6 необичайни съвета за оптимизация за ускоряване и обезопасяване на уебсайта ви

производителност & Сигурността е две основни показатели за онлайн бизнес успех.


Ако твоят уебсайтът не се зарежда за по-малко от 3 секунди, тогава може да загубите потенциални приходи и да пропуснете по-високо класиране на търсачките.

По същия начин, ако не е достатъчно сигурен, тогава вие давате възможност на хакер да свалите уебсайта си за репутация & загуба на бизнес.

Когато говорим за оптимизация на производителността, ние винаги чуваме да активираме компресията, да минимизираме файловете, да активираме кеширането, да използваме леки теми / шаблони / приставки / разширения и т.н..

А за сигурността чувате за използването на приставки за сигурност, не използвайте стари компоненти, внедряване на защитна стена на уеб приложения и т.н..

Те са добре и заедно с горното можете да вземете предвид следното.

Те се отнасят за всеки уебсайт на платформата като WordPress, Joomla, Magento, Drupal, Node.js и т.н..

Нека видим какво вече имате и какво не.

Активиране на IPv6

IPv6 е по-бърз над IPv4. LinkedIn констатира 40% подобрение в Европа и Facebook около 10-15% чрез достъп през IPv6.

Вижте графиката за приемане на IPv6 в световен мащаб Google.

Приблизително. 15% на потребителите, които се свързват с Google, са над IPv6 и има само около 10% от уебсайт има активиран IPv6.

Cloudflare намерени уеб страници с IPv6 активирано време за зареждане е 27% по-малко от IPv4.

Вашият уебсайт има активиран IPv6?

Не съм сигурен, тествайте го онлайн.

В случай, че не е, ето как можете да го направите.

Повечето от доставчика на CDN като Cloudflare, Incapsula, CacheFly, AKAMAI предлагат IPv6, така че проверете контролния панел, за да ги активирате.

Ако използвате Cloudflare, можете да го активирате, като отидете на раздел „Мрежа“.

Ако не използвате CDN и хостинг на VPS като Linode, DigitalOcean и т.н., след това се отнасят това, за да позволят IPv6 в уеб сървърите на Nginx и Apache.

Наличието на IPv6 не вреди на нищо и би било забавно за бърза победа от около ~ 10% намаляване на времето за зареждане на страницата.

Ускорете зареждането на съдържание с HTTP / 2

HTTP / 2 е най-новият HTTP протокол, въведен в 2015.

HTTP протокол история

Той има много значителни резултати предимства.

 • Натискане на сървър
 • Може да зарежда паралелно елементи на страница върху един TCP
 • Компресия на хедъра
 • Ниска латентност

HTTP / 2 може да ви помогне да оптимизирате доставката на съдържание чрез зареждане на множество елементи през един TCP и механизъм за натискане на сървъра.

Като гледам на демонстрация, HTTP / 2 е наоколо седем пъти по-бързо отколкото HTTP / 1.1. Можете да очаквате да намаляване на натоварването на страниците време с до 30 до 40%.

HTTP / 2 се използва от около 11% от всички уебсайтове.

Първо нещо първо, проверява дали на вашия сайт е активиран HTTP / 2 вече.

Ако не, тогава това може да бъде активирано на вашия уеб сървър или крайната мрежа. Ако използвате CDN като Cloudflare, Incapsula, MaxCDN, KeyCDN и т.н., но тогава можете да активирате HTTP / 2 в техния контролен панел.

Тук трябва да се отбележи едно нещо, Поддръжка на HTTP / 2 през HTTP (не-SSL Въпреки това, понастоящем всички браузъри поддържат HTTP / 2 през HTTPS.

С друга дума, трябва да имате достъп до уебсайта си през HTTPS (като https://example.com) да се възползвате от HTTP / 2 протокол.

HTTP / 2 също се поддържа на някои споделени хостинг като SiteGround. Ако обаче хоствате самостоятелно, тогава можете да проверите това ръководство как да активирате в Apache, Nginx.

Защитете вашия домейн с DNSSEC

Добавете допълнителен защитен слой за вашия домейн, като активирате DNSSEC (Разширения за защита на системата за име на домейн) протокол.

Първоначално DNS е проектиран да бъде мащабирана разпределена система и сигурност не се е считал. DNSSEC добавя криптографски подписи към DNS запис и се използва за проверка на заявката, ако идва от авторитетен сървър на имена или фалшив.

Трябва да активирате DNSSEC с регистратора на домейна или услугата, която управлява DNS записите.

Ако използвате CloudFlare, тогава можете да активирате DNSSEC, като отидете в раздела „DNS“.

Като алтернатива можете да използвате премиум DNS от Namecheap който поддържа DNSSEC. След като защитите своите DNS данни с DNSSEC, можете да извършите онлайн тест за потвърждаване на вашия домейн е активиран с DNSSEC.

Отидете HTTPS (Активиране на SSL сертификат)

HTTPS е големият тласък от Google и много голяма организация, за да направи интернет по-безопасен и по-добър. Напоследък Google спомена HTTPS е един от сигналите за класиране при търсенето, така че продължете и внедрете SSL сертификат на вашия уебсайт.

Уверете се, че уебсайтът ви е достъпен чрез HTTPS, гарантира, че данните са криптирани от компютъра на потребителя до уеб сървъра или мрежата.

Ако сте блогър или нямате поверителна транзакция през уебсайта си, може да помислите да използвате БЕЗПЛАТЕН SSL сертификат от Let’s Encrypt или други.

Ако е възможно, опитайте да изключете SSL ръкостискане на ръба на мрежата чрез прилагане на CDN като MaxCDN, CloudFlare, AKAMAI и т.н..

CloudFlare ви предоставя и универсален SSL по БЕЗПЛАТЕН план. След като внедрите SSL, не забравяйте да тествате SSL / TLS сертификат за уязвимостите.

Ако сте сериозни (трябва да сте така или иначе), тогава можете да помислите да използвате WAF за защита от OWASP Топ 10 уязвимости и повече.

Активиране на HSTS

За да добавите допълнителен слой сигурност върху HTTPS, може да помислите да използвате HTSTS (Строга HTTP транспортна сигурност).

Декларацията на заглавката на HSTS позволява на браузъра да инструктира да осъществява цялата комуникация само по защитен канал (HTTPS) и да предотврати понижаването на протокола & атаки за отвличане на бисквитки.

Можете обаче да въведете HTTP заглавието в код за отговор на вашия уеб сървър, но ако използвате CDN, можете да активирате HSTS в края на мрежата.

Намалете размера на страницата чрез оптимизиране на изображения

Средният размер на страницата в света е 2.4 MB и 64% от тях са образи.

Изображенията са навсякъде и имат големи възможности за оптимизация, за да запазят общия размер на страницата.

По-малкият размер на страницата ви помага по много начини.

 • Бързо зареждане на уеб страница
 • По-малко разходи за честотна лента

Тук са изброени някои инструменти, които могат да ви помогнат да намалите размера, като оптимизирате файла с изображения в WordPress, Joomla & Автономният.

Ако сте потребител на Cloudflare Pro, може да искате да се възползвате от новообразувания формат на изображението, наречен „WebP“.

Чрез подаване на изображения в WebP формат, можете да намалите размера на файла с повече от 10% при оптимизирани PNG / JPEG.

Надявам се горната техника да ви помогне да оптимизирате вашия уебсайт за бързо зареждане и добавете допълнително защита на сигурността.

ЕТИКЕТИ:

 • Оптимизация

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map