Интернет на стойност = Blockchain


Може би сте чували за термина „BLOCKCHAIN.“ Така че, само за да ви дадем представа какво е Blockchain.

Blockchain е разпределена база данни, в която устройствата за съхранение на базата данни не всички са свързани към конвенционален процесор. Той предоставя нарастващ списък на подредени записи, наречени блокове. Всеки блок включва времева марка и елемент към предишен блок, или можем да добавим, че всеки от тези блокове от данни, т.е. блок е защитен и прикрепен с помощта на криптографски принципи, т.е. верига. Ето как произлиза терминът „Blockchain“!

Объркани ли сте?

Е, с по-прости думи, Blockchain е поредица от постоянни записи или пакети данни, които се управляват от групата на стандартните компютри. Blockchain технологията също фигурира цифрова валута, която включва Bitcoin, Litecoin и т.н..

В това ръководство ще ви обясним какво е блокчейн технологията, как работи Blockchain и какви са неговите свойства, което го прави толкова уникален.

Бързо въведение

Мисълта за Blockchains е въведена от Сатоши Накамото през 2008 г., а по-късно през 2009 г. за първи път като част от дигитална биткойн валута; Blockchain служи като социална книга за всички биткойн транзакции.

Blockchain

Blockchain мрежата няма първостепенни правомощия. Тъй като това е разделена и неизменна книга, информацията в нея е отворена за обществеността и всички да я видят. Следователно всичко, което е изградено на Blockchain, е по своя характер прозрачно и хората, които участват, носят отговорност за своите дейности.

Потребителите могат просто да редактират частите на Blockchain, които притежават, като получат частните ключове, необходими за адресиране на файла. Криптографията гарантира, че копието на хората от разпределения блокчейн се поставя в синхрон.

Как работи Blockchain?

Blockchain система се състои от две копия на запис, дейности и блокове. Сделките обикновено са действията, извършвани в определен период и те се съхраняват заедно в блок.

Blockchain

В интернет човек може да разпространява информация, а по-късно, други могат да я приближат навсякъде по света. Blockchain позволява на човек да изпраща стойност навсякъде по света, където файлът на blockchain може да бъде достъпен. Но трябва да имате отделен, криптографски създаден ключ, за да сглобите само блоковете, които притежавате.

Снемане Bitcoin Примери, ключове са необходими за прехвърляне на блокове, които се състоят от валутни единици, които имат финансови средства. Това играе ролята на четене на превода, който обикновено се извършва от банките.

Blockchain се поддържа от партньорска мрежа (ще го обсъдим по-нататък). Мрежата е компилация от възли, които са свързани помежду си. Възлите са отделни компютри, които държат на вход и произвеждат функция върху тях и превръщат изход.

Да видим пример на Wikipedia.

С Blockchain много хора могат да създават записи в запис на информация и митническото общество може да се справи с това как се променя и актуализира записването на данни. По същия начин записите в Уикипедия не са резултат от един писател. Никой индивид не доминира в информацията.

Всеки път, когато потребителят се обърне към страницата на Wikipedia, той ще има преработената версия на „master copy“ на страницата на Wikipedia. Контролът върху базата данни остава в ръцете на администраторите на Wikipedia, което позволява достъп и споразумения да се поддържат.

Основното копие на Wikipedia се публикува на сървър и всички потребители имат текущата версия. В процеса на Blockchain всеки възел в системата стига до едно и също убеждение, като всеки подновява записа поотделно, вместо да бъде главно копие.

Функции на блокчейн

Blockchain

Сега всички сме необходими за разпространение на информация чрез децентрализирана онлайн платформа, т.е. интернет. Но когато изглежда, че прехвърля стойност – например пари, права на собственост, интелектуална собственост и т.н. – обикновено сме принудени да се връщаме към традиционните централизирани институции или системи като банки или държавни служби.

Дори онлайн методи за разплащане, които са съществували след раждането на интернет – PayPal е най-очевидният пример – обикновено изискват интеграция с банкова сметка или кредитна карта, за да бъдат ефективни. Blockchain технологията позволява приятната възможност за изхвърляне на този „посредник“.

Предимството на Blockchain

  • Не се контролира само от едно цяло. Следователно е децентрализирана.
  • Данните са криптографски съхранени в блокове
  • Blockchain е постоянен, така че никой не може да се оправя с данните, които са вътре в Blockchain блоковете.
  • Blockchain е прозрачен и ясен, така че човек може да запише данните, ако иска.

Blockchain сигурен ли е??

Благодарение на своите модерни политики за криптографска защита, Blockchain предлага много по-стабилен опит от конвенционалното банкиране.

Случаят, че автоматизацията е децентрализирана и не може да бъде променена със задна дата или редактирана, я прави оптимална за финансови дейности и укриване на ценна информация.

Blockchain също се подобрява от това, че е готов да гарантира поверителността на потребителя – обаче, това за съжаление го направи все по-изявен, тъй като методът на плащане за предпочитане на киберпрестъпниците, като възел на биткойн мрежата, не трябва да разкрива идентифицирането на лицата, които носят или извършване на плащания.

Какво следва?

Blockchain предоставя също така възможност за създаване на система за защита от измами за транзакции на борсите. Това съответно показва нейния огромен потенциал за обслужване извън сферата на цифровата валута, спомагайки за привличането на интерес не само сред конвенционалните финансови институции, но и в различни раздели като строителство, производство на храни и дори много други.

Интересно при изграждането на вашата blockchain? Вижте това практически урок.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me