7 ефективни начина за подобряване на CTR за вашия уебсайт WordPress

Търсачките продължават да са като един от най-важните източници на трафик за сайтове и уеб страници. Ето защо е изключително важно да подобрите своята честота на кликване (CTR), като се възползвате от правилните стратегии.


Не забравяйте, че не става въпрос само за класирането ви в търсачките, а именно върху това винаги се фокусират собствениците на уебсайтове. В края на краищата, ако сте на първата страница от търсачките, трафикът ще дойде веднага, нали? За съжаление, не работи по този начин!

Постигането дори на най-висок ранг на страниците за класиране в търсачките няма да помогне, ако никой не кликне и посети вашето съдържание. Ако това се случи, тогава вашето класиране в търсенето завършва просто като дисплей повече от дисплей.

Именно тук идва подобряването на CTR, което играе ръка за ръка с класацията ви за търсене. Тъй като аудиторията ви не е търсачка, а истински хора правят вашето съдържание подходящо.

Но как го правите? Прочетете нататък, докато ви показвам различните начини да подобрите CTR на уебсайта си в WordPress!

Начини за подобряване на CTR на вашия уебсайт WordPress

Работата върху вашата CTR е чудесен начин да подобрите класирането си в търсенето. Всъщност той може да премести вашия уебсайт до едно място в страниците на търсачката за всяко 3% подобрение на вашия органичен CTR!

С казаното следвайте тези седем съвета, за да увеличите органичния си CTR.

1. Проверете текущия си CTR

Първото нещо, което ви препоръчвам, е да проверите каква е текущата ви честота на кликване. Най-добре е да научите какъв е състоянието, като използвате правилните инструменти, когато правите това.

Можеш да използваш Google Analytics за наблюдение и за подобряване на вашия CTR. Когато сте в Google Анализ, преминете към Придобиване>Търсене конзола>Запитвания. След това ще видите различните заявки за търсене, които вкарват хората във вашия уебсайт.

На екрана можете също да проверите кликванията върху заявката, точната CTR, импресиите и средната ви позиция за търсене. Можете да намерите повече информация в менюто „Целеви страници“ за повече данни за страниците под вашия уебсайт.

По този начин ще знаете какво да предприемете, за да подобрите своя органичен CTR.

2. Подобрете всички заглавия на вашия сайт

Една от най-важните части от резултатите от търсенето ви е заглавието. Помислете за това като първо впечатление на уебсайта, преди търсещият да посети страницата. Поради това трябва да се съсредоточите върху това да направите заглавието си възможно най-ефективно. Можете да следвате тези съвети:

 • Изпробвайте различни заглавия и не се придържайте само към един избор. Имайте различни алтернативи на заглавието и вижте коя от тях работи най-добре.
 • Съсредоточете се върху емоцията, тъй като решението за щракване се мотивира от това как се чувстват хората.
 • Опитайте списъци, базирани на списъци, което е това, което хората обичат най-много. Забелязали сте защо хората обичат списъци в топ-X, така че опитайте да ги използвате за вашето съдържание и заглавие.
 • Използвайте правилното форматиране, тъй като външният вид има значение. Заглавието трябва да е граматически правилно и с правилната дължина, за да се предотврати отрязването му от SERP.

3. Тествайте заглавията

Въпреки че трябва да имате добри заглавия, трябва да тествате тези заглавия надолу, преди да го публикувате. Не можете да разчитате на догадки, за да видите как се подобряват заглавията на съдържанието. Опитайте тези съвети:

 • Използвайте правилните инструменти, за да измерите вашите заглавни резултати, като например CoSchedule Headline Analyzer. Можете също да използвате WordPress плъгини, с инструменти за A / B тестване
 • Изпробвайте заглавията в социалните мрежи. Можете да публикувате подобно съдържание с различни заглавия, за да видите кое заглавие работи най-добре
 • Опитайте да използвате PPC реклами, за да изпробвате заглавията си, закупувайки реклами за страници, от които искате да подобрите CTR, и да го използвате, за да опитате различни заглавия

4. Направете URL адресите описателни

Освен заглавията и заглавията, следващото нещо, което трябва да направите, е да проверите своето URL адреси. Тук също трябва да поставите ключовата си дума, което е важно за Google и ще накарате потенциалните ви посетители да бъдат примамвани да кликнат върху вашата. Всъщност едно проучване показва, че описателните URL адреси се представят с 25% по-добре в сравнение с общи URL адреси!

Освен добавяне на кратки и подходящи URL адреси, можете да го подобрите, като го поставите в категории и подкатегории във вашата структура на връзки. По този начин има по-широк контекст и посетителите знаят същността на съдържанието ви.

5. Удвоете надолу вашите мета описания

Хората искат представа какво ще прочетат, а вие искате да ги примами с кратко описание на вашето съдържание. Именно тук се съдържат описанията на измервателните уреди, които са фрагменти от съдържанието ви, за да кажете на потенциалните посетители какво да очакват от вашата уеб страница.

Имайте примамливо персонализирано описание на публикация или в противен случай търсачките ще изтеглят произволни изречения, които съдържат основната ви ключова дума. Точно като да правите заглавия, уверете се, че използвате сила и емоция, но не го правете твърде дълго или ще се отреже.

Трябва да се прочете: 7 съвета за писане на мощни мета описания, които конвертират

6. Създайте структурирани данни на Schema.org

Ако не сте запознати със структурирани данни, това създават богати фрагменти, които имат допълнителна информация за вашето съдържание. Той има изображения, оценки, време за подготовка (използвано за рецепти) или навигация в галета. Използването им може да увеличи органичния Ви CTR с 30%, ако се направи правилно!

Освен тези търсачки използват структурирани данни, за да показват информация на страницата с резултати, обикновено преди органичните резултати от търсенето. Ето защо е време да се възползвате от това, добавяйки структурирани данни към вашия WordPress сайт.

7. Подобрете скоростта на уебсайта си

Това е последният и абсолютно важен съвет, който да ви помогне органичен CTR. С бързо зареждаща се страница хората ще са по-склонни да останат, намалявайки риска от изходи и скорости на отпадане.

В крайна сметка кой би искал да остане на уеб страница, която не се зарежда дори след няколко минути? Разбира се, те ще искат да изберат друг сайт, който се зарежда бързо!

Трябва да се прочете: 15 ефективни начина да ускорите уебсайта си WordPress

Опаковане

Надявам се тази статия за това как да подобрите CTR на уебсайта ви помогна! Затова не чакайте повече и използвайте тези съвети, за да започнете да получавате повече трафик сега.

Ако имате някакви въпроси или искате да споделите свои съвети и опит за вашия CTR, коментирайте по-долу. Вашите мисли са много ценени!

Прочетете също:

 • 25 начина за увеличаване на трафика на уебсайтове през 2020 г.

Био на автора:

Джоуел Хаус е основател на Носия за търсене на Джоул Хаус и експерт по дигитален маркетинг. През последните 10 години Joel прилага различни стратегии за дигитален маркетинг за предприятия с различни размери. Страстта му към органичното SEO и Google Adword го прави по-специален.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map