Партньорският маркетинг е един от най-добрите начини за осигуряване на приходи от вашия уебсайт. Той предлага пълен контрол върху вида продукти, които рекламирате, и нямате нужда от начален капитал. Освен това само вашето умение като маркетолог и блогър определя приходите.


Партньорският маркетинг е перфектен за тези, които започват в света на бизнеса. И в партньорския маркетинг има много пари. Майсторите на уеб хостинга в Hosting Tribunal оценяват, че индустрията струва 12 милиарда долара по целия свят.

Съвети за партньорски маркетингСъвети за партньорски маркетинг

Никой не знае точния брой филиали навън, но те са в стотиците хиляди или евентуално дори милиони. А това означава, че конкуренцията е жестока.

Не искаме да ви плашим, а да разгледаме нещата в перспектива. Подобно на всеки друг бизнес, превръщането в успешен филиал отнема усилена работа.

Така че, ако сте нови в партньорския маркетинг или искате да подобрите уменията си, ние събрахме списък с най-добрите съвети за партньорски маркетинг за начинаещи, които да използвате през 2020 г., за да ви помогнем по пътя.

Ето ги и тях:

 • Свържете се с вашата аудитория
 • Изберете правилната партньорска мрежа
 • Оптимизирайте скоростта на уебсайта
 • Отидете на мобилни устройства
 • Напишете какво знаете

Свържете се с вашата аудитория

Не се заблуждавайте, потребителите разпознават партньорски връзки. Всеки ден е бомбардиран с реклами и е необходимо да се направи опит за купуване на потребител. Запълването на публикация в блога, пълна с връзки, няма да ви стигне никъде.

Важно е да разберете, че посетителите ще кликват върху връзки само ако ви се доверят. Изградете рапорт с публиката си, преди да им продадете каквото и да било.

Освен това добавете малко от себе си във вашия уебсайт. Уверете се, че аудиторията ви знае кой говори с тях и добавете вашето лично докосване към всичко. Това изгражда доверие.

Използвайте всички възможни канали за взаимодействие с вашата аудитория. Изграждането на имейл списък е добър начин да информирате всички за ново съдържание. Използвайте социалните медии, за да установите по-силна връзка с публиката.

Въздържайте се от това всяка социална медия да публикува партньорска връзка. Истинското съдържание с хвърлена случайна връзка е много по-добро.

Помислете дори за vlog или подкаст или направете уебинари. Това е чудесно, за да накара публиката да се чувства повече от лична връзка. Тя може да доведе до повече печалба от хиляда публикации, свързани с връзки.

Изберете правилната партньорска мрежа

Това е една от първите стъпки да станете филиал. За съжаление, грешният избор може да направи живота ви ненужно труден.

Така че не забравяйте изберете партньорската мрежа което отговаря на вашите нужди. Ще имате много по-лесно време да намерите продукти на пазара.

Ако искате да пускате на пазара физически продукти като, например, косачки, не избирайте мрежа, която е специализирана в софтуера.

Проучете и партньорските програми. Не се примирявайте само с първия, който изглежда добре. Може би има партньорска мрежа с по-добри продукти или по-високи комисиони.

Проверете репутацията на мрежата и винаги четете условията за ползване. Знаейки, че няма гадни изненади по пътя ви дава спокойствие при работа.

Прочетете също: Топ 10 на най-високо платените партньорски мрежи

Оптимизирайте скоростта на уебсайта

Безброй недостатъци са причинени от бавните скорости на натоварване. От една страна, скоростта влияе на класациите за търсене. Дългите времена на натоварване също дразнят посетителите. Това означава по-малък трафик, по-малко реализации и по-лоши кликвания.

Преди години Google осъзнава важността на бързото зареждане. Следователно те винаги настояват за по-бързи сайтове. През 2019 г. вече се наблюдава значително подобрение на скоростта.

Уебсайтовете ще стават по-бързи само през 2020 г. Не искате да сте единственият, останал с бавен сайт. Тествайте времената на натоварване редовно и прилагайте най-новите техники за подобряване на скоростта на сайта.

Ако уебсайтът ви е бърз, той получава повече посетители, които са доволни поради гладкото изживяване на място и са склонни да купуват повече от предлаганите на пазара продукти.

Отидете на мобилни устройства

Всички прекарваме толкова много време на компютрите си, че е трудно да повярваме, че повечето трафик всъщност идва от мобилни устройства. Но е истина. Около 53% от цялата интернет активност идва от мобилни телефони и таблети.

Въпреки това повечето мобилни сайтове имат ужасна оптимизация. Просто погледнете статистиката. В началото на 2018 г. средната мобилна страница отне 22 секунди, за да се зареди напълно. Най-новите доклади показват, че днес те отнемат около 15 секунди. Това е подобрение, но все още е ужасно бавно.

Това е проблем, но е и възможност за вашия сайт да се открои. Оптимизирайте го за мобилно сърфиране и 53% от потребителите ще се обръщат към вас.

Има различни начини да направите сайт удобна за мобилни устройства. на Google мобилен тестов инструмент ви позволява да знаете дали мобилният ви сайт се нуждае от подобрение.

Някои добри практики за подобряване на скоростта на мобилните сайтове включват оптимизиране на изображения за мобилни устройства и използване на AMP. Ускорени мобилни страници е инициатива с отворен код, която ви позволява да създавате страници с минимален код. Тези страници могат да се зареждат до четири пъти по-бързо на мобилни устройства.

Напишете какво знаете

Писателите винаги получават този съвет. Ако пишете свой собствен блог, вероятно също сте го чували.

Това е два пъти по-вярно за партньорските маркетолози. Не забравяйте, че потребителите купуват само от някой, на когото имат доверие. Най-добрият начин да изглеждате като авторитет по определена тема е всъщност да бъде такъв.

Може да звучи излишно, но е истина. Има много търговци, които не знаят какво рекламират. И със сигурност, можете сляпо да давате добри отзиви, за да направите няколко долара. Въпреки това, след като популяризирате лош продукт, никой не кликва отново върху връзките ви.

– каза Уорън Бъфет, „Отнема 20 години, за да си изградите репутация и пет минути, за да я съсипете.“ Партньорският маркетинг потвърждава това чувство. Една-единствена грешка може да съсипе репутацията ви завинаги.

Не искаме да ви затрудняваме с това. Ако знаете за какво пишете, ще спечелите звездна репутация. Но това е нещо, което трябва да изграждате постепенно. И все пак, след като го получите, резултатите ще оправдаят усилията.

Най-добрият ви залог е да прегледате всеки продукт, преди да го популяризирате. Ако това не е възможно, поне се уверете, че правите изследванията си възможно най-задълбочени.

След като направите име за себе си, можете да накарате търговците да изпращат продукти за преглед. По този начин няма да трябва да рискувате да дадете неточен преглед.

заключение

Светът на партньорския маркетинг е сложен и макар да е лесно да станете филиал, изучаването на въжетата може да отнеме време. Не се обезкуражавайте, ако нещата не вървят перфектно при първия опит. Просто следвайте нашите ръководства за партньорски маркетинг, постоянствайте, работете усилено и резултатите ще дойдат.

Био на автора:

Ник Галов, ръководител на съдържание и мениджър на общността в HostingTribunal.com. С дългогодишен опит като лицева поддръжка и системен администратор, Ник иска да подобри уеб хостинг индустрията като цяло. Чрез безпристрастни прегледи и подробни казуси той помага на хората да намерят най-подходящия хостинг доставчик.

Прочетете също:

 • 5 глупави начина да увеличите продажбите на партньорски продукти през 2020 г.
 • 5 вида блогове, които да създадете за приходи от партньорски маркетинг
 • Топ 10 блогери с най-висока печалба на света
 • Топ 10 индийски блогъри
 • 12+ начина да спечелите пари онлайн с блог на WordPress
 • 10 причини защо не сте успешен блогър (и как да бъдете!)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me