Високопроизводителни PHP хостинг платформи за малки и големи приложения

PHP е супер лесен за внедряване. Но това не означава, че някоя хостинг платформа ще се справи – особено когато се занимавате сериозно с бизнеса.


В много отношения PHP превзе мантията от Perl – това беше лесен скриптов език, който може да вгради право в HTML (или да вгради HTML в себе си, в зависимост от това как искате да го разгледате), беше поддържан от популярни уеб сървъри с отворен код ( * кашлица * Apache) и имаше обвързване към популярни релационни бази данни (yup, MySQL).

Но за разлика от Perl, PHP беше достатъчно умен, за да внедрява иновации по-бързо, когато стана въпрос да остане актуален – HHVM беше достатъчно голяма заплаха, за да накара Zend да изпусне всички планове за PHP 6 и да скочи до PHP 7 (което доведе до 200% увеличение на производителността), и точно когато изглеждаше, че сцената на развитие в PHP беше свързана с кодиране на маймуна или създаване на собствена рамка, Laravel пусна бомба.

От значение е, че днес PHP не е близо до този на миналите години – той има рога, крила, снима лазери с очи и може да изкорени дърво или две без проблем. Тези, които се задържаха с него (включително и аз, основната причина е мързелът :-P) сега имат модерен, отличен набор от инструменти за изграждане на уеб приложения.

Което ни пренася в друга неудобна минала зона – хостинг. Да, доставчиците на хостинг услуги на PHP все още са десетина десетки и много от тях са създадени, за да нанесат страдание на нищо неподозиращата публика, но също толкова вярно, сега са налични всевъзможни и отлични опции.

Тази публикация е за разработчика или всеки, който се интересува от качество, свобода и производителност; този, който трепери при мисълта за качване на FTP и CPanel (въпреки че знае как да работи с тях!).

DigitalOcean

Вероятно сте чували за DigitalOcean вече, но ако не, това е невероятно ефективна и мощна платформа за хостинг на вашите приложения.

По същество DigitalOcean е известен с виртуални частни сървъри (VPS), които предлагат много добра производителност и контрол за екипа на DevOps. С тази свобода идва и отговорността, разбира се – вие сте отговорни за оптимизирането, управлението и осигуряването на вашата инфраструктура. Ако имате модерно PHP приложение, това е най-вероятно това, което търсите.

DigitalOcean има няколко невероятни функции, почти превръщайки ги в мини-AWS за разработчици:

 • Инсталиране с едно щракване за популярни PHP приложения
 • Инструменти като зареждане на балансиращи устройства, частни мрежи и т.н..
 • Обект съхранение, блокчейн, SSD съхранение и т.н..
 • Няколко типа сървъри в зависимост от нуждите – общо предназначение, висок процесор или висока RAM памет
 • Базирано на API управление на инфраструктурата за лесно мащабиране нагоре или надолу
 • Богат мониторинг и използване и статистика
 • Пазар, персонализирани изображения на ОС, архивиране и т.н..
 • Хоствани бази данни (PostgreSQL за писане, но скоро идва MySQL и други)

DigitalOcean е това, което използвам за хостинг на клиентски проекти, уебсайтове на WordPress, PHP скриптове в командния ред и какво ли още не, и никога не съм имал нито един проблем с производителността или сигурността. Силно препоръчително за тези за надеждност и гъвкавост.

A2 хостинг

A2 хостинг е голяма и надеждна хостинг услуга, която е специализирана в PHP. Ако сте се уморили от проблемите с производителността на текущите си хостинг платформи и все още искате да държите стриктно разходите, A2 хостинг си струва да проверите.

Както можете да видите, плановете са прекрасни, но това не е маркетинг – A2 хостинг доставя. Бързо сравнение на планове разкрива, че за под 10 долара на месец получавате сървър с 2 GB RAM, две ядра и оптимизиран хардуер.

A2 хостингът се отличава с прост, традиционен PHP хостинг – WordPress, Magento, прости рамки, скриптове на една страница и т.н., но има много смисъл, когато работата на диска е проблем.

Forge

Laravel е най-горещата и най-популярната рамка на PHP и вероятно ще остане „тази“ дълго и дълго време. Което означава, че ако сте PHP разработчик, има вероятност да кодирате в Laravel.

Сега Laravel е взискателна рамка и въпросът с внедряването се усложнява; толкова по-богата на функции става вашето приложение. Ако сте в тази лодка и искате да се отървете от всички проблеми, свързани с разполагането (да, искам да кажа всички), Forge е това, което ти липсва.

Първо, първо – Forge няма сървъри или хостинг. По-скоро това е уеб-базиран интерфейс за разгръщане и наблюдение на вашите PHP приложения в популярни хостинг услуги като DigitalOcean (обхванати по-горе), Linode, AWS и т.н. Ето какво Forge може да предложи на екипите на Laravel:

 • Хоризонтално мащабиране
 • Балансиране на натоварването
 • SSL управление
 • Прости опашки и управление на Cron
 • Управление на сайта и автоматични актуализации
 • Персонализирани скриптове за внедряване

Само за 20 долара на месец можете да управлявате неограничени сървъри през Forge и има годишни отстъпки. Честно казано, няма по-добро от това!

Heroku

Heroku традиционно се свързва с екосистемите Ruby on Rails и Python (заради любовта си към PostgreSQL и прости, почти артистични внедрения). Но сега PHP разработчиците също могат да се зарадват!

Независимо дали става въпрос за обикновен PHP, Laravel, Symfony, HHVM или друг вариант / пакет, Heroku прави всичко с обикновен git push, който изглежда твърде добър, за да е истина, но всъщност е така. Мащабирането се грижи автоматично и има няколко услуги Heroku (добавки), които улесняват живота на внедряването ви.

Heroku е сред по-скъпите хостинг платформи за PHP там, но е солиден и има голяма репутация за качество и стабилност.

Cloudways

Възможно е да видите достойнствата на хостинг платформи като DigitalOcean, Linode и т.н., но ви липсва надежден екип, който да работи с DevOps. Ако е така, Cloudways е чудесна алтернатива, която ще управлява вашето PHP приложение на избрана от вас платформа.

Разбира се, това означава, че цените се покачват. Направих бърза и мръсна проверка на ценовите планове и като общо правило вие плащате двойно повече от това, което обикновено плащате на тези хостинг платформи. Което, честно казано, е доста сладка сделка, ако питате мен, особено като се има предвид, че Cloudways предлага безплатна помощ за миграция за вашия уебсайт.

Искам да кажа, че за по-малко от 50 долара на месец можете да стартирате магазин за електронна търговия, който генерира хиляди долари продажби на месец и се справя с шиповете много добре.

Вие получавате всички приятни функции, които вашата платформа за мечти предлага, и вие печелите спокойствие. Какво повече може да поиска човек? ��

Nodechef

Nodechef? Да, точно това си мислех.

Докато Nodechef е известен с родните хостинг решения за Node, изглежда, че са приели PHP и предлагат доста сладка платформа.

Ти ще бъдеш изплащане от $ 100 до $ 200 на месец за приличен сървър, но въпросът е, че основни услуги като MongoDB, MySQL, Redis и т.н., вече са изпечени и ще се мащабират без усилия. Платена поддръжка също е налична и започва от $ 300 на месец.

Струва си? Да, ако имате конкретни нужди и искате надеждност и бързо разрешаване на проблеми.

Runcloud

Понякога се нуждаете както от управлявано хостинг решение за PHP (за вашите дизайнерски екипи, които изпълняват основни маркировки и PHP функции в прости скриптове), така и гъвкава среда (може би?.

В тези случаи, Runcloud е сладка сделка.

Runcloud заменя cPanel, WHM и други подобни комунални услуги със собствено персонализирано табло, което, честно казано, е извън света:

Вие управлявате всичко чрез този красив интерфейс, който включва всичко, за което се сетите – PHP версия, конфигурация Supervisor (между другото, това изглежда е първият хост на PHP, който свързва Supervisor), дневници, база данни и всичко.

Отново Runcloud не предлага собствени сървъри, но само за $ 15 на месец ще ви позволи да свързвате и управлявате неограничени сървъри. Има дори безплатен план, ако трябва да управлявате и един сървър и не искате камбани и свирки!

Platform.sh

Как дори започвам да описвам Platform.sh? �� Добре, нека опитаме това – вероятно сте чували за Symfony (най-здравата уеб рамка на PHP там), Magento (платформата за електронна търговия, когато става въпрос за тежко повдигане) и TYPO3 (сложен, силно модулен CMS) , нали?

Е, всички те имат Platform.sh като свой PHP хостинг по избор.

Причината е, че Platform.sh надхвърля задължението, осигурявайки всичко необходимо в модерно PHP приложение – от поддръжка за най-новите версии на PHP до просто внедряване с едно щракване за микросервизи.

Ако имате голям, сериозен бизнес, който работи на PHP, Platform.sh трябва да бъде №1 на вашия радар.

И не е така, сякаш струва цяло състояние. За $ 270 на месец (сравнете плановете тук), можете да създадете уебсайт, който лесно обработва няколко милиона гледания на страница месечно. Сега съм съгласен, че $ 270 звучи много, особено когато PHP хостингът е на разположение за, например, $ 5 на месец. въпреки това, Platform.sh е играч за смяна на играта и не трябва да се приема леко. ��

Google App Engine

Възползвайте се от мрежовата инфраструктура на Google с ниска латентност.

Google App Engine се управлява без сървър платформа, която ви позволява да стартирате PHP, Nodejs, Python, C # приложения. Най-хубавото е, че не е нужно да се притеснявате за управлението на инфраструктурата – Google го прави вместо вас.

Вие плащате за това, което използвате и мащабите автоматично, за да се настанят скокове на трафика.

заключение

Няма недостиг на доставчици на PHP хостинг на пазара. Само едно търсене в Google и ще се удавите в избор. Въпреки това, не всички доставчици на хостинг услуги си струва да изберете, без значение колко добро копиране на уебсайта им или колко невероятни са техните планове.

Ужасяващи истории за повтарящи се грешки, хакове и нерешени проблеми с производителността са твърде често срещани сред „популярните“ доставчици на хостинг на PHP, поради което тази статия се фокусира върху по-малко известните, но убийствени опции.

Дано помогне! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map