Топ пет доминиращи тенденции в уеб разработката и дизайна

Винаги има нещо ново за научаване в уеб разработката и дизайна.


Ето защо отделихме време да обсъдим топ тенденциите в уеб дизайна. Най-забележимата промяна, която видяхме през последната година – според проучването на StatCounter Global Stats – е, че мобилният и таблетният трафик е надминал използването на интернет, извършено чрез десктоп.

Това впоследствие означава значително изместване на най-добрите практики в индустрията за уеб дизайн и разработка. Всяка от тенденциите, които изтъкнахме по-долу, възникна – по някакъв или друг начин – заради тази промяна.

Разгледайте по-долу, за да разберете петте най-важни тенденции, за които смятаме, че ще повлияят на уеб развитието през 2018 г..

Наистина мобилен първият уеб дизайн

Проектирането с мобилни устройства предвид не е нищо ново; всъщност, той е на радарите на уеб дизайнерите от няколко години.

Но много професионалисти сега преминаха от създаването на десктоп сайтове, които изглеждат добре на малки екрани, към проектирането за мобилни телефони на първо място и на настолни компютри на второ място. Сега е най-добрата практика да проектирате мобилни първи и десктоп втори.

Ако не мислите за мобилни устройства, може да има критични последици за вашия бизнес. Ако вашият уебсайт не е оптимизиран за мобилни устройства, тогава ще видите своя скок тъй като потребителите напускат уебсайта Ви само за няколко секунди.

Освен това ще ограничите продажбите на вашите продукти и услуги, като изключите голяма част от пазара.

Проектирането на уебсайта Ви с първоначална мобилна перспектива има много предимства – най-същественото предимство е, че предоставяте страхотно потребителско изживяване на посетителите си.

Хората лесно ще могат да намерят това, което търсят, независимо дали това прави покупка от вашия магазин за електронна търговия или бързо ще ви изпрати имейл.

Прогресивни уеб приложения за голяма ангажираност на потребителите

Прогресивните уеб приложения се появиха на сцената за уеб развитие през 2015 г. и оттогава бавно набират скорост.

Прогресивните уеб приложения или PWAs се циментират в екосистемата Android, но Apple едва наскоро добави тази функционалност към тяхната операционна система. Последния Актуализацията на iOS 11.3 позволява на PWA да работят на устройства на Apple.

Но какво е прогресивно уеб приложение, чувам, че питате? PWA е приложение, доставено през мрежата; той се възползва от съвременните интернет технологии, за да предостави на посетителите подобно на приложението преживяване. PWA са бързи, сигурни и са истински мобилна технология.

Разликите между родните приложения и PWA са, че уеб приложенията се стартират точно в браузъра, те могат да работят офлайн и могат също да бъдат инсталирани като обичайно приложение.

Има много ползи от използването на PWA за вашия бизнес. На първо място, те не са посочени в магазините за приложения, така че не е необходимо да прескачате обръчи, зададени от ябълка или андроид, за да могат потребителите да имат достъп до уеб приложението ви.

Невероятното потребителско изживяване на прогресивните уеб приложения значително подобрява ангажираността на потребителите и реализациите. Има много компании с висок профил, използващи PWA, като Twitter, Tinder, Flipkart и The Washington Post.

Бизнесът от различните сектори доказва ефективността на PWA технологията – Flipkart утрои времето на място с тяхното прогресивно уеб приложение, и The Washington Post видяха, че ангажираността на потребителите се увеличава пет пъти след пускането на PWA версия на техния уебсайт.

Вярваме, че PWA ще бъдат мащабна тенденция през 2018 г. и след това.

Проста уеб разработка с Page Builders

Има нов инструмент в уеб разработката, който улеснява живота на предприемачите, които нямат умения за уеб дизайн или техническо ноу-хау – Създатели на страници.

Създателите на страници са били революционни в пространството за уеб сгради. Те са плъгини или платформи, които позволяват на хора с много малко технически познания да проектират и разработват уеб страници. Всичко, което трябва да направите е да плъзнете и пуснете елементи на място и voila, имате красив уебсайт.

Няколко страхотни продукта на пазара ще ви помогнат да проектирате атрактивни страници на уебсайтове. На пазара ще намерите някои безплатни, безплатни и премиум опции, включително Beaver Builder, Elementor и  Процъфтява архитект.

Има и платформи за създаване на страници като Squarespace, Формат и Wix, които са водещи по пътя с прости, лесни за използване инструменти за уеб разработка.

WordPress CMS има опасност да изостане, въпреки че за WordPress има създатели на страници, които не са пряко свързани с WordPress. Новите собственици на уеб не знаят за тези плъгини, така че те избират да надграждат други платформи като Squarespace.

За борба с тези разработчици на WordPress работиха върху създателя на техните страници, наречен Gutenberg. Можете дори да го изпробвате с a демо демонстрационен сайт на живо.

WordPress вероятно ще интегрира Гутенберг в своя CMS редактор скоро, което означава, че уеб разработката ще стане по-лесна от всякога. Прогнозираме, че останалите CMS платформи ще следват това.

Плосък уеб дизайн за бързо зареждане на уебсайт

За да оптимизират мобилните телефони, уеб дизайнерите и разработчиците сега създават чисти и прости уебсайтове, заедно с отзивчивия дизайн.

Тази тенденция е известна като „Плосък дизайн“ и дава на уебсайтовете предимството на по-добрата мобилна производителност.

Уеб разработката се измества в зависимост от нуждите на интернет потребителите, а уебсайтовете, които работят удивително на мобилни устройства, са основен приоритет.

Традиционните уеб сайтове с тежки изображения се зареждат бавно над 4G връзки и могат да смутят мобилните потребители. За разлика от тях сайтовете, които използват плосък дизайн, се зареждат бързо, защото техният изчистен и минималистичен стил изисква по-малко данни.

Както и приятни потребители на мобилни мрежи, бързите времена на зареждане също помагат на уебсайта ви да се класира високо в резултатите от търсенето с Google. Един прост, използваем сайт също ще бъде лесен за потребителите да се ориентират, правейки ги по-вероятно да се задържат на вашия уебсайт за по-дълго.

Плоският дизайн е свързан с минимизиране на разсейването и насърчаване на посетителите да се съсредоточат върху най-критичните части на вашия уебсайт.

Останете в тенденция в уеб разработката през 2018 г., като използвате ярки цветове, изчистени линии и много бяло пространство – създайте плосък дизайн, който е светлинен за данни, бързо зареждащ се и привличащ погледите..

Уебсайтове с една страница за простота

Последната тенденция за уеб дизайн и развитие в нашия списък са уебсайтове с една страница. Те са точно както звучат, уебсайт, който има само една страница.

Дизайните на една страница работят особено добре за гледане на мобилни устройства, тъй като не е необходимо потребителите да се придвижват далеч от началната страница, а само трябва да превъртат информация. Това ги прави отличен вариант за блогове, електронна търговия и малки проекти.

Ако обаче сте част от голяма организация, която трябва да представи повече информация на уебсайта си, все още има поуки от уеб дизайн на една страница.

Силата на едно пейджъра е простотата. Като има само една страница, за да предаде цялата си информация, от решаващо значение е компаниите, използващи дизайн на една страница, да пренебрегнат съобщението си. Ясното и сбито копие и дизайн е изпитан начин за ангажиране на посетителите.

Този удобен за потребителите стил на уебсайта, съчетан със страхотен дизайн, може да увеличи реализацията. Още по-добре, разходите за дизайн, разработка и дори хостинг, са намалени в сравнение с многостраничните дизайни.

Имате го! Нашите пет най-добри тенденции в уеб разработката, които да приложим тази година и да докажат бъдещето на вашия уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map