30 грешки в SEO, които могат да убият класацията на уебсайта ви през 2020 г.

Отвън SEO може да ви удари като нещо просто, но това не е напълно честно. Много се включва в изпълнението на различните SEO фактори, включително качествени връзки, ключови думи, котва текстове, качествено съдържание, да споменем няколко. Все пак можете да направите няколко грешки в SEO, сред които:


Contents

1. Писане на некачествено съдържание

В тази епоха и време Интернет няма да прости нискокачествено съдържание. Толкова много хора имат невероятни неща за казване и споделяне, че хората с радост ще пренебрегнат вашето нискокачествено съдържание, дори с известна заглавие на марката. Със съдържание става въпрос за запазването му свежо, уместно, актуално, модерно, забавно, информативно и навременно за вашите аудитории.

Прочетете също: Как да напишете качествено съдържание?

2. Бавна скорост

Бавна скорост на уебсайта

Бавната скорост е убиец. В това време на модерни технологии, умовете на хората бяха настроени да очакват всичко моментално. В идеалния случай на сайта се отваря повече от 3 секунди, което кара потребителите да чакат твърде дълго.

Про съвет: не е нужно да сваляте цялата си. Помислете как да промените начина, по който правите нещата; преоразмерете медията, която качвате, включете кеширането на браузъра, намалете плъгини, джунджурии и странични ленти, наред с други.

Прочетете също: 15 начина да ускорите уебсайта на WordPress

3. Не оптимизиране на изображения

Визуалното съдържание изминава дълъг път в привличането на вниманието и ангажирането на публиката със социални медийни платформи в манията; хората продължават да изискват повече и повече визуално съдържание. Въпреки това, без да ги оптимизирате правилно, вие губите от правилното индексиране и класиране на цялото съдържание на Google.

Тъй като изображенията са толкова голяма работа, бихте разчитали да се класирате за тях, следователно, уверете се, че имате информация за надписите, описанията на изображенията и дори текстовете Alt. Целта е да предоставите на хората повече подробности за вашето визуално съдържание.

Прочетете също: 5 най-добри приставки за оптимизатор на изображения WordPress

4. Не правя проучване на ключови думи

Има причина защо разработчиците са предвидили най-добрия проследяващ рейтинг на ключови думи в Serpbook за пазара. Изследването на ключови думи е толкова важна част от успешното SEO. Тъй като повечето хора смятат блоговете и цялата практика на SEO за нещо просто, те по-често пренебрегват значението на изследването на ключови думи.

Известно време може да изглежда безполезно да се използват проучвания на ключови думи, защото нещо като съдържание има за споделяне. За съжаление, дори със свежи идеи, все още можете да се окажете с грешна аудитория или с грешен материал за вашата аудитория, когато съдържанието, което имате, не съответства на нуждите на вашата целева аудитория.

Прочетете също:

 • Как да направите проучване на ключови думи за SEO
 • Най-добри инструменти за изследване на ключови думи за SEO през 2020 г.

5. Пълнеж на ключови думи

Ако не направите проучване на ключови думи е едно, но някои уеб администратори все още не са измислили идеалния начин да включат ключови думи в текста. Без значение колко време прекарвате в проучване на отлични ключови думи за съдържанието си, няма извинение за небрежното им добавяне към вашата платформа.

В наши дни става въпрос не толкова за събиране на резултатите от търсенето на съдържание с точни съвпадения по ключови думи, а за довеждане на резултатите от съдържанието, които най-добре съответстват на думите за търсене.

6. Оптимизиране на няколко страници за едни и същи ключови думи

Колкото и да не можете без ключови думи, трябва да сте умни към тях. Използването на една ключова дума за оптимизиране на две или повече от вашите страници ще навреди на класирането ви. Първо, има голяма конкуренция за първата страница на Google и независимо дали думите, към които се насочвате, имат ниска конкуренция, винаги има конкуренция, за която да внимавате..

Основната грижа обаче е да се продадете накратко. Има толкова много свързани ключови думи, които бихте могли да насочите, за да достигнете до още по-голяма база аудитория, отколкото при един набор от ключови думи.

7. Оптимизиране на ключови думи с къса опашка

Ключови думи с дълги опашки

Отново с ключовите думи няма да се оправите сами, ако винаги насочвате към ключови думи с къса опашка. Насочването на фраза като „SEO техники“ ще ви даде ниско класиране. За един, толкова много съдържание е написано по тази тема, и много повече се появява.

Проблемът е, че условията за къси опашки имат много висока конкуренция, да не говорим, обща целева група. Хората биха могли да търсят различни неща в обхвата на вашите ключови думи с къса опашка, достатъчно, за да направят съдържанието ви ирелевантно за търсенията им..

Прочетете също: Как да увеличите трафика на уебсайта с помощта на ключови думи с дълга опашка?

8. Незачитане на вашата конкуренция

Вашите конкуренти може да не са ваши приятели, но това не трябва да ги прави врагове. В областта на SEO винаги има какво да научим. Независимо дали вашите конкуренти се справят по-добре от вас, фактът, че те поставят забележима конкуренция, означава, че трябва да правят нещо правилно. Инвестирайте известно време в проучване на конкуренти и изберете нещо или две, които можете да използвате за по-добро SERP на Google.

9. Игнориране на вътрешното свързване

Докато разчитате на връзки за вашата структура на връзки, не можете да направите без вътрешно свързване и да бъдете успех в SEO. Има много статии, които се намират в архивите на сайтове на хора, които са невиждани поради неуспешно използване на вътрешна връзка.

Докато хората преминават през статията ви и Google обхожда вашия сайт, уверете се, че има много повече за консумация от написаните думи. Нека вътрешните връзки ги водят към повече от вашата работа.

10. Лошо качество връзки

Съществуването на връзки има много общо с общия ви успех в SEO стратегията. Количеството на тези връзки предполага, че сте отделили доста време да обогатите съдържанието си с повече стойност от външни източници. Това добавя към вашата репутация на марка. Въпреки това, купувайки връзки, хората не успяват да признаят, че не толкова е важно количеството, а по-скоро качеството.

Някои от сайтовете, от които купувате връзките, са спам и са по-скоро без значение за курса ви като марка. Въпреки че повечето от целевите ви аудитории може да не ги забележат, Google ще го направи. По-лошото е, че ще привлечете наказание за това, вместо да засилите позицията си.

Прочетете също:

 • 9 начина да получите качествени връзки
 • Никога не използвайте тези 10 начина да получите връзки

11. Мълчание върху социалното

Социалните мрежи имат голяма част от цялото интернет население. Ако сте социални и вашето присъствие не се усеща, причинявате страдание на класацията ви. Всъщност, освен скритите предимства, които има от SEO, социалните сигнали набират все повече място като фактор за класиране.

Хората, които искате да насочите към вашето съдържание, най-вече висят на платформи за социални медии. Колкото повече взаимодействате с тях, толкова по-добре те се запознават с вашата марка и желаят да консумират повече съдържание от вас.

Прочетете също: 10 най-добри WordPress приставки за автоматично споделяне на нови / стари публикации в блога на всички социални медийни платформи

12. Не промотирайте съдържанието си

Каква полза е да имаш качествено съдържание, което никой не може да чете? Съществуващото онлайн означава да направите марката си известна чрез широко споделяне на вашето съдържание. Популяризирането на съдържание се нуждае от агресия и ангажираност. Бъдете активни в социалните медии като един от начините да популяризирате съдържанието си.

Освен това, задайте бюджет за съдържанието си, за да можете да плащате за игра, защото понякога това прави всичко различно в SEO.

13. Непредвидимо публикуване

Потребителите на интернет се веселят за съдържанието, което има за консумация, и нищо повече. Хората могат да банкират в интернет за новини, тенденции, забавления, пазаруване, да споменем няколко. Следователно стойността, която трябва да им предоставите по отношение на съдържанието, не може да бъде непредсказуема.

Всъщност марките, които са изградили инерция за публикуване със своята аудитория, са тези, които имат постоянен навик за публикуване. По този начин вие развъждате културна база на аудиторията, която може да разчита на вас в определени дни от седмицата или месеци, без да се проваля. Освен това прави много за класирането ви в Google.

14. Пренебрегване на прекъснати връзки

Прекъснати връзки са повече или по-малко част от всеки растящ уебсайт. С преминаването от една уеб страница към повече възможностите за прекъснати връзки се увеличават. Всякакви леки промени на вашата платформа могат да доведат до прекъснати връзки. Например, ако уебсайтът, с който сте се свързали, бъде свален, получавате прекъсната връзка. Освен това, ако в един момент сте имали поддръжка на сайта, голяма част от връзките ви ще се прекъснат.

Професионален съвет: Не можете да контролирате какво се случва с други сайтове, но можете да контролирате какво се случва с вашите. Ето защо, решете умишлено да проверите вашата платформа, да проверите за прекъснати връзки и да ги поправите точно преди те да станат голям проблем във вашите фактори за класиране. Не забравяйте, че вашето потребителско изживяване винаги е поставено на риск при развалени връзки.

15. Липсващи метаданни

В нито един момент от практиката на SEO не трябва да пренебрегвате метаданните. Те предоставят допълнителна информация на търсачките да обхождат и за аудиторията да разбере по-добре какво се отнася до вашия сайт. Освен това не става въпрос само за наличието на метаданни, а за това, че се изчислява в начина, по който ги използвате.

От една страна, уверете се, че те улавят целевите Ви ключови думи. Кратки, каквито са, те трябва да бъдат уникални и оригинални, защото представят вашата марка пред света. Нека те улавят същността на вашата марка, заедно с насочените ключови думи, които ще отразяват въпросната тема.

Професионален съвет: заглавията на страниците никога не трябва да са повече от 65 знака.

16. Пренебрегване на местните SEO

Знаете ли, че местното SEO е вашето средство за надмогване на вашата конкуренция? Местният пазар ви дава повече предимство, защото ги разбирате по-добре, отколкото вашите конкуренти.

Следователно, когато не оптимизирате за местната си аудитория, но сте заети да се състезавате за по-голямото пазарно пространство, ще ви даде толкова ниско класиране в Google. Да предположим, че местната ви аудитория не е била насочена от никоя марка, а след това се възползвайте от тях, за да достигне до другата група.

17. Забравяйки да актуализирате съдържанието си

Актуализирането на съдържанието ви отново е проблем „поддръжка на къщи“. В правилното SEO практика, той надхвърля създаването на качествено съдържание и споделянето му широко с вашата целева аудитория. По всяко време е известно, че Google дава приоритет на блогове с висококачествено съдържание.

Въпреки че може да сте човек, който да публикува качествено съдържание всеки друг път, трябва да се върнете в архивите и да запазите всичко свежо.

Материалът, който имате във вашата платформа от няколко месеца и години назад, заслужава свеж вид. Тъй като вечнозеленото съдържание е толкова популярно в света на блоговете, актуализирането на съдържанието ви е един чудесен начин да направите това.

Най-бързият начин за това е извършването на периодична поддръжка. По този начин можете ръчно да преминете през част от предишната си работа и да ги опресните. Освен това, помислете за инструмент като Google Search Console, за да помогнете с автоматичната поддръжка.

18. Дублиращо се съдържание

Всъщност преместването на работа на друг човек е плагиатство, което може да ви навлече в някои авторски и правни проблеми. Като цяло онлайн има толкова много информация, която да се консумира, че хората нямат място за излишна информация. Ако имате един от онези дни, в които креативността ви е на ниско ниво, наистина ли си струва да рискувате Google да санкционира вашия сайт само от дублиране на съдържание?

Google, като цяло, предпочита уеб сайтове с уникално и оригинално съдържание. Ако искате да преразгледате част от информацията, актуализирайте я и я споделете отново или я преобразувайте отново. Страхотните начини за пренареждане на информация е чрез инфографика, инструктивни видеоклипове и електронни книги, наред с други.

19. Предене на артикул

Освен дублиране на съдържание, завъртането на статии е основна грешка, която само ще ви санкционира от Google. Когато вземете парче артикул и го завъртите, за да излезе с други парчета съдържание от него, вие не само правите компромис с неговото качество, но и изпускате марката си. Думите могат да бъдат написани и подредени по различен начин, но качеството няма да се подобри по никакъв начин.

20. Лошо написани URL адреси

Неправилни URL адреси

Изображение: Проблеми с URL

URL адресите може да не ви ударят като идеално място за SEO, но са. Включването на подчертаване, символи, големи букви и неподходящи числа може да навреди на вашия SEO. В идеалния случай запаметяването на вашия сайт е под въпрос, ако хората дори не могат да кажат за какво става въпрос само от URL адресите. Пример за неправилно написан URL адрес е www.example.com/Gsd_%12_f231&%

21. Забравянето на мобилните

С нарастването на мобилните устройства не можете да забравите мобилните и да се надявате да оцелеят; мобилната аудитория е далеч по-значима от настолната аудитория. Следователно, Google винаги ще дава приоритет на резултатите за мобилните потребители пред потребителите на десктоп.

Извършете мобилен тест с теста на Google и разберете дали вашата платформа съответства. Не забравяйте, че съдържанието, дизайна, шрифта, количеството и качеството трябва да се обслужват еднакво както за мобилната, така и за настолната аудитория.

22. Несъвместимост с браузърите

Някога отворихте сайт и установихте, че той е несъвместим с вашия браузър. Това може да стане много досадно. Въпреки че може да сте конкретни с оптимизирането за Google като най-добрите търсачки, с браузърите, е различно. Хората предпочитат различни браузъри и ако ги ограничите до конкретен, вие губите от голяма аудитория.

Повечето хора може да изглежда да имат предпочитание към Google Chrome, но фактът, че той не е станал доминиращ браузър, тъй като Google е търсачка, променя всичко. Firefox и Opera са доста близки и следователно няма нужда да блокирате тези потребители, когато оптимизирате за вашата целева аудитория.

23. Пренебрегване на съдържание под формата на дълга форма

В по-голямата си част съдържанието на къси форми под 500 думи е най-малко ангажиращо, в сравнение със съдържанието с дълги форми. За класирането има значение времето, което хората прекарват на вашата платформа. Това е знак, че хората се радват да бъдат на вашата платформа и че Google заслужава високо класиране.

Съдържанието с дълга форма ви предоставя достатъчно време и пространство, за да покриете вашите ключови думи, без да съдържате ключови думи. Вие също имате място, тъй като създавате съдържанието си с таблици, диаграми, списъци, цифри, H1 тагове, между другото. За да играете безопасно, насочете 1000 – 2000 думи за вашите статии. Номерът е да поддържате последователност в интереса и качеството, така че аудиторията ви да може да чете докрай.

24. Несъответстващи онлайн профили

Оцеляването на марката много разчита на способността й да поддържа последователен и реномиран имидж. За дигиталното пространство всяка комуникация, която изпращате, говори много за вашата марка. Ако сте хванати с непоследователна информация онлайн, вие не само губите доверие, но и губите позиции с Google по отношение на първото място в SERP. Google обхожда милиони платформи за източник на информация за обхождане. Когато стане така, по-добре е да имате постоянна марка, която да покажете на света.

25. Твърде много изскачащи реклами

На първо място, изскачащите реклами не са толкова ефективни, колкото преди. Освен това те могат да бъдат много досадни, особено тези, които покриват целия екран. Като се има предвид, че обмисляте първоначална оптимизация за мобилни устройства, изскачащите реклами могат да бъдат много дразнещи за потребителите на мобилни сайтове, които имат малко пространство за работа с.

26. Ако приемем, че видеото не е важно

Повечето SEO се фокусират твърде много върху изображение и текст, за да нямат отношение или перспектива за видео съдържание. Проблемът е, че социалните медии и технологиите са отишли ​​твърде далеч, за да популяризират видео, че той вече не може да бъде игнориран.

Въпреки това, ако все още приемате, че видео съдържанието не е важно, правите компромиси при страхотна възможност за класиране. Платформи като YouTube, Vimeo и други трябва да работят във ваша полза, като ви дават достъп до друг капацитет на аудиторията, който преди не сте имали.

27. Игнориране на обратната връзка на аудиторията

Обратната връзка е маркер за маркетинговите усилия, направени в SEO; не можете да си позволите да пренебрегнете отзивите на вашата аудитория. Независимо дали обратната връзка е оплакване, въпрос или обикновен коментар, това означава много, ако се върнете към тях.

За един, той ги поддържа ангажирани, което е голяма част от SEO. Второ, не оставяте място за спекулации, особено когато обратната връзка е била отрицателна. Не забравяйте, че начинът, по който ги чувствате, ще прожектира на позицията ви, защото Google цени удовлетвореността на клиентите.

28. Поддържане на лошо проектиран сайт

Уеб дизайнът е елемент на техническо SEO, което повечето собственици на уебсайтове не вземат предвид. Той държи нещата в перспектива в областта на потребителското изживяване. Ако хората не могат бързо да се придвижват през вашия сайт, да намират неща и да четат удобно съдържание, те нямат причина да са на вашия сайт. Поправете това и ще оправите позицията си за класиране.

29. Разпространяване на промоционални съобщения

Доколкото съдържанието е от съществено значение, ако сте прекалено залепени за промоционални съобщения, ще навредите на класацията си, хората не искат да се чувстват като измамени или подложени на натиск, когато се абонират за вашите услуги и консумират съдържанието ви. Следователно, съдържанието ви трябва да бъде не само едномерно при натискане на вашата марка и вашите продукти и услуги.

30. Неясен призив за действие

Какво искаш да направи твоята публика? Да им кажа. Хората са много по-доверчиви и уважавани от марки, които знаят какво искат от своите клиенти. Ако искате те да се абонират, купуват, обаждат се, посещават, поръчват или каквото и да е друго, уведомете ги. Понякога те не правят нищо, защото не чувстват, че има какво да се направи.

Обобщавайки

SEO се случва много, поради което трябва да сте запалени по стратегиите, които решите да използвате. Отново, той помага да сте в крак с актуалните тенденции и актуализациите на Google. Ето как можете спокойно да практикувате SEO, без да се качвате на грешки като тези, които биха могли да убият вашата класация.

Био на автора: Дънкан Кинори от SERPBook

Дънкан се занимава с писателска професия от десетилетие. Има голям опит в писането на информационни статии и работата му е оценена и публикувана в много популярни публикации.

Прочетете също:

 • 25 начина за увеличаване на трафика на уебсайтове през 2020 г.
 • Пълен SEO контролен списък на страница за 2020 г.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map