Колко бързо зареждане на уебсайта ви от мобилни устройства?

Разберете колко време отнема да заредите уеб страницата от Мобилни устройства от множество места.


Мобилните са навсякъде и повече от това 50% от Google Търсене идва от мобилни устройства. Вижте по-долу статистическите данни за растежа на потребителите на смартфони.

Вие ли сте подготвен Вашият уебсайт да служи на мобилни устройства? Обслужването на мобилната версия на вашия сайт е от съществено значение и има причина за това.

Скоростта на мобилната мрежа (2G / 3G / 4G / 5G) не е толкова по-бърза, колкото широколентовия / фибритен интернет. Така уеб страницата може да се зареди по-бързо на десктоп, но по-бавно на мобилни устройства. Трябва да гарантирате, че уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства, е отзивчив и ще обслужвате мобилната версия на уеб страницата.

Както казва Google:

 • Хората са пет пъти по-склонни да напуснат мобилен сайт, ако е не е удобно за потребителя.
 • Около половината посетители ще напуснат, ако страницата не се зарежда в рамките на 3 секунди.

Можете да помислите за следното, за да оптимизирате вашата уеб страница за мобилни потребители.

Отидете отзивчиви – Вашата уеб страница да е отзивчива, за да гарантира, че елементи на страница като по-малко изображение се обслужват за намаляване на общия размер на страницата, а изходът на страницата е пригоден към размера / разделителната способност на устройството за по-добро потребителско изживяване.

Направете мобилни устройства – задължително е. Google взема предвид това в своята класация за търсене, така че се уверете, че уеб страницата е проектирана така, че да отговаря на мобилните устройства.

Сега е време за показване на инструменти.

Uptrends

Uptrends да ви позволи да тествате сайтовете си на множество мобилни устройства (Apple, Google, Samsung, LG, Nokia, Amazon Kindle) и да показвате резултатите незабавно.

Можете да изберете да тествате от Азия, Европа и Северна Америка. Също така, имам възможност да изберете скоростта между симулация на 2G / 3G / 4G.

Geekflare

Одит на уебсайтове от Geekflare ви позволява да тествате уебсайта на мобилни устройства. Инструментът се захранва от Google Lighthouse и тества повече от 50 основни показатели за ефективност, SEO и сигурност.

Някои от показателите са както по-долу.

 • Отзивчиви молби за водопад
 • Отнема се време за зареждане
 • Време е за първи байт
 • Размер на страницата
 • Първо съдържателна боя
 • Снимка на цялата страница

И много повече …

GTmetrix

GTmetrix е един от най-популярните инструменти за тестване на уеб страници за работен плот. Ако обаче направите безплатна регистрация, ще можете да тествате от Mobile чрез браузъра Chrome.

В момента тестването от мобилния браузър е достъпно само от Канада при безплатна регистрация.

Получавате всички показатели за ефективността, които получавате чрез браузър Desktop.

 • PageSpeed ​​/ YSlow тест за оценка
 • Отнема се време за зареждане
 • Размер на страницата
 • Брой HTTP заявки
 • Графика за водопад

Ако нямате нищо против да направите безплатна регистрация, GTmetrix ще ви бъде полезен, за да получите резултати за тестване.

Dotcom-монитор

Dotcom-монитор имам един от най-големите номера на местоположението, от който да избере тест. Можете да изберете да тествате от до 24 локации в световен мащаб.

Dotcom-Monitor поддържа множество клиенти:

 • iPhone
 • Ай Пад
 • андроид
 • Nokia Lumia
 • къпина

След като се направи тест, можете да видите средните резултати от теста или да видите водопад за всяко място.

Всеки отчет за ефективността съдържа обобщение, разбивка на ефективността, графики на заявките, подробности за хоста и грешка, ако има такава. Изглежда много обещаващо и просто го обичам.

Помислете с Google

Google е известен с богатите на функции продукти и услуги и един такъв пример е Тествайте моя сайт обслужване. Това е удобен инструмент за тестване на скоростта на уебсайта ви на мобилни устройства и бих казал, че върши добра работа, що се отнася до резултатите. Показва времето за зареждане заедно с рейтинг, в който се посочва дали времето, отнесено е бързо или бавно. Освен това по-долу можете да видите какво води до забавяне на уебсайта ви и стъпките, които трябва да предприемете, за да го коригирате.

И накрая, можете да сравните скоростта на уебсайта си с конкурентите си и да видите разликата. След като сте готови, можете да поискате да изпратите отчет на имейл адреса си.

MobiReady

Друг инструмент без разходи, MobiReady показва как уебсайтът ви се зарежда в различни мобилни устройства, както и на работния плот. След като превъртите надолу, ще видите малко описание и обща оценка на скоростта, която обобщава резултата.

Освен това можете да видите как се представя уебсайтът ви в сравнение с първите 1000 Alexa сайта, което със сигурност дава по-добра представа. Ако искате да знаете основните необходими подобрения, можете да знаете това и в самата дъна на страницата.

Тест за мобилни устройства

Отделна услуга от Google, Тест за мобилни устройства може да ви помогне да разберете колко лесно е мобилните потребители да виждат и използват вашия уебсайт. Като въведете URL адрес, можете бързо да проверите дали уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства или не.

Не само това, но ще ви бъде предоставен и доклад, в който са посочени проблемите с зареждането на вашата страница (ако има такива), както и JavaScript. Този инструмент, за разлика от другия в този списък, прави малко по-голям акцент върху проблемите с зареждането на страниците, а не просто върху скоростта, така че напълно си струва да използвате комбинация от двете.

DareBoost

DareBoost е чудесно, когато става въпрос за дребни детайли. Можете да видите куп различни показатели и резултати, като например:

 • Намерени проблеми
 • Необходими са подобрения
 • Тегло на страницата
 • Съвети за подобряване на скоростта на страницата
 • Факти за вашия уебсайт, като срок на валидност на SSL сертификата
 • Неща, които се справиха добре за вашия уебсайт

Как никога не съм открил този фантастичен инструмент за анализ и препоръки …‽ @Dareboost Тест за скорост на уебсайта & Анализ на уебсайтове #SEOhttps://t.co/Jfuu3I3aL4

– Rich Tatum »∵« (@RichTatum) 28 август 2019 г.

Всичко това безплатно и можете да заявите целия отчет, като въведете имейл адреса си.

WebPageTest

Можете да избирате от много различни конфигурации, когато използвате WebPageTest, например желания браузър и местоположение. Тъй като има безкрайни дебати за някои браузъри, които са по-бързи от други, това напълно решава проблема за вашето тестване. От падащото меню можете да изберете местоположение и устройството, от което искате да тествате уебсайта си.

В раздела „Разширени настройки“ можете също да зададете типа и скоростта на връзката и различни други предпочитания. След като всичко е избрано, след въвеждане на вашия URL адрес ще получите 3 тестови старта. Всеки тест разкрива набор от информация като време за зареждане, начало на изобразяване, брой заявки и куп други.

Този инструмент може да се окаже жизненоважен за определяне на времето за зареждане на страницата и недостатъците, ако има такива.

заключение

Светът си отиде Подвижен, и трябва да обмислите всичко необходимо за оптимизиране на по-доброто мобилно потребителско изживяване. Ако не вече, може да помислите да използвате CDN като MaxCDN, Cloudflare, SUCURI, които осигуряват много оптимизации на производителността от мрежата си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map