7 най-добри SEO стратегии за оптимизация на уебсайтове, които трябва да внимавате през 2020 г.

Защо е важно да знаете за SEO стратегиите за 2020 г.? Ами защото винаги се развива. SEO актуализациите могат да бъдат директно свързани с актуализациите на алгоритмите на Google, които следват търсачките.


Най-добри SEO стратегии и техники

Тази година става въпрос за всичко

 • Значението на съдържанието ще се запази и изискването за висококачествено съдържание.
 • Уебсайтове, подходящи за мобилни устройства
 • Потребителският опит ще има голямо значение
 • Получаване на естествени връзки

Това е като цяло и търговците, разбира се, трябва да знаят повече.

Тъй като създаването на търсачките е трябвало да предоставят основателни отговори на търсенията. Така че с времето има актуализации за подобряване и по-нататъшно им предоставяне на повече и по-добри опции.

Уебсайтовете винаги търсят потенциални клиенти, които ще се превърнат в реализации.

Това ще се случи само ако те се появят в търсенията, които също са в топ резултати.

Това е основният мотив за изграждането на уебсайт и затова маркетолозите винаги търсят актуализации на Google, за да разберат какво е ново и как да отговарят на стандартите за качество на Google.

(думата на предпазливостта: не използвайте SEO тактики с черна шапка и избягвайте примамките за щракване или подвеждащи заглавия и съдържание; ще бъдете наказани)

Ние тук ще обсъдим 7-те най-добри SEO стратегии и техники за оптимизация на уебсайтове, които трябва да внимавате през 2020 г..

1. Създайте Mind-Blowing Content, за да се представите в Rich Snippets

Създайте Mind-Blowing Content, за да се представите в богати фрагменти

Съдържанието е крал и се нуждаете от качествено съдържание, за да се актуализира редовно на уебсайта. Това е известен факт, но сега през 2020 г. трябва да ваучите за още.

Този път акцентът е върху представени фрагменти.

Е, по-рано фокусът беше да се достигне 1-ва позиция в SERP, сега е да отидете на # 0 място. Това по-често се нарича „чертан фрагмент“ или директната препоръка от Google.

Богатите фрагменти всъщност подтикват хората да търсят сайта, по-скоро това изкушава хората да кликнат върху препоръката. Така че, с акцент върху съдържанието, присъстващо на уебсайта, което включва блогове, статии, за нас и други неща, работим усилено за чертата.

Не знаете как? Ние ви казваме. Прочетете, докато обсъждаме стратегиите за него.

 • Направете го кратко и стигнете до точката бързо – не влачете теми дълго. Елате бързо и дайте на читателите си информацията, която всъщност търсят.
 • Не им давайте блок със скучно съдържание, вместо това бъдете конкретни и напишете това, което трябва да знаят.
 • Изследване на ключови думи – Намерете уникални ключови думи, които все още са сурови, искам да кажа, че не се използват от вашите конкуренти. Оптимизирайте някои отлично съдържание и използвайте тези ключови думи. Това е тайна рецепта за представен фрагмент.
 • Дайте Google на извадка от списъците си – Google се възхищава да включва списъци в представения фрагмент. Така че, уверете се, че съдържанието ви съдържа списъци с вашите редовни публикации.
 • FAQ работи най-добре – Тези често задавани въпроси са често избирани за Featured Snippet, защото те са в лесно Q&Формата и така може да бъде достатъчно бърза и кратка, за да се побере в кутията с фрагменти.

Но отново, те трябва да бъдат информационни и уместни. Работете усилено, за да създадете универсален тип страница с често задавани въпроси, който ще бъде полезен за вашия посетител.

Прочетете също:

 • Как да напиша перфектна публикация в блога?
 • 11 най-добри инструменти за изследване на ключови думи за SEO (безплатни и платени)

2. Изграждането на връзки все още е силно

Изграждане на връзки

Съдържанието е №1, а връзката е фактор №2 за класиране в Google. Така че, за оптимизация на уебсайта ви е нужна перфектната комбинация от двете. Така че да са двата основни типа връзки – бяла шапка, придобити връзки или съдържание или редакционни връзки, трябва да работите и върху двете.

Редакционните връзки наистина работят най-добре с висококачествено съдържание и тъй като те също предоставят връзки към вашия уебсайт, всъщност са невероятни.

За да направите уебсайта си невероятен, работете усилено, за да направите надеждни връзки.

Връзките са най-умният начин, с който уебсайтът става все по-свързан с уеб света.

Дори запазването на раздела на старите връзки е много полезно за SEO на уебсайт. Старите ти казват коя връзка работи за теб и коя се е провалила. Това дава навигация към бъдещата пътна карта и помага за съответното проектиране на уебсайта.

Прочетете също:

 • 9 начина за получаване на висококачествени връзки безплатно през 2020 г.
 • Никога не използвайте тези 10 начина за изграждане на връзки

3. Не можете да пропуснете Rankbrain

Алгоритъмът на Google всъщност съвпада с вашите заявки за търсене и дава резултати, които съответстват на съдържанието. И така, уебсайтът „уау“ трябва да бъде богат на съдържание, което може да съвпада ключовите думи с този много важен алгоритъм.

Но дръжте, това не означава, че пълните съдържанието си с ключови думи безполезно, това е лошо. Тя може да накара уебсайта Ви да бъде санкциониран. Вместо това използвайте вариации; опитайте се да използвате други думи с подобно значение и да публикувате съдържание. Трябва да има тире ключови думи в съдържанието, но не и пълнеж.

Едно важно нещо – за RankBrain съдържанието не е единственият показател, който ще реши класирането.

Целият уебсайт ще бъде оценен за класирането и за да направите добър сайт, трябва да проверите и останалите показатели.

4. Опитайте се да увеличите времето на престой

Увеличете времето на задържане

Колко дълго остават посетителите на вашия уебсайт? Колко време отделиха за търсене на подробности? Намериха ли интересни неща и останаха по-дълго от обикновено? Имайте предвид, ако отговорът е да, сте ударили джакпота.

Не го получихте, изчакайте да ви кажа как. Този път времето за пребиваване или времето, прекарано от посетителя в сайта е много важно.

Факт е, че продължителността на вниманието е по-малка в наши дни и затова повече време, прекарано от посетителя, означава, че имате изключителен сайт. За да увеличите времето, прекарано от посетителите, опитайте се да публикувате интересни неща като видеоклипове, кратки влогове и други факти и актуализации, които им се струват интересни.

Можете да получите творчески и да публикувате някои уникални неща, които винаги са оценени от публиката.

5. Мобилна първа стратегия

Мобилна първа стратегия Най-важният фактор

Оптимизиран уебсайт е този, който е подходящ за всички джаджи и най-популярното устройство в наши дни? Е, без награда за отгатване – това е мобилният телефон. Това устройство сега е жизнената линия на хилядолетията. Никой не може да мисли за живота извън него. И най-умният уебсайт ще бъде съвместим с него.

Да предположим, че е направено търсене чрез мобилен телефон за „най-добрия магазин за торти близо до мен“. Какво ще стане, ако имате уебсайт, който съдържа всички подробности за конкретното търсене, но той не е съвместим с ОС на мобилния телефон. Е, целта на уебсайта не е изпълнена.

Не можете да удовлетворите търсенето и поради несъвместимост на устройството, не се показвате в резултата от търсенето.

И така, какво правиш? Работете малко усилено и наемете най-добрите разработчици, които могат да проектират най-добрия съвместим сайт за вас. Дизайнът трябва да отговаря на всеки екран и уебсайтът ще се впише интелигентно към всеки размер на екрана и ще функционира добре на всички видове ОС.

6. Направете HTTPS на вашия сайт

Направете HTTPS на вашия сайт

Преминете през HTTP, неговата HTTPS сега. Какво означава? Това означава, че има добавка на S, която е сигурна. Сега Google започна да маркира сайтове с HTTP като не защитени.

Първо, не изглежда хубаво и за тези, които не са много наясно с техническия жаргон, вярват, че сайтът има някаква потенциална заплаха. Но има и някои други аспекти. надценката дава информация на Google за съдържанието, което все още е наивно със стандартния алгоритъм за обхождане.

Значи и двата начина е лошо; всичко, от което се нуждаете от тази аудитория, както и от Google, за да сте съвместими с вашия уебсайт.

7. Структура на сайта

Направихте страхотен сайт, но структурата не е добра. Тя няма връзка към страницата, началната страница не е насочена към други страници перфектно и накратко, няма гръбнака към сайта. Тя не е разклонена правилно и връзките са разпръснати.

Googlebot трябва да има лесен път за преминаване на вашия сайт. Той трябва да има правилното индексиране и посока към всяка страница.

Как го правите, добре, че имаме няколко съвета:

 • Началната страница трябва да бъде свързана с важни страници.
 • Подреждането на страниците ви като дървовидна структура въз основа на групи и категории изглежда спретнато и подредено за Google Crawlers.
 • Уверете се, че вътрешните връзки са свързани правилно. Те са много чувствителни към тях, когато и където е необходимо. Свържете се вътрешно само там, където е много важно и уместно.

Е, това са 7 указателя, които експертният дизайнер не забравя да провери при създаването на уебсайт за 2020 г. SEO все още е силен и не можете да го отхвърлите. В стратегиите има промени и нещата вече са по-прозрачни. изчезнаха дните, когато изграждането на връзки използва за постигането на целта.

Сега SEO е труден и интелигентният уебсайт е важен фактор за постигане на правилното класиране.

Другите важни фактори за добрия уебсайт включват също превод, скорост на страницата, мета описание, тагове за заглавия и дори Favicons. Това са малки указатели, но също така оказват силно влияние върху наличието на резултатите от търсенето.

Тъй като знаете изискването за интелигентен уебсайт за 2020 г., все още трябва да проверявате за редовни актуализации и информация, тъй като нищо не остава постоянно и завинаги в света на SEO.

Но да, указателите по-горе имат всички основни критерии за добър уебсайт.

Био на автора:

Джъстин Кемп работи като младши писател на съдържание и блогър Класиране по SEO. Той може да бъде видян в блогове за дигитален маркетинг, SEO, SMO, PPC и т.н..

Прочетете също:

 • Топ 10 софтуерни програми за SEO анализ за анализ на вашия уеб сайт
 • Последни SEO тенденции 2020
 • 30 SEO грешки, които да избегнете през 2020 г.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map