъщност екипът за поддръжка се нарича Guru Crew, който е готов да помогне по всяко време.

а2-хостинг-подкрепа

Чат на живо

Чатът на живо е достъпен 24/7 през цялата седмица. Можете да им изпратите съобщение по всяко време.

Билети

Създадена е и система за поддръжка на билети за контакт. Така че можете да видите отговорите на въпросите относно избраните от вас услуги.

телефон

Поддръжката по телефона също е доста ефективна. Дори ако ги позвъните късно през нощта, някой ще отговори на обаждането. В някои случаи може да бъдете помолени да оставите след себе си съобщение. Те обаче ще ви се обадят за кратко време.

Образователни ресурси (база знания)

Съществува и база от знания за всички, които искат да търсят решения сами. В тази база от знания ще намерите статии по различни теми. Те включват PHP, SSH ключове, WordPress и имейл акаунти. За бързи резултати има и поле за търсене, в което можете да въведете ключова дума и да получите свързани статии.

а2-хостинг-база знания

Гаранция за връщане на пари (Политика за възстановяване)

С A2 хостинг получавате безрисково изпитание заедно с гаранция за връщане на парите по всяко време. Това означава, че получавате безпроблемно възстановяване от хоста. Освен това, като анулирате акаунта си в рамките на месец, ще получите пълното възстановяване на сумата. Можете също да получите някои от прогнозните възстановявания, ако прекратите акаунта след първоначалния месец. Това обаче зависи от вашата употреба.

Кой е A2 хостинг Best For?

 • Най-идеалният вариант за разработчиците, тъй като предлага множество удобни за разработчиците инструменти.
 • Той все още е подходящ за начинаещи без предварителни познания за уеб хостинг.
 • Опитните уебмайстори също могат да се възползват от техните услуги.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
CONS

 • Гарантира високоскоростно изпълнение на товара.
 • Предлага се с безплатни SSD дискове.
 • Подходящ за потребители на WordPress.
 • Времето за зареждане на страницата е доста впечатляващо.
 • Плановете за хостинг на Windows са ограничени.
 • Тя е по-скъпата страна в сравнение с други планове.

Препоръчваме ли A2 хостинг?

Като цяло A2 е в състояние да предложи всички инструменти за начинаещи и експерти, за да стартира своя уебсайт. Въз основа на производителност, бързина и надеждност изглежда добра опция. Техната поддръжка на клиенти също е висококвалифицирана, дружелюбна и желаеща да помогне по всяко време.

Въпреки че цените са високи, гаранцията за връщане на парите по всяко време го компенсира. Всъщност гаранцията показва само вярата, която имат в своите услуги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map