10 Бързи облачни предимства за по-добра производителност и сигурност на сайта

Няма съмнение, прилагането на Cloudflare е един от най-бързите начини за ускоряване и добавяне на сигурност към вашия уебсайт.


Cloudflare е обичан от милиони уебсайт за намаляване на времето за зареждане на уеб страниците и защита от онлайн заплахи, включително DDoS.

Ако сте чули Cloudflare за първи път, тогава ето един лайнер.

Cloudflare е CDN (мрежа за доставяне на съдържание), а компанията за сигурност помага на малките предприятия да презареждат и осигуряват онлайн активите.

По-долу са някои от Ползи можете да се възползвате, като прилагате Cloudflare.

1. Минимизиране

Премахнете нежеланите знаци като празни пространства, коментари, нови символи на линии, блокирайте разделители, които не са необходими за показване на уеб страница.

Елиминирайки тези ненужни символи, размерът на файла намалява. Следователно помага да се зареди страницата по-бързо.

Cloudflare поддържа три типа файлове за минимизация.

 • JavaScript
 • CSS
 • HTML

Можете да ги активирате под „скорост” раздел.

2. HTTP / 2 протокол

Нововъведеният HTTP / 2 протокол е два пъти по-бърз от HTTP / 1.1

Той помага да се заредят множество елементи на страницата паралелно през една TCP връзка и имат още едно предимство като компресия на заглавието, технология за натискане.

HTTP / 2 ускорението е активирано по подразбиране, така че не е необходимо да правите никаква конфигурация.

3. Безплатен SSL

SSL не е само за е-търговия или ако вашият сайт има чувствителна информационна транзакция, той е за всеки. Наличието на вашия сайт достъпен през HTTPS гарантира, че данните са криптирани от потребителския компютър към вашия сървър.

SSL е и нов сигнал за класиране на търсачките на Google. Cloudflare предлага БЕЗПЛАТНА универсална SSL сертификат, но ако имате нужда от персонализиран такъв от Thawte, Symantec, Rapid, GeoTrust, Comodo, винаги можете Купува и качете сертификата си.

4. DNS сигурност

Добавете DNS сигурност към вашия домейн, като активирате DNSSEC (Разширение за защита на системата на имена на домейни). DNSSEC помага за смекчаване на заявката уязвимост.

DNSSEC може да бъде активиран в „DNS” раздел.

5. Облачен WAF

WAF (защитна стена на уеб приложение) помага да се защити сайтът ви от уязвимости в топ 10, CMS (WordPress, Joomla и др.) На OWASP. Cloudflare WAF има повече от 145 правила за защита от почти всички видове уеб приложения атакуват.

Общият мит е, че добавянето на сигурност ще забави уебсайта, но това не е вярно. Cloudflare WAF е изграден, като се има предвид ефективността. Той добавя по-малко от 1 ms закъснение.

Предимствата на използването на Cloud WAF е, че не е нужно да се притеснявате за актуализиране на набор от правила за всяка нова уязвимост, тъй като доставчикът на сигурност, базиран на облак, ще се погрижи за това.

Cloudflare WAF се предлага само от PRO план.

6. Оптимизация на изображения

Повече от 60% от размера на уеб страниците се внасят от изображения.

Ако имате много изображения на уебсайта си, тогава Cloudflare полски може да помогне за оптимизирането им до по-малък размер за бързо зареждане. Можете да изберете да компресирате загуба или загуба.

Полският също поддържа WebP компресия и се предлага в началото от PRO план. Като алтернатива можете да го насочите, за да научите как да компресирате изображения за WordPress, Joomla или друг уебсайт на платформата.

7. Кеширане на браузър

Инструктирайте браузъра на посетителите да кешира статичните ресурси за по-дълъг период, така че повторните заявки се зареждат от локалния кеш, за да се ускори зареждането на уеб страницата.

Не се притеснявайте да използвате плъгин или писане на трета страна .htaccess за кеширане на браузъра, вместо това можете да направите това с помощта на Cloudflare в „кеширане” раздел.

8. WebSockets

Използвате приложението WebSocket? Cloudflare препраща трафика на WebSockets към вашия първоначален сървър, без да е необходима ръчна конфигурация. Той също поддържа SSL.

9. Балансиране на натоварването

Наскоро Cloudflare обяви балансиращо устройство за облачно натоварване, за да разпредели вашия уеб трафик на множество сървъри. Балансирането на натоварването гарантира, че уебсайтът е винаги достъпен, когато някой от задните сървъри изпадне.

Зареждането на балансира не само помага за по-добрата наличност, но и намалете натоварването на страницата време чрез подаване на съдържание от най-близкия сървър за произход въз основа на местоположението на потребителя.

Cloudflare балансиращо натоварване поддръжка на автоматичен отказ, географски маршрути, здравни проверки

10. Оптимизирана мрежова маршрутизация

Argo, нова услуга на Cloudflare, която да насочва отговорите на сайта към Cloudflare оптимизирана мрежа за да се достави бързо и сигурно съдържанието. Argo има за цел да намали закъснението, за да осигури възможно най-доброто потребителско изживяване.

Argo е допълнителна услуга, таксувана въз основа на използването. Това може да се активира при всеки план.

Уеб сигурност & Оптимизацията е предизвикателна, но използването на правилното решение прави това лесно. Ако търсите да оптимизирате вашия сайт за бързина и безопасност, опитайте се в Cloudflare и вижте как върви.

Cloudflare има БЕЗПЛАТЕН план така че можете да започнете оттам.

ЕТИКЕТИ:

 • Cloudflare

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map