Как да защитим вашата поверителност в Интернет?

Това е ерата на хаштагове, туитове, харесвания и коментари, в които доброволно споделяме живота си на различни платформи. И така, какво ще кажете за поверителността в интернет?


Голямо нещо ли е??

Обзалагам се, че е така!

Вашата идентичност е от изключително значение. Помага ви да се докажете в много аспекти от живота си, било то издаване на паспорт, заявление за заем за жилище и т.н..

Според статистика, повече от 9,7 милиарда записа са били откраднати или изгубени от 2013 г. в световен мащаб поради киберпрестъпления и нарушения на данните.

И така, какво ще стане, ако някой открадне вашите лични данни?

Той може не само да компрометира ежедневните ви дейности, но също така може да предизвика репутацията ви, както професионално, така и частно. Винаги помнете, че вашите финансови и лични данни са много желателни за киберпрестъпниците. Ако успеят да откраднат самоличността ви, те могат да хакнат банковите ви идентификационни данни, да злоупотребяват с вашата бизнес информация и всички неща, които никога не бихте искали в живота ви да се случат!

Ето защо трябва да управлявате разумността си в мрежата разумно и вашите данни!

Опасността от незащитени онлайн данни

Оставете важни данни незащитени и поверителността ви никога не е безопасна!

Това е вярно. Онлайн данните са изключително уязвими към огромен брой заплахи за поверителността и сигурността. Някои основни проблеми, свързани с него, са:

Неправилно разпространение на информация

Много уебсайтове използват бисквитки и съхраняват вашите лични данни за няколко цели. Много пъти те не криптират тези данни и всеки може да получи достъп до тях по-късно. Това неправилно управление на вашите лични или бизнес данни може да доведе до сериозни последици.

Дори порталите за електронния бизнес и електронното банкиране не са напълно безопасни. Така че, съществува риск киберкрокерите да използват вашата чувствителна финансова информация.

Проследяване на местоположението

Хората в наши дни никога не се колебаят да публикуват личните си данни и текущото си местоположение в социалните медии. Тези данни остават завинаги на сайта и могат да станат риск за вас.

Знаете ли, че дори Facebook е засегнат от нарушение на данните през 2018 г., разкривайки над 50 милиона потребителски акаунта?

Така че, внимавайте!

Шпионирането

Нямате представа колко тракери ви шпионират, когато сте онлайн. Каквато и да е целта им, те записват историята на вашето търсене и проследяват дейностите ви чрез няколко средства. По този начин те извличат ясна картина на вашите онлайн интереси.

Докато маркетолозите проследяват вашите данни за рекламни цели, съобразени с вашите харесвания и интереси, това все още е нарушение на поверителността. Най-лошият случай – когато киберпрестъпниците използват вашите данни за извършване на незаконни и неоторизирани дейности, за да представляват сериозни заплахи онлайн.

В крайна сметка всичко се свежда до едно – поддържане на поверителността на вашите данни по възможно най-интелигентния начин.

Отговорността за защитата на вашите онлайн данни наистина е двупосочна улица. Въпреки че едва ли има начин да смекчите напълно заплахите онлайн, можете да ограничите да бъдете жертва. Следователно, решете колко лични данни искате да разкриете и не слепете вярващите в уебсайтове и платформи за социални медии.

Поверителността в интернет е комбинирана отговорност и всеки трябва да поеме собствеността си върху сигурността на данните. Ето защо е изключително важно да разберете потенциалните рискове, вашите права върху Интернет, заедно с практическите методи и технологии.

Така че, нека да разгледаме някои от начините, по които можете да защитите поверителността си:

Използвайте софтуер за защита на поверителността. ��️

Софтуерът за защита на поверителността е от съществено значение за всички ваши устройства, където използвате интернет, за да предотвратите онлайн заплахи и измами. Той ограничава или контролира количеството данни, изложени на трети страни чрез използване на различни филтри, криптиране и други съвременни технологии.

Софтуерът може да предложи два вида защита на данните – защита на кражба на идентичност чрез скриване на IP адреса на потребителите и второ, чрез изтриване или скриване на интернет следи след сърфиране. Той защитава поверителността ви, като идентифицира слабите места на вашето устройство и работи върху тях. То предлага:

 • Черен списък и бели списъци
 • Засичане на проникване
 • Encryption
 • Стенография (скриване на данни и електронно наблюдение)

Някои препоръчани софтуер за защита на поверителността за вас:

VIPRE щит за поверителност

Значи, притеснявате се за поверителността на вашите данни, нали??

И трябва, но не, ако имаш VIPRE щит за поверителност инсталиран на вашия компютър!

Този високоефективен софтуер може да защити кражба на самоличност, като идентифицира къде се съхраняват вашите чувствителни данни, включително телефонен номер, адрес, имейл, идентификационни данни на кредитни карти и др. Той може интелигентно да блокира уеб камери, подслушване на микрофон и други нарушения на данните, за да гарантира поверителност.

Работи щателно с вашите Macs и PC и предлага мобилна поддръжка. Бойната му сила е висока спрямо злонамерен софтуер, за да ви осигури поверителност на високо ниво. За да сканирате компютъра си, не е необходимо да чакате дълги часове. Нейната VPN поддържа широка гама от устройства от iOS и Windows, до macOS и Android и е лесна за настройка за минути.

Той разполага с вградена защита от компютър, за да гарантира, че не сте следващата жертва. Той използва многоетапен процес за откриване и отстраняване на проблеми с поверителността на вашия компютър. VIPRE Privacy Shield е достъпен дори за домашни потребители с начална цена от 34,99 долара / година за 1 компютър, докато разширеният му пакет струва $ 59,99 / годишно за 1 компютър.

Avira Prime

Защитете всичките си онлайн дейности и данни с Avira Prime, която защитава вашето устройство, лични търсения, пазаруване, домашна мрежа и други. Мощната му антивирусна защита ви спестява от злонамерен софтуер и други онлайн заплахи, като автоматично актуализира драйвери и самия софтуер.

Блокирайте проследяващите браузъри, натрапчивите реклами и заразените уебсайтове чрез сигурно сърфиране. Софтуерът намира сигурни купони и сделки, докато пазарува онлайн и блокира търсените обаждащи се и фишинг уебсайтове, преди да могат да причинят вреда.

Насладете се на повишено ниво на поверителност, като останете анонимни, така че вашите елементи за търсене, продукти, които купувате, и паролите, които въвеждате, остават лични. Той оптимизира 200+ настройки за поверителност за вас и поддържа по-силно управление на паролата. Той също така повишава производителността и скоростта на вашия компютър, като почиства нежелани файлове, намалява закъсненията, ускорява времето за зареждане и увеличава максимално паметта.

Можете да използвате този кросплатформен софтуер в множество устройства, независимо от техните операционни системи и да се възползвате от абонамент за максимум 25 устройства и до 3 години. В случай, че сте заседнали, вземете техническа поддръжка за VIP, за да зададете вашите въпроси.

BullGuard Premium

Вземете максимална киберсигурност, като използвате Защита на BullGuard Premium за да защитите вашата самоличност и онлайн данни. Този многократно спечелен анти-злонамерен софтуер използва сложни технологии като машинно обучение за осигуряване на сигурно сърфиране и мрежово сканиране. Дори кибер крадците на майсторския ум не могат да нарушат сложните му защитни слоеве.

Чрез ефективни системи за защита на идентичността софтуерът може бързо да открие всички злонамерени данни, които вашият компютър получава, и изпраща предупреждение по имейл, за да предприемете защитни мерки. Използвайки методи за дълбоко обучение и усъвършенствани математически алгоритми, той осигурява пламенно бързо откриване на заплаха. Множеството му учебни слоя могат ефективно да анализират свойствата и кодовете на зловреден софтуер. Следователно, той може да премахне рисковете по-рано, преди да се отрази на вашата система.

BullGuard осигурява защитни стени с висока проходимост, за да ви държи на безопасното пристанище, като същевременно защитава от натрапници. Той незабавно намалява неоторизираните опити за свързване на конкретно устройство с Интернет и осигурява защита от край до край преди и след като приключите с изтеглянето на приложения.

Ако сте се свързали с несигурна Wi-Fi мрежа, софтуерът ви предупреждава, като проверите цифровия му подпис. За любителите на играта може да им позволи да се наслаждават на по-бързи и сигурни игри, без да се компрометира производителността. Скенерът за домашна мрежа може ефективно да следи вашата свързаност и мрежа 24/7 заедно със свързаните устройства, включително интелигентни високоговорители, бебешки монитори, термостати и т.н..

Опитайте браузъри, насочени към поверителност ��

Мислите ли, че почистването на историята на браузъра премахва всички петна?

Помисли отново.

Следите от вашата онлайн активност все още съществуват. Дори уебсайтове съхраняват бисквитки и можете да прочетете Условия за ползване или политика за поверителност на уебсайт, за да потвърдите същото. Затова помислете какво може да се случи, ако някой хакне уебсайта, където се съхраняват личните ви данни?

Отговорът е без мозък!

Следователно използването на браузъри, насочени към поверителност, е разумно. Тези браузъри включват функции за частно сърфиране, за да ви помогнат да защитите вашите данни, докато използвате Интернет. Нека да разгледаме някои от тях!

смел

Изпитайте ненадмината сигурност и поверителност, като си позволявате смел да се борите “смело” с тракери и зловреден софтуер за вас. Запазването на вашите данни е основен приоритет и сървърите му никога не съхраняват и не виждат информацията ви за сърфиране. Дори след изтриването им не остават петна.

Проявявайки превъзходна производителност, Brave може да зарежда уеб страници 3 до 6 пъти по-бързо. Той предлага удобен за потребителя интерфейс за импортиране на настройки от други браузъри, които използвате по време на неговия поздравителен тур или след това през менютата. Той създава списък, където се показват всички ваши предишни профили на браузъра, и можете да импортирате данни и от други браузъри.

The Brave Rewards поддържа сайтовете, които обичате, като ви позволява да печелите маркери, подобни на флаери, за гледане на рекламите, свързани с поверителността. Можете дори да съветвате любимите си сайтове на редовни интервали; можете да извършвате всички тези дейности, без да рискувате личната си информация, тъй като средствата ви се превеждат чрез анонимна книга.

Този браузър ви предоставя гъвкавостта да персонализирате вашите настройки и да анализирате броя на блокираните тракери, скриптове и др. Използвайки HTTPS навсякъде, Brave надгражда себе си до HTTPS, за да можете да се наслаждавате на по-безопасна, криптирана комуникация.

Настройките му по подразбиране вече са оптимизирани за блокиране на злонамерен софтуер, фишинг и други злонамерени реклами. Той също така деактивира плъгини от стандартно за ваша безопасност. Той предлага функцията Brave Sync за синхронизиране и криптиране на предпочитаните отметки и настройки.

Други функции:

 • Предотвратяване на пръстови отпечатъци
 • Защита на място
 • Глобална конфигурация на екрана по подразбиране
 • Влачите и пускате
 • Прикачени раздели и автоматично разтоварване
 • Намиране на страница и страница за отпечатване.
 • Формулирайте автоматично попълване
 • DuckDuckGo за търсене на частни прозорци
 • Разширения за Chrome

възвишение

Разглеждайте интернет с увереност възвишение и да бъдете защитени срещу наблюдение, проследяване и цензура. Независимо дали използвате Windows, Android, iOS и Linux, все още можете да изтеглите Tor на устройството си.

Свободно разпространеният софтуер следва надеждна и безопасна структура на лук. За да защити поверителността ви, той обвива вашите данни в множество криптиращи слоеве и след това ги изпраща сигурно, докато стигне до правилния DNS сървър.

Tor Browser се предлага с кръпки за сигурност, включително NoScript, HTTPS Everywhere и други, за да осигури превъзходна защита и безопасност на данните. Той може да блокира плъгини на браузъра като Flash, Quicktime, RealPlayer и др., Които хората могат да манипулират, за да разкрият IP адреса на потребителя. Следователно, не ви препоръчва да инсталирате допълнителни плъгини или добавки.

Този браузър е резултат от проект Tor + Firefox Browser и можете също да посещавате дори заключени уебсайтове. Той може да препраща данни към или от скрити услуги зад защитните стени. Настройката на FTP и конфигурирането му също е лесно. Tor е преносим, ​​което означава, че можете да го стартирате от USB устройство, ако е предварително конфигурирано в него; следователно, нямате нужда от локална инсталация.

епопея

Искате да използвате Интернет, за да имате „епично“ сърфиране?

Инсталирайте Браузър за поверителност на Epic!

Epic е защитен и частен уеб браузър, способен да блокира тракери, реклами, криптовалута, ултразвукова сигнализация, пръстови отпечатъци и много други. Той може да спре средно повече от 600 проследяващи дейности в сесия за сърфиране.

Браузърът може да блокира течове на поверителност, свързани с 11 основни браузъри. За това може да премахне проследяване на URL адреси и адресна лента, проследяване на инсталацията и проследяване на грешки. Браузърът блокира определени обаждания на WebRTC, които могат да разкрият вашите данни, като например IP адреси, дори след използване на VPN или криптиран прокси сървър.

Друга впечатляваща функция, която Epic предлага, е защита на пръстови отпечатъци за блокиране на методите за отпечатване на пръстите, включително отваряне на изображението, платно на шрифта, аудио контекстни данни и т.н..

След като затворите браузъра, той изтрива бази данни, история, предпочитания, кеш на DNS и приложения, преки пътища, посетени връзки, кеш на медии, Flash и бисквитки, данни за вход, локално съхранение и много други. Можете да включите криптирания му прокси, за да криптирате сърфирането и да скриете вашите IP адреси. По този начин вие сте сигурни, докато използвате обществен Wi-Fi.

За мобилни устройства, моля, вижте тази публикация.

Използвайте VPN ��

Виртуалната частна мрежа (VPN) е вид софтуер за защита на вашата поверителност онлайн. Той създава частна мрежа, използваща обществена интернет връзка, за да маскира вашия IP адрес. Той свързва потребителите към мрежата чрез друг сървър. След това доставчикът на VPN услуга криптира тази връзка. Следователно, вие ставате анонимни и вашата интернет активност не може да се проследи.

Трябва да използвате VPN по същество, когато използвате обществен Wi-Fi в кафене, библиотека или други обществени места. Така че, използвайки VPN, можете да поддържате киберпрестъпниците и да защитите онлайн данните си.

Така че, нека да разгледаме някои от най-добрите VPN услуги.

Surfshark

Демистифицирайте силата на интернет, използвайки Surfshark без да се притеснявате за вашата поверителност и сигурност. Той използва съвременни технологии, за да ви предпази от опити за фишинг, злонамерен софтуер и тракери, за да гарантира, че местоположението ви остава частно, заедно с вашите данни, защитени всеки път, когато сърфирате в Интернет.

Защитете широка гама от устройства, независимо от типа на използваната операционна система, тъй като Surfshark е съвместима с много платформа. Позволете на определени уебсайтове и приложения да заобиколят вашата VPN чрез бяла листа, а софтуерът също работи невероятно добре с банкови приложения на вашия мобилен телефон.

Surfshark следва стриктно спазване на правилата без регистрация, тъй като те не проследяват, съхраняват или не следят вашите онлайн дейности. Той осигурява Kill Switch, който работи като предпазна мрежа, ако VPN връзката се откаже. Той се грижи за вашата сигурност, като предоставя частен DNS на отделен сървър, заедно със защита от теч.

Наслаждавайте се на анонимност, докато получавате достъп до съдържание в мрежата чрез своя режим на камуфлаж. Функцията му Multihop ви позволява да се свързвате през няколко държави едновременно, докато маскирате вашата идентичност. Също така, NoBorders Mode ви позволява да използвате софтуера в определени региони с ограничен достъп.

Surfshark използва криптирането на AES-256-GCM, водещо в индустрията, за да защити по-добре вашите лични данни. Той също предлага протокол за сигурност по подразбиране IKEv2 / IPsec за всички свои приложения, заедно с 24/7 поддръжка за клиенти, за да ви помогне.

Щит за гореща точка

Плувайте безгрижно в Кибер океана за достъп до съдържание по всяко време и навсякъде Щит за гореща точка. Speedtest на Ookla го потвърди като най-бързия VPN в света. Насладете се на криптирано сърфиране, за да защитите вашите чувствителни данни, като свържете един от неговите 3200+ VPN мрежи, разпространени в 80+ страни.

Започнете с изтеглянето, свързването и избора на местоположението си, за да преглеждате желаното съдържание с ултра бърза скорост и лесна употреба. Hotspot Shield използва военно криптиране, способно да блокира 57 милиона фишинг сайтове и зловреден софтуер за ден. Експертите от индустрията потвърдиха нейния патентован протокол Hydra като най-бързият и сигурен на настоящия пазар.

В случай, че възникнат проблеми, свържете се с техническата им поддръжка на 24 часа в денонощието. Можете да свържете максимум 5 устройства с този VPN софтуер, включително вашия лаптоп, таблет, смартфон и телевизор. Тя никога не записва вашата активност при сърфиране, следователно доказва достоверността им на сантиметър повече.

Търсачките, насочени към поверителност ��

Много търсачки могат да проследяват вашите онлайн дейности. Тези данни могат да се съхраняват в продължение на много дни и да се използват за реклама.

За да се спасите от това, можете да изберете търсачките, насочени към поверителност. Те не събират и не разпространяват резултатите ви с никого. Следователно, можете да останете анонимни и да блокирате тракерите при посещение на всеки уебсайт.

Ето някои частни търсачки за вас:

DuckDuckGo

Никога не нарушавайте поверителността си.

Доверие DuckDuckGo да търсите неща, които мозъчна атака ума ви и да получите резултати за частица от секунди. Търсенето, ползването на сигурна връзка и блокирането на тракери са възможни без усилия с тази търсачка безплатно.

Можете дори да добавите разширението му към Chrome и да сърфирате без притеснения. Милиони хора по света вече се доверяват на DuckDuckGo като техен партньор за безопасно търсене и сега идва ваш ред, тъй като киберпрестъпленията се увеличават с всеки изминал ден.

За да започнете, имате нужда от него, за да го инсталирате с няколко кликвания и след това да разглеждате, когато искате. Той криптира връзки и блокове, натрапници, за да предостави частно преживяване при сърфиране.

Всеки сайт, който посещавате, DuckDuckGo Essentials за поверителност, е там, за да защити вашата поверителност и никога не съхранява и не събира вашите данни.

Ecosia

Изработен с иновации, Ecosia стои от останалите с уникалната си визия – да засажда дървета, където е необходимо. Макар да ви предоставя отлично преживяване при сърфиране, той използва печалбата при засаждането на дървета в опит да възстанови планетата Земя.

Чувстваш ли се трудно да повярваш?

Екозия публикува своите финансови отчети всеки месец, за да покаже къде са инвестирали печалбите си от резултатите от търсенето.

С Ecosia вашата поверителност е напълно безопасна, тъй като никога не продава вашите лични данни на никого. Анонимизира всички ваши търсения в мрежата в рамките на една седмица. За да се придвижи една стъпка напред в опазването на околната среда, той използва своите сървъри, за да работи на възобновяема енергия.

Просто добавете Ecosia към Chrome и се насладете на проучването в мрежата.

Използвайте прокси-ориентиран прокси ��‍��

Можете да намерите различни видове прокси сървъри в мрежата, за да защитите поверителността си.

Но как?

Прокси се отнася до сървър, действащ като посредник между устройство и Интернет. Той може да приема заявки за връзка, препраща ги и връща информация за вас.

Той съставя онлайн услуги, уебсайтове и мрежи и хората ги използват за много онлайн цели за поверителност и сигурност, като например:

 • Промяна на IP адрес
 • Защитете уебсайтовете
 • Удостоверете публичния Wi-Fi
 • Избягвайте гео ограниченията
 • Избягвайте забрани и защитни стени.
 • Автоматизирайте процесите онлайн и др

Можете да използвате прокси в много браузъри, включително Chrome, Firefox, Internet Explorer и др. И е съвместим в широк спектър от устройства.

Вижте тези пълномощни:

Smartproxy

Никога не позволявайте на никого да се промъква в историята на търсенето ви, като използвате жилищни прокси Smartproxy оферти. Бидейки жилища, тези прокси сървъри трудно могат да бъдат открити, тъй като техните IP адреси принадлежат на реални и физически устройства. Проксито ви позволява да предотвратите географски ограничения. Тя не изисква настройка или подмрежи и осигурява само сигурни жилищни IP адреси.

Със Smartproxy можете да използвате няколко връзки наведнъж, за да изстържете различни източници и да оптимизирате достъпа до данни. Той предлага неограничени връзки, HTTP (s) прокси сървъри, над 10M IP от над 195 места по целия свят. Няма значение от къде на земята използвате прокси, настройката на крайни точки за достъп до IP адреси е лесно.

MyIPHide

Насладете се на бързото сърфиране, скрийте своя IP адрес и деблокирайте уебсайтове, като използвате MyIPHide което предлага стабилна и 13x по-бърза работа от използването на VPN. Той интелигентно криптира всички свои пълномощници, за да не позволи на никого да разкрие истинската ви самоличност. Следователно, можете да получите достъп до всеки уебсайт, който искате да изхранвате постоянните си желания за повече информация.

Изберете своя IP адрес от 77-те си премиум предложения от 27 държави. С помощта на MyIPHide можете да нарушите ограниченията на уебсайтове въз основа на местоположението като YouTube. И всичко, което ви е необходимо, е само 0,1 секунди, за да преминете към различен IP адрес. Достъп до Интернет, като използвате всяко устройство със същия лиценз и не ограничава прехвърлянето на данни.

Бонусни съвети ��

 • Ограничете личната си информация в социалните медии
 • Внимавайте да кликнете върху връзка
 • Осигурете си смартфони с помощта на силни пароли
 • Укрепване на идентификационните данни за вход
 • Проверете два пъти вашия Wi-Fi
 • Пазете се от фишинг кампании
 • Използвайте режим на криптиране във всичките си комуникационни канали
 • Актуализирайте системата и приложенията си
 • Използвайте HTTPS връзки
 • Винаги не забравяйте да излезете
 • Не отговаряйте на спам имейли

заключение

Винаги се отнасяйте сериозно към поверителността си онлайн, защото запазването на сигурността в мрежата стана толкова важно, колкото затварянето на входната врата на вашата къща. Спасете се от ограбването онлайн, като използвате гореспоменатите методи и инструменти, за да се насладите на сърфирането в необятния океан на Интернет, за да търсите постоянен поток от информация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map