Компютърът толкова бавен? Тези премиум оптимизатори на Windows ще ви помогнат

Работата на бавен компютър е безсилна; вашите програми продължават да се сриват, екранът замръзва и какво ли още не. Безкрайно чакане курсорът да спре да се върти се превръща в постоянно дело.


Спомняте ли си скоростта на компютъра си, когато за първи път го купихте у дома?

Използваше се за да изпълнява всички задачи в светкавица, спестявайки време и ви позволява да харесате работата си. Но с времето неговата производителност и скорост започнаха да стават бавни като охлюв.

И така, каква е истинската причина Windows Desktop или лаптоп да стане бавен след известно време?

Е, множество причини са отговорни за влошаването на здравето на компютъра ви и влияят върху цялостната му работа. Най-големият от тях е прекомерната употреба. Много хора по целия свят използват компютрите си всеки ден, което прави системата претрупана с програми, файлове, ключове в системния регистър, музика, видеоклипове и много други.

Операционната ви система на компютъра управлява всички ресурси, включително памет, мощност на обработка и място на устройството. Така че няколко неща допринасят за забавяне на неговата производителност и скорост, като например:

 • Попълване на дисково пространство (SSD или HDD)
 • Изчерпване на паметта със случаен достъп (RAM)
 • Голям брой стартиращи и фонови програми
 • Фрагментиран или стар твърд диск
 • Липса на актуализации на драйвер или Windows
 • Вирус или зловреден софтуер
 • Използване на визуални функции и специални ефекти
 • Използване на толкова много добавки в браузъра
 • Възможност за криптовалута

Следователно компютърът ви се забавя достатъчно значително, за да ви подлуди. Сега може да сте принудени да мислите за закупуване на нов компютър.

Но чакайте, вземате ли решение толкова рано?

Помислете да използвате софтуер за оптимизатор, преди да третирате компютъра си като загубена причина.

Какво е PC оптимизатор?

Както подсказва името, оптимизаторът е приложение, което можете да използвате за подобряване на производителността на вашия компютър, като оптимизирате различните му аспекти. Софтуерът включва стандартни функции като почистващ диск, автоматичен оптимизатор, дефрагментатор на дискове, почистващ регистър и др., Които работят съвместно на вашия компютър, за да идентифицират ненужни неща и да ги елиминират..

Автоматичната функция на софтуера облекчава процеса и спестява време, като същевременно предотвратява фатални грешки, които могат да възникнат като син екран на смъртта, както в случай на ръчна оптимизация.

Как работи оптимизаторът на компютър?

Оптимизаторът на компютър повишава производителността на компютъра ви, без да го излага на риск. Той помага да поддържате компютъра си чист и защитен, като извършвате редица дейности:

 • Изтрива ненужни файлове и програми
 • Почиства системния регистър
 • Премахва зловреден софтуер, бъгове и вируси
 • Поправя системни грешки
 • Открива хардуерни части за подмяна
 • Контролира стартиращите програми

Нека проучим някои от важността на софтуера за оптимизиране.

достъпни

Инвестирането на огромни пари в нов компютър наистина е скъпоценна сделка. Дори и да мислите за надграждането на неговите части, това ще ви струва много, тъй като процесорите, твърдите дискове и графичните карти са скъпи.

PC оптимизаторите, от друга страна, са достъпни. Следователно е по-добре да се възползвате от софтуера на сравнително много по-ниска цена.

Лесна за настройка

За да настроите софтуер за оптимизация на компютър, просто трябва да го изтеглите, инсталирате и стартирате програмата. Всичко е възможно само за няколко минути.

По-бързо в решаването на проблеми

От откриването на проблеми в хардуера или софтуера на вашия компютър до решаването им, цялостният процес протича бързо. Продължава да работи за поддържане на производителността на системата на пиково ниво.

Вградена поддръжка

Много оптимизатори на компютър се предлагат с вградена поддръжка, за да ви помогнат, когато се сблъскате с проблеми, докато оптимизирате системата си. Можете също да вземете тяхната помощ, за да разберете точната причина, поради която скоростта е бавна. Просто им се обадете и задайте въпросите си, за да потърсите посветената им помощ.

Сега, нека да разгледаме някои от най-добрите оптимизатори на компютри, за да ви помогнем да получите това пламтящо бързо потребителско изживяване отново.

Avast Cleanup

Avast е известно име на системната арена за сигурност. Най- Avast Cleanup е още един впечатляващ продукт на тази марка за фина настройка, почистване и ускоряване на вашия компютър. Той също така актуализира вашите приложения, различни от коригиране на системни проблеми.

Патентованата технология на Avast Cleanup може да поправи всичко, което забавя вашата система, като премахва забравените програми и разширяващия софтуер и привежда приложенията ви в режим на заспиване. Той идентифицира канализацията на ефективността, за да ги спре, без да изисква да се намесвате в системата или да деинсталирате приложенията.

Системите за откриване на ненужни програми и репутация, базирани на облак, могат да разберат приложенията или програмите, които не използвате. Ако не искате да ги деинсталирате, инструментът може да постави тези програми в карантина, за да ви позволи да решите по-късно.

Чрез сканиране на компютъра си от върха до петите, Avast Cleanup може да премахне гигабайти от нежелани файлове, натрупани от Windows, 200+ приложения и 25+ браузъри, включително Chrome, Firefox, Internet Explorer и др. , инсталационни файлове, стари архиви и временни файлове.

Чрез автоматична поддръжка инструментът може редовно да премахва нежелани файлове, като същевременно елиминира счупени преки пътища и регистър. Използвайки Software Updater, той може редовно да актуализира вашите приложения и програми, за да ви спести от сривове, грешки и уязвимости в сигурността. Avast Cleanup също настройва центъра за действие и таблото за управление, за да осигури бърза производителност.

System Speedup Pro

С 40 премиум инструмента за оптимизация, System Speedup Pro от Avira почиства непрекъснато струпването и боклуците си от компютъра, за да увеличи максимално ефективността му. Той предлага доста лесно оформление и интерфейси, така че можете да го използвате лесно без объркване и показва резултатите ясно.

Софтуерът идентифицира проблеми и уязвимости, като кеш на системата, интернет боклуци, темп файлове, нежелани данни и т.н., които ви задържат. Можете да ги премахнете само с едно щракване. Също така ви позволява да задавате автоматично почистване всяка седмица.

Той дефрагментира и настройва вашия диск, за да повиши производителността му, докато неговият оптимизатор за стартиране значително скъсява времето за стартиране. Също така, неговият оптимизатор в реално време може да подобри и потребителското изживяване. Почистването на цифрови следи, за да се гарантира вашата поверителност, е възможно с този софтуер. Така че това води до по-бързо зареждане на страници, поточно видео и много повече, за да се подобри онлайн изживяването.

System Speedup Pro може да изчисти всички проблеми с системния регистър от вашия компютър, като ги анализира дълбоко. По този начин, той спестява вашия компютър от сривове, замразяване на екрана и много други подобни проблеми. Този инструмент предлага пълно автоматично почистване, където можете да зададете предпочитаната цел, например 5 GB нежелани файлове. Така че, когато се достигне този лимит, софтуерът го изчиства автоматично. Можете също да персонализирате сигнали за ваше удобство.

Спестете енергия чрез режимите на захранване, защитете личните данни с чистачка на диска, изтрийте трайно чувствителната информация и шифровайте данните с лекота, всичко това със System Speedup Pro. Ако сте любител на играта, софтуерът може да осигури гладко игрово изживяване, като освободи ресурси и деактивира излишните процеси.

Разширено SystemCare

Искате вашия компютър да изпълнява начина, по който е станал, когато е нов?

Advanced SystemCare Pro от IObit може да ви помогне да използвате истинския потенциал. Той поддържа Windows 10/8/7 / Vista / XP и е доста достъпен и лесен за използване.

Изпитайте 300% по-бърза скорост на сърфиране, като оптимизирате настройките на браузъра си. Инструментът предлага и по-дълбоко почистване на регистъра на компютъра ви и освобождава място. Имайки предвид нарастващия брой кибер престъпления в наши дни, софтуерът използва модерни технологии за сигурност и поверителност, за да защити вашите данни.

Софтуерът изчиства онлайн следи, скрива цифрови пръстови отпечатъци, блокира секретен достъп и други, за да защити вашата поверителност и репутация. Той също така предлага 200% по-бързо стартиране на компютър, блокира злонамерени дейности, открива и блокира потенциални дупки в сигурността.

Някои от функциите, които предлага са:

 • Дефрагментация на твърдия диск
 • Автоматично почистване на RAM паметта за прекратяване на неизползваните процеси и програми
 • Планирана автоматична грижа
 • Мониторинг на състоянието на системата в реално време
 • Актуализация на програмата с едно щракване
 • FaceID за автоматично улавяне на натрапници

Компютърно настройване

Диагностицирайте ефективността на вашия компютър, като използвате Компютърно настройване от Bitdefender, за да гарантира доброто си здраве. Той може старателно да сканира вашия компютър, за да провери областите, които изискват подобрения, за да премахнете нежеланите и остарели приложения, заедно с остатъци и временни файлове.

След оценка на проблемите, инструментът ги поправя интелигентно, за да запази своята производителност. Чрез прилагане на персонализирани ощипвания, той може да оптимизира вашия компютър. В допълнение към отстраняване на проблеми при стартиране на Windows и грешки в драйвера, той също може да ги актуализира. Той също така проверява целостта на Windows, за да предотврати неизправността му.

Можете да използвате Компютърно настройване на Windows 10 / 8.1 / 8/7, за да се насладите на непрекъснатата функционалност на вашия компютър. Ако изпитвате някакви затруднения при използването на софтуера, можете да се обадите на техните специалисти по поддръжка, които да ви помогнат 24 часа в денонощието.

Системен механик

Използвайте професионалната помощ на System Mechanic Pro от Iolo с патентована технология, пригодена за постигане на максимална производителност, скорост, стабилност и мощност.

Инструментът предлага два вида режими на сканиране – дълбоко сканиране и бързо сканиране. Извършете дълбоко сканиране, за да анализирате критични проблеми във вашата система и да ги коригирате, докато проблеми с регистъра за бързо сканиране, нежелани файлове, уязвимости в сигурността, закъснения при стартиране и т.н..

Подобреният защитен щит е сертифициран VB100 антивирус за елиминиране на потенциални заплахи чрез откриване на подпис на зловреден софтуер и наблюдение на поведението. По подобен начин, Enhanced DriveScrubber защитава поверителността на вашите чувствителни данни, като ги изтрива за постоянно, и подобрено търсене & Възстановяването се използва за извличане на загубени данни, които може би сте изтрили случайно от вашия компютър.

System Mechanic Pro може да идентифицира 30 000+ различни проблема и да ги поправи, използвайки интелигентните актуализации на Iolo Labs, за да поддържа системата ви без грешки и стабилна. В допълнение, той автоматично увеличава скоростта на RAM, твърдия диск, интернет и процесора при стартиране на приложения. В резултат на това можете да се насладите на по-бързо изтегляне, по-малко буфериране, по-бързо зареждане на страници, по-гладка игра и висококачествено поточно видео.

CleanMyPC

Омръзна ли ви да чакате безкрайно, докато стриймвате видеоклипове или зареждате компютъра си?

Облекчете натоварването на вашия компютър, като използвате CleanMyPC от MacPaw. Този персонален компютър работи ефективно, като го сканира за нежелани файлове и други проблеми, за да подобри неговата производителност и да запази вашите данни. За да оптимизира скоростта, този инструмент почиства регистрационните файлове на вашия компютър.

Мулти деинсталаторът на CleanMyPC ви позволява да премахвате нежелани приложения наведнъж и дори елиминира остатъците им, което много софтуер пренебрегва. Той също така показва всички елементи на автоматично стартиране заедно в един списък; така че всичко, което е необходимо, е само едно щракване, за да ги деактивирате. По този начин вашето стартиране на Windows няма да се забави.

Той ясно показва добавки и разширения, използвани във вашия компютър, за да ви помогне да намерите тези, които вече не се нуждаете. Следователно, можете да намалите ненужния товар от системата си, като ги изтриете, за да спестите вашето време. Благодарение на функцията за хибернация, гигабайтите се натрупват на диска и този софтуер може да ги почисти като професионалист!

За да се погрижи за вашата поверителност, този софтуер сканира вашия браузър за събиране на цялата онлайн активност на едно място. Следователно, не е необходимо да преминавате ръчно към настройките и да продължите да изтривате бисквитки и други данни; само едно щракване би било достатъчно. По същия начин, за сигурност CleanMyPC изтрива вашите файлове и други данни за постоянно, което става невъзможно за всеки да ги възстанови.

CCleaner

Сега идва известният, за който може би сте чували!

Подобрете и поддържайте здравето на вашия компютър, като го оптимизирате CCleaner. Той предлага нова функция – PC Health Check, която анализира компютъра ви и след това препоръчва бързи решения. Освен това той актуализира и настройва вашия компютър автоматично за по-бърза производителност и допълнителна сигурност.

Не позволявайте на старите ви и остарели приложения да станат риск за сигурността, тъй като киберпрестъпниците гледат като ястреб за възможности. Използвайте CCleaner, за да актуализирате автоматично вашите приложения и да затворите всички възможни вратички за сигурност. Инструментът е супер лесен за използване и улеснява почистването с едно щракване, за да оптимизирате компютъра си за части от секунди.

За да проследят вашето поведение, уебсайтовете и рекламодателите оставят на вашия компютър бисквитки, които допринасят за забавяне на вашата система. С CCleaner можете да премахнете всички тези бисквитки заедно с историята на търсенията, за да освободите място и да защитите поверителността си. Той също така предотвратява сривовете, като почиства регистъра и струпва грешки. Можете бързо да деактивирате допълнителни програми и да се насладите на бързо стартиране.

Glary Utilities Pro

Leverage Glary Utilities Pro за да получите пълния пакет от автоматизирани грижи за системата, защита на поверителността и решение за почистване на системния регистър. Той предлага повече от 20 системни програми, които могат да подобрят работата на вашия компютър. За откриване на системни проблеми той сканира внимателно компютъра ви и коригира проблемите с 800% по-бързо.

Независимо дали използвате нова система или стара, Glary Utilities Pro може да я почисти и оптимизира, тъй като е съвместима с различни версии на Windows. Това спестява вашия компютър от замръзване, сривове и грешки и повишава производителността чрез използване на модерни технологии. Той разполага с функционалност с едно кликване заедно с опростен и автоматизиран потребителски интерфейс за удобство.

Спрете да се притеснявате за безопасността и поверителността на вашите данни, тъй като този инструмент е обхванал тези чувствителни аспекти чрез използване на стандартни мерки за сигурност, за да поддържате злонамерените дейности. Той предлага шпионски монитор, за да запази неприкосновеността на личните ви данни.

Clean Master за компютър

Потърсете професионална помощ от Clean Master за компютър да използвате мощно почистване на вашата система, докато получавате превъзходна защита на поверителността. Съвместим с Windows 10/9/7 / XP, този инструмент използва сложни технологии за сканиране на над 1000 програми. Почистете остатъчните файлове и освободете място с едно щракване.

Неговите стабилни мерки за поверителност могат да премахнат шест различни типа рискове за поверителност на системата. Той може също да блокира натрапниците да се промъкнат във вашите чувствителни данни или да внедрят злонамерен софтуер. Инструментът може интелигентно да изтрие опасни записи за сърфиране с атрибута си за атака.

Сбогувайте се с честото завъртане на курсора и изоставането на системата и опитайте оптимизирана система. Софтуерът спира нежеланите програми и ускорява времето за стартиране, за да осигури непрекъснато преживяване. Роден за разрешаване на проблеми с драйверите за компютър, Driver Booster може да сканира и коригира повече от 5 милиона драйвери и устройства.

Автоматичното почистване на браузъра заличава следите от поверителността ви, след като затворите браузъра, за да ви смекчи от проследяване.

Systweak

Подобрете работата на вашия Windows и почистете твърдия диск, като използвате Усъвършенстван системен оптимизатор от Systweak. Този мощен софтуер премахва остарелите файлове и боклуци от вашия компютър, за да повиши скоростта му за по-бързо време за зареждане и реакция. Той е съвместим с Windows 10 / 8.1 / 8/7 / XP / Vista както за 64, така и за 32 бита.

За по-добра скорост на четене и разпределение на данни, той дефрагментира твърди дискове и оптимизира диска. Той редовно проверява вашия диск за съхранение, докато стартирате, за да предотврати неочаквани забавяния и сривове. Софтуерът също така показва всички съхранени данни, заемащи дисковото пространство.

Advanced System Optimizer открива злонамерени файлове като шпионски софтуер, зловреден софтуер, троянски програми и т.н. и ги премахва, преди системата ви да бъде засегната. Той също така защитава вашата поверителност чрез изтриване на бисквитки и история на браузъра. Предлага модерна технология за сигурно изтриване на вашите файлове за постоянно. Можете също да шифровате важните си файлове с помощта на парола за контрол на достъпа.

Насладете се на непрекъснато игра с оптимизатора си на игри, безплатна RAM памет, за да повишите производителността, изтеглете и инсталирайте актуализации на драйвери, и още. Архивирайте важни данни, включително аудио и видео файлове, документи, снимки и т.н., и възстановете загубените данни, дори ако са били форматирани или изтрити.

заключение

Подобно на други машини, вашият компютър е предназначен да улесни живота ви. Ако искате да получите прилично представяне от него, инвестирайте в редовната му поддръжка. Изтрийте всички тези грешки, грешки и нежелани програми, претрупващи паметта на компютъра с гореспоменатите инструменти за оптимизатор на Windows, за да продължите отново да изпитвате по-бърза и превъзходна производителност!

ЕТИКЕТИ:

 • Windows

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map