14 Страхотни дизайнерски инструменти, които ви позволяват да експортирате код

Преобразуването на дизайна в код, известен също като предаване, се случва, когато дизайнът достигне етап, в който разработчиците трябва да внедрят дизайна.


Има инструменти, които ще презареждат процеса на преобразуване на тези дизайни, за да се развият лесно, без продължителен работен процес.

В тази статия ще научите за тези набори инструменти, които можете да използвате, за да преобразувате дизайна си в готов за производство код за следващия си проект.

Figma & Framer X

Интеграцията на Figma с Framer Web ви позволява да импортирате вашия дизайнерски проект от Figma във Framer, който ви дава възможност да замените статични елементи с интерактивни елементи, да добавите безпроблемни анимации с Framer Magic Motion и да експортирате готови за производство от дизайна.

Анима

Приложение Anima ви позволява да създавате прототипи с висока точност в любимите си дизайнерски инструменти като Sketch, Adobe XD, Figma чрез приставката Anima и да експортирате напълно отзивчиви и интерактивни уебсайтове от вашите прототипи с висока вярност.

Той също така дава възможност да добавите реални полета за въвеждане, видеоклипове, задържате ефекти на състоянието, връзки и персонализиран код във вашите прототипи.

Visly

Visly е чудесен инструмент, създаден за разработчици / дизайнери за създаване на визуално компоненти на React, които могат да бъдат интегрирани безпроблемно във вашата кодова база. Лесно е да настроите с всеки проект React / NextJS, да добавите взаимодействия и също така ви позволява да предавате данни като реквизит без никакви сложности.

https://visly.app/static/landing/hero-animation.mp4

Не пипай

Не пипай ви позволява да проектирате като всеки векторно базиран инструмент за дизайн, но ви дава възможност да създавате компоненти за многократна употреба, да управлявате активите на дизайнерската система и да експортирате чист, готов за производство код с едно натискане на бутон.

Свързва

Свързва е среда за визуална разработка за визуално проектиране на цифрови продукти. Той извежда красив, семантичен код и предоставя един-единствен източник на истина както за дизайнерските, така и за разработващите екипи.

Relate също ви позволява да определите логиката зад дизайна на вашия интерфейс и да управлявате всичко визуално, последователно и систематично с поддръжка на HTML, CSS, JS и React код.

Modulz

Modulz е визуален редактор на кодове, който може да се използва за проектиране, разработване, документиране и разгръщане на вашата система за проектиране без писане на код. Той е проектиран да генерира достъпен, високоефективен и готов за производство дизайн за вашия проект.

Zeplin

Zeplin ви позволява да споделяте, организирате и сътрудничите върху дизайнерски проекти. Позволява ви да създавате ръководства за стил, библиотеки на компоненти и компоненти за експортен код.

Zeplin се интегрира с вашите любими дизайнерски инструменти като Spectrum, Figma, Adobe XD, Photoshop и приложения за сътрудничество като Slack, Trello и Jira, за да улеснява работата на вашия екип по-бързо и по-лесно.

Съединител на кола

Съединител на кола позволява на дизайнерите и предните инженери да работят заедно в реално време за визуално създаване на React приложения с живи данни, анимации, логика и състояние. Той също така облекчава създаването за компоненти за многократна употреба с гладки варианти на стилове на инстанции и редактиране на съдържание в приложението.

С Clutch ви осигуряват сътрудничество в реално време, възможност за създаване на компоненти за многократна употреба, достъп до безплатни библиотеки от NPM и по подразбиране е Seo-friendly.

Avocode

Avocode ви позволява да споделяте дизайнерски файлове, да правите промени, които ще се актуализират автоматично и да генерирате всички активи и стилове на кодове за вашите дизайнерски проекти.

Avocado ви помага да създавате приложения за уеб, iOS и Android точно по начина, по който са проектирани, без да оставя малки детайли. Освен това дава възможност за генериране на готов за производство код, вариращ от CSS, SCSS, CSS в JS, Sass, Stylus, Styled Components, Swift, Android to React Native code.

TeleportHQ

телепортирам е платформа, която ви позволява да създавате визуално прототипи с висока точност, да генерирате кода в реално време въз основа на предпочитаните си целеви платформи и да разгърнете потребителския си интерфейс с едно натискане на бутон.

https://presentation-website-assets.teleporthq.io/teleport-video.mp4

адронен

адронен е инструмент, насочен към създаване на дизайн чрез визуален, бърз и лесен дизайн чрез прегръщане на уеб платформата. Той ви предоставя гъвкава кутия за по-добри подравнения, CSS Grid за лесно създаване на подредби на мрежи и създаване на отзивчиви дизайни, които работят на всякакви устройства.

https://hadron.app/0.14.6/images/homepage/design-profile.mp4

Uizard

Uizard е бърз инструмент за създаване на прототипи, използван за автоматично преобразуване на вашите телени рамки в прототип, създаване на ръководство за персонализиран стил, експортиране като Sketch файл, изтегляне на фронтенд код и итерация възможно най-бързо.

Той трансформира вашите ръчно изтеглени телени рамки във файл на Sketch, генерира код на фронтенда от телените рамки, които се предлагат с три целеви платформи като HTML & CSS, React и Android.

Проверете от InVision

Огледайте опростява процеса на трансформиране на дизайни в код. Това дава възможност на вашия екип да получи достъп до дизайнерски измервания, цветове и активи за десктоп и мобилни прототипи.

Освен това Inspect дава възможност за получаване на перфектни за пиксели компоненти, експорт на активи, генериране на реален код за всички дизайнерски елементи във файла и работа с Sketch, Photoshop дизайнерски файлове чрез приставката Craft Sync, както и дизайнерски файлове на InVision Studio, които са били синхронизирани с Облак InVision.

Супернова студио

Supernova е платформа за дизайнери, разработчици и екипи, която им предоставя набор от инструменти, насочени към улесняване на живота от прототипиране до разговор в готов за производство код. Той отнема дизайни от дизайнерски инструменти като Sketch или AdobeXD файлове и ги преобразува в нативен код на фронтенд за Flutter, iOS, Android и React Native.

заключение

Надявам се да сте научили за инструментите, които ще улеснят процеса на конвертиране на дизайни в код, за да улеснят и по-бързо работата на вашия екип.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map