17 Кодиране на предизвикателства за изостряне на критичното ви мислене

Ако искате да подобрите уменията си в съществуващ или нов език за програмиране, един от най-добрите начини да го направите е чрез кодиране на предизвикателства.


През годините станаха достъпни много платформи и уебсайтове, предоставящи вълнуващи предизвикателства за кодери от всички нива. Независимо дали е нов език, който се опитвате да научите, или искате да изпробвате акъла си в стресови ситуации – предизвикателствата с кодирането могат да бъдат едновременно забавно и тест..

Ползите, освен очевидните, с работата върху тези предизвикателства включват по-добри умения за решаване на проблеми, задълбочено разбиране на езика и радост от изучаването на нови алгоритми. Както знаеш, алгоритмите не са рядкост по време на процеса на наемане – така че наличието на някои зъби в играта може да ви даде предимство.

Тази публикация обхваща някои от най-добрите уебсайтове и платформи за кодиране, които съществуват. Някои от тях са удобни за начинаещи, докато други се грижат за по-опитна аудитория. Добавяме и някои неща, които оттогава можете да покажете на децата си кодиране за деца също стана доста популярна.

Coderbyte

Coderbyte е уникално приложение, базирано на съвременни практики в програмирането. Основната му характеристика е кодирането на предизвикателства, които помогнаха на милиони хора по целия свят да станат по-добри разработчици. За разлика от подобни приложения на пазара, Coderbyte е посветена на подпомагане на хората да се справят с проблемите на ниво индустрия.

Coderbyte

Едно от предимствата на използването на тази платформа е, че тя работи съвместно с някои от водещите софтуерни марки. Например Google, LogMeIn, HBO, PWC и много други. Ако някога искате да наемете работа в такива компании, бъдете сигурни, че Coderbyte може да ви даде необходимите предизвикателства, за да тествате уменията си.

След като се регистрирате, можете да избирате от предизвикателства и алгоритми. Съществуват стотици хиляди решения, изпращани от потребители, които могат да ви помогнат да получите много по-широко разбиране на конкретни теми за програмиране.

Организациите могат да се регистрират и да управляват процеса на скрининга си. Ставайки регистрирана организация, вие получавате достъп до допълнителни инструменти, които могат да помогнат за екранизиране на всеки програмист поотделно.

Codewars

Красотата на последователната практика на кодиране е, че винаги предлагате нови начини за решаване на проблеми. Codewars се възползва от тази идея. На базата на „катаси“ платформата предоставя упражнения и предизвикателства на голямо разнообразие от езици.

Когато изпълнявате споменатите упражнения, можете да наберете точки, но и да проверите как други програмисти са решили конкретен проблем.

Codewars

Ако искате да практикувате нов език, Codewars е изключителен сайт, който можете да добавите към отметките си.

Ето някои от поддържаните езици:

 • Clojure
 • ръжда
 • Swift
 • Питон
 • Haskell
 • черупка
 • JavaScript
 • PHP
 • Kotlin
 • Scala

И много други езици са в програмата BETA; налични, но с потенциални затруднения.

Edabit

Най-лесният начин да научите нови неща е да имате последователно взаимодействие с това, което се опитвате да научите. Такъв е случаят и с програмирането. Четенето на най-добрите книги ще ви даде нулеви знания, освен ако не приложите написаното слово на практика.

Edabit

Edabit е утвърдена платформа, която предлага кодиращи предизвикателства с кодиран размер, което бързо може да подобри вашите способности за кодиране.

Върнете сумата от два номера Edabit

По принцип Edabit иска да предостави платформа, която да преодолее разликата между начинаещи и напреднали кодери. Можете да проверите Пътна карта за да видите пълния списък с функции.

CodinGame

Игрите като платформи за обучение не са съвсем ново нещо, но изглежда, че в момента има много повече играчи. CodinGame е само една от многото платформи, която предоставя предизвикателства за програмиране чрез игриво изживяване. Вместо да пишете празен код, вместо това създавате игрова среда. Целият код, който напишете, по някакъв начин влияе върху начина, по който върви „играта“.

CodinGame

Заден ход, платформи като CodinGame може да помогне на техническите разработчици много за причината и следствието. И как определени решения водят до конкретни резултати.

Това не е само един от тези евтини сайтове, където пишете помия JavaScript код. CodinGame включва някои алгоритми от най-високо ниво и има безброй кодери от световна класа, помагащи да предлагат решения както на нови, така и на сезонни разработчици.

HackerEarth

HackerEarth е добре позната платформа, която изпълнява хакатони, кодиране на предизвикателства и различни видове състезания.

HackerEarth

Това е и място, където можете да вземете някои интересни знания за процеса на наемане на работа в съвременните компании. Не всички, но голяма част от предизвикателствата, открити в базата данни на HackerEarth, могат да бъдат зададени във всяко от вашите бъдещи интервюта за работа.

Екранна снимка 2019-01-01 в 4.18.22

И как е възможно това? Е, най-вече защото истинската суматоха на HackerEarth е да предлага решения за набиране на персонал на най-добрите технологични компании. Ако искате да се считате за най-добрия, трябва да се мотаете с най-добрите. Това е печеливша ситуация за вас.

Programmr

Programmr е динамична дигитална лаборатория за всички нива на разработчици. с Programmr, можете да пишете код, да го компилирате и да изпълнявате проекти директно от вашия браузър. Платформата поддържа всички основни езици, използвани днес. Независимо дали става въпрос за мобилно приложение или структура от база данни, която искате да стартирате – Programmr има нужната си сила да го поддържа.

Programmr

От страна на предизвикателствата Programmr има персонализиран набор от предизвикателства за Java, C ++, PHP, C #, Ruby, Python и iOS. Всеки набор включва 100+ предизвикателства, които могат да бъдат сортирани по популярност (въз основа на гласовете на потребителите) и други фактори.

Това, което отличава тези момчета освен другите, е, че можете да използвате вашите нововъведени преживявания, за да получите незабавна обратна връзка, независимо дали е сертификат за конкретен език или просто обратна връзка от съществуващите потребители.

HackerRank

HackerRank е стартиране, фокусирано върху предоставянето на предизвикателства за кодиране както за хора, така и за организации. В зависимост от предизвикателството най-често получавате инструкции за проект, който трябва да бъде завършен, и как да го изпълните зависи от вас.

В момента разработчиците могат да използват Java, Python, JavaScript, PHP, C ++ и SQL за решаване на предоставените предизвикателства.

HackerRank

Всеки път, когато изпращате решенията си, платформата автоматично оценява вашето представяне въз основа на фактори като точност. След това сте поставени в световната класация, докато същевременно култивирате постижения (значки). Има и „спринтове“, което е друг термин за конкурси, хоствани на платформа.

House of Codes написа вълнуващо парче, изобразяващо топ 50-те предизвикателства, открити в Hacker Rank. Ако имате любопитството към него, заслужава си да прочетете; с тон примери и материал.

Влакът за кодиране

Даниел Шифман е самостоятелна армия за едно лице, създаваща и произвеждаща страхотен материал за програмиране. Влакът за кодиране е личната платформа на YouTube на Даниелс, където той сподели вълнуващи и полезни видеоклипове за справяне с проблеми, свързани с програмирането.

Влакът за кодиране

Но той има този интересен подход. Вместо да хоства всичко на уебсайта си, той използва YouTube като платформа за предизвикателството и неговия уебсайт като платформа за решението.

Поддържайте в натура, на която се основават предизвикателствата му P5.js и обработване – две популярни решения, използвани в изкуството и графичния дизайн.

Предизвикателства на Wolfram

Wolfram е една от най-известните компании в света, оперираща под клона на компютърните науки. Тяхната платформа е оставила много думи без възможности.

Предизвикателства на Wolfram

Въпреки че фокусът ни не е върху Wolfram Alpha, нова граница, въведена в началото на 2018 г. – Предизвикателства на Wolfram.

Има много примери за предизвикателства, които можете да си представите, които включват намиране на „решение с най-ниска цена“ или „най-подходящото“. И това е подобна настройка с типични задачи за машинно обучение: намерете функция (да речем въз основа на невронна мрежа), която е най-добра при класифицирането на определен тестов набор и т.н..

В сравнение с други уебсайтове / платформи в тази група, Wolfram обхваща широка област от предизвикателства, а не просто кодиране. Като цяло, ако искате да изострите критичното си мислене – това ще бъде платформата да го направите!

LeetCode

LeetCode е продукт, което означава, че това не е просто сайт, домакин на случайни предизвикателства. Вместо това LeetCode е начин да се подготвите за бъдещи възможности.

LeetCode

Платформата осигурява модерно обучение, сложни предизвикателства и превъзходно табло за управление, от което всичко е направено.

Най-дългата валидна парола LeetCode

Има също статии, дискусионни табла и други аспекти на общността, които насърчават безпроблемното изживяване. Много потребители на LeetCode са „завършили“ да работят в компании като Uber, Amazon, Stripe и други.

Codeforces

Codeforces е за всички хардкор и всеотдайни кодери там. Помислете софтуерни инженери, pentesters, A.I. ентусиасти и машинно учене на наркомани! Като платформа за напреднали програмисти, Codeforces е известен със своя прословут лидер и конкурентен дух.

Codeforces

А да започнеш е по-лесно, отколкото си мислиш.

Exercism

Чудесно е да видите инициативите, стоящи зад много кодиращи предизвикателства.

Exercism

И Exercism не е изключение. Катрина Оуен, основателката, казва, че нейната цел е „да помогне на хората да научат достатъчно кодиране [използвайки Exercism], така че да могат да намерят работа в развитие“..

Котлин предизвикателства

В момента на писането на това има повече от 2600 упражнения на 48 езика – всички безплатно! Искахте ли да го направите научи Котлин, или може би се ориентирайте повече във Vim? Сега е вашият шанс да научите някои нови умения чрез интересни предизвикателства!

Codier

Колкото и да е изненадващо за някои от вас, все още има кодиране, което се случва и в разработването отпред!

Codier

Предизвикателствата тук се събират най-вече от потребителите. Например, някой може да публикува „Материална карта за дизайн“ и да ви предизвика да я подобрите или да създадете подобен вариант.

Предизвикателство за материална карта

Резултатът е способността ви да реализирате някои творчески идеи. И е хубаво да наблюдаваме как другите решават подобни проблеми и в реално време. Винаги можете да използвате повторно кода, предоставен от другите във вашите проекти.

Flexbox Froggy

Говорейки за предния край, как идва разбирането ви за Flexbox? Винаги е хубаво да получите малко обновяване на паметта, за да бъдете остри и на място!

Flexbox Froggy

Flexbox Froggy е хубава малка игра, която ви превежда през 28 стъпки от различни приложения и подравнения на Flexbox. Може би е по-малко предизвикателство, отколкото е напомняне, но можете ли да направите всички нива, без да търсите отговори?

Grid Garden е много подобна игра; Единствената разлика е, че работите с функцията Grid, а не с Flex.

PyBites

Python е широко приет като най-прав език за изучаване. И често се препоръчва на новите програмисти да проучат първо. Но не позволявайте това да ви обезкуражи да вярвате в капацитета на Python.

PyBites Code Challenges

В наши дни, много машинно обучение и генериране на данни се извършва изключително с Питон – и това не е малък подвиг!

машинно обучение на питон

PyBites ви кара да ускорите с най-новите събития. Статии, кодиране на предизвикателства и други критични елементи, които ще ви помогнат да изострите акъла си. Всяко предизвикателство включва последващи действия като преглед, където можете да сравните кода си и да проучите правилния начин за решаване на проблем.

CodeCombat

CodeCombat е поредната кодираща игра, осигуряваща динамична и предизвикателна среда за кодиране. Разликата между продукт като CodinGame е, че CodeCombat се фокусира върху учителите. В резултат на това можете да използвате тази платформа, за да преподавате програмиране и решаване на проблеми на ниво училище.

CodeCombat

Има инструменти, материали и други ресурси, пригодени специално за тази цел. И това също е много забавно. Игрите CodeCombat, които изграждате, са и интересни, но и визуално зашеметяващи. А игрите вече са толкова популярни сред децата. Предоставянето на децата на предизвикателството да развият своята виртуална среда може да ги вдъхнови да построят нещо невероятно в бъдеще!

Tynker

Както бе споменато накратко в интрото, ние имаме нещо за всички вас родители. Tynker е малка забавна платформа, която помага да научите кодирането на децата. Той се основава на много прост интерфейс за плъзгане и пускане, където децата могат да се разменят между изборите и да се надяват да разрешат представените проблеми.

Tynker

И не се заблуждавайте, Tynker е адаптиран към съвременните стандарти повече, отколкото си мислите. Ако имате деца, които пълзят в тийнейджърските си години, можете да им позволите да пишат решения с помощта на Python или JavaScript, а не само с Blocks.

Заключителни думи: Предизвикайте себе си!

Общо има вероятно 10 000 уникални предизвикателства с код във всички изброени сайтове и платформи. Невъзможно е да ги преживеем просто така.

Вместо това препоръката ми е да намерите платформа, която се чувствате най-добре според нуждите ви и да се съсредоточите само върху тази една платформа. Можете да изградите приятелства, да научите нови неща и кой знае – може да се научите достатъчно, за да наемете нова работа в най-високоплатената компания!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map