Как да извършим тестване на натоварване с реални браузъри, използвайки Flood Element?

Така че мислите за тестване на товара.


Може би сте разочаровани от текущите решения, които използвате и установявате, че е твърде трудно да напишете и поддържате вашите тестове. Или може би мислите да направите тест за натоварване за първи път. Така или иначе, чудесна първа стъпка е изобщо да мислите за тестване на натоварването – много компании не търпят последствията.

Има установена връзка между ефективността на приложението и основните бизнес показатели, като например приходи, регистрации на клиенти или по-обща удовлетвореност на клиентите. Всички компании, които извършват бизнес в мрежата, трябва да искат да гарантират, че ефективността няма отрицателно въздействие върху тези ключови мерки. Дори когато тези мерки се подобряват, може да откриете, че приложението би могло да работи по-добре, за да консумира по-малко ресурси, спестявайки пари на вас и на вашия потребител по пътя..

Независимо дали сте чисто нов за зареждане на тестове или имате опит в тази област, вероятно сте запознати с главозамайващия набор от инструменти и подходи, с които можете да свършите работата. Днес бих искал да ви разкажа за новия ми любим инструмент за тестване на товар – Наводнение елемент.

Много популярни инструменти работят на ниво протокол – те се опитват да приближат поведението на потребителите във вашето приложение чрез издаване на мрежови заявки. Въпреки това, в днешната световна мрежа уеб приложенията стават все по-сложни, както и използват много повече от непрекъснато растящия списък от функции на браузърите от всякога.

Дори на пръв поглед прости приложения като онлайн магазин използват множество функции на браузъра, за да направят опита на избора на артикули, поръчките и плащането онлайн възможно най-лесен за потребителя.

И така, в тази модерна ера в мрежата, тестването на потребител на ниво протокол (PLU) може да ни даде толкова много от картината на представянето на нашето приложение. За разлика от това, нови инструменти като Flood Element тест чрез симулиране на поведението на потребителя с помощта на истински уеб браузъри. Наричаме този подход Потребители на ниво браузър (BLU).

В Flood Element симулираното поведение на потребителя се дефинира с помощта на прости, естествени действия, като например щракване върху връзки и бутони, попълване на уеб формуляри и т.н. След като сте дефинирали поведението, това е бързо да се изпълнява в огромни мащаби на popla.io – и с огромен мащаб, имам предвид хиляди потребители и от цял ​​свят!

Тестът за натоварване с Flood Element може да ви помогне да развиете цялостен, интуитивен поглед върху ефективността на приложението си, както е изпитан от потребител. Като се има предвид, че мисленето като потребители е това, което всички ние естествено правим, когато сами сме потребители, също е значително по-удобно да започнете с тест на Element BLU, отколкото с традиционните PLU инструменти.

BLU помагат да получите реалистичен поглед върху ефективността на цялото си приложение от горе до долу. PLU само тестват само това, което се намира под водната линия – вашата мрежова и сървърна инфраструктура.

Холистичният изглед

Използването на Flood Element за измерване на ефективността на цялото ви приложение от гледна точка на потребителите е чудесен начин да развиете цялостен изглед на ефективността на приложението си и по този начин да се защитите от необясними промени – били те временни аномалии или може би регресии в кода.

BLU тестовете Flood Element осигуряват изглед на производителността много по-близо до потребителското изживяване. Те вземат под внимание всяка част от производителност, която потребителят ще преживее: мрежова производителност, но също така и изпълнение на скриптове на страница, както и скриптове на трети страни, като аналитични или рекламни добавки (всъщност нашите тестове са толкова реалистични, че трябва да предприемете стъпки, за да не създавате неверни данни в Google Analytics.)

Ако провеждането на BLU тест за зареждане с Element ви дава холистичен преглед на ефективността на приложението ви в даден момент, провеждането на тестове редовно ви позволява да изградите интуиция дали приложението ви става по-бързо или бавно … може би изведнъж, както в сценария на джаджата за регистрация.

Писане на тест

Сега да видим колко лесно е да започнете с Flood Element.

Сценариите на елементите са написани на написан на пишеща машина или модерен JavaScript. За най-добро изживяване препоръчваме да използвате забележителната комбинация от TypeScript, редактиран с VS код, тъй като ви предоставя много полезна помощ при разработването на вашите тестове.

Можете да инсталирате Element с помощта на инструкциите за започване тук: https://element.flood.io/

След като инсталирате, редактирайте и тествайте скрипта си локално и когато сте готови да го качите в popla.io, за да извършите тест за пълно натоварване, като се регистрирате за пробна версия тук: https://flood.io/load-performance-testing-tool/free-load-testing-trial/

Основен тест на BLU Element за сценария за регистрация по-горе може да изглежда

Ако сте запознати с тестване на ниво протокол, знаете, че всички времена са подредени около транзакции с отговор на заявка. Когато се научите да тествате на ниво браузър, има няколко допълнителни тънкости, които трябва да вземете под внимание, когато отговаряте на вашите тестове. По-конкретно, няма реални вградени групировки за синхронизиране, така че трябва да въведем собствените си в структурата на нашия тест.

Най-простият подход за групиране на таймингите е да изчакате да се появят необходимите елементи на страницата – точно както би направил потребител.

От сценария по-горе ни интересува времето да се опитва потребителят да изпитва, но не толкова да зарежда страницата. И така, в първата стъпка посещаваме URL адреса и изчакваме страницата да достигне известно състояние – докато се покаже заглавието.

На следващо място, действаме, ние сме заинтересовани да следим, а именно да попълним и подадем регистрацията.

Сега е време да запазите скрипта локално, така че да можем да качим скрипта във Flood и да го стартираме със стотици или дори хиляди едновременни потребители.

 • Създайте проект

 • Кликнете върху опцията „създаване на наводнение“ във вашия нов проект

 • Създайте своя тест с помощта на опцията елемент на наводнението

 • Назовете своя тест

 • Качете .ts скрипта, който сте създали:

 • Задайте броя на браузърите (потребителите), както и # на регионите, за да получите общия брой потребители (# браузъри * # от регионите). Също така, не забравяйте да зададете продължителността на теста си:

 • Стартирайте своя тест и изчакайте да влязат резултати:

 • След като резултатите са, прегледайте графиката си и скочете във всички проблемни области, които могат да подчертаят:

заключение

Така че сега знаете защо (и как) как да тествате с потребители на ниво браузър, използвайки Flood Element. С този нов подход елиминирахме голяма част от болката от създаването на тестове за натоварване и също така направихме резултатите по-реалистични в същото време.

Може да изглежда обезсърчително да стигнете до тестване с хиляди потребители, но е лесно да направите всяко парче една стъпка в даден момент:

 1. Изтеглете елемента
 2. Напишете прост тест на местно ниво, обхващащ вашия ключов сценарий (т.е., плащане)
 3. Стартирайте теста локално с ‘елемент run’, за да се уверите, че тестът работи напълно
 4. Качете своя тест на Flood и стартирайте с 5-10% от максималния си товар (т.е., ако максималният ви товар е 5000 потребители, започнете с 250-500 потребители)
 5. Преценете резултатите и настройте вашия скрипт и приложение според нуждите
 6. Качете своя тест на Flood и стартирайте с 50-100% от максималното си натоварване (т.е. ако максималният ви товар е 5000 потребители, тогава стартирайте с 2 500-5 000 потребители)
 7. Увеличете тестовото покритие, за да покриете необходимите допълнителни сценарии, докато постигнете желаното от вас тестово покритие.

В зависимост от сложността на вашия тестов сценарий, може да успеете да станете и да работите с хиляди потребители за по-малко от ден. Така че не губете време – продължете напред към https://element.flood.io за да започнете да експериментирате с Flood Element днес!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map