Înțelegerea monitorizării reale a utilizatorilor pentru site-uri și aplicații

Monitorizarea reală a utilizatorilor (RUM) este o tehnică de testare care colectează și analizează interacțiunile utilizatorului cu paginile sau aplicația site-ului..


Este o soluție de monitorizare pasivă care implică colectarea datelor atunci când paginile încep să se încarce și continuă să facă acest lucru pe măsură ce un vizitator navighează prin site. Aceasta oferă informații despre modul în care vizitatorii efectivi experimentează site-ul, inclusiv performanța bazată pe țara, browserul, dispozitivul și alte variabile ale utilizatorului.

În practică, Instrument RUM va observa în mod constant interacțiunile utilizatorului cu un site web sau o aplicație în timp ce va analiza disponibilitatea, funcționalitatea și capacitatea de reacție a diferitelor componente și servicii. Analizează experiența utilizatorului prin verificarea valorilor cum ar fi calea tranzacției, timpul de încărcare, capacitatea de reacție și altele, permițându-vă, astfel, să identificați componente care degradează performanța și cele care necesită optimizare.

În consecință, administratorii sau dezvoltatorii pot identifica și aborda problemele cu care se confruntă utilizatorii, cum ar fi pagini lente, link-uri care funcționează defectuos, întârzieri de rețea datorate regiunilor geografice, probleme de incompatibilitate a browserului etc..

Unele dintre informațiile prezentate de RUM includ;

 • Performanța paginilor monitorizate, inclusiv a celor mai lente componente de încărcare
 • Pagini pe care un utilizator le accesează, acțiuni și dacă există probleme
 • Tipuri de utilizatori cu cea mai bună experiență, precum și cei care întâmpină probleme precum răspunsuri lente împreună cu date specifice utilizatorului, cum ar fi locații, dispozitive, browsere și tipuri și versiuni de sistem de operare
 • Dacă cele mai recente actualizări, modificări sau coduri modificate afectează experiența utilizatorului

Testare sintetică & ROM

Performanța site-ului web este o parte critică a experienței utilizatorului, deoarece aproape fiecare vizitator se așteaptă la o pagină de încărcare rapidă și o navigare lină. Un site web cu performanțe reduse va păstra vizitatorii și utilizatorii la distanță, de aici necesitatea de a monitoriza și aborda orice problemă de performanță.

Conform unui studiu recent, peste 50% dintre utilizatorii de telefonie mobilă părăsesc adesea un site web sau o aplicație atunci când durează mai mult de 3 secunde pentru a se încărca. Dintre aceștia, aproximativ 40% dintre vizitatorii nemulțumiți s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Ca atare, monitorizarea site-ului este esențială pentru a asigura satisfacerea așteptărilor utilizatorului.

Astăzi, există o gamă largă de instrumente de testare a site-urilor web, care oferă administratorilor și proprietarului de afaceri informații despre diverse valori de performanță, disponibilitate, timp de încărcare și altele..

Aceste soluții includ testarea sintetică gratuită și monitorizarea reală a utilizatorilor. Testarea sintetică analizează site-ul web pe baza scripturilor software sau a roboților automatizați care imită acțiunile utilizatorilor. Pe de altă parte, RUM analizează activitățile utilizatorilor pe măsură ce se conectează și interacționează cu paginile site-ului sau aplicațiile web.

În lumea reală, acțiunile și experiența utilizatorului sunt dinamic și imprevizibil, de aici nevoia de a vedea modul în care serviciile web răspund la diverse solicitări în diferite condiții.

De exemplu, pe un site web de comerț electronic, un utilizator poate avea o problemă cu metoda de plată poate fi din cauza locației sau din alte motive. Dacă nu reușește, dezvoltatorul trebuie să afle ce se va întâmpla dacă utilizatorul face clic pe un link neașteptat, pe butonul înapoi etc. (de exemplu, ce se va întâmpla cu coșul?).

Instrumentele reale de monitorizare ale utilizatorului oferă informații despre modul în care vizitatorul real interacționează cu site-ul web, în ​​timp ce testarea sintetică oferă o evaluare similară a ceea ce va experimenta un utilizator.

Nevoie de RUM

Majoritatea site-urilor web și aplicațiilor de astăzi au evoluat în sisteme dinamice distribuite prin diferite tehnologii care se schimbă zilnic. Cel mai adesea, unele actualizări, actualizări sau modificări ale codului pot afecta performanța anumitor sau tuturor utilizatorilor. Pentru a vă asigura că modificările nu degradează performanța, este necesar să monitorizați componentele site-ului și să remediați eventualele probleme.

Pe măsură ce site-urile web cresc ca mărime și audiență, numărul locațiilor și varietatea dispozitivelor, sistemelor de operare și browsere crește, de asemenea. Și fiecare dintre acestea are un impact asupra experienței utilizatorului. Analizarea modului în care fiecare dintre vizitatori interacționează cu paginile sau aplicațiile site-ului oferă informații utile și o modalitate de identificare a zonelor sau componentelor care necesită atenție sau optimizare.

Deși există mai multe instrumente de testare web, RUM oferă o analiză mai bună a traseului de tranzacție al utilizatorului pe baza diverselor valori unice. Este deosebit de util în detectarea problemelor utilizatorului care pot apărea după actualizări hardware, software, modificări de cod, modificări ale site-ului web, modificări de rețea etc..

Beneficiile RUM

Această monitorizare permite administratorilor site-ului web să vadă când și unde are loc degradarea performanței, traficul în acest moment, metrica afectată și multe altele.

Principalele avantaje ale monitorizării reale a utilizatorilor includ;

 Oferind informații despre cum interacționează utilizatorii reali și folosesc aplicația. În plus pentru a determina oportunitățile de optimizare, RUM este util pentru a determina nevoile sau îmbunătățirile viitoare de actualizare.

 • Determină distribuția geografică a utilizatorilor și modul în care aplicația sau paginile răspund la solicitările din diferite regiuni.
 • Stabilirea utilizării efective de către utilizatorii reali; aceasta include determinarea modului de utilizare a rețelei, serverului și a altor resurse bazate pe utilizatorii efectivi.
 • Obțineți vizibilitate deplină a site-ului web, de aceea identificați și abordați mai rapid problemele de performanță
 • Găsiți pagina cu performanțe ridicate, vedeți cum răspund diferitele funcții și abordați problemele cu componentele lente.
 • Eliminați punctele orbe, îmbunătățind astfel experiența și serviciul utilizatorului
 • Urmăriți calea tranzacției vizitatorilor și vedeți în ce moment apar problemele, deci rezolvarea mai rapidă

Cum funcționează RUM?

Soluția RUM folosește un set de instrumente bazate pe un client sau pe server, cum ar fi testarea scripturilor, agenților și snifferelor de rețea pentru a verifica componentele site-ului web pe măsură ce utilizatorii interacționează cu paginile sau aplicația.

Pe măsură ce vizitatorii navighează pe site-ul web sau interacționează cu paginile, agentul ascultă tot traficul în timp ce adună performanța, implicarea și alte valori utile.

 • Valorile de performanță includ timpul de încărcare a paginii, sensibilitatea, utilizarea lățimii de bandă etc..
 • Valorile de implicare, cum ar fi ratele de respingere, conversii și multe altele.
 • Valorile specifice utilizatorului, cum ar fi locația de la care provine un utilizator, dispozitivul, tipul browserului și versiunea, viteza operatorului și alte variabile care influențează experiența utilizatorului.

Odată ce agentul colectează datele pentru utilizator, le trimite într-o platformă de analiză unde este sortat și aranjat în funcție de parametrii definiți. Soluția reprezintă apoi analiza în formate ușor de înțeles și acționabile, cum ar fi diagrame, bare, grafice și alte vizualizări.

În timpul procesului de monitorizare, instrumentul RUM urmează următorii pași pentru colectarea datelor despre experiența utilizatorului.

 • Se încarcă scriptul: Aceasta injectează script mic în etichetele de cap ale paginilor pentru a monitoriza paginile pe măsură ce se încarcă.
 • Înregistrare: Scriptul colectează date relevante de performanță pe măsură ce pagina monitorizată continuă să se încarce. Aceasta include pagina, informațiile despre calendar, componentele, etc.
 • Trimiteți date: Odată ce pagina se încarcă complet, scriptul va trimite datele colectate către un server.
 • Prelucrare: Serverele vor prelucra apoi datele și vor trage mediul de utilizator, datele de performanță și alte informații relevante pe care apoi le salvează într-o bază de date. Aceasta va identifica, de asemenea, lentoarea, erorile, problemele de navigare și alte probleme pentru fiecare pagină și utilizator.
 • Agregare: Pentru a genera rapoarte acționabile, serverul organizează datele primite pe baza variabilelor precum locația, paginile vizualizate, sistemul de operare de tip dispozitiv și tipurile și versiunile de browser. Acest lucru face mai ușor să vizualizați paginile, disponibilitatea și funcționarea pe baza diferitelor dispozitive, browsere și regiuni ale utilizatorilor.
 • alertarea: Odată ce instrumentul RUM identifică o problemă critică, poate avertiza relevante pentru acțiune.

Unele instrumente organizează datele în vizualizări ale paginii – afișând detalii pentru fiecare pagină. De asemenea, arată toate vizualizările succesive ale paginii în timpul unei singure vizite pentru fiecare utilizator, pe lângă alte acțiuni. De asemenea, au opțiuni de a sorta date după detalii, cum ar fi adresa URL, vizualizările paginii și timpul vizitat și orice alte informații specifice utilizatorului, cum ar fi dispozitivul, browserul, regiunea etc..

Metoda de colectare a datelor

Există diverse tehnici RUM cu diferite caracteristici și metode de implementare. În cele mai multe cazuri, alegerea instrumentului sau a metodei de a utiliza depinde de ce are nevoie de monitorizare, buget, scară, raportare etc. Instrumentele comune se bazează pe una dintre următoarele tehnici de colectare a datelor.

 • Colectarea de date pe server folosind cookie-uri
 • Partea browserului folosind JavaScript sau agenți
 • O metodă hibridă care combină colecția de date din server și browser

Cine cere RUM?

Rapoartele RUM, prezentate de obicei în tablouri de bord, sunt utile pentru webmasteri, dezvoltatori, manageri, oameni de afaceri și alte părți interesate.

Mai exact,

 • Managerii de produse digitale pot verifica dacă aplicațiile sau site-urile web îndeplinesc cerințele și le pot rectifica dacă oferă performanțe degradate.
 • Dezvoltatori front-end: pentru a se asigura că codurile, modificările, caracteristicile noi și alte componente funcționează corect.
 • Conducere tehnică: tablourile de bord sau rapoartele permit persoanelor tehnice să acceseze site-ul sau aplicația și să stabilească dacă există probleme care necesită atenție.

Oricine are o afacere online și serios despre experiența utilizatorului ar trebui să ia în considerare monitorizarea reală a utilizatorilor.

Concluzie

Cu combinația complexă a diverselor componente de rețea, hardware și software de pe site-urile și aplicațiile de astăzi, furnizarea unei experiențe de utilizator semnificative poate fi o provocare, mai ales atunci când unele dintre aceste defecțiuni. Monitorizarea reală a utilizatorului oferă un mijloc de a analiza site-ul și de a obține rezultate pe baza vizitatorilor din lumea reală.

ETICHETE:

 • Monitorizarea

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map