10 ting, man skal undgå, mens man bygger link

Vidste du, at link bygning ændrede sig for altid med det samme Google frigav sin Penguin-algoritme i april 2012? Og tingene har ændret sig mere med tiden, da Google fortsætter med at udrulde friske algoritmer hver dag.


Masser af websteder led et enormt fald i trafik, fordi selvom linkopbygning spiller en enorm rolle, når det kommer til Off-Page Optimization, er der flere linkbyggeteknikker, som Google hader.

Der er mange måder, du kan generere backlinks på, men hvis du ønsker at få en bedre Google-placering, skal du opbygge backlinks af høj kvalitet.

Og for at du får backlinks i høj kvalitet, skal du undgå de ti linkbygningsfejl, vi vil dele med dig nedenfor.

Læs også, Brug disse 9 måder til at få backlinks af høj kvalitet

Det er forståeligt, selv de mest erfarne SEO’ere laver nogle fejl, mens du bygger backlinks, men du skal stræbe efter at få backlinks af høj kvalitet, så du kan forbedre:

 • Salg
 • Dine søgerangeringer
 • Din organiske trafik

Husk, at opbygning af backlinks på den forkerte måde kan koste dig penge og skade dit Google-placering enormt.

Så i denne artikel vil vi dele med dig nogle af de almindelige fejl, der skal undgås, når vi bygger backlinks (alias link bygningsfejl).

Men før vi kommer ind på linket bygger fejl for at undgå …

Definition af linkbygning

Hvad er Link Building?

Link Building

Linkopbygning er den praksis at få andre relevante websteder til at linke til dit websted. Den anden definition af linkopbygning er … processen med at markedsføre dit websted til andre websteder for at generere links til dit eget.

For at drive trafik fra søgemaskinerne skal du oprette backlinks af høj kvalitet fra relevante websteder.

Fordelene ved Link Building

Vidste du, at SEO er en bygning på 90%? Ups, vi gætter bare, fordi vi ikke er professionelle SEO’er, men selv hvis du spørger de professionelle, vil de fortælle dig, at en vellykket linkbuilding-strategi kan hjælpe dig med at:

Kør henvisningstrafik

Spørg eksperterne SEO, så vil de fortælle dig, at henvisningstrafik er svær at få, men er mulig, når du udfører en god linkbuilding-strategi.

Når du sikrer et link tilbage til dit websted fra relevante autoritetswebsteder, øger du chancerne for at føre henvisningstrafik til dit websted. Hvorfor?

Disse sider vises normalt, når brugere søger efter information på internettet. Når brugere klikker på de hyperlinks, der er placeret på disse websteder, føres de til dit websted. Sådan genererer du henvisningstrafik.

Forbedre side- og domænemyndighed

Mens Google bruger flere faktorer til at vise websider på en søgning, er domæne- og sideautoritet vigtige faktorer, der bestemmer, om dine websteder vises i søgeresultaterne.

Så hvordan bestemmer Google Domain Authority (DA) og Page Authority (PA) på et websted?

Det er enkelt, kvaliteten af ​​de backlinks, som dit websted har fra flere relevante websteder, jo højere domænemyndighed, og jo bedre vises dit websted ved relevante søgninger. Din sideautoritet er kombinationen af ​​flere backlinks i høj kvalitet til dit websted.

Forbedre brandets synlighed

Når de udfører en linkbuilding-strategi, reklamerer webstedsejere deres websteder til andre relevante websteder gennem gæstepost og flere andre metoder. På denne måde får folk at vide om dit websted, og i sidste ende bliver dit brand synligt for mange mennesker.

Byg mærke autoritet

Linkopbygning kan øge din brandmagt i din branche. Flere og flere brugere surfer på nettet på jagt efter nyttigt, pædagogisk, interessant og underholdende indhold. Hvis du konstant offentliggør originalt indhold af høj kvalitet, skiller dit brand ud fra mængden. Sådan bygger du mærkeautoritet.

Nu med det sagt, lad gummiet møde vejen.

10 almindelige fejlbygningsforbindelser, der skal undgås

1. Udgivelse af tyndt indhold

Nå, de fleste SEO’er fortæller dig at offentliggøre linkværdigt indhold, men vi anbefaler dig at offentliggøre indhold af høj kvalitet til brugere og optimere det til søgemaskiner.

Desværre kæmper mange mennesker med at skabe indhold, der rangerer bedre i søgemaskiner, men glem at sætte læserne af indholdet i overvejelser – det er en fejl, der er værd at undgå for enhver pris.

Google forstår, når brugere elsker dit indhold. Søgegiganten vil tjekke, hvordan brugerne interagerer og engagerer sig med dit indhold, backlinks, delinger, kommentarer, lignende, den tid, en læser bruger på dit websted, og mange andre metrics og derefter rangerer dit websted i overensstemmelse hermed. Det betyder, at hvis ingen læser dit indhold, er der ingen, der linker til det, og Google ved derfor, at dit indhold er tyndt (sub-par-indhold eller dårlig kvalitet).

Bortset fra indholdskvalitet er brugeroplevelse også en anden vigtig faktor, som Google ser på, når de rangerer websteder. For eksempel, hvis din websider tager for lang tid at åbne, vil du have en høj afvisningsprocent.

Fokus på at skabe indhold af høj kvalitet og brugbart, der besvarer søgernes spørgsmål, og folk vil linke til dit websted.

Læs også, hvordan man skriver et indhold, der rangerer højere på Google

2. Udveksling af links for penge

Google hader købte links. Af denne grund bruger søgemaskinen smarte bots eller gennemsøgere, der kan registrere, om du har købt links fra andre kilder. Desuden tillader Google folk at rapportere købte links eller PBN-netværk. For at være på den sikre side skal du bare undgå at købe links.

Selv hvis du spiller systemet ved at købe links, skal du tage dette i betragtning:

 • Købt links vil føre trafik i lav kvalitet end naturlige links
 • Du får en stor straf, når Google opdager betalte links på dit websted
 • At blive straffet af Google betyder, at du vil bruge flere penge på at afhjælpe situationen.

At købe links fra andre kilder kan skade din placering i søgemaskinerne. Selv hvis du har penge til at købe links, bør du derfor bruge dem på noget andet.

3. Glem at slippe af med giftige links

Først og fremmest hvad er giftige links?

Giftige links er de irrelevante eller unaturlige backlinks, der kan skade dit websteds placering af søgemaskiner.

Efter at have vidst, hvad giftige links er, hørte du om Googles Penguin-opdatering?

Bare rolig, vi vidste det heller ikke, da Google rullede ud denne “søde” opdatering, men her er grunden til, at Google rullede ud Penguin-opdateringen.

Penguin-opdatering blev frigivet for at øge Googles søgeresultater ved at slippe af med websider med giftige backlinks.

Penguin-opdateringens hovedmål er at overvåge og straffe websteder med mange giftige backlinks og dem med en dårlig backlink-profil.

Det er let at slippe af med giftige backlinks. Der er masser af backlink-analyseværktøjer, såsom SEMrush, som du kan bruge til at evaluere din backlink-profil og fjerne giftige backlinks.

4. Fokus på en konge af backlinks

Selvom en sund linkprofil fortsat er en stærk indikator for et websteds kvalitet for søgemaskiner, er mange mennesker tilbøjelige til at fokusere på en type backlink.

For at opbygge en sund backlink-profil skal du investere i en række backlinks, der driver mere trafik til dit websted og øger indtægterne.

Der er to hovedtyper af backlink: Dofollow og Nofollow.

De fleste erfarne bloggere og SEO’er fortæller dig, at du skal fokusere på at oprette Dofollow-links, men dette er en af ​​de linkfejl, du skal undgå. Fokus på en type backlink er en dårlig SEO-praksis. Derudover risikerer dit websted at blive straffet af Google for at gøre det.

Det er unødvendigt, at Nofollow-links ikke passerer nogen link juice til dit websted, men kan øge dit websteds SEO især når de kommer fra forskellige domæner.

Prøv dit bedste for konstant at opbygge de to backlinktyper. For eksempel, hvis du bygger Dofollow-backlinks gennem gæstepost, kan du også oprette Nofollow-links ved at kommentere andre relevante blogs. Blanding af de to links i din backlink-profil vil hjælpe med at styrke et sundt SEO-websted.

5. Generering af links fra domæner uden indeks

Når du bygger backlinks, skal du være forsigtig med ikke at hente links fra websteder, domæner eller websider, der ikke er indekseret på Google. Google-søgealgoritmer straffer websteder, der får links fra sider eller websteder, der ikke er indekseret.

Inden du får disse links fra et websted, skal du sørge for at undersøge nok om et websted er indekseret eller ej. Det er bedre at bruge mere tid på at undersøge et websted, før du bygger links fra det end at haste med at bygge links og derefter fortryde senere.

Du kan bruge værktøjer som SEMrush til at overvåge din backlink-profil, og hvis du registrerer et ikke-indekseret websted, der linker til dit, skal du fjerne disse links.

6. Fokus på at overgå din konkurrent

Selvfølgelig er det godt at spionere på dine konkurrenters linkprofil, da dette er den bedste måde at vide, hvordan man slår dem, men at fokusere på at overgå dem ved at jage deres linkprofil vil ikke hjælpe dig.

Som regel skal du spionere på din konkurrents linkprofil for at se, hvordan du kan finjustere din linkprofil men finde ressourcer til at udvikle en indholdsstrategi, der hjælper dig med at oprette din linkprofil.

7. Bygning af irrelevante links

I et bud på at oprette links fra autoritetswebsider ignorerer bloggere og indholdsmarkedsførere nicheaktivitet.

Hvis du ejer en digital marketingblog, er det bare dårligt for din SEO at få en backlink fra en sundheds- og fitnessblog.

Medmindre den blog, du får et link fra, er generel, skal du altid oprette links fra relevante nicher.

Det er godt muligt at opbygge kvalitetslink fra en blog med en anden niche end din, men du skal sørge for, at emnet, du skriver om, er relevant for din blog.

8. Fokus på mængde i forhold til kvalitet

Ingen forhindrer dig i at offentliggøre to blogindlæg om ugen. Men hvis du ofrer kvalitet for kvantitet, er det bare at stoppe med at gøre det.

Ifølge HubSpot genererer indlæg i lang form flere andele og backlinks, men hvis indholdet er af dårlig kvalitet, vil ingen linke til dine blogindlæg.

Fokuser altid på at skabe og offentliggøre indhold af høj kvalitet, og folk vil linke til dit indhold.

9. Ikke at diversificere din linkbygningspraksis

Der er masser af linkbygningspraksis. De mest almindelige er gæsteblogging og blogkommentarer. Hvis du kun er afhængig af en type linkbyggeteknik, får du ikke de ønskede resultater inden for den specificerede tid.

10. Hastening Link Building

Google begrænser ikke din hastighed med at opbygge backlinks, men at generere tusinder af links på en dag kan få Google til at blive mistænkelige og straffe dit websted.

I lighed med punkt 8 ovenfor skal du altid fokusere på at opbygge backlinks af kvalitet end kvantitet.

Det betyder, at du er bedre til at få links fra 2 autoritetswebsteder end at få 20 links fra websteder af lav kvalitet.

Afsluttende ord

Ifølge Brian Dean fra Backlinko er linkbygning en af 200 Google-rangeringsfaktorer. Imidlertid er linkopbygning en proces, der tager tid og kræver tålmodighed. Hver gang du udfører en kampagne for at forbedre rangering af søgemaskiner ved at oprette links, skal du altid undgå disse ti fejl.

Om forfatteren

John Trogdon er en professionel essaysskribent og redaktør hos https://www.proessaywriting.com/. Desuden er John blevet vist på mange autoritetssider som en professionel digital marketing. Forbes kalder ham en digital marketingguide. Han er også journalist af erhverv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map