Имейлът е предвестник на всички видове комуникация във всеки бизнес. Никой не може да игнорира или жертва нейната надеждност, икономичност и мобилност на съобщенията, получени във входящите си кутии.


Първото нещо, което ви идва на ум, докато говорите за имейл, са популярни услуги като Gmail, Yahoo и Outlook. Въпреки че всички те са чудесни за изпращане и получаване на уеб съобщения, те имат общ недостатък.

Те не предоставят криптиране от край до край, за да защитят съобщенията в транзит.

Това не е съществен проблем с случайните съобщения, които изпращате. Проблемът обаче възниква, ако комуникацията ви включва чувствителна информация като социално осигуряване, номера на кредитна карта и акаунт или всякакви други строго секретни данни на компанията.

Защо?

Това е така, защото всичко, което е необходимо, е един-единствен клик, за да се разкрие тази чувствителна информация. Ето защо шифроването на имейли е толкова важно и трябва да бъде част от вашите планове за сигурност на бизнеса. Изпращането на защитен имейл е различно от анонимните имейли.

Какво точно е криптиране по имейл?

Шифроването на имейли не е нищо друго освен превръщането на имейл съобщенията в секретен код, за да се предотврати неправомерен достъп и по-добра поверителност. Направено е, за да защити чувствителното ви съдържание от четене от други субекти, с изключение на предвидения получател. Може да включва удостоверяване.

Това е необходимо, тъй като повечето съобщения се предават в ясна форма. Има вероятност други хора освен посочения получател да използват специфични инструменти, за да прочетат съдържанието му. Можете да разберете последствията от него по-добре, ако го представите като алгоритъм, който пробутва и изпробва вашите чувствителни данни като любовни бележки и назначения на лекар.!

Шифроването на имейли използва криптография с публичен ключ, където потребителите използват публичен ключ за кодиране на съобщения. Те обаче пазят и използват секретен частен ключ за дешифриране на съобщенията. Частните ключове кодират цифрово и подписват съобщения, преди да ги изпратите.

Предимства на криптирането на имейли

Сега знаете важността, прочетете следните основни предимства.

Защитава личната информация

При толкова лична, чувствителна и секретна информация, обменяна чрез съобщения, само предвиденият получател трябва да я вижда. Не забравяйте, че дори и вашите „секретна парола и потребителско име“ могат да бъдат лесно достъпни и откраднати от хакерите.

Сървърът за криптиране на имейл предотвратява хакерите да дешифрират тази тайна информация и да я злоупотребяват.

Достъпна сигурност

Не е необходимо да купувате допълнителен софтуер или хардуер. Има толкова много услуги, на които може да се вярва, за да защитят вашата информация с рентабилна цена.

Следва разпоредбите

Много индустрии имат своите правила, които трябва да се спазват, когато става дума за комуникация. Например информацията за пациента трябва да се пази поверителна и да не се споделя без съгласието на пациента. Така хакер, получил информацията, ще се счита за нарушение. Шифроването на имейли помага да се предотврати попадането на тези документи в грешни ръце.

Популярни защитени имейл услуги

След като знаете техните ползи и защо трябва да ги използвате вместо стандартни доставчици като Gmail, естествено искате да знаете повече за наличните опции.

Hushmail

Hushmail е популярен, сигурен доставчик на електронна поща със седалище във Ванкувър, Канада, който стартира през 1999 г. Той, със своята компания за базирано в Делауеър САЩ, има отлична репутация за осигуряване на надеждна функционалност по пощата.

Характеристика

 • Шифроване на OpenPGP
 • Съвременни методи за криптиране
 • Неограничен псевдоним на поща, за да прикрие онлайн идентичността
 • IMAP, POP поддръжка
 • Импортира компакти от CSV файл
 • Автоматичен отговор и филтър за спам
 • Възможност за изпращане на криптирани имейли до други доставчици

Hushmail предлага специално решение за бизнес като здравеопазване, адвокатска кантора, малък бизнес, който да отговаря на изискванията на HIPPA.

Protonmail

Protonmail може да е сравнително нова електронна услуга със седалище в Швейцария. Днес той е най-големият защитен доставчик на електронна поща в света, като милиони потребители в целия свят използват най-добрите си функции за сигурност. Можете да използвате през уеб браузър или да използвате мобилно приложение на Android и iOS.

Характеристика

 • Здраво криптиране с разширени функции за защита
 • Потребителски и поддържа клиенти на трети страни
 • Разширени опции за изпращане на съобщения
 • Осигурена анонимност

Можете да започнете БЕЗПЛАТНО.

Tutanota

Tutanota е сигурен доставчик на имейл услуги, стартиран през 2011 г. в Германия, който има строги закони за поверителност. Това е сериозен и надежден сервиз, управляван от екип ентусиасти за поверителност. Те планират да станат алтернативата на Google, зачитаща поверителността, с криптиран календар, облачно съхранение и бележки.

Характеристика

 • Анонимна регистрация без телефонен номер или данни, които могат да се идентифицират
 • Използва хибридна криптираща система вместо PGP
 • Защитени от GDPR и други регламенти на ЕС за защита на личните данни
 • Шифровайте дори темата и адресната книга и се съхранявате на немски сървъри
 • Изважда имейли на IP адрес, за да се предотврати вписването
 • Изпраща криптирани имейли дори на потребители, които не са Tutanota
 • Персонализираните папки помагат за организирането на съобщения

Няма реклами, дори в БЕЗПЛАТНИЯ план.

Mailfence

Mailfence е изцяло специализиран доставчик на услуги за уеб поща, ориентиран към поверителност, базиран в Белгия и следва строгия закон на Белгия за защита на поверителността от 1999 г..

Тя осигурява на потребителите заслужена сигурност чрез криптиране от край до край. Двуфакторната система за удостоверяване на услугата, базирана на браузъра, добавя допълнителна безопасност към вашия акаунт с нулеви проследявания на лични данни.

Характеристика

 • Шифроване с цифрови подписи с помощта на OpenPGP ключове
 • Поддържа всички популярни пощенски протоколи като SMTP, IMAP и POP
 • Блокиращ спам
 • Включва календари, съхранение на документи и управление на контакти
 • Показване на авторството чрез цифрови имейл подписи

Ако търсите бизнес цел, тогава може да искате да платите план, който предлага имейли в потребителски домейн.

Zoho

Zoho поща, е страхотна платформа, предлагаща мощни функции, идеални за бизнес и лична употреба. С мощен контролен панел можете да конфигурирате и настроите политиките за електронна поща на вашата организация.

Характеристика

 • Автоматизира уморителните задачи и създава правила за управление на входящите имейли
 • Разширеното търсене помага за бързото намиране на съобщения
 • Функцията за почистване помага за изтриване или архивиране на уебсайтове групово
 • Избира конкретни папки за известия
 • Създайте шаблони за многократна поща
 • Контролирайте и управлявайте достъпа на пощенските кутии на конкретни членове на екипа
 • Високо защитени центрове за данни с физическа сигурност и DDOS защита
 • Неограничени групи с атрактивни функции за сътрудничество

Можете да четете и изпращате имейли чрез мобилни приложения или в мрежата. Zoho предлага решение за бизнес.

Полезни инструменти за криптиране на имейли

Това не е само криптирани доставчици на имейл, които не позволяват на алгоритмите да влизат във вашите чувствителни данни и информация. Има и доста инструменти, които да използвате със съществуващите си имейл услуги.

Mesince

Mesince е имейл клиент за Android iOS и Windows. Той е програмиран автоматично да конфигурира безплатен сертификат за криптиране за своя потребител, който да кодира всяко изходящо съобщение. Той осигурява интернет комуникация за оптимална защита на поверителността онлайн. Само получателят с частен ключ, съответстващ на публичния ключ, може да дешифрира и прочете съобщението. Всеки без съответния клавиш вижда само разбъркан текст.

 PreVeil

Предварителна електронна поща работи с Gmail, Outlook и Apple Mail. Съдържанието и прикачените файлове по имейл са шифровани на вашето устройство, което се дешифрира само на устройството на получателя. Ако искате да използвате тяхното мобилно приложение, тогава се възползвате от незабавно уведомяване и удостоверяване на биометрични данни. Но не се притеснявайте, ако не можете, можете да използвате тяхната уеб версия.

CipherMail

CipherMail преди е бил известен като DJIGZO и е базиран в Амстердам, Холандия. Това е централен управляван пощенски сървър с отворен код, който кодира и декодира имейли на шлюза.

Това е андроид приложение, което изпраща и получава S / MIME цифрово подписани и криптирани съобщения чрез смартфон с Android.

Характеристика

 • Поддържа S / MIME, OpenPGP, PDF и TLS криптиран имейл
 • Модул за хардуерна защита (HSM) за допълнителна поверителност
 • Вграден орган за сертифициране (CA)
 • Интегрираният модул за предотвратяване на изтичане на данни (DLP) предотвратява изтичане на информация
 • Генерира самоподписани сертификати за частни PKI

Mailvelope

Mailevelope е базирана в Германия; Той защитава вашите чувствителни данни, за да гарантира, че неоторизирано лице, дори доставчикът, не чете никакви данни при транзит. Можете да го използвате, за да изпращате сигурно съобщения с текущия си имейл адрес.

Това е решение с отворен код и можете да започнете БЕЗПЛАТНО. За бизнеса обаче може да искате да потърсите платен план, ако се интересувате от интегриране на G-Suite, съвместимост с GDPR, поддръжка и т.н..

Това е за това.

Вие досега знаете всичко за криптирането на имейлите и неговите предимства. Вие също знаете за различните опции за изпращане на сигурни имейли. Така че сега не трябва да има друга причина, поради която не обмисляте да преминете към използване на криптирани имейли и за допълнителна поверителност!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me