8 най-добрият софтуер за възстановяване на данни за Android

Това е наистина сърцераздиращ момент, ако откриете, че вашият файл е изтрит от вашия телефон или таблет с Android. Може би този файл е бил отражение на щастливи моменти, които не можете да преживеете, или е бил документ, който ви е необходим в работата.


Загубата на файл е болезнена, независимо от случая. Причината да сте загубили данни във вашия Android или iOS може да се дължи на случайно изтриване, липса на резервно копие, грешки при вкореняване, неизправност на картата с памет и т.н..

И така, какво ще стане, ако осъзнаете, че не можете да намерите важен файл на телефона си? Има ли начин да го върна?

Е, тук в картината влиза софтуерът за възстановяване на данни за Android!

Как софтуер за възстановяване на данни за Android спасява вашите файлове?

Уловката тук е, че при изтриването на файл, неговите данни не се измиват изцяло. Android отбелязва това пространство като празно и третира файла като липсващ. Следователно, не можете да видите файла и това пространство може да бъде презаписано с нови файлове. Когато това място е заето от оригинални файлове, можете да кажете, че файлът ви е загубен.

Тъй като по-голямата част от телефоните с Android нямат кошче за рециклиране, не можете да изтеглите своите данни обратно чрез него. В крайна сметка за спасяване на вашите файлове може да се използва софтуер за възстановяване на данни за Android. Софтуерът може да почисти паметта на телефона с Android, за да търси страници, които са маркирани с 0, за да намерите възстановими данни.

Освен това инструментът свързва възстановените данни заедно заедно, като му придава формат, който може да бъде спасен. Също така се препоръчва да се използват инструменти за възстановяване на данни веднага щом файлът бъде изтрит, така че шансът за възстановяване на данни става сравнително висок.

За да възстановите данните, обикновено се включват три лесни стъпки:

 • Свързване на устройството успешно с компютър, на който е инсталиран софтуерът за възстановяване
 • Избор на типа файл, последван от сканиране
 • Избор на желаните файлове и възстановяване на данните

По-долу са споменати някои от софтуера, който можете да използвате за възстановяване на данни от вашите Android устройства.

Tenorshare UltData

Tenorshare се счита за един от най-добрите софтуер за възстановяване на данни на Android, които можете да намерите. Той твърди, че има най-висок успех в бранша и е съвместим с повече от 6000 устройства, включително Samsung, Oppo, Xiaomi, Huawei и т.н..

Този софтуер улесни възстановяването на изтритите ви снимки и WhatsApp съобщения от вашия смартфон без корен. Дори и да нямате резервно копие, той може да възстанови видеоклипове, глас, стикери, документи и т.н. в WhatsApp.

Независимо от типа на файла, Tenorshare може да ви помогне да възстановите важни контакти, ценни снимки от галерията, записи на разговори и други файлове във вашата вътрешна памет. За целта трябва задължително да изкорените устройството си.

Възстановяването на данни е възможно при сценарии като:

 • Случайно изтриване
 • Повреда от вода
 • Срив на ОС
 • Екранът е счупен
 • Корен на системата

Можете да възстановите данните си както от вътрешна памет, така и от SD карти. Можете също да прегледате файла, преди да го възстановите. Говорейки за аспекта на защита, този инструмент е само за четене и без риск, където няма вероятност от изтичане на информация или загуба на данни.

dr.fone

dr.fone Софтуерът за възстановяване на данни твърди, че е първата марка в света, която предоставя услуги за възстановяване на данни за лична употреба. Той е водещ в бранша от осем години и поддържа повече от 6000 устройства с Android. Можете дори да извлечете файлове от вашите счупени смартфони на Samsung.

Този софтуер е в състояние да възстанови широк спектър от файлови типове, включително музика, текстови съобщения, контакти, видеоклипове, снимки, документи и WhatsApp съобщения за вкоренени телефони. С този инструмент от ваша страна загубените данни могат да бъдат възстановени без значение какъв е бил сценарият, например, случайно изтриване, срив в системата, забравени пароли, проблеми със SD картата, грешки при вкореняване, мигане на ROM, повреди, черен екран, нулиране на фабриката и т.н..

С помощта на dr.fone решение можете да сканирате и след това да преглеждате загубени файлове, за да възстановите всички или избрани данни с няколко прости кликвания. Той предлага три режима на възстановяване, а именно вътрешно съхранение, счупено устройство и SD карти.

iMyFone

D-Back предлага лесен начин за възстановяване на изтритите данни от смартфони или таблети с Android. Можете дори да ги върнете от счупени телефони. Този софтуер поддържа множество смартфони и типове файлове на Android, включително дневници на повиквания, съобщения, снимки, аудио, видеоклипове, контакти, документи и данни на WhatsApp.

С D-Back получавате високо ниво на сигурност и по-бърза скорост на извличане на данни, след като ги загубите въз основа на системна срив, случайно изтриване, повреда на водата, атака с вируси, черен екран, забравени пароли, корен на системата и устройство не реагира сценарии.

Софтуерът предлага възстановяване на данни от вътрешна памет, както и от SD карти. Можете дори да преглеждате и филтрирате файлове, преди да ги изтеглите. Няма значение дали устройството ви е вкоренено или не и инструментът все още може да върне вашите данни.

EASEUS

Лесният за използване софтуер EASEUS може ефективно да възстанови изтритите файлове като контакт, текстови съобщения, видеоклипове, снимки, документи и аудио. Той поддържа повече от 6000 устройства с Android, включително Samsung, LG, HTC, Sony, OnePlus, Asus и т.н..

Софтуерът може да възстановява файлове от SD карти и вътрешна памет при загуба на данни чрез случайни повреди, вирусна атака, повреда на устройството, вкореняване, неправилно боравене с устройства, проблеми със SD картата и други. Просто трябва да свържете устройството си, да сканирате за загубени файлове и да възстановите желаните файлове в рамките на минути.

EaseUS се грижи за сигурността и поверителността на данните, без да ги презаписва. Освен това, той предлага безплатни ъпгрейди за цял живот, така че можете да се насладите на най-новата му версия веднага след излизането му. Освен това, ако срещнете затруднения, можете да потърсите помощ от техническата им поддръжка безплатно.

За да проверите качеството на файловете за възстановяване предварително, можете да прегледате възстановимите данни и да филтрирате желаните. Освен това можете да проследявате промените в реално време, тъй като софтуерът изпраща известия за резултатите от възстановяване до центъра за известия на устройството.

FonePaw

Използвайки FonePaw, можете лесно да възстановите изтритите медии и текстове от устройството си с Android. Скоростта на сканиране на този инструмент е сравнително по-бърза, като същевременно защитава поверителността на вашите данни, включително дневници на повиквания, съобщения, снимки, видеоклипове, документи и WhatsApp носители.

Той поддържа широк спектър от файлови формати като Excel, Word, PPT, HTML, PDF, RAR, ZIP и др. Няма значение дали вашите данни са загубени поради случайни повреди, срив на ОС, проблеми с SD, мигане на ROM и вирусна атака; софтуерът може да ги възстанови всички.

Повече от 6000 устройства с Android се поддържат от софтуера, вариращ от версии 2.3-9.0. В допълнение към тях, софтуерът предлага и функции, включително извличане на данни от счупени телефони с Android, заедно с архивиране и възстановяване.

Дискова бормашина

7-възстановяване на данни, който сега Disk Drill, използва мощна технология за възстановяване на данни от устройства с Android. Той е лесен за използване и безплатен, който може да извлече вашите данни обратно, след като бъде изтрит неволно или чрез корупция.

Видовете файлове, които могат да бъдат възстановени от този софтуер са документи, приложения, музикални файлове, видеоклипове, бази данни, имейли и други. За да възстановите данни, трябва да свържете устройството си с Android към вашия компютър, след като активирате режима „Mass Storage“. Сега отворете софтуера и сканирайте за загубените файлове и ги възстановете. Ако обаче този режим не е достъпен на вашето устройство, го стартирайте предварително.

Този софтуер не само може да извлече данните от вашия смартфон с Android, но и от Android таблици и телевизионни кутии.

PhoneRescue

PhoneRescue вероятно е единственият, който може да възстанови изтритите данни и да ги възстанови директно във вашия смартфон. Независимо дали коренното устройство или не, то все още може да намери и възстанови изтритите данни.

Софтуерът може да възстанови различни видове данни от вашия телефон, включително данни и прикачени файлове на WhatsApp. Използвайки персонализирани технологии за всеки смартфон и таблет, PhoneRescue възстановява файловете с впечатляваща скорост.

Освен това софтуерът може да запише вашето устройство, когато е заключено с шаблон, парола или пръстов отпечатък, без да губи данни.

AirMore

Ако сте изтрили някои полезни данни от устройството си чрез актуализации на системата, мигане на ROM, вкореняване на устройството или просто случайно, AirMore може да ви помогне да възстановите файловете, като никога не сте го загубили. Той предлага по-бърз начин за възстановяване на данни както от SD картите, така и от вътрешната памет на устройството.

От вътрешното съхранение софтуерът може да възстановява данни като контакти, съобщения, снимки, аудио, видео, дневници на разговори, документи и данни на WhatsApp. От друга страна, устройството може да възстановява данни като снимки, видеоклипове, аудио и документи от SD карти.

В случай, че устройството ви се счупи, падне във вода или премине през срив на системата, неговите данни могат да бъдат възстановени. Тази функция обаче е приложима само за модели телефони на Samsung Galaxy, но се очаква скоро да се поддържат повече устройства.

Обобщавайки

Загубата на данни наистина е болезнено преживяване, особено когато не можете да си позволите да ги загубите за постоянно. Но се случва и да не се притеснявате; гореизброеният софтуер за възстановяване на данни на Android може да ви помогне да възстановите файловете. Без значение какъв тип файл сте загубили или андроид устройството, което използвате, софтуерът за възстановяване на данни предлага ефективен, сигурен и по-бърз начин да ги върнете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map