Какво прави чатботите да бъдат по-човешки

Чатботите придобиха популярност в онлайн света наскоро и наистина са творение, което си струва да опитате. Все повече и повече бизнеси са изправени пред предизвикателството да създадат здрави отношения и връзки с клиенти онлайн.


Вече не е достатъчно да направите бизнеса си видим в мрежата и да разчитате на няколко реклами, които да свършат работата вместо вас.

В наши дни посетителите и клиентите са все по-активни, изискват повече отговори и изискват повече изследвания, преди да направят покупка. Независимо от бизнес сферата, най-вероятно е собствениците на онлайн фирми да се сблъскат с предизвикателството да гарантират, че тяхната компания може да общува с клиенти или потенциални клиенти 27/7.

И тук влизат чатботите, за да спасят деня!

Какво са те?

Тъй като дигиталният свят всеки ден поема по-значителна част от живота ни, очакванията са, че до 2020 г. 85% от взаимодействията ще се управляват. Популярността на чатботите вече е свидетел, като някои бизнеси от различни сектори прилагат технологията.

За да се опрости естеството на чатботите, в основни термини те са компютърни програми, създадени да симулират разговор с хора в мрежата. Основната цел на внедряването на чатбот е автоматизиране на поддръжката на клиенти и предоставяне на отговори на заявки през целия ден, всеки ден, без да е необходимо да се наемат служители, които да изпълняват задачата.

Ролята на чатботите не свършва дотук, тъй като те също са способни да събират информация, подпомагайки задачи като организиране на срещи и намаляване на разходите за бизнеса.

Приемане на чатботи

Примерите как този инструмент за изкуствен интелект може да помогне са безкрайни. Магазините на дребно могат да използват чатбот за промоции, ресторанти, за да правят онлайн поръчки, маркетолозите да получават отговори от кампании или дори да събират данни за нивата на удовлетвореност от клиентите.

Те дори могат да бъдат използвани от бизнес като писания за събиране на данни за изискванията за редактиране или създаване на съдържание. Чатботът може да бъде програмиран да използва всяка информация, която желаете и следователно може да служи като заместител на човека до известна степен.

Разбира се, възможностите му имат ограничения и чатботът все още не е в състояние напълно да замени човешкия контакт, който е неизбежна част от процеса на изграждане на взаимоотношения с клиенти..

Да направим Chatbot по-човечен

Колкото и да може да бъде чатботът, както за потребителите, така и за бизнеса, остава фактът, че те са изкуствено подкрепени и не могат да се сравняват с човешкия разум и комуникация, които включват емоции и други възможности, непознати на машините или технологиите.

Аспектите на човешката комуникация като хумор или съчувствие са не само от решаващо значение при редовен контакт, но могат да бъдат създатели на сделки или прекъсвачи, когато се превърнат в клиент или помогнат на лоялен клиент при следващата му покупка.

Има няколко съвета, които ще ви помогнат да направите чатбат да изглежда по-човечен и следователно да увеличите шанса да се свържете по-добре с вашите клиенти или потребители, установявайки по-висока степен на доверие и в крайна сметка, изграждане на здрави и здрави отношения.

Изграждане на емоционални реакции

Технологиите днес все още са устойчиви в намирането как да показват емоцията чрез изкуствен интелект. Вълнението обаче е една от най-важните основи на човешкия контакт и предоставянето му на клиентите несъмнено ще увеличи шансовете да се свържат по-добре и ще помогне на потребителите да разберат бизнеса ви и да се възползват максимално от вашите продукти или услуги.

Добрата новина е, че чатботите могат да бъдат програмирани да откриват различни емоции, криптирани в съобщението на потребителя, и да реагират с необходимата икона на емоджи, показвайки, че е свързана с чувствата и импулсите на потребителя..

Представете си колко готино би било, ако потребителят изпрати съобщение, споделящо колко тъжни са, че любимият им продукт от вашия бизнес няма на склад, а вашите отговори на чат с тъжни емоджи и дума от рода на „Съжалявам, щях да обичам за да се усмихваш днес! ”.

Такъв отговор предизвиква чувства на човешка връзка и вероятно ще задържи посетителите на вашия бизнес да се връщат.

Осъществяване на вашия охладител за ботове

За да изглежда чатботът да изглежда по-малко програмиран и по-човечен, е важно техният набор от информация да е разнообразен и те да имат достъп до повече опции, които да използват като отговори.

Дори подробности като “добре” отговорите могат да бъдат пригодени да изглеждат по-човешки, като включват няколко опции, които чатботът може да използва в такива сценарии.

Например, правенето на неща малко за забавление с опции като „добре”, „ти го имаш”, „Роджър, че” или „Да, капитан на ай” ще създаде повече човешко докосване до разговора.

Разбира се, важно е да помислите за тона на вашия бизнес и да синхронизирате езика на чатбота с него.

Използване на Voice

Добре, това вероятно е едно от първите неща, което или печели, или губи потребителя. Този детайл е по-важен в случаите, когато чатботите използват аудио за съобщения, но могат да се прилагат към написаната дума, както и да се усеща тонът на гласа. Представете си разликата в потребителското изживяване между общуването с чат с роботизиран глас над човешки глас.

Ако искате да направите вашия чатбот да звучи по-скоро като приятел, а не с кодирана машина, за да предостави резултати, добре е да използвате истински, човешки глас за отговор.

Създаване на личности

Друга съществена част от човешкия контакт е разнообразният набор от личности, които всеки носим. Въз основа на характера на вашия бизнес би било полезно да установите конкретен персонаж, кодиран във вашия чатбот, по начина, по който той отговаря, шеги, отговори или предоставя друга информация.

Прикачете определени настроения към отговорите на чатбота въз основа на откритата информация на потребителя, за да сте сигурни, че вашият чат е по-адекватен и забавен за разговор.

Въпреки че човешката природа все още не може да бъде изцяло имитирана от изкуствения интелект, тези няколко указателя несъмнено ще направят вашия чатбот здрав и ще се почувства по-човешки, увеличавайки доверието и надеждността на потребителите и потенциално увеличавайки продажбите и печалбата за вашия бизнес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map