19 рамки и библиотеки, които трябва да знаете като разработчик на пълен стек

Като една от най-шумните теми за разработчиците, разговорите никога не са се случвали да престанат. Ядрото на всяка дискусия включва – какви са уменията, които трябва да придобия за разработка на приложения в пълен стек?


Концепцията да бъдеш пълноправен разработчик е проста. А отговорът с най-висок рейтинг на Quora обяснява го много добре. Разработчиците на пълен стек са вид всеобхватни специалисти, които овладяват различни умения и използват тези умения, за да завършат продукт независимо.

Има различни потоци от стекове, за които може да искате да знаете повече – мобилни, уеб или стек от естествени приложения.

Ако сте начинаещ, ето какво искам да знаете, че трябва да имате основно разбиране на програмирането език, за да започнете с всякаква рамка.

В тази статия обаче ще обсъдим различни рамки или библиотеки, които можете да използвате за създаване на напълно функционално уеб и мобилно приложение за комерсиални цели.

Нека започнем с предно развитие.

Малките js библиотеки могат да бъдат най-добрият ви вариант, ако всичко, от което се нуждаете, е повторната употреба на някои уеб компоненти. Това спестява време за кодиране и помага при поддръжката на кода с увеличаване на предния край. Разбира се, като разработчик на приложения с пълен стек, управлението на времето и мащабируемостта на кода е нещо, което не можете да си позволите да игнорирате.

И така, какви са леките библиотеки за шаблони, които могат да ви помогнат да персонализирате вашия интерфейс?

Мустак

Бихте искали да се стремите към тази невероятна рамка, когато получавате сложни проекти. Повечето проекти изискват множество HTML и JavaScript манипулация от страна на клиента.

Например, вие сте бързо развиваща се агенция и искате динамично да добавите новата си гама от услуги или портфолио към приложението си. Бихте искали да направите опити за безопасна промяна на DOM, класове и атрибути, така че другите компоненти да не се изместват.

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да създадете супер тънка DOM библиотека, която можете да пуснете във всеки проект или страница.

Ето къде Мустак JS библиотеката влиза в игра.

Тъй като мустаците насърчават различни езици, не се нуждаем от отделна система за шаблони от страна на сървъра.

Често срещан начин да направите горепосоченото с тази библиотека е да определите HTML елементите в низ и след това да зададете свойството innerHTML или да извикате метода jQuery Html ().

По-долу е даден пример за тази техника:

вар динамичен_html = "HighlightAuthor document.getElementByID ("контейнер") .InnerHTML = dynamic_html

Налични са малко ръководства, които се оказват на помощ, когато искате да копаете дълбоко в полезността. Ето един такъв пример за вашите вдъхновения.

EJS

EJS може да бъде най-добрият ви кадър, когато трябва да извеждате HTML с много JavaScript, или ако се занимавате с динамично съдържание или предлагате нещо, свързано с актуализации в реално време.

Вижте как улеснява нещата, когато се занимавате с динамично съдържание.

var html ="

"+data.title+"

"
html + ="ул" за (var i = 0; i

 • "
  Версия на Ejs

  <% = Заглавието%>

  Искате ли да знаете повече? Ето това страхотно парче статия това може да ви помогне да започнете с процеса на настройка.

  Дръжки

  Прилагане HandleBars.js ако имате най-бързо нарастващите данни или от сървъра чрез REST API, или от данни от страна на клиента.

  Сега това изисква огромна манипулация на DOM за промените, които да бъдат приложени. За да управлявате лесно HTML съдържанието си, не е необходим вашият JavaScript код, за да поддържа големите HTML маркировки.

  Една добра идея е да поддържате вашите JavaScript и HTML достатъчно развързани и да използвате шаблони от страна на клиента, тъй като обикновено се изпълнява по-бързо от шаблона от страна на сървъра.

  изящен

  Колкото по-дълъг е кодът, толкова по-големи са усилията, необходими за неговото разбиране и толкова повече е шансът да имате грешки. Искате да напишете по-малко код svelte е добре да отидете.

  Всичко, което помага да се добави повече функционалност с по-малко код, изглежда е добър продаващ материал за по-опитни разработчици.

  изящен е инструмент и рамка за компилиране на компоненти на етапа на изграждане. Това ви позволява да заредите всеки компонент на една страница, за да изобразите приложението си. Това означава, че няма виртуален DOM, без рамки върху рамки и без допълнително натоварване по време на изпълнение.

  Ето основен пример, който ви позволява да видите компонента svelte:

  / * ето малко css css * /
  .доста {цвят: червен; }
  <
  p клас = доста> Изглеждаш доста готино {Име}!

  /*….и променлива, до която можем да имаме достъп в надпис * /
  нека име ="Крис";

  Ще видите и някаква магия, която се случва с тази променлива JavaScript, наречена име.

  След това, нека да разгледаме визуализация от страна на сървъра.

  Както всички вече знаем – „твърде много javascript и приложенията ви се зареждат бавно“. Ситуацията е още по-строга, когато приложението получава висок трафик едновременно.

  Сега няма нищо по-дразнещо да изчакате и видите приложенията, изискващи време за зареждане, освен ако нямате много повече свободно време и смелост да изразходвате честотната си лента за данни за нещо, което е лош дизайн. Изплащането от страна на сървъра идва с решения за разработчиците за подобни ситуации. С тази концепция сега вашето JavaScript приложение работи на сървъра, а не в браузъра.

  Технически трябва да внедрите библиотеките в шаблоните за кодиране на задния ред.

  По този начин страницата се генерира от страна на сървъра, но всички взаимодействия със страницата, веднъж заредена, се обработват от страна на клиента.

  Next.js

  Ако работите върху React от известно време, Next.js е нещо, което искате да проверите, за да улесните нещата. Въпреки че са платформа от страна на клиента, приложенията React показват няколко проблема, свързани с предаването на цялото съдържание от страна на клиента. Един от най-важните фактори, които се свързват с качеството на приложението е, че имате проблеми със SEO съдържанието.

  Въпреки че търсачките стават все по-компетентни при стартиране и индексиране на приложения за JavaScript, е много по-полезно, ако можем да ги изпратим до съдържание, вместо да им позволим да разберат това.

  с Next.js изпълнен, можете да представите React компоненти от страна на сървъра, преди да изпратите HTML на клиента. Освен това компонентът Link, използван за свързване на няколко страници, поддържа подпомагане на предварителното изтегляне, което имплицитно предварително избира ресурси.

  Бихте могли да се позовете на това невероятно статия за получаване на подробни знания за това как да накарате нещата да работят с next.js.

  Nuxt.js

  Ако сте разработчик на Vue.js, досега вероятно бихте открили  Nuxt.js.

  Можете да направите Nuxt.js като подреден слой над кодирането на Vue. Улеснява разработването на универсални или еднократни приложения Vue. Това е уникалната продажна точка на Nuxt.js – процесът на създаване на универсални приложения става по-лесен. Този JavaScript код може да бъде изпълнен както на клиента, така и на страната на сървъра. Универсалното приложение е свързано с наличието на приложение за една страница (SPA).

  С SPA трябва да направите много конфигурация както от страна на сървъра, така и от страна на клиента, което е тясното място, което Nuxt.js цели да реши за Vue приложения. Това е толкова просто, колкото изглежда, нека рамката върши своята работа по споделяне на код между клиента и сървъра и се фокусирате върху логиката на приложението.

  Карта на схемата за Nuxtjs: pc: sitepoint.com/

  Вижте повече за процедурата по прилагане на SitePoint.

  Нека да поговорим за CSS рамки и библиотеки.

  Използването на CSS рамки е свързано с структурирането на оформлението гладко и чисто.

  Семантичен потребителски интерфейс

  Семантичен потребителски интерфейс е уникален по два начина. – получавате структурирано оформление и той използва пет описателни категории, за да дефинира повторно използваеми UI компоненти.

  Ако можете да манипулирате формата на компонента по някакъв желан начин, постигате ефекта бързо и не е нужно да правите кодирането за създаване на самия компонент.

  Още един плюс на тази рамка е, че тя е не само превъзходна в именуването на своите класове, но и в именуването, дефинирането и описанието на нейните компоненти. Второ, получавате различни готови компоненти, които не присъстват в съвременните рамки. Например, вие получавате  фураж и коментар в компонентите на изглед на потребителски интерфейс или Sidebar и форма от модулите на потребителския интерфейс.

  Bulma

  Bulma е модерна CSS Framework, изградена на Flexbox.

  за първоначално зареждане

  Ето го документация за обувка за зареждане.

  Те се съсредоточават върху това да бъде първият мобилен конструктор на сайтове. Докато закачите CDN или изтеглите локално библиотечния файл, за да впишете същото във вашите HTML файлове, получавате достъп до огромния опис на класове и атрибут, предварително написан. Всичко, което трябва да направите, е да ги персонализирате според вашите нужди.

  На следващо място, нека да проучим бек-енд развитие.

  За начинаещи терминът поставя указател към задкулисни дейности, които се случват, когато извършвате някакво действие на уебсайт. Може да влезете в акаунта си или да закупите електронна книга от онлайн магазин.

  Един типичен пример за програмиране на бекенд е когато четете статия в блога. Шрифтовете, цветовете, дизайните и т.н. развиват фронта на тази страница. И съдържанието на статията се черпи от сървър и се получава от база данни. Това е резервната част на приложението.

  Вижте по-горе казаното в действие:

  Процесът на бекенда

  Django

  Django е уеб-рамка от високо ниво Python, която стимулира процеса на изчистена разработка и прагматичния дизайн.

  По-долу са основните изисквания, за да започнете.

  • Python (последна версия)
  • easy_install и Pip
  • Git
  • virtualenv
  • Django
  • База данни (SQLite, MySQL, PostgreSQL, MongoDB и др.)
  • Юг (за версии на Django преди 1.7)
  • Текстов редактор (Sublime, vim, Komodo, gedit)

  И двете easy_install и pip са мениджъри на пакети на Python. Те правят много по-простото инсталиране и надграждане на Python пакети и зависимости от пакети.

  Вземете вашите инструменти за настройка чрез Индекс на пакета Python. Отидете за пакетираното яйце (.egg), след което го инсталирайте директно от файла.

  След това за контрол на версиите може да искате да използвате Git.

  Laravel

  Laravel е основана на PHP рамка и е изразителна, елегантна. С Laravel сървърът вече не е главоболие. Добрата новина е, че те си партнират с DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon, за да ви помогнат в това. Всичко, което трябва да направите, е да извършите ковашка Laravel. Можете да прочетете ръководството за инсталиране от тук.

  Функции като CLI, наречени Artisan, поддръжката за множество системи от бази данни и миграции допринасят за безпроблемността на рамката и я правят привлекателна сред разработчиците. Освен това системата за опаковане е невероятна с множеството поддръжка на софтуер или библиотеки, които помагат на уеб приложението да автоматизира процеса.

  С това бихте могли да ускорите развитието е да осигурите бързи функционалности. Laravel се предлага с вграден двигател на шаблони, наречен Blade Template Engine.

  Всички те правят отлични функции на рамката Laravel и подходящи за всички видове разработки на приложения.

  Android SDK

  Технически погледнато, това не е рамка, а цялостна ОС. Той има рамка за достъп до съхранение (SAF), което го прави скромно за потребителите да преглеждат и отварят документи, файлове и други изображения във всичките им предпочитани доставчици за съхранение на документи.

  Следните са включени в SDK.

  Android API

  Тази част представлява сърцевината на SDK. API е куп библиотеки, които предоставят на разработчиците достъп до стека на Android и те са същите, с които бихте могли да създадете собствени андроид приложения.

  Инструменти за разработка

  За да трансформира изходния код на Android в работещи приложения за Android, SDK използва няколко инструмента за разработка. Те ви позволяват да компилирате и отстранявате грешки в нашите приложения за Android.

  Android емулатор

  Емулаторът разполага с много алтернативни скинове, с които можете да видите как изглеждат приложенията и поведение на реално устройство.

  Онлайн помощ

  Не на последно място, можете да използвате Google Групите, които са активни форуми, където можете да се актуализирате с редовно въвеждане от екипа за разработка на Android в Google.

  Ако трябва да научите задълбочено разработката на Android, проверете това Удеми курс.

  Феникс

  Рамка на Феникс двойки с друг инструмент за уеб разработка, Elixir, за да осигурят най-доброто изживяване. Захранващата двойка помага за изграждането на решения, които имат висока достъпност, паралелност и ниска латентност.

  Фактът, че Elixir е базиран на Erlang VM (BEAM), това прави и Elixir, и Phoenix много издръжливи. Плюс това синтаксисът става чист и четим.

  Освен това една от най-вълнуващите части на Phoenix е, че тя позволява мека комуникация в реално време с и между милиони свързани клиенти. Има чат стаи и API за съобщения и много други неща.

  пружина

  Ако проверите диаграмата по-долу от Edureka, показва, че Spring има многопластова архитектура, състояща се от различни модули, които имат своята функционалност.

  Пролетна рамкова структура

  Най-добрият вариант за създаване на java приложения. Има това огромно предимство на слоестата структура за ефективно организиране на обектите от средния ви слой. Това прави конфигурацията последователна в цялото приложение.

  За да започнете, трябва да създадете Spring Boot, който осигурява бърз и уверен начин за създаване на готово за производството приложение Spring. За изпълнението, всичко, което трябва да направите, е да изградите боб клас, където ще покажете крайния изход, да генерирате XML файл, основен клас и да заредите няколко jar файла.

  Освен това можете да вземете предвид start.spring.io за формиране на основен проект.

  Rails

  Първото нещо, което може да искате да знаете Ruby on Rails е, че това е прекрасен език и е същата рамка, която Twitter, Basecamp, Airbnb, Github и толкова много компании използват.

  Основите включват изучаване на променливите, оператори за контрол на потока, цикли, масив чрез структури от данни и други класови и обектни функции.

  Тъй като възнамерявате да съставите приложение Rails и трябва да оставите настрана конфигурацията и други поръчки за домакинство, трябва да изпълните три основни задачи:

  • Опишете модела на приложението: Това може да е музикален магазин, университет, услуга за запознанства, адресна книга или хардуерни инвентар.
  • Решете какво може да се случи с този домейн: Това означава, че приложението е динамично, което може да добавя адреси в адресна книга, закупуване на музикални партитури от музикални магазини.
  • Решете публичната достъпност на изгледа: Това означава да персонализирате изгледите на страницата на приложението за потребителя.

  торнадо

  Структурата на Python се намира в три секции.

  • Пълностепенни рамки, които дават множество функции извън кутията за сървъра и от страна на клиента.
  • Микро рамки, които предлагат основно поддръжка от страна на сървъра, а понякога и от страна на клиента. Това позволява създаването на уеб приложение само с помощта на един файл Python.
  • Асинхронни рамки, които обработват асинхронно заявките.

  торнадо попада в последната категория python frameworks.

  Една от малкото, но не на последно място функции включва много общи класове. Можете да използвате това за създаване на приложение като Router или SocketHandler за WebSockets. Документацията е съвсем ясна и можете да използвате това, за да изградите следващото си мобилно приложение с пълен стек.

  Grails

  Grails е уеб рамка, вдъхновена от Groovy и Java.

  Разработчиците могат да разгърнат тази рамка на всеки съществуващ уеб сървър на Java като Tomcat или Jetty. Едно важно нещо при граалите е, че той възприема подхода, който е извън конвенцията, а не чрез идеята за конфигурация. Това позволява на приложението да се свързва автоматично с помощта на схеми за именуване, вместо да използва конфигурационни файлове като XML файлове.

  Ето едно бързо ръководство ако искате да опитате ръцете си, за да изградите следващото си мобилно приложение с пълен стек.

  И накрая, имате нужда от база данни.

  MongoDB

  Много необходима технология, от която се нуждаете уча ако искате да станете MEAN (MongoDB, Express, AngularJS и Node.js), пълен стек разработчик. Като база данни с крос-платформа с отворен код, тя съхранява данни в двойката ключ-стойност. Това е като използвате двоични типове данни, както в JSON. За да ви даде ясна картина, документ в MongoDB е подобен на Object в OOPS.

  Това е най-добрият избор за вас, ако управлявате таблици с големи размери с милиони данни. с MongoDB, създавате цяло приложение само с една библиотека, като например JavaScript.

  MySQL / MariaDB

  Когато създавате списък за изпълнение, вие създавате база данни. Когато направите снимка и я качите във facebook – галерията е вашата база данни на сървъра на Facebook. Когато разглеждате уебсайт за електронна търговия, за да закупите обувки, дрехи и т.н., използвате базата данни на пазарската количка.

  MySQL лого

  MySQL е база данни, която ви позволява да управлявате релационни данни. В нашия пример за електронна търговия продуктите, категориите, маркерите използват таблици и са свързани с базата данни за пазаруване и много други. Това е полезността на базите данни в реално време.

  заключение

  Надявам се горният списък с ресурси да ви даде представа за различни рамки, библиотеки и инструменти, които човек трябва да е познат като разработчик. Най-добрият начин да ги научите, като се позовете на съответните официални документи или ако харесвате уроци, базирани на видео, опитайте Udemy.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  • Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map