Интернет на нещата в уеб разработката

През последните няколко години технологията е свидетел на масивен растеж и непрекъснато се случва. Той допринесе много за подобряването на човешкия живот и създаде безгранични мултифункционални устройства като свръхбързи компютри, умни мобилни телефони, напреднали роботи, самоуправляващи се автомобили и много други. Всички тези неща са направили нашия човешки живот по-добър, по-бърз и комфортен


Интернет на нещата (IoT) беше изпитан от всички, които имат мобилни телефони, лаптопи, носими, пералня, умен високоговорител и електронни джаджи, свързани с Интернет. Много области, в които IoT ще направи промени, което включва Уеб дизайн и разработка. Може да ни помогне да развиваме ефективно бъдещето.

Интернет на нещата е технология, която свързва дигиталния свят, като трансформира взаимодействията на потребителския интерфейс между човека и машината. Сега IoT влезе в сферата на уеб разработката и направи потребителите по-интерактивни с уебсайтовете. И създайте умно & значителна роля в света на развитието.

Това е огромна сила на свързаност и компютърна чувствителност, която помага да се разберат функциите на клиента и да се изградят правилните стратегии.

IoT предимство в уеб разработката ще промени интерфейса отпред и потребителски взаимодействия и т.н. Всички потребители ще използват този интерфейс отпред, за да комуникират с камери, сензори и други устройства в Интернет.

Устройствата, свързани с IoT, ще достигнат близо 75 милиарда до 2025 г., според Statista.

Отчет за свързани с IoT устройства

И така, какви са нещата в Интернет, имате ли представа?

И как това ще се отрази на бъдещето на уеб разработката?

Нека се потопим дълбоко в това как Интернет на нещата ще промени уеб разработката,

IoT е еволюция на домашни, мобилни и вградени приложения, свързани с Интернет, което също така прави интегрирането на по-висока изчислителна способност и използването на анализи на данни за извличане на значима информация.

Роля на IoT в уеб разработката

Интернет на нещата свързва устройствата & човешки с наклонение към иновациите. Сега IoT ще се създаде в индустрия за уеб разработки, за да направи уеб архитектурата и потребителския интерфейс по-креативни и интерактивни. IoT ще създаде предварителна комуникация между оформлението на уебсайта и оперативните модели.

IoT има широка интензивност на неща като сензори, камери, сигнално оборудване и др. Той ще гарантира ефективно решаване на клиентски заявки и изграждане на правилните указания.

Понастоящем много IoT устройства могат да показват информация и резултати от уебсайтове. Тя включва лаптопи, интелигентни уреди като променливи и микровълнови фурни и др., И промишлени монитори като вградени системи. Той играе жизненоважна роля в уеб разработката и е извън всички тези технологии.

IoT Web Development се различава от конвенционалната

Интернет на нещата в уеб разработката е по-сложен от сегашната уеб разработка и дизайн. IOT уеб разработката се занимава с огромно количество данни, прекомерна комуникация, сигурност, постоянно променящи се потребителски интерфейси и проблеми с надеждността.

По-долу са някои от основните фактори, които IoT ще направят промени в уеб разработката.

Събиране и обработка на големи обеми от данни

IoT системите работят с огромно количество данни, защото събират данни от сензори и ги обработват за прехвърляне на данни през облачната мрежа. Ако този вид данни се предава чрез редовни уебсайтове, това води до забавяне на системите. Но в IoT активирани системи тези данни се обработват и изпращат през облачни мрежи, така че няма нужда да се притеснявате от забавяне в системата. Разработката на IoT поддържа по-голям фокус върху надеждността и мащабируемостта на мрежата от стандартната уеб разработка.

Какво е мащабируемост?

Той гарантира разпространението и събирането на данни, но не зависи от обема на данните.

Какво е надеждност?
Това означава, че всяка система дава точни резултати без забавяне по отношение на събирането на данни на IoT и предоставянето на данни без никакви грешки.

Това е причината разработчиците на IoT да предпочитат програмните езици и решения за изграждане на мащабируеми уеб приложения като C, JavaScript и Java. Критичен фактор в развитието на IoT е изпращането на множество данни чрез желани протоколи за обмен на данни, което включва XMPP за достъп в реално време и AMQP за изпращане / получаване на данни.

Динамичен потребителски опит

Разработването на отличен потребителски интерфейс не е лесна задача, тъй като технологията се развива, че не можем да очакваме кой перфектно работи на коя платформа.

Но интегрирането с IoT е ефективно за създаване на потребителски интерфейс е много модерно и дава динамично изживяване на потребителите. Той също така увеличава ролята на уеб програмист с актуалните тенденции в развитието. Разработчиците ще могат да правят A / B сплит тестове в разработката, за да изберат модерен.

Интеграция на чатботите и творчески взаимодействия с потребителите

Интеграцията на чатовете в уебсайтове е засилена през последните няколко години. Тези чатботи се интегрират с алгоритми за машинно обучение, за да отговорят на заявките, предоставени от потребителите без човешка намеса. В бъдеще очакваме по-ценни резултати, като увеличим използването на IoT в уеб разработката.

Дневното гласово търсене става все по-мощно в уеб разработката. И наскоро гигантът на търсачките Google пусна една основна актуализация на алгоритъм за уебсайтове, наречена „Florida. Според този алгоритъм за гласово търсене интегрираните уебсайтове ще се класират по-високо от тези, които не са гласови.

Използването на IoT в уеб разработката дават възможност за по-ефективно включване на гласово търсене в уебсайтове. Това е един от краищата на IoT в индустрията за уеб разработки.

Поддръжка на живо и киберсигурност

IoT предлага и отлична сигурност, която спомага за защитата на бизнес данните, както и на потребителските данни. Съвременните уебсайтове, които включват IoT, ще позволят критични техники за идентификация, за да се разбере неправилното поведение на данните и да се постигне сигурност.

Според Глобално интернет проучване, Пазарът на IoT за сигурност през 2017 г. е 7,550 милиона долара, ще се удължи с 34% до 2026 година.

IoT се фокусира главно върху процесите на автоматизация, които позволяват да се намали човешката намеса или да се елиминира. IoT в уеб технологията е известен с опростяването на процеса на уеб разработка и осигурява полезна сигурност.

Проницателна поддръжка на мобилни платформи

Интернет на нещата ще даде проницателни данни и които могат да контролират устройствата от отдалечени райони. Използвайки проницателен анализ, IoT дава възможност за комуникация с устройства и споделяне на информация. Устройства с малък екран като смартфони, фитнес ленти, променливи, микровълнови фурни и др. Всички те са свързани с интернет, споделят информация и правят живота на човека по-продуктивен.

Почти всички интегрирани устройства с IoT могат да показват резултатите от уебсайта. Затова нека обсъдим тези устройства и как те ще повлияят на ежедневието ни.

Умни часовници: Това е компютърно и носимо устройство. Той може да предостави важни резултати от задачи като показване на времето, изчисляване на изминатото разстояние, сърдечен пулс, БП, интензивност на упражненията и т.н. И показва всичко на малки екрани.

Скоро тези часовници поддържат и уеб браузъри.

Лични асистенти: Личният асистент е нова тенденция в дигиталния свят. Той осигурява резултат въз основа на гласовия асистент. На пазара имаме Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana и Home на Google и др. Тези устройства са полезни за работа с всички аксесоари като променливотокови, микровълнови фурни, вентилатори, крушки и т.н..

Всички резултати се показват на малки екрани.

Влияние на интернет разработката на IoT върху различни индустрии

Разгръщането на IoT може да промени индустрията като търговия на дребно, здравеопазване, транспорт и т.н. Тези сектори се нуждаят от съвременни уеб приложения като в медицинската индустрия, за да проверят нивата на сърдечния ритъм, BP, MRI сканиране, брой стъпки, които да предприемат и т.н. За да проверите точния местоположение, данни за трафика и подробности за произшествия принадлежат към сектор „Транспорт“.

Интернет на нещата бъдеща архитектура

Модерно уеб приложение дава възможност за осигуряване на онлайн пазаруване, което принадлежи към сектора на дребно. Така, че е така, има различни видове категории, за които са разработени уеб приложения. В момента разработчиците на приложения, които използват IoT решения, за да правят уеб приложения, за да отговарят на изискванията на клиента. Вижте по-долу изображение за повече подробности.

Изображение ресурс: UNCTAD Доклад за технологии и иновации 2018 г.

заключение

Технологията е нещо, което непрекъснато се развива до нови висоти, като прави човешкия живот по-удобен и по-добър.

Интернет на нещата е революционната технология, която се използва от повечето индустрии, за да превърне традиционния процес в по-интелигентен. IoT ще внесе решаващи промени, които ще изведат уеб разработката на следващото ниво. Ако имате нужда от помощ при научаването на изграждането на IoT, проверете това Удеми курс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map