8 съвета за по-добра сигурност на мобилните приложения

С течение на времето настъпва експоненциален прираст в използването на мобилни приложения. Сега има повече свързани с интернет мобилни устройства, отколкото има хора на земята.


Мобилните приложения обикновено са достъпни чрез онлайн дистрибутори на приложения като Google Play Store, Apple App Store, Windows Store и др. И са основната форма за предоставяне на съдържание и разходи на потребителите на мобилни телефони от провинцията. Организациите и световните компании също използваха мобилни приложения, за да увеличат производителността на служителите, като се асоциират с по-млада, по-свързана работна сила.

Сигурност на мобилните приложения & Нуждата му

Повечето хора всъщност не мислят за сигурността на мобилните приложения, когато практикуват телефона си да плащат за капучино в Starbucks или спортуват най-новата игра при съкращаване или също така, докато извършват онлайн дейности в приложението си за мобилно банкиране. Ето защо, като създател на приложения, най-големият въпрос, който трябва да разрешите, преди да решите да публикувате приложението, трябва да бъде – Как да защитя приложението си срещу всяко злонамерено намерение?

Мобилно приложение става добър момент за проучване, за да го разгърнете: там е самият програмен код, логиката на проблема в системата на задния край и от страна на клиента, бази данни, API, предаващи данни между двете, устройството и неговата операционна система, и потребителя. Всеки играе жизненоважна роля в сигурността на приложението. За компании с мобилни приложения в блато, конкурентен пазар, избирането на здрава сигурност може да бъде ценен диференциал.

Е, създателите на приложения могат да предприемат няколко стъпки, за да разрешат правилно проблемите със сигурността на приложението. Вижте ги по-долу:

Отивам за екип по сигурността

8 стъпки за по-добра сигурност на мобилните приложения

Ако обичате сигурността на приложението си, е чудесно решение да интегрирате екипа за сигурност от първи период. Пояснете ясно, за да отделите адекватни ресурси за сигурност. Започнете да планирате методите за защита, които ще имате с определен екип. Освен това всеки ден има промяна в приложението или съществена ревизия, която да планирате, ясно да разгледа екипа за сигурност, така че те да определят какво да правят, ако се случи нещо непредвидено.

Загрижете се за API

Интерфейсът за програмиране на приложения, или можете да кажете API, е съществена част от развитието на задния ред, като поддържа приложения за комуникация помежду си. Но тъй като са видими-трайни, те могат да създадат проблеми със сигурността. Тук е подробна информация защо и как да защитите API.

Бъдете сигурни с Back-end

Значителна част от API на бек-енд предполага, че едва ли едно приложение, за което е съобщено, че има достъп до него, може да достигне до него. Фактът, въпреки че е много далеч от това. Задните сървъри трябва да имат системи за защита, за да се предпазят от злонамерени атаки. Следователно, трябва да защитите, че всички API-та се удостоверяват въз основа на мобилната платформа, за която очаквате да кодирате, тъй като транспортните процеси и удостоверяването на API могат да варират от платформа до платформа.

Отидете за обработка на токени на сесии

Маркерът е „малко хардуерно устройство, задвижвано от персонализиран да разрешава влизане в системния акаунт.“ В настоящия свят на приложения, разработчиците използват маркери, за да обработват по-ефективно сесиите на потребителите. Можете просто да обърнете знак.

Автентификацията на високо ниво трябва да бъде задължителна

Както беше обсъдено по-горе, много нарушения на сигурността се дължат на слабо удостоверяване. Следователно се превръща в по-решаващо да се използва по-силна автентификация. Удостоверяването често се отнася до паролите. Ваше задължение е като производител на приложения да поддържате потребителите си да се занимават с пароли. За илюстрация можете да създадете приложението си така, че да приема само силни буквено-цифрови пароли, които могат да бъдат възстановени на всеки три месеца.

8 стъпки за по-добра сигурност на мобилните приложения

Двуфакторното удостоверяване също е чудесна идея за осигуряване на мобилно приложение. Ако приложението ви позволява двуфакторна автентификация, преди това потребителят ще бъде призован да въведе код, доставен към неговите или нейните текстове или имейл при влизане. Ако говорим повече за съвременните методи за удостоверяване, то включва биометрични данни като сканиране на ретината и пръстови отпечатъци.

Изпълнете най-добрите инструменти и техники за шифроване

Работата номер едно, която трябва да свършите за по-силно криптиране, е да изберете управление на ключовете. Съхранявайте ключовете в сигурни контейнери. Никога не ги поставяйте локално на сървъра.

Налагане на правила за достъп

За да намалите атакуваната повърхност на приложението си, направете силна да използвате само защитени библиотеки и рамки. Приложението, което правите, трябва да се приведе в съответствие със съвместните правила, прилагани от ИТ мениджърите на организацията или от Google Play и Apple Store на Apple.

Тестване на програмата

Шокиращо е, че много програмисти не проверяват кода си. Тя е необходима част от разработването на код за качество. Ето защо само частта от защитата на приложенията в процеса се ръководи да създаде страхотно мобилно приложение.

За да има защитено приложение, екипът трябва редовно да оценява кода и да анализира пропуски в сигурността, които могат да възникнат при нарушаване на данните.

заключение

Мобилната употреба често се увеличава там, където хакерите дебнат да опитат да откраднат чувствителна информация и да компрометират сигурността на приложенията. Със здрава стратегия за мобилна сигурност и най-добрите разработчици на мобилни устройства с възможност да ви подкрепят бързо да реагирате на заплахи и грешки, приложението ви ще бъде по-сигурно и по-надеждно място за потребителите – и ще защити тяхната лоялност (и вашите помощни средства) за бъдеще.

Производителите на приложения трябва да поемат рисковете, породени от заплахите за киберсигурност и нарушения на данните, докато правят мобилните си приложения. Извършвайки гореспоменатите методи за защита на мобилни приложения, те ще могат да осигурят както приложенията, така и данните в тях. Тези методи не са трудни за изпълнение. Производители на приложения и разработчиците изискват да възприемат глобален подход към разработването на приложения и трябва да се справят с всички обстоятелства, които засягат сигурността на приложението.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map