6 най-добри инструменти за мониторинг на приложението NodeJS

Случвало ли ви се е да сте попаднали в неясна ситуация при срив на приложението?


Клиентът ви уведоми ли за отпадането на услугите? – Това трябва да е трудна ситуация. С течение на годините NodeJS се оказа популярно използвана JavaScript рамка за бързо развитие на микро услуги. Когато работните натоварвания се изпълняват на NodeJS, от решаващо значение е правилното им наблюдение за основните показатели.

Нека да проучим следните инструменти за наблюдение на NodeJS, които ще ви помогнат да наблюдавате – приложението и работата на сървъра и други показатели.

PM2

PM2 е най-известният инструмент, използван от Rookie, както и от експертни разработчици, за да се гарантира, че техните приложения са винаги на живо. PM2 се използва за изпълнение на текущи производствени натоварвания и за тяхното наблюдение от CLI или уеб интерфейс. Можете да инсталирате това като NPM модул.

PM2 предоставя следните функции извън кутията.

 • Управление на множество NodeJS приложения на един сървър
 • Управление на приложения и грешки в журнала
 • Интеграция на уеб интерфейс за наблюдение на здравето и показателите на приложенията
 • Автоматично клъстеризиране на NodeJS приложения
 • Горещо презареждане на приложението
 • Поддръжка за стартови скриптове
 • Потокът на лога към уеб интерфейс

Първи стъпки с PM2

За да инсталирате PM2, уверете се, че имате NPM инсталирани. За да утвърдите инсталацията и версията на NPM, използвайте командата по-долу

npm – обръщане

Тази команда трябва да ви покаже версията на NPM, ако е инсталирана.

Освен това инсталирайте PM2 с помощта на командата по-долу:

npm инсталиране -g pm2

Глобалният флаг -g ще се инсталира и ще направи модула достъпен глобално като команда. За да стартирате всяко приложение с помощта на PM2, Отидете в папката, съдържаща NodeJS проекта и изпълнете командата по-долу:

pm2 start –name myapp

Горната команда стартира приложение NodeJs, използвайки файла, посочен в първия аргумент. Той също така назовава приложението с името myapp. При изпълнение на приложението NodeJS с помощта на pm2, тя гарантира, че услугата не се понижава и ако го направи, той се опитва автоматично да рестартира приложението.

За да активирате наблюдението на живо в уеб интерфейса, трябва да се регистрирате тук. След като вашите ключове са генерирани, ще можете да видите инструкциите за свързване на PM2 на вашия сървър към уеб интерфейса.

Raygun

Raygun е платформа за управление и наблюдение на работата на приложението за множество езици за програмиране, включително NodeJS. Помага ви да отстраните грешките в реално време с регистрационни файлове в сривовете, анализирайте кода на приложението и да намерите точната грешка от самия код.

Някои от функциите са изброени по-долу.

 • Предоставя на живо и точни доклади за грешки
 • Поддържа отчитане на грешки в пълен стек
 • Мониторинг на сесията в реално време
 • Мониторинг на работата на сървъра и откриване на тесни места в реално време

Raygun си струва да инвестирате време и пари за критични за мисията приложения. Той предоставя информация, която може да се превърне в страхотна възвръщаемост на инвестициите.

Appmetrics

Appmetrics е проект с отворен код, управляван и поддържан от IBM. Проектът е фокусиран върху осигуряването на баребони за събиране на отлични показатели за приложение, разпределени в различни дейности като транзакция на данни, скорост на мрежата, изпълнение на заявки към база данни, използване на процесора и паметта, събиране на боклука и други.

Сливането му с плъгин като appmetrics таблото може да осигури отличен безплатен онлайн инструмент за наблюдение на вашите приложения.

Можете да използвате Appmetrics като междинен софтуер за изграждане на вашите приложения за наблюдение.

Express Status Monitor

Експресно наблюдение на състоянието е инструмент с отворен код, посветен на мониторинга ExpressJS. Известен факт е, че ExpressJS е най-популярната уеб рамка, използвана в NodeJS.

Както можете да видите на горната снимка, можете да наблюдавате времето за реакция, честотата на заявките, кода на състоянието, използването на процесора / паметта и средното натоварване.

Прометей

Експорт на възли

Прометей е средство за мониторинг и проследяване на изпълнението на проекта, осъществявано от общността. Изчерпателно се използва от общностите на разработчиците на NodeJS, за да превърне показателите за ефективността си в полезни изводи. Не предоставя решение за мониторинг на plug-n-play извън кутията. Трябва да инсталирате и настроите правилно, за да изтеглите данните, за да ги визуализирате.

Ако се интересувате от учене, тогава бих предложил да проверите това Удеми курс.

ClinicJS

ClinicJS Doctor

Clinic.js е библиотека с отворен код, достъпна за интегриране с NodeJS приложения за мониторинг и извеждане на критични параметри на ефективността от нея. Това е комбинация от три основни инструмента – Лекар, Bubbleprof, и пламък. Всеки от тези инструменти се използва за наблюдение на различни показатели.

ClinicJS Doctor

 • Събирайте показатели за здравето и евристиката
 • Инжектирайте сондите в приложението автоматично
 • Осигурете графичен интерфейс, за да видите показателите за ефективността на приложението и живите показатели
 • Генериране на препоръки за оптимизиране на приложения

ClinicJS Bubbleprof

 • Графични балонни графики, описващи вътрешното изпълнение на приложението
 • Помага ви да определите грешките, като показва графики за изпълнение на функциите
 • Събира показатели, използвайки асинхронни куки
 • Предоставя информация за закъснение между повиквания на функции

ClinicJS Пламък 

 • Специализиран мониторинг на показателите на процесора
 • Графичен потребителски интерфейс за наблюдение на производителността на процесора на живо на приложението
 • Генерира пламенни графики, помагащи за идентифициране на максимални стойности, засегнати от показатели
 • Предоставя информация за дейностите на вашето приложение, консумиращи процесора

Търговска поддръжка е достъпна, ако се нуждаете за вашия бизнес.

заключение

Мониторингът често се игнорира, но е много критичен за достъпността на приложението. Тъй като цената на разработката е решаващ фактор, инструментите, които анализират кода, следят изпълнението и дават представа за грешките, са сигурни за голяма стойност. Те не само спестяват време и усилия, но и ви помагат да срещнете SLAs, като предоставяте по-бърза резолюция на клиента.

ЕТИКЕТИ:

 • мониторинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map