9 Java EE рамки за изграждане на корпоративни приложения

Рамките на Java EE (Enterprise Edition) са мощни инструменти за създаване на сложни и широки тела на корпоративни приложения.


Java вече е един от най-популярните и надеждни програмни езици за разработчиците. През последните години Java се подобрява и се предлага с нови актуализации и функции, които насърчават Java програмистите да разработят уеб приложения на корпоративно ниво, да създават приложения за Windows и приложения на трети страни.

Е, обикновено не смятаме, че Java е единствен език за създаване на мощни уеб приложения. Но на пазара има различни висококачествени рамки, които дават възможност за създаване на уеб приложения. Виртуалната машина на Java е надеждна и надеждна платформа и поддържа процеса на ROWA (Прочетете веднъж пишете навсякъде) в уеб разработката.

Нека разгледаме следните рамки за разработване на сложни приложения.

пружина

Най- пружина, от Pivotal, е най-използваната и добре позната рамка. Това е инверсия на контейнера и се контролира от езика за програмиране на Java.

Тази рамка е интегрирала разширени функции, ресурси и помощни програми. Разработчиците използват тези ресурси за създаване на почти всеки тип приложения. Пролетната рамка работи на JVM и работи добре с други програмни езици като Groovy и Kotlin.

Пролетната рамка, използвана за изпълнение на повтарящи се задачи в програмирането, като обработка на данни, съобщения и сигурност. Може да успеете да създадете бизнес логиката на развитие. Конфигурацията на пролетната рамка е много сложна за другите рамки, но има много разширени функции за предоставяне на полезни приложения за корпоративно издание.

Акценти

 • Лесна способност за тестване и обратно съвместимост
 • Поддържа голям брой пакети и класове
 • Осигурява ефективна екосистема и общност
 • Полезна документация за по-ефективно усвояване на рамката
 • Позволява да води гъвкава кодова база като обикновени стари Java обекти (POJO)

Ако търсите да овладеете пролетната рамка, проверете това фантастичен курс.

Hibernate

Hibernate е друга най-популярна Java Framework. Нарича се още рамка на обектно релационно картографиране (ORM) на Java и широко използвана за изграждане на структури от бази данни. Hibernate предоставя език за заявки за управление на базата данни, наречен HQL

Тази рамка осигурява гладка интеграция между базите данни и базирани на Java уеб приложения. Предлага се безплатно като отворен код, но под лиценз на GNU за обществено ползване 2.1.

Хибернална рамка

Акценти

 • Осигурява сигурна и здрава база от приложения
 • HQL интегриран с независими команди на база данни
 • Предлага колекции като Set, Map и List за подобряване на приложенията
 • Лесен за промяна на данни в множество бази данни.

Struts

Apache Struts е безплатна, с отворен код и MVC рамка, която се използва за изграждане на елегантни и атрактивни Java приложения. Използва се MVC, т.е. Model View Controller, за разработване на интерактивни Java-уеб приложения.

Apache подпори рамка

Софтуерната фондация Apache разработва структурата на Struts и тя има защитена архитектура на приставките и дава възможност за разширяване на рамката чрез създаване на JAR файлове към класния път на Java-уеб приложенията. Рамката се интегрира с различни плъгини и много от тези плъгини ще ви позволят да включите Struts с различни Java рамки като JSF, JUnit, Spring и т.н..

Акценти

 • Работи ефективно с SOAP, AJAX и REST API
 • Възможна интеграция с други рамки чрез приставки
 • Създавайте уеб приложения с помощта на прости POJO действия
 • Поддържа различни видове шаблони и теми
 • Добре тествана и стабилна рамка

Ако сте начинаещ, тогава проверете това Удеми курс.

Лица на JavaServer (JSF)

JSF (JavaServer Faces) се използва главно за изграждане на UI компоненти от страна на сървъра, както и в уеб приложения. Той съдържа различен набор от API, с тези разработчици могат да управляват библиотека с персонализирани маркери и UI компоненти за разработване на JSF интерфейса.

Тази рамка играе жизненоважна роля в Java Enterprise Edition. Ако използвате интегрирана среда за разработка (IDE), тогава е удивително удобно да създавате уеб приложения.

Google Web Kit (GWT)

GWT означава Google Web Toolkit и една от най-популярните уеб рамки и се използва главно за разработване на клиентски Java код и разширяване на него като JavaScript. Той е напълно с отворен код. Популярните приложения на Google като Adsense, Adwords, Google Wallet и Blogger са изградени с помощта на GWT.

Рамка за уеб комплект на Google

Тази рамка поддържа разработчиците за изграждане и тестване на Ajax приложения с помощта на Java. Също така се насърчава разработването на сложни уеб приложения, използвани в банкирането и търговията и т.н..

Играй

Играй web Framework е реактивна, лека, лесна за употреба структура и без гражданство, позволява бързото разработване на мащабируеми уеб приложения с Java & Scala.

Играта се създава с помощта на инструментариум с отворен код на Akka и работи на JVM (Java Virtual Machine). Този инструментариум е оборудван с основни инструменти и функции и дава по-добри потребителски интерфейси, които включват дизайн, тест и бързо писане в кодови формати за разработване на уеб приложения. Тази рамка увеличи производителността на развитието.

Възпроизвеждане на уеб рамка

Игралната рамка следва принципите на манифеста на Reactive. Затова е позволено да се създават слабо свързани приложения.

Акценти

 • Производителността на разработчиците е много висока
 • Сигурна конфигурация
 • Огромна екосистема
 • Без Java EE сесии и пълни връзки без състояние
 • Предлага се с единични тестове, Selenium и JUnit

Grails

Grails е основана на Groovy рамка и това означава, че разработчиците ще могат да разработват приложения, използващи езика Groovy. И също така е с отворен код.

Основната цел на езика Groovy е да повиши производителността на разработчиците и да даде възможност на концепциите Oops да изграждат приложения. И е направена една от страните на пролетното зареждане и отнема функции за спестяване на време от пролетното зареждане.

Рамка за гранули wen

Учене Groovy лесно е. И е лесно да се интегрират други компоненти и функции на Java. Той има приятелска общност и предлага различни видове плъгини (повече от 900), които се управляват на ниво общност.

Vert.X

Vert.X съдържа широки възможности. и поддържа много други езици, но основно изградени за Java. Освен това, ако използвате Groovy, Ceylon, Ruby или JavaScript, тогава можете да използвате тези в Vert.X Framework. Един от съществените факти е да се счита, че това е библиотека, а не контейнер.

Акценти

 • Време за изпълнение на събитието, не блокиращо
 • Лесна за използване мащабируемост и паралелност
 • Полиглот (поддържа няколко езика)

Apache Wicket

Уикетът е наричан още „Apache Wicket”, Защото е достъпен чрез Apache Software Foundation. Това е лека уеб рамка и блестящ потребителски интерфейс. Той е с отворен код и се използва за създаване на сървърни уеб приложения, скриптирани в Java.

Всеки може лесно да се интегрира с HTML езика, което дава възможност за създаване на прости Html страници и което ще намали сложността на разработката. Тази рамка съдържа мощни тестови приложения за повишаване на производителността на развитието.

Акценти

 • Поддържа езици HTML и Java
 • Лесен за писане и организиране на вашия код
 • Отстраняване на грешки за тестване на конкретни компоненти на вашия код
 • Документация и поддръжка

заключение

Java е добре познат и най-използван език за програмиране в света. Както вече обсъдихме толкова много рамки, които са изградени в Java за разработване на различни приложения в подходящи среди.

Следователно следващият въпрос, който ви идва на ум, е да изберете коя рамка сред гореспоменатите за ефективно изграждане на уеб приложения? Като начинаещ и ако нямате никаква идея как да използвате уеб рамки, тогава трябва да изберете структура, която е лесна за научаване и развитие. След като получите опит, тогава трябва да изберете други според вашето изискване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map