20 най-добри инструменти за маркетинг на съдържание за подобряване на продуктивността на съдържанието през 2020 г.

Маркетингът на съдържанието е процедурен подход за маркетинг на ценно, уместно и последователно съдържание. Това е най-добрият и най-ефективният начин за генериране на органичен трафик към вашия уебсайт. Сигурно мислите как всеки може да прави маркетинг чрез съдържание?


Тук първо трябва да се изясним със света на дигитализацията и стратегическия маркетинг, направени цифрово. В днешния сценарий никой не вярва в традиционния маркетинг и акцентът премина към дигиталния маркетинг.

Дигиталният маркетинг може да се извърши по следните начини:

 • Оптимизация за търсачки (SEO)
 • Маркетинг в търсачките и реклама с плащане на кликване
 • Маркетинг на социалните медии
 • Съдържателен маркетинг
 • Партньорски маркетинг
 • Инфлуенсър маркетинг
 • Маркетинг по имейл
 • Реклама за мобилни телефони на вирусен маркетинг

Когато става въпрос за маркетинг на съдържанието можем да кажем, че е част от SEO дейността на страницата. Не е чудно, че това е най-добрият начин за генериране на органичен трафик. Тоест, без да харчите пари за платени реклами или маркетинг.

Тези, които притежават уебсайт, трябва да се класират на SERP и това очевидно е трудна задача. Първоначална и ключова стъпка към класирането на вашия уеб сайт е маркетингът на съдържанието. Това е оптимизация на съдържанието. Маркетингът на съдържанието е наистина решаващ за поддържането на приложимостта на съдържанието ви със заглавието, поддържането на ключовите думи, високото качество на съдържанието. Всичко това включва стъпката към маркетинга на съдържанието.

Предоставяне на високо качество на съдържанието за генериране на потенциални клиенти и импровизиране на класирането на страницата на SERP (Страница с резултати от търсачката). Това е страницата, която се появява първо, когато търсим някоя ключова дума или фраза, страниците на сайтовете, които се появяват на първата страница, се класират по конкретната ключова дума.

В крайна сметка да класирате определена ключова дума маркетинг на съдържанието е наистина важна стъпка. Добре се казва, че съдържанието е крал, защото една страница е невъзможна за класиране в SERP без качествено съдържание.

Съдържанието трябва да бъде според целевата аудитория. Избягвайте подобни грешки, докато пишете съдържание, което включва пълнене на ключови думи, биене около храста, без да се има предвид правилния език или граматически грешки, трябва да се избягва плагиатство. Тези неща трябва да имате предвид, докато пишете съдържание за маркетинг.

Има различни инструменти, които ще обсъдим за маркетинг на съдържание, които могат да направят чудеса за вашето съдържание.

20 най-добри инструменти за маркетинг на съдържание за 2020 г.

1. BuzzSumo

В днешния сценарий маркетингът със съдържание се оказа най-добрият начин за генериране на трафик и увеличаване на авторитета на вашия уебсайт. Проблемът възниква, когато трябва да решите по коя тема трябва да напишете блог, който е в тенденция. Най-добрият инструмент, който може да опрости проблема ви, е „BuzzSumo“, мощен онлайн инструмент, който ви позволява да намерите актуалните теми или съдържание за блога.

2. WordPress

WordPress е най-полезната и широко използвана платформа в целия свят. Тя е една от най-добрите CMS (Content Management System). WordPress е доста готин и полезен инструмент за разрастване на вашата маркетингова програма за съдържание. Това е отворен код, който ви позволява да изградите уебсайта си по ваш избор и има възможност да го хоствате. Можете лесно да персонализирате вашия сайт, като използвате темите и плъгините, налични в WordPress.

3. HubSpot

С помощта на този инструмент можете да създавате съдържание, което ще привлече повече посетители към ключовата дума, която има повече търсения. Изградете и модифицирайте уебсайта без ИТ, просто трябва да плъзнете и пуснете, за да създадете публикации в блогове, целеви страници и шаблони. Чрез създаването им с помощта на отзивчиви шаблони бъдете готови за посетителите.

4. Курата

Инструментът Curata ви помага да създадете предсказуема верига за доставки и да изберете съдържанието, което може да повлияе на продажбите и маркетинга. Да ви помогне да подобрите подхода си към маркетинга на съдържанието. Можете лесно да прегледате ефективността на вашия блог.

5. Буфер

Всичко, което сте направили, е създадено висококачествено съдържание. Сега имате нужда от онлайн на различни платформи за социални медии. Буферът ви помага със същото. Това е инструмент, който ви позволява да споделяте публикации и актуализации на различни видове платформи за социални медии, които също според начина, по който планирате. Той също има характеристика на аналитичност, с помощта на която можете да видите как се представя вашето съдържание в социалните медии.

Прочетете също 10 най-добри WordPress приставки за автоматично споделяне на публикации в блога в социалните медии.

6. Йоаст

Тя ще се превърне в едно от любимите ви инструменти, тъй като стана и мое. Всичко в един инструмент, който ви помага най-добре с оптимизация за SEO. Можете лесно да оптимизирате съдържанието, ключовите думи, мета описание; дори предлагат вътрешни връзки и много други.

7. Арефи

Това е един от любимите ми инструменти, без съмнение, че и този инструмент ще ви хареса. Инструментът ви помага да анализирате защо конкурентите ви се класират високо. И начините, по които можете да ги надминете. Той се предлага с ключови думи и инструменти за изследване на съдържанието, които ви помагат да знаете какво съдържание класира най-много и конкретните ключови думи за тях.

8. Граматично

Граматическият инструмент е един от най-добрите онлайн инструменти, които ви помагат да посочите правописни грешки или граматически грешки. Всички контекстуални грешки са подчертани с червено подчертано подчертаване. Всички грешки могат лесно да бъдат коригирани от инструмента. Просто трябва да донесете курсора на думата, подчертана от червената цветна линия. И можете да щракнете върху правилната дума за тази грешка.

9. Google Analytics

Когато сте заети с различни задачи като създаване на най-доброто съдържание за вашия уебсайт, актуализиране на социални медии и извършване на няколко други дейности за вашия блог. Може да забравите много съществената стъпка, т.е. да анализирате своя напредък.

Инструментът, който ви помага в това, е Google Analytics. Можете лесно да преглеждате своите виждания и статистика и да променяте стратегията си, ако не работи. Анализът на вашата маркетингова кампания за съдържание е наистина необходим. Помага да отговорите на различни въпроси като например Колко трафик се генерира за периода според избрания от вас за преглед? Коя ключова дума генерира повече трафик, а също и на базата на демографски данни?

10. Редактор на Хемингуей

Този инструмент е наистина полезен за вас, тъй като знаете грешките по по-контекстуален начин. Помогнете да направите писането си смело и ясно. Той подчертава продължителни, сложни и често срещани грешки, като посочва с жълта линия.

 • Червеното подчертаване означава, че изречението ви е толкова скучно, че читателят ще се изгуби, опитвайки се да разбере смисъла.
 • Лилавото подчертаване ви казва да го замените с по-кратка дума.
 • Синьото подчертаване ви казва да замените думата, която е по-привлекателна, а зеленото подчертаване ви казва да укажете, че фразата в пасивния глас.

11. Adobe Photoshop

Имате висококачествено съдържание и ние имаме най-добрият инструмент за вас, за да създадете висококачествени и атрактивни изображения за вашето съдържание. Adobe Photoshop е лесен инструмент за използване, дори ако не сте добър в графичния дизайн. Той е най-подходящ за създаване на публикации в социалните медии, изображения за вашето съдържание, корица на блога и ръководството за екрана. Ще обичате този инструмент.

12. Easel.ly

Easel.ly е уеб базирана инфографика, която ви помага да конвертирате вашите идеи, концепции и отчети в действителен уеб дизайн. Дори и да не сте професионален дизайнер, лесно можете да създавате инфографика. Това ви помага да се надявате да генерирате повече връзки и очевидно интересна и атрактивна инфографика автоматично генерира трафик.

13. MailChimp

MailChimp е най-добрият инструмент за имейл маркетинг. Това е лесен начин да маркетирате съдържанието си на имейли. Разпространението на съдържание чрез имейл с помощта на този инструмент ще ви помогне да увеличите абонатите си. Този инструмент е полезен за групово изпращане.

Най-важното нещо, което трябва да знаете, е, че MailChimp е безплатен за до 2000 абонати и 12000 месечни имейла и има ръководство за започване на работа с имейл маркетинг. Този инструмент помага да се подобри информираността за марката и най-добрият начин за взаимодействие с клиентите.

14. Marketo

Когато дойде време да обединим всички дейности в социалните медии и маркетинговите усилия за съдържание, инструментът Marketo може да ви бъде от полза сега, тъй като ще ви осигури необходимата услуга.

Този инструмент има много функции, но най-добрите предимства, които може да ви даде с помощта на функцията за прогнозиране на съдържанието, е да определите най-доброто си съдържание и да анализирате кое от вашето съдържание ще класира и предоставя подходящо съдържание за целевата аудитория. Неговата прогнозна природа ви помага по най-добрия възможен начин.

15. HotJar

HotJar е един от любимите ми инструменти за анализи. Той дава най-доброто потребителско изживяване, което включва проучвания и повторни сесии. HotJar не само ще ви помогне да отговорите “какво” “къде” резултатите от анализа на поведението на потребителите, но и “защо”. Също така ви дава визуалната картина на посетителите, които щракват и просто превъртат.

16. Лудо яйце

Използвайте този невероятен инструмент, за да получите резултатите, свързани с реакцията на клиента на елементи от вашия сайт. Топлините карти и картите за превъртане са за преглед на визуални отчети. Той допълва представите ви за данните на Google Analytics.

17. Бунт

Еха! Метежът е полезен инструмент. Това може да ви помогне да промените динамично да промените отзивите на клиентите на уебсайта, за да съответстват на избора на посетителя. Той дава персонализиран уебсайт за всеки посетител, за да генерира повече продажби.

18. Ко График

Това е редакционният календар „всичко в едно“ за планиране, изпълнение на вашата маркетингова стратегия. Това ви помага да организирате всичко на едно място. Можете да планирате, планирате или разсрочите блоговете си, маркетинговото съдържание и социалните медии на едно място. Той е лесен за използване и ви помага да организирате всичко на едно място по свой начин! Опростява работата ви.

19. Canva

За да направите съдържанието си по-привлекателно и илюстративно, най-ценният инструмент е Canva, това ви помага да създавате красиви изображения за вашите блогове, без да се изискват допълнителни усилия. Не е нужно да се притеснявате за проблема с авторските права. Можете да създавате изображения, като изберете подходящ шаблон от голям брой шаблони, графики, икони, банери и инфографика.

20. Социално животно

Социалното животно е много активно използван инструмент. Демо акаунтът може да ви каже колко полезен е инструментът за пазара на ниши. Този инструмент може да ви даде подробно проучване на ключовите думи. Той има инструмент за изследване, който е наистина полезен. Социалните животни могат да ви дадат ефективна солидна представа за това как и какво трябва да напишете за своя блог. Ще ви помогне да намерите актуални теми за съдържание.

Био на автора: Самриди Шарма е дигитален маркетинг и писател на съдържание в Квантова ИТ иновация. Тя е писала блогове за дискусии, базирани на технологии. Страстно се интересува от блоговете и иска да изследва повече в тази област.

Прочетете също:

 • Топ 10 WordPress приставки, за да получите повече социални акции през 2020 г.
 • 14 най-добри SEO инструменти, които използват всички SEO експерти през 2020 г. (безплатно & Платено)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map