13 cele mai bune practici de securitate pentru securizarea site-ului dvs. WordPress

Ce este mai bun decât un site web bine construit? Un site web bine construit, cu securitate robustă.


Lipiți cu mine, deoarece voi descoperi câteva dintre cele mai bune practici de securitate pentru site-ul dvs. WordPress. Nu numai că sunt prietenoase pentru începători, dar aceste practici sunt foarte accesibile, dacă nu sunt cu totul gratuite.

Până la sfârșitul acestui articol, veți avea un plan de acțiune pentru a vă proteja site-ul împotriva tuturor tipurilor de amenințări cibernetice. Așadar, pregătește-te și hai să începem!

Site-ul dvs. WordPress este sigur?

Deși WordPress este considerat cel mai popular CMS până în prezent, această reputație vine cu câteva consecințe. Folosit de peste 35% din site-urile web pe internet, WordPress se transformă într-o țintă preferată pentru atacurile malware. Numai în 2018, Sucuri a raportat că aproximativ 23.000 de site-uri web WordPress au căzut victime ale încălcărilor de securitate.

Asta înseamnă că WordPress are un sistem de securitate teribil?

Deloc! Dimpotrivă, cauza principală a încălcărilor de securitate a site-ului web este lipsa de conștientizare a securității utilizatorilor.

Ca un CMS de renume, WordPress își îndeplinește rolul publicând periodic patch-uri de securitate și actualizări software. În ciuda acestui fapt, aceste upgrade-uri vor face mică diferență, dacă nu știi ce să faci din ele.

Pe scurt, jucați un rol semnificativ în securizarea site-ului dvs. web.

După ce cunoașteți rolul și responsabilitatea dvs. în calitate de webmaster, este timpul să explorați ce puteți face pentru a îmbunătăți securitatea site-ului dvs. web. Aruncați o privire la cele mai bune practici de securitate de mai jos și încercați să le implementați pe site-ul dvs. web.

Utilizați nume de utilizator și parole puternice

Crearea de credențe de conectare puternice ar putea fi cea mai ușoară practică de securitate pe care o poate efectua oricine, însă mulți utilizatori încă nu reușesc. Crezi sau nu, 23,2 milioane de conturi folosiți în continuare „123456” ca parolă. Aceeași problemă se aplică și numele de utilizator, unde mulți utilizatori utilizează numele de utilizator standard precum „admin” și „administrator”.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a găsi parole puternice, există o mulțime de generatoare de parole acolo puteți utiliza gratuit. În ceea ce privește numele de utilizator, puteți încorpora numere și caractere speciale în cuvintele cheie pentru a le face mai unice.

Utilizarea credențelor slabe de autentificare va face site-ul dvs. vulnerabil la atacurile de forță brută. Acest tip de atac cibernetic utilizează o abordare încercare și eroare pentru a ghici datele de autentificare. Prin urmare, cel mai bine este să evitați utilizarea unor cuvinte cheie comune pentru informațiile de conectare.

Dacă ai obiceiul să uiți parola, atunci poți să iei în considerare utilizarea LastPass să vă amintiți și să îl utilizați cu un singur clic. În ceea ce privește numele de utilizator, puteți încorpora numere și caractere speciale în cuvintele cheie pentru a le face mai unice.

Ascundeți autentificarea WordPress

Acest truc simplu vă poate proteja site-urile WP împotriva atacatorilor care vizează atacuri de forță brută. Utilizare WPS Ascunde autentificare plugin gratuit pentru a schimba adresa de conectare la ceva unic.

Activați autentificarea cu doi factori

După ce ați securizat datele de autentificare de administrare, puteți îmbunătăți procesul de autentificare și mai mult, activând autentificarea în doi factori. Acest proces de securitate creează un strat suplimentar de protecție care necesită utilizatorilor să obțină un cod unic dintr-o aplicație de autentificare. Prin implementarea acestuia pe site-ul dvs. web, numai utilizatorii cu datele de autentificare și codul de conectare corecte se pot conecta la contul lor.

WordPress are o mulțime de pluginuri de autentificare în doi factori. Câteva dintre cele mai bune includ Autentificator Google, Autentificarea cu doi factori, și Două Factor.

Schimbă prefixul bazei de date WordPress

Baza de date a site-ului web este cea mai preferată țintă pentru atacurile de injecție SQL. Aceste tipuri de cyberattack forțează baza de date să execute cod rău intenționat, permițând hackerilor să modifice sau să elimine datele din ea în mod liber. Deoarece atacurile de injecție SQL cuprind în jur 80% din tentativele de hacking lansat lunar, nu ar trebui să iei această amenințare ușoară.

Unul dintre factorii care fac baza de date predispusă la atacurile de injecție SQL este utilizarea prefixului wp_ default database. Folosind o bază de date previzibilă, prefixul permite hackerilor să vă ghicească numele tabelelor și să facă ravagii în baza de date. Prin urmare, vă recomand cu mare drag să îl schimbați cât mai curând.

Iată un detaliu ghid despre cum să schimbi prefixul bazei de date WordPress. De asemenea, puteți încerca Schimbă pluginul Prefix Table.

Dezactivați raportarea erorilor PHP

Funcția de raportare a erorilor PHP vă ajută să localizați erorile în fișierele PHP mult mai rapid. Cu toate acestea, permite și altor persoane să vadă vulnerabilitățile site-ului dvs. Prin urmare, vă recomand să dezactivați complet această funcție.

WordPress dezactivează implicit funcția de raportare a erorilor. Dacă este activat din anumite motive, ar trebui să îl dezactivați manual modificând fișierul wp-config.php. În funcție de serviciul dvs. de găzduire web, mai mulți furnizori de hosting vă permit, de asemenea, să gestionați această setare din panoul de control.

Mențineți WordPress actualizat

Pentru a ține pasul cu tipurile din ce în ce mai mari de cyberattacks, WordPress lansează periodic actualizări, împreună cu cele mai recente corecții de securitate. Această îmbunătățire nu se aplică numai corectorului WordPress, ci și pluginurilor și temelor. Acestea fiind spuse, folosirea software-ului învechit este o rețetă pentru dezastru.

În timp ce WordPress implementează automat actualizări software minore, trebuie să efectuați manual actualizări majore. Deci, asigurați-vă că căutați noi actualizări în Actualizări secțiunea panoului de administrare WordPress în mod regulat pentru a evita vulnerabilitățile de securitate pe site-ul dvs..

Există, de asemenea, un plugin gratuit Manager de actualizări ușoare, pe care îl puteți utiliza pentru a controla modul în care doriți să vă actualizați nucleul, temele și pluginurile WordPress.

Dezactivați Navigarea în director

Navigarea directoarelor vă poate oferi acces rapid la structura site-ului și la directoarele individuale. Cu toate acestea, se poate transforma într-o sabie cu două tăișuri dacă alte persoane pot accesa și ea. Hackerii îl folosesc adesea pentru a găsi fișiere, pluginuri și teme vulnerabile, apoi le folosesc pentru a avea acces la site-ul dvs. web.

Dacă vă găzduiți site-ul dvs. WP pe o platformă premium, atunci este posibil să nu fie nevoie să vă faceți griji, deoarece ei vor avea grijă de aceste optimizări. Cu toate acestea, dacă vă găzduiți singur sau dacă doriți să îl dezactivați manual, verificați acest lucru articol pentru a ști cum să dezactivați navigarea în directoare în WordPress.

Eliminați numărul de versiune WordPress

WordPress lansează continuu actualizări pentru a remedia vulnerabilitățile de securitate ale versiunii anterioare. Versiunile mai vechi sunt de obicei afectate de mai multe vulnerabilități. Prin urmare, publicarea versiunii dvs. WordPress nu este cea mai bună idee pentru sistemul dvs. de securitate web.

În mod implicit, versiunea dvs. WordPress este vizibilă în partea din dreapta jos a panoului de admin și a sursei paginii. Apare, de asemenea, în locuri mai puțin evidente, cum ar fi RSS, CSS și scripturile site-ului. Este minunat articol care oferă un ghid pas cu pas despre cum să eliminați versiunea WordPress din aceste locuri.

Dezactivează editarea fișierului

Editorul de fișiere încorporat WordPress vă permite să modificați scripturile de plugin și temă mult mai ușor. În ciuda acestui fapt, această caracteristică poate pune în pericol site-ul dvs. web dacă se încadrează în mâinile greșite. Din acest motiv, cel mai bine este să dezactivați complet editarea fișierelor. Puteți face acest lucru adăugând mai jos în fișierul wp-config.php.

define („DISALLOW_FILE_EDIT”, adevărat);

Efectuați backup-uri regulate

Crearea copiilor de rezervă este la fel de importantă ca securizarea site-ului. În cel mai rău caz, copiile de rezervă vă pot salva de la nevoia de a reconstrui site-ul de la sol.

Procesul poate părea obositor, dar există multe plugin-uri de rezervă, cum ar fi VaultPress și BlogVault asta o poate face fără probleme. Protejează-te, folosește pluginul care are o caracteristică de rezervă automată pentru a-ți economisi timpul și pentru a evita să ai backup-uri învechite care înfundă sistemul tău.

Dacă nu îți place să folosești prea multe plugin-uri, poți să iei în considerare utilizarea iThemes Security Pro care au grijă de toate și de multe altele.

Opriți spamul și SEO negativ

Spamul este peste tot și nimănui nu-i place.

Dacă executați un site popular și nu aveți un sistem adecvat de prevenire a spamului, atunci puteți atrage mii de spameri în fiecare zi. A avea prea mult spam este rău pentru SEO și experiența utilizatorului. Imaginează-ți, ai sute de comentarii irelevante pe o postare pe blog.

Spuneți nu la spam utilizând butonul CleanTalk anti-spam soluţie.

Folosiți WAF

Una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face pentru securizarea site-ului dvs. este folosirea WAF (Aplicația Web Firewall). Vă ajută să vă protejați site-ul de cele mai importante vulnerabilități OWASP, defecte de securitate cunoscute și necunoscute, cod rău intenționat, atacuri DDoS și multe altele.

Există câteva opțiuni – SUCURI, Malcare, Cloudflare.

Gestionați teme și pluginuri

Una dintre cele mai mari avantaje ale utilizării WordPress este colecția sa vastă de pluginuri și teme. În mod ironic, plugin-urile și temele WordPress reprezintă ca atare cea mai mare sursă de vulnerabilitate care v-ar putea pune site-ul în pericol. Deci, ar trebui să faceți alegerea dvs. cu înțelepciune și să le gestionați cu atenție pe cele pe care le-ați instalat.

Cea mai simplă modalitate de a împiedica hackerii să acceseze site-ul dvs. prin intermediul unui software defect, este folosind pluginuri și teme cu recenzii și evaluări excelente. Acestea sunt indicatori minunați care vă vor spune că sunt bine întreținuți și funcționează corect. În plus, asigurați-vă că verificați periodic actualizări pentru a le îmbunătăți performanța.

Înveliți

Deoarece amenințările cibernetice de pe glob nu intenționează să se retragă foarte curând, este esențial să vă protejați site-ul dvs. WordPress de pericol potențial. Din fericire, există o mulțime de practici de securitate ușoare, dar eficiente, pe care le puteți efectua pentru a îmbunătăți securitatea generală a site-ului dvs..

Acest articol dovedește că nu ai nevoie de un buget mare sau de cunoștințe tehnice avansate pentru a îndeplini unele dintre cele mai bune practici de securitate. Întrebarea este: ești pregătit pentru provocare?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map