7 Надеждно решение за API на времето за вашите интелигентни продукти

Планирате ли да изградите приложение, свързано с времето? Тези API могат да свършат работа вместо вас.


Информацията за времето винаги е била важна част от нашия живот и не можем да спрем да я проверяваме, особено по време на пътуване. От дъжд, мъгла и сняг до ураган, торнадо и циклон, времето може да бъде непредсказуемо.

Ето защо хората като вас и мен се обръщат към приложения за информация за времето, които предварително ни информират за прогнозата за деня. Компании като Google и Yahoo са чудесни в предоставянето на този вид информация, което е просто още една причина, поради която са толкова успешни.

Ако нямате приложение или информация за времето за вашия бизнес, вие пропускате невероятен елемент. И сега е чудесно време да имате такъв, използвайки решенията, споменати в тази статия.

Нека първо да научим как метеорологичният API може да ви помогне да създадете продукти, свързани с времето и мобилни приложения.

Предимства от използването на API на времето за изграждане на продукти

Използването на API API за времето има много предимства и предимства пред изграждането на приложението за времето. Някои от тях са подчертани по-долу:

Намалява усилията си наполовина

Вместо да харчите часове за изграждане на приложение от нулата, използването на API API за времето може значително да намали това количество усилия. С решенията, споменати в тази статия, получавате достъп до големи бази данни за времето и историческа информация, които могат лесно да бъдат включени във вашето приложение.

Рентабилен

Всички знаем вида на инвестицията, която отива в изграждането на нещо от нулата. Тя може да бъде огромна и вдлъбнатина за всеки бизнес. От друга страна, използването на API API за времето може да бъде изключително благоприятно за бюджета.

Автоматични актуализации

Когато използвате метеорологични API, приложението ви автоматично получава актуализации относно най-новата прогноза за времето и друга информация, без да се налага да я проектирате.

Weatherstack

Със статистически данни за времето в реално време и исторически данни, Weatherstack е фантастичен API за времето, на който се доверяват повече от 75 000 марки по целия свят, включително Microsoft, Schneider Electric и Warner Bros. Техният API е изпълнен с информация за времето от многогодишната история до най-актуалната прогноза за времето.

Някои от забележителните функции на този API включват:

 • Лесна проверка на милиони данни за местоположение
 • Супер-бърза скорост на ъптайм почти почти 100 процента
 • Точна и надеждна информация
 • Възможност за обработка на повече от милиард заявки на ден
 • И много повече!

Този API има 100% безплатен план за начало, но винаги можете да изберете един от техните платени планове, като започнете от едва $ 9,99 на месец. Наистина е просто да интегрирате това във вашето приложение. Това, което трябва да направите, е да получите достъп до крайната точка на API и да конфигурирате данните, за да показва информация за времето на света.

И поддържа всички основни езици за програмиране, включително PHP, Python, JQuery и т.н..

Мрачно небе

Мрачно небе е супер приятелски API за времето за разработчици, създаден за информация като:

 • Текуща прогноза и условия
 • Исторически данни
 • Сериозни предупреждения за времето

Той поддържа покритие на данни на целия свят и получавате информация минута за минута, като елиминирате ненужното време за изчакване. Този API има директна документация, която може да бъде последвана кратко за безпроблемна интеграция. Той поддържа всички основни езици за програмиране + различни говорими езици като английски, арабски, френски и т.н..

Dark Sky е безплатен до 1000 обаждания на ден. След това струва само $ 0,0001 / разговор и можете да изберете да платите, докато отидете. Има и Enterprise план с по-големи функции, за които можете да се свържете с тях и да се запитате за него.

OpenWeather

Вероятно един от най-популярните там, OpenWeather API е чудесен за метеорологични данни като прогнози, текущи условия, исторически, метеорологични предупреждения и много други. Те също имат минали и настоящи данни за замърсяване на въздуха като въглероден оксид, серен диоксид, азотен диоксид и озон.

За да интегрирате този метеорологичен API, всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате на уебсайта им и да получите вашия API ключ чрез имейл. След няколко часа ключът ще се активира и готов да се използва във вашите приложения. Трябва обаче да имате предвид, че не обработвате заявки без ключа на API. Не забравяйте да използвате вашия API ключ при всяко повикване в API.

Те имат напълно безплатен план за начало, но можете да надстроите по всяко време, като започнете от $ 40 на месец, ако искате да получите достъп до повече функции.

AccuWeather

AccuWeather е друга чудесна опция за API на времето, които имат точни прогнози минута и минута за всяко място на Земята. Те имат набор от 9 API, които можете да използвате, като например:

 • Актуални актуализации за времето
 • прогноза
 • Сигнали

Данните на AccuWeather могат да бъдат представени на повече от 40 езика и диалекти. Той се предлага с безплатна пробна версия от 50 обаждания на ден и надбавка само на един ключ / програмист. След това можете да изберете всеки от техните платени планове, започвайки от $ 25 / месец. Безплатната пробна версия е достатъчна за проверка на интеграцията и ефективността като пример.

Weatherbit

С Weatherbit API, вие получавате достъп до много вълнуващи функции като:

 • Текущи и исторически данни за времето
 • Време за реакция на супер скорост
 • Точност на прогнозата за машинно обучение
 • До 99,9% време за продължаване
 • Събиране на данни от различни източници, включително станции

Той поддържа над 30 езика и се предлага с безплатен план, както и платени, които започват от $ 35 / месец. Безплатният обаче не може да се използва за търговски цели.

Можете да получите незабавен достъп до вашия API ключ на таблото за управление, когато се регистрирате за акаунт. В зависимост от избрания от вас план, функциите ще действат върху това, но можете да го надстроите по всяко време.

Meteomatics

Meteomatics предоставя глобални данни за времето от историята на 1979 г. до най-актуалните заедно с прогнозата. Всичко това с точност!

Това е „платформа като услуга“ за бизнеса бързо да внедрят API в своите приложения без никакви излишни, всички кредити към своите конектори и 100 процента време за работа. Можете да получите незабавен достъп до техния API, като използвате безплатната пробна версия, която позволява до 500 заявки на ден. Те също имат Enterprise план с много повече функции и си струва да проверите.

ТУК

Съгласно Доклад Ovum, ТУК се класира най-високо, когато става дума за платформи за местоположение. Kudos към техните страхотни общи функции, които включват техния API за времето, който ви позволява да имате достъп:

 • Прогнозни отчети
 • Текущи метеорологични условия
 • Тежки сигнали за времето
 • Важна информация за въртенето на слънцето и луната
 • 90+ езика, включително тайландски, арабски и руски

Можете да получите достъп до API, като се абонирате за техния Freemium план или някой от платените им, като започнете от $ 449 / месец. Той е малко по-скъпата страна, но след това включва набор от API за местоположение, което го оправдава. Като странична бележка, тя се доверява на марки като Samsung, Intel, Bing Maps, AWS и много други.

заключение

Имаше много други метеорологични API, които бих могъл да включа в този списък. Обаче се опитах да се съсредоточа само върху най-добрите. Горният списък на метеорологичните API е всичко, което трябва да изберете.

ЕТИКЕТИ:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map